Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
-
antarian
- nováček

- Zařízení: Galaxy S, Zopo C2 platinum, Lumia 920, Xiami Mi2s
povedlo se vam nekomu zprovoznit smart glass? mam prihlaseneho stejneho uzivatele jak na xboxu tak na phonu ale vzdycky mi to napise ze se to nemuze pripojit...
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
SmartGlass mi funguje suprově, Xbox najde během 2 sekund, a třeba jako virtuální klávesnice pro prohlížeč na Xboxu je to k nezaplacení.
Možná bych hledal problém v tvé síti, nastavení routeru, třeba filtrace mezi Wifi a LAN (pokud máš Xbox přes kabel).
Možná bych hledal problém v tvé síti, nastavení routeru, třeba filtrace mezi Wifi a LAN (pokud máš Xbox přes kabel).
-
antarian
- nováček

aha tak koukam ze mi to ten skype uz zobrazuje, jen je blby ze misto toho aby to treba na ten skype kontakt zavolalo tak to musi predtim otevrit skype aplikaci ... tohle by mohli jeste vyladit ze pujde opravdu zavolat rovnou z people hubu 
-
antarian
- nováček

oboji mam pripojene pres stejnou wifinu:-) az budu doma tak zkusim mobil pripojit treba pres 3G. Treba to tak bude fungovat.Radek Hulán wrote:SmartGlass mi funguje suprově, Xbox najde během 2 sekund, a třeba jako virtuální klávesnice pro prohlížeč na Xboxu je to k nezaplacení.
Umre mi to vzdycky na tom Signing in - po tom mi to napise Can't sign in:-) Jdu jeste prohledat google.
ps. ja do ted pomalu ani nevim co vsechno tim smart glassem pujde delat:-) ale jsem na to docela zvedavej, tak snad to dam do kupy.
-
Jindřich Lukeš
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520
V CZ firmwaru, který je zatím k dispozici pro L920 a L820 SMS doručenky zatím nejsou..Massik wrote:podivej se, jestli mas v tom novem fw nastaveni vypisy dorucenych SMSamentma wrote:Ta som vcera pri povodnom firmware (1232.2109.1242.1001) narazil da dalsi drobny problem - nefungovalo mi zdielanie internetu. Vsetko sa tvarilo ok, ale na notebooku som nevedel resolvovat dns takze to bolo nepouzitelne. Takze dnes som preflashoval na cesky firmware 1232.2110.1244.3001 a zdielanie internetu uz funguje ok. Predtym som mal problem s BT v aute, to som s tymto firmwarom este netestoval.
dik
-
Jindřich Lukeš
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520
Já myslím, že toto nepůjde. Skype má samostatnou aplikaci kvůli operátorůmantarian wrote:aha tak koukam ze mi to ten skype uz zobrazuje, jen je blby ze misto toho aby to treba na ten skype kontakt zavolalo tak to musi predtim otevrit skype aplikaci ... tohle by mohli jeste vyladit ze pujde opravdu zavolat rovnou z people hubu
-
antarian
- nováček

jinak jsou koukal na info k tomu smart glass a podle vseho to vypada, ze problem s tim, ze to nejde pripojit je pomerne casty.
sem tam se to prej chytne kdyz clovek resetuje mobil do tovarniho nastaveni, zkusit to ruzne preinstalovat atd a pak ma obcas stesti a obcas ne, protoze to udajne ne zrovna pro kazdeho funguje
Tak snad microsoft casem vyda nejakej fix
sem tam se to prej chytne kdyz clovek resetuje mobil do tovarniho nastaveni, zkusit to ruzne preinstalovat atd a pak ma obcas stesti a obcas ne, protoze to udajne ne zrovna pro kazdeho funguje
Tak snad microsoft casem vyda nejakej fix
-
antarian
- nováček

