Čas po restartu o hodinu dopředu
Začal mi mobil dělat jakousi neplechu, při zapnutí nebo restartu mi vždy přičte hodinu.
Nepř. je 14hod. po restartu budu mít 15 po dalším restartu, pokud čas nenastavím 16, a tak pořád dopředu.
Dřív to nedělalo.
No tak jsem zjistil toto:
- S jakoukoliv SIM kartou. (růrní operátoři)
- Pokud datum posunu zpět na rok 2012, tak se nic neděje.
- Nemá na to vliv HTC Sense.
- Pokud vyndám SIMku nic se neděje.
- Posunutí pásma na GMT Londýn, nebo Casablanca, to znamená bez posunu, taky nic neřeší.
Z toho vyplívá že je v systému zabudovaný nějaký kurvítko, nebo že by vir? Asi už mám mobil moc dlouho.
Podpora HTC mi doporučila toto: "Summer Saving Time Uptade", nenašel jsem, a co jsem našel tak to prý řeší posum času ve starších verzích (WM5).
Zatím jsem to vyřešil zákazem synchronizace času operátora.
Systém:
WM 6.5, ROM - 2.53.479.3
Dělá to ještě někomu? Nebo je to jen můj problém?
Stejný dotaz jsem napřed umístil i v sekci "Off Topic".
Nepř. je 14hod. po restartu budu mít 15 po dalším restartu, pokud čas nenastavím 16, a tak pořád dopředu.
Dřív to nedělalo.
No tak jsem zjistil toto:
- S jakoukoliv SIM kartou. (růrní operátoři)
- Pokud datum posunu zpět na rok 2012, tak se nic neděje.
- Nemá na to vliv HTC Sense.
- Pokud vyndám SIMku nic se neděje.
- Posunutí pásma na GMT Londýn, nebo Casablanca, to znamená bez posunu, taky nic neřeší.
Z toho vyplívá že je v systému zabudovaný nějaký kurvítko, nebo že by vir? Asi už mám mobil moc dlouho.
Podpora HTC mi doporučila toto: "Summer Saving Time Uptade", nenašel jsem, a co jsem našel tak to prý řeší posum času ve starších verzích (WM5).
Zatím jsem to vyřešil zákazem synchronizace času operátora.
Systém:
WM 6.5, ROM - 2.53.479.3
Dělá to ještě někomu? Nebo je to jen můj problém?
Stejný dotaz jsem napřed umístil i v sekci "Off Topic".
-
IvanGS
- přispěvatel

- Zařízení: LG G2 32 GB, Nexus 7, Asus Transformer TF700T
Mám HTC HD2 a dělá mi to to samé, píšu o tom v jiném vláknu. Nejdřív jsem myslel že blbne budík, budí vždy o hodinu dřív než je nastavený. Teď jsem vypnul a zapnul a bylo o hodinu víc! Udělal jsem soft reset a bylo o další hodinu víc!! Ale pozor, tohle jsem napsal a najednou jsem si všiml, že cca po minutě se čas zase srovnal!! Tak jsem to vyzkoušel znovu - vypnul a zapnul (popř. soft reset), najednou bylo o hodinu víc, ale po minutě se čas zase srovnal. Ale když jsem to zkusil potřetí (teď před okamžikem), po zapnutí je o hodinu víc a a blbý čas tam zůstává už asi 10 minut! A píše o tomještě v jiném vlákně i někdo další! Budu vděčný za každou radu, mám HD2, nový koupený před rokem a půl s původní ROM, vloni v únoru nahrána ROM 3.14.479.2.
Ahoj, mám HTC HD2 a od nového roku 2013 úplně stejný problém - ráno mě vzbudí budík o hodinu dříve. Srovnám čas, ten den je čas v pořádku a další den totéž. Vím bezpečně, že se to děje v letošním roce. Změna časového pásma nepomůže. Jak zrušit synchronizaci času s operátorem ?
-
IvanGS
- přispěvatel

Dnes ráno opět blbý čas, takže to dělá:
- při zapnutí či restartu, ale ne vždy
- někdy v průběhu noci, ne ale nutně o půlnoci (včera, resp. dnes v 00.06hod to bylo ještě v pořádku)
- pokud má autor tohoto vlákna jiný tel. než HD2, autor jiného vlákna systém WP, autor předchozího příspěvku WM, ROM 2.93 a já WM, ROM 3.14, blbne to napříč typy i operačnímy systémy, zatím jen HTC. Blbne to i majitelům mobilů jiné značky s OS Windows???
A hlavně - jak z toho ven

