K čemu je účet outlook?

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Roberts
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6, iPad Air

K čemu je účet outlook?

Post by Roberts »

jo a ty chces abys mel ty kontakty z exchange zaroven v outlook.com?
wootfv
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 930

K čemu je účet outlook?

Post by wootfv »

jj, přesně tak, ale nechci to dělat synchronizací MS Outlooku v noťasu (Connectorem), chci, aby se kontakty "překopírovaly" z mobilu do Outlook.com (Lide). Předpokládám, že to jde, jinak by synchronizace s Outlook.com neměla smysl.

Ještě jsem zkusil, a když založím na Outlook.com (Lidé) kontakt, tak ten se mi normálně po synchronizaci v telefonu objeví.
Roberts
přispěvatel
přispěvatel

K čemu je účet outlook?

Post by Roberts »

tak jak to chapu, ze to chces, tak tak to nejde. Proste exchange ucet je exchange ucet a data z nej se synchronizuji v ruznych zarizenich (server, pc, mobil atd.). Outlook.com je jiny ucet a data z nej se zase synchronizuji v ruznych zarizenich. Ale data z jednoho uctudo druheho (z exchange do outlook.com a naopak) synchronizovat nejde. Existuji metody jak exportovat data z jednoho uctu do druheho pres PC, ale to v mobilu neudelas.

A proc by synchronizace s Outlook.com nemela smysl? Nekdo ma proste nejaka data na exchange, nejaka na outlook.com a potrebuje synchronizovat oboje.
wootfv
nováček
nováček

K čemu je účet outlook?

Post by wootfv »

Jo taky mi to už dochází, chtěl jsem to použít, pokud bych neměl přístup na pracovní email, tak abych nemusel email psát z telefonu nebo opisovat adresu (při použití Outlook.com). Asi to udělám tím propojením přes Notebook, s tím to je OK. Dělal jsem to minulý týden drahé polovičce. :wink:

Moc díky za pomoc, jen jsem nevěděl, jestli to fakt nejde, nebo dělám něco blbě.
Roberts
přispěvatel
přispěvatel

K čemu je účet outlook?

Post by Roberts »

ten se ti sice objevi v telefonu ale neprekopiruje se ti do exchange. Synchronizuje se ti jen mezi outlook.com a telefonem a zpet. Ne s jinym uctem
wootfv
nováček
nováček

K čemu je účet outlook?

Post by wootfv »

Jo udělám synchronizaci z notebooku přes Microsoft Office Outlook Connector a v telefonu vypnu zobrazení kontaktů z Outlook.com (Lidé). Tak mi to vyřeší, co chci.
Ještě jednou díky.
Davedroid
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 7

K čemu je účet outlook?

Post by Davedroid »

lojza_ wrote:
Windows live mail má jednu nevýhodu - pokud máš víc účtů, hotmail, gmail. seznam a přijde ti email třeba na gmail a ty dáš odpověď na tento email, tak tato odpověď bude vždy odeslaná z hotmailu. Nemůžeš si vybrat, jestli chceš odpověď odeslat z gmailu, seznamu apod..
Fakt jo? I kdyz nemam sloucenou dorucenou postu? Mam za to, ze v gmailu muzu dat odpovedet a jde to z gmailu. Fakt v gmaulu kdyz dam odpovedrt, tak to jde z hotmailu anemam moznost to zmenit? Ani klepnutim nanod a zmenou vyberu?
composter
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Lumia 800

K čemu je účet outlook?

Post by composter »

Já mám zase problém se spárovanými emaily z Centrum.cz. Přeposílají se mi do Outlook (ve Windows Live) a na Centrum se mi po přehrání do Outlook smažou (chtěl jsem to tak). Ovšem netuším, kde nastavit, aby mi tyto přeposlané maily chodily také na mobil. Samotné Centrum jsem měl v mobilu synchronizované - nyní mi na něj nic nechodí, když to Outlook z Centrum maže. Nevíte někdo, jak všechnu poštu v Outlook (webovém) synchronizovat do mobilu?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

K čemu je účet outlook?

Post by Flynn »

Používám GMail a nemám problémy. Hotmail (nově Outlook) jsem zavrhnul už dávno.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

K čemu je účet outlook?