tak mam prvni restart samovolnej
)))) Po tom co jsem instaloval asi 10 aplikaci tak se z toho chudak phone asi nejak zavaril
))
Ale po pravde, dokud se mi to jen vypne a zapne tak me to nejak nestve... Z androidu jsem zvyklej ze to bylo pernamentne zaseknuty, vypnuty, musel jsem vyndat baterku aby se to vubec znova zapnulo apodobne
edit:
tak mozna jeden poznatek: pokud si nainstalujete vice nez 40 aplikaci tak vam naskoci v prochazeni aplikaci pocatecni pismenka a je to alespon pro me opravdu neprijemne a nevidim k tomu jedinej duvod :( kdyby radeji po strane nechali treba malinka pismenka a clovek kdyz by na to kliknul tak by to skocilo k pozadovanemu pismenu, ale tohle je alespon pro me uplne zbytecny.
Ale po pravde, dokud se mi to jen vypne a zapne tak me to nejak nestve... Z androidu jsem zvyklej ze to bylo pernamentne zaseknuty, vypnuty, musel jsem vyndat baterku aby se to vubec znova zapnulo apodobne
edit:
tak mozna jeden poznatek: pokud si nainstalujete vice nez 40 aplikaci tak vam naskoci v prochazeni aplikaci pocatecni pismenka a je to alespon pro me opravdu neprijemne a nevidim k tomu jedinej duvod :( kdyby radeji po strane nechali treba malinka pismenka a clovek kdyz by na to kliknul tak by to skocilo k pozadovanemu pismenu, ale tohle je alespon pro me uplne zbytecny.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
To si říká skoro každý, ale věř, že jak si na to zvykneš, už ti to bude scházet, když třeba po HR tam ty písmenka nebudou.. Ono je to vážně mnohem rychlejší, ťuknout na W, než rolovat na konec seznamu (a obzvláště na WP8, kde je ten scrolling oproti WP7 "násilně" zpomalen..)
Taky jsem se čílil a spousta dalších lidí, ale nakonec jsme asi všichni přišli na to, že se to fakt hodí
bylo tady napsáno na toto téma spoooousta postů
restart zatím žádný
ťukám na stůl..
Taky jsem se čílil a spousta dalších lidí, ale nakonec jsme asi všichni přišli na to, že se to fakt hodí
bylo tady napsáno na toto téma spoooousta postů
restart zatím žádný
-
Rehor J Zacek
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520, iPhone5, iPad4 32
Tak tak, procházet písmenkama v seznamu aplikací mi přijde srovnatelně rychlé, jako kdybych měl aplikaci připnutou na úvodní obrazovce a hledal v ikonkách, která to je...
-
janac_marek
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7
Je mi líto, ale já jsem si na to ani po roce nezvyknul, písmenka tam nesnáším a modlím se, že ve WP8 vznikne aplikace, která bude simulovat klasické menu. Osobně bych byl nejradši za stejnou podobu, jako má startovní obrazovka s malými ikonkami řekněme 4 až pět sloupců.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Pismenka jsou rychle a originalni reseni.
Jinak souhas synchronizace ala WP8 je hruza,jak jsem nemel rad Zune,tak oproti tomuto je zlate.
Jinak je venku aktualizace Nokia Autem,jiz by nemela zpusobovat "zravost" na pozadi.Tento bug je opraven.
Jinak souhas synchronizace ala WP8 je hruza,jak jsem nemel rad Zune,tak oproti tomuto je zlate.
Jinak je venku aktualizace Nokia Autem,jiz by nemela zpusobovat "zravost" na pozadi.Tento bug je opraven.
-
Jakub Karásek
- redaktor

- Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
Na pismenka v menu mam jen slova chvaly, rychlejsi zpusob hledani aplikace (ale i kontaktu apod) neznam.
-
katraris
- přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Lumia 1020, Lumia 920
Tak mě poslední dva dny postihly restarty. Předesílám, že dosud jsem se s nimi nesetkal, nezávisle na firmware. (Občas sice telefon nevyžádaně restartoval, ale to jsem připisoval spíš svojí aktuální manipulaci s ním při řešení problémů s bluetooth v autě a nijak mě to nevzrušovalo.)
Společné pro restarty je, že je vždy přehrávaná hudba (nezávisle, zda přes repro, sluchátka, bluetooth). Jediné, co mě napadá, co se změnilo mezi dobou bez restartů a dobou s restarty je to, že jsem si na MS účet telefonu koupil Xbox Music Pass. Máte vy, komu Lumia samovolně restartuje, také Music Pass?
Společné pro restarty je, že je vždy přehrávaná hudba (nezávisle, zda přes repro, sluchátka, bluetooth). Jediné, co mě napadá, co se změnilo mezi dobou bez restartů a dobou s restarty je to, že jsem si na MS účet telefonu koupil Xbox Music Pass. Máte vy, komu Lumia samovolně restartuje, také Music Pass?
-
mceza
Mohu jen potvrdit. Na ta písmenka jsem nadával, kde jsem mohl. Teď jsem si zaktualizoval na WP7.8 a musel jsem velmi rychle doinstalovat co nejvíc aplikací, protože jsem telefon bez nich nezvládal ovládat :Dmimonaut wrote:To si říká skoro každý, ale věř, že jak si na to zvykneš, už ti to bude scházet, když třeba po HR tam ty písmenka nebudou..
Tímto se MS omlouvám :D
-
antarian
- nováček

http://www.phonearena.com/reviews/Camer ... 208/page/8" onclick="window.open(this.href);return false;
porovnani kamer ... Chudak nokia 920
I kdyz uprmine test co test jsou na kazdejch strankach jine vysledky
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Kamera je nepresne,fotoaparat,o tom ,ze ma velke sw rezervy se vi.Chudak urcite ne,co recenze to jiny vysledek,ve videu zase propadaji ostatni.Takze nez recenze,radsi vlastni posouzeni.
Historie ukázala, že Nokia měla v jednu chvíli třeba i dva modely, které patřily k tomu lepšímu na trhu (netvrdím NEJLEPŠÍMU!). A vzpomenout si můžeme na rozdíly, kdy jeden by lepším fotomobilem, zatímco druhý byl lepším kameromobilem... A spojit obojí se jim nedařilo... Jako fanda Nokie bych si přál, aby to u modelu L920 bylo vyšperkováno k dokonalosti.antarian wrote:http://www.phonearena.com/reviews/Camer ... 208/page/8
Již dříve tomu tak bylo u:
N73 (foto) a N93 (video)
N82 (foto) a N95 (video)
a možná by si nekdo rozvzpomněl i na jiné obdoby, ale aktuálně mě nic nenapadá.
Ale cítím, že aktuální dvojice modelů 808PW a L920 s PW technologií je opětovně tím opakovaým praktikováním. Jeden pro foto (nepřekonatelná kvalita) a druhý spíše pro video.
Osobně bych rád viděl obojí, ale jak víme, obojí se patrně obojí v jednom provedení o 2-3 roky později. Takže L920 neodszuju, inženýři měli dobrý nápad, realizovali ho a nyní už je nad slunce jasné, že L920 je lepší než konkurence - ALE JAK V ČEM!
Ona chválená optika v HTC 8X je taky chválená, jak je napřed a co všechno neumí, ale stejně fotím jen pro účely archivace (práce) nebo dokumentace (momentky) a tam poslouží dobře i taková Nokia N95, která je 5 let stará.
-
antarian
- nováček

no zrovna tim ze by htc 8x bylo nejak oslnive .... to bych nerekl 
Kazdopadne spojeni 808 a 920 by byla opravdu pecka
(to by nemohlo mit konkurenci
)
Takhle 808 super fotky
920 super fotky ve spatnem svetle, super video vcerne kvalitniho zvuku, fotky rozhodne nejsou spatne, rekl bych ze patri mezi prumer az lepsi prumer. (stale cekam, ze to nejaky update jeste vylepsi)
ps. samozrejme necekam ze fotky budou dosahovat kvality 808, to je samozrejme jasne a hlavne to neni ani technicky mozne. Ale dohnat konkurenci v podobe samsung galaxy s3 a iphon 5 by mohl ... (trosku poladit tu ostrost a bude to fajn).
EDIT: tak jsem si vedle sebe posadil samsung galaxy s3 a nokia lumia 920 a to porovnani fotek za normalniho svetla je pravdu extremni v neprospech nokie. Z samsungu vyleze krasne ostra fotka, kde je mozne videt mnoho detailu a z nokie mam takovy nemastny neslany obrazek, kde detaily zkratka schazi. Nejlepe je to videt na pismenech, kde je neni na nokii bohuzel mozne precist kvuli tomu jak je obraz rozostreny.
EDIT2: tak jsem zkousel dalsi upravu ... a to projet to nekterym zostrovanim z nekterho z nabizenych editoru, to ale bohuzel nepomuze, ty detaily jsou natolik utopene v te fotce, ze to dodatecnym postprocessingem proste uz nedostanu na nijak zvlast lepsi uroven. Napriklad v porovnani s xperii P je ten vysledek taktez hodne mizerny:-( Zkratka na tech informacich co byli v recenzich apodobne zkratka neco bylo. Kdyz uz nic jineho tak kamera je ale opravdu neprekonatelna ... alespon dle meho a na dovolene, kde to vyuziju nejvice beztak pouzivam predevsim tu kameru.
Kazdopadne spojeni 808 a 920 by byla opravdu pecka
Takhle 808 super fotky
920 super fotky ve spatnem svetle, super video vcerne kvalitniho zvuku, fotky rozhodne nejsou spatne, rekl bych ze patri mezi prumer az lepsi prumer. (stale cekam, ze to nejaky update jeste vylepsi)
ps. samozrejme necekam ze fotky budou dosahovat kvality 808, to je samozrejme jasne a hlavne to neni ani technicky mozne. Ale dohnat konkurenci v podobe samsung galaxy s3 a iphon 5 by mohl ... (trosku poladit tu ostrost a bude to fajn).
EDIT: tak jsem si vedle sebe posadil samsung galaxy s3 a nokia lumia 920 a to porovnani fotek za normalniho svetla je pravdu extremni v neprospech nokie. Z samsungu vyleze krasne ostra fotka, kde je mozne videt mnoho detailu a z nokie mam takovy nemastny neslany obrazek, kde detaily zkratka schazi. Nejlepe je to videt na pismenech, kde je neni na nokii bohuzel mozne precist kvuli tomu jak je obraz rozostreny.
EDIT2: tak jsem zkousel dalsi upravu ... a to projet to nekterym zostrovanim z nekterho z nabizenych editoru, to ale bohuzel nepomuze, ty detaily jsou natolik utopene v te fotce, ze to dodatecnym postprocessingem proste uz nedostanu na nijak zvlast lepsi uroven. Napriklad v porovnani s xperii P je ten vysledek taktez hodne mizerny:-( Zkratka na tech informacich co byli v recenzich apodobne zkratka neco bylo. Kdyz uz nic jineho tak kamera je ale opravdu neprekonatelna ... alespon dle meho a na dovolene, kde to vyuziju nejvice beztak pouzivam predevsim tu kameru.