- při zapnutí či restartu, ale ne vždy
- někdy v průběhu noci, ne ale nutně o půlnoci (včera, resp. dnes v 00.06hod to bylo ještě v pořádku)
- pokud má autor tohoto vlákna jiný tel. než HD2, autor jiného vlákna systém WP, autor předchozího příspěvku WM, ROM 2.93 a já WM, ROM 3.14, blbne to napříč typy i operačnímy systémy, zatím jen HTC. Blbne to i majitelům mobilů jiné značky s OS Windows???
A hlavně - jak z toho ven
Chce to bombardovat výrobce, už tak mám omezené internetové funkce (videa (FlahPlayer)), a teď další bomba a podpora odkazuje na výrobce třetí strany.
Mě to připadá jako když si koupíš auto na benzín a za tři roky benzín nekoupíš a nikdo to neřeší. Tím chci říct že by snad měl mít výrobce nějaké závazky a to snad i podle práva.
Pište na podporu HTC!! Snad se něco stane.
Synchronizaci jsem vypnul takto: "Comm Manager -> Telefon -> nabídka, Výběr sítě -> karta, Služby GSM/UMTS -> Synchronizace času -> Zobrazit nastavení..."
Tak tolik k vypnutí této služby, potom už je čas v pořádku, je ale potřeba ho ručně udržovat, mě se čas synchronizuje s PC a to ho připojuji min. každé dva dny. To by tedy takový problém nebyl, má to ale fungovat!
- BOMBARDUJTE PODPORU HTC -
Mě to připadá jako když si koupíš auto na benzín a za tři roky benzín nekoupíš a nikdo to neřeší. Tím chci říct že by snad měl mít výrobce nějaké závazky a to snad i podle práva.
Pište na podporu HTC!! Snad se něco stane.
Synchronizaci jsem vypnul takto: "Comm Manager -> Telefon -> nabídka, Výběr sítě -> karta, Služby GSM/UMTS -> Synchronizace času -> Zobrazit nastavení..."
Tak tolik k vypnutí této služby, potom už je čas v pořádku, je ale potřeba ho ručně udržovat, mě se čas synchronizuje s PC a to ho připojuji min. každé dva dny. To by tedy takový problém nebyl, má to ale fungovat!
- BOMBARDUJTE PODPORU HTC -
-
IvanGS
- přispěvatel

Díky za tip, nastavil jsem a uvidíme. Ruční seřizování času mi nevadí a přehodit letní čas také ne. Máš ale pravdu - je to systémová chyba a mělo by to fungovat!
skorej bombardovat operatora, mozno na novy rok menili nieco s vysielanym casom a preto to blbne...
-
IvanGS
- přispěvatel

To bych neřekl, mám O2, přítelkyně také s číslem v naší firemní flotile, má Samsung Galaxy S s Androidem a nemá s časem problém.
-
IvanGS
- přispěvatel

Asi to funguje, ráno budík zvonil jak měl...
Od HTC jsem dostal toto:
Dobrý den X Y,
děkujeme za Váš dotaz, jsme rádi, že jste kontaktoval naše zákaznické centrum HTC.
Prosím, stáhněte si naásledující patch:
http://www.htc.com/uk/support/news.aspx ... me=htc-hd2" onclick="window.open(this.href);return false;
a nainstalujte. Pak bude vše v pořádku.
Bohužel jsou tyto soubory nekompatibylní, stále si s nima dopisuji, ale vidím to černě.
Dobrý den X Y,
děkujeme za Váš dotaz, jsme rádi, že jste kontaktoval naše zákaznické centrum HTC.
Prosím, stáhněte si naásledující patch:
http://www.htc.com/uk/support/news.aspx ... me=htc-hd2" onclick="window.open(this.href);return false;
a nainstalujte. Pak bude vše v pořádku.
Bohužel jsou tyto soubory nekompatibylní, stále si s nima dopisuji, ale vidím to černě.
Ahoj, zrušení synchronizace času operátora pomohlo, ale pořád mi není jasné, v čem problém vězí.
No tak to mě taky není jasné. Je zřejmé že to má co dělat s letopočtem 2013, třeba to příští rok zmizí. Nejspíš se jedná o nějakou anomálii v OS
. Chystám se vyzkoušet Androida, ještě ho mám na další kartě když jsem ho už dříve zkoušel. Musím si k tomu připravit mobil a do konce týdne ho spustím a vyzkouším. Aji bych ho tam popřípadě nechal, ale myslím že něco nefunguje, zjistím. Podpora by pořád řešila letní čas, tam ale problém nebude, myslím.

Tak mám další odpověď z podpory. Asi to tím se mnou vyřešili. Obrátil se na ně ještě někdo?
dobrý den,
v případě, že předchozí rada nepomohla, pak se obraťte na náš autorizovaný servis:
VSP Data a.s. Servis GSM
Service Park Area
Průmyslová 1181
Sezimovo Ústí
PSC 391 02
Česká republika
+420 381 212 583
[email protected]
dobrý den,
v případě, že předchozí rada nepomohla, pak se obraťte na náš autorizovaný servis:
VSP Data a.s. Servis GSM
Service Park Area
Průmyslová 1181
Sezimovo Ústí
PSC 391 02
Česká republika
+420 381 212 583
[email protected]
Tak s Androidem je to v pořádku, ať dělám co dělám, čas je pořád správný.
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
HTC Desice Z (Android 2.3 neofiko), T-Mobile. Od nového roku jsem 2x zpozoroval posun času, o 2h a 1h dozadu, došlo k pozdnímu probuzení budíkem (proti reálu). Vypnul jsem synchronizaci času a zatím drží.
Zdá se, že je něco shnilého ve státě operátorovém...
Zdá se, že je něco shnilého ve státě operátorovém...
Už to je v pořádku. Funguje.