Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
cubic214
nováček
nováček
Zařízení: lumia 950 DS + Lumia 920

Post by cubic214 »

xorcos wrote:Neustále kritizujem dostupnosť, lumia 820 aj 920 sa už dá kúpiť na SK.

Lumia 820 - 499€ - Skladom - http://www.shoppie.sk/nokia-lumia-820-black/d-132626/" onclick="window.open(this.href);return false;
Lumia 920 - 679,90€ - Skladom - http://eshop.mobilpc.sk/obchod/action/p ... avke.xhtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Podľa všetkého ide o EU distribúciu.
dostupnost u slovenskych operatorov je asi v nedohladne?
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Megatel = buldog tel. Při případné koupi důrazně doporučuji telefon zkontrolovat, zdali ho vyndávají z nerozlepené krabičky a odpovídá imei a pokud možno imei zkontrolovat, jestli je uřčen pro evropský trh (lze na stránkách Nokie). Dále si nechat správně potvrdit kupní doklad a NIKDY, opakuji NIKDY ho nereklanovat u nich. Pak myslím, že nic nehrozí.
antarian
nováček
nováček
Zařízení: Galaxy S, Zopo C2 platinum, Lumia 920, Xiami Mi2s

Post by antarian »

aha tak koukam ze ten megatel je asi pekne o druzku .... tak to nevim nevim jestli do tohodle jit...

jinak je maji udajne z polske distribuce
Balrog
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone :)

Post by Balrog »

steelspace wrote:
mimonaut wrote:Ano, omýlá se to stále dokola, proto nechápu, proč se na to ptáš.
Pokud chceš zjistit o svém konkrétním kusu, jestli je v záruce, použij tuto stránku: http://www.nokia.com/cz-cs/podpora/kontrola-zaruky/" onclick="window.open(this.href);return false;

jinak se stačí podívat na stránky nokie do podmínek o záruce:
tato Omezená záruka je platná a vymahatelná pouze v zemi, kde byl Výrobek zakoupen. Avšak jestliže byl Výrobek zakoupen v členském státu Evropské Unie, na Islandu, v Norsku, Švýcarsku nebo Turecku a Nokia původně určila Výrobek pro prodej v jedné z těchto zemí, je tato Omezená záruka platná a vymahatelná ve všech uvedených zemích. Jestliže Výrobky obsahují specifické součásti určené pro konkrétní zemi, může dojít k omezení záručních podmínek.

A je to naposledy, co něco takového píšu, další podobné dotazy bez milosti mažu.
Pro nevěřící kontroloa dle IMEI na http://www.nokia.com/cz-cs/podpora/kontrola-zaruky/" onclick="window.open(this.href);return false;
Jedná se o dovoz - polský Orange.

Tak koupeno u nejlevnějšímobily24.cz také z Polské distribuce a také Platná(v této zemi). - Díky za odkaz a možnost ověření :smt023
antarian
nováček
nováček

Post by antarian »

sorry sorry :-) uz jsem tu stranku i nasel, jen se snazim najit jeste jak ma ten offiko zarucak vypadat "coz je asi to nejdulezitejsi" a pak samozrejme najit v uzivatelske prirucce kde u nokia 920 najdu IMEI kod.

v manualu jsem nasel ze, kdyz zapnu phone a vytocim toto *#06# tak se mi IMEI kod zobrazi. Je jeste nejaka jina cesta?
Balrog
smartmaniak
smartmaniak

Post by Balrog »

Tak imei najdeš v nastavení telefonu-o systému-další informace-a IMEI a ten si zkontroluješ podle imei na krabici a na záručáku.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

antarian: origoš záručák není potřeba, jen platný doklad o koupi (s vyznačeným imei, prodejcem a datumem). Přečti si ty kompletní podmínky.. Jen je třeba zkontrolovat, jestli souhlasí imei na dokladu a v telefonu
Balrog
smartmaniak
smartmaniak

Post by Balrog »

Blbý dotaz : je jedno když mám v záručáku nalepený IMEI z krabice (ze dvou samolepek mám už pouze jednu) místo ručně vyplněného IMEI? Mám pouze záručák od nejlevnějