jsem tu poprve a prosim o radu!
Zvazuji ted nakup WP8 telefonu (system WP me v kamosove Lumii 800 dost uchvatil) - konkretne Lumia 820 nebo 920, HTC nechci - a rad bych se zeptal na par veci:
1) V jedne recenzi jsem narazil na informaci, ze 820 i 920 vydrzi na baterii cca stejne, protoze 920 ma sice vetsi baterii, ale i vetsi displej. Podle vyrobce vydrzi 920 vic o cca petinu. Napada tu nekoho, jak by to tedy pri cca stejnem pouzivani mohlo byt?
2) Souvisejici - jsem uz dlouhe roky zvykly nosit nahradni baterii v penezence, a v pripade delsi cesty treba jeste dalsi jednu nebo dve v batohu. Proto mi dela starost nevymenna baterie v 920. Vzhledem k podobnosti telefonu se tedy rozhoduji mezi vymennou baterii u 820 a vyrazne lepsim displejem u 920. Zatim vitezi baterie. Co vy na to?
3) S displejem souvisi dotaz na rekneme "vyuziti mista". Pripadne mi, ze cca stejne velke displeje s vyrazne jinym rozlisenim presto zobrazuji stejne mnozstvi dlazdic ci jinych informaci. Ocekavate, ze by v aplikacich mohl byt u 800x480 nejaky problem? Je ne, ale chci se ujistit.
4) V porovnani 800 vs 820, mate pocit, ze by si 820 v nejakej ohledu nejak (snad dokonce vyrazne) pohorsila? Ten telefon se mi totiz moc libi, tak ho beru jako jakysi srovnavaci kus.
Tolik moje dilema.
Prosim o odpovedi a rady, diky!
PS: Jeste je tu vec designu, 920 se mi samozrejme libi vic, ale pokud bych jezdil pravidelne domu vlakem s vybitou baterkou, bylo by mi to asi k nicemu ... jedine si do kalhot zasit nejaky akumulator a v kapse pripojovat telefon na USB.