Post by mimonaut »

Flyne sry, to s tímto vůbec nesouvisí :-)
navíc já mam na google co se týká funkčnosti zcela jiný názor..
composter wrote:Já mám zase problém se spárovanými emaily z Centrum.cz. Přeposílají se mi do Outlook (ve Windows Live) a na Centrum se mi po přehrání do Outlook smažou (chtěl jsem to tak). Ovšem netuším, kde nastavit, aby mi tyto přeposlané maily chodily také na mobil. Samotné Centrum jsem měl v mobilu synchronizované - nyní mi na něj nic nechodí, když to Outlook z Centrum maže. Nevíte někdo, jak všechnu poštu v Outlook (webovém) synchronizovat do mobilu?
Ten Outlook máš v telefonu přidaný a na web ti zpráva přijde a do telefonu ne?
composter
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Lumia 800

K čemu je účet outlook?

Post by composter »

Ano, maily chodí do Win Live, ale do mobilu ne. Přidaný mám Outlook, který mám na desktopu jako pracovní mail - synchronizace s exchange funguje. Windows Live mail (Outlook-dříve Hotmail) mám založený pod centrumáckým emailem. Zde mám navedeny 3 maily (gmail, 2x centrum). Centrum mám taky přidaný do telefonu, ale chodí mi jen maily, které nestačí Windows Live smazat. Takže ve Windows live mám všechny potřebné maily - jen se mi nedaří je synchronizovat do mobilu. Přidaný do mobilu mám i hotmail účet (centrum mail, pod kterým mám Win Live účet).
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

K čemu je účet outlook?

Post by Flynn »

Mě neustále připadá, že to máš nějak překombinované. Já používám v telefonu pouze GMail a všechny maily ze všech třech mých účtů mi do něj jdou. Navíc je mám v desktopovém GMailu a MS Outlooku. V desktopovém Gmailu je ani nečtu a házím je hned do koše. Čtu je pouze v MS Outlook a v mobilu.
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

K čemu je účet outlook?

Post by icepoint »

Composer:tvůj live účet je založen na mailu z centrum.cz ? To jsem ani nevěděl, že lze, myslel jsem, že microsofti live učet musí být na windowslive.com, Hotmail.com, cz,outlook.com apod. Jinak k tvému problému. Jednu dobu jsem nastavil v seznam.cz , ať každý email, který přijde přepošle na win.live - konkrétně ně[email protected], což je můj live účet a zcela normálně se to v desktopu v aplikaci WIN7 Windows Live Mail 2011 objevilo, i ve webové verzi a i v telefonu. Po přeposlani seznam maily autom.mazal. Fungovalo to i obráceně, maily z live učtu jsem přesměroval do seznamu a v telefonu měl na imap protokolu seznam emailový účet a zase tam vše bylo. nevýhoda toho byla a je, že pak nešlo na email odpovědět tak, aby se ta odpověď tvářila, že odešla z toho původního mailového účtu . Tedy pokud ti centrum přepošle maily do ně[email protected] a tento emailový účet přidáš v telefonu, tak se tam ty maily musí -měly by objevit, zvlášt vidíš li je v pc. Jen pozor, neposíláš li si je do speciálně vytvořené složky, tu je pak nutno přidat k synchronizaci ručně, což je ti ale asi jasné
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

K čemu je účet outlook?

Post by kalmia »

Zdravím, možná se někomu bude hodit následující informace. Protože jsem v tom neměl jasno, položil jsem dotaz na Microsoft Community.

Moje otázka:
Dobrý den, před dvěma roky jsem si založil účet Microsoft s tím, že jsem uvedl E-mailovou adresu, kterou mám na Gmailu a takto se i účet jmenuje. Tento účet používám také ve Windows Phone. Co se stane, chci-li Gmailovou adresu zrušit? Bude zrušen i účet Microsoft? Jakou mailovou adresu vlastně budu mít? Když si na účtu Microsoft založím alias, zůstane mi tato adresa pak jako hlavní? Děkuji.

Odpověď:
E-mailová adresa je jen jméno účtu. Účet bude fungovat dál. Protože je to ale cizí doména, nebudou ti chodit e-maily. Pořídit si alias by pomohlo k tomu, abys poštu mohl dostávat. Musíš upravit nastavení pošty tak, aby jako odesílací adresa byla použita ta aliasová.
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

K čemu je účet outlook?

Post by karelchadim »

já bych nic nerušil, a email prostě přejmenoval - koukněte do přílohy
Attachments
outlook.PNG
(33 KiB) Downloaded 10 times
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

K čemu je účet outlook?

Post by kalmia »

Mně jméno účtu nevadí a stejně mi nejde přejmenovat. Píše mi to: "E-mailová adresa přidružená k vašemu účtu Microsoft se nedá změnit." Já chci zrušit Gmailovou adresu s tím, že chci mít trvale při účtu Microsoft i jejich adresu např. hotmail.cz a bez rizika, že mi účet Microsoft bude zrušen. Takže z odpovědi jsem vyrozuměl, že to můžu udělat pomocí aliasu.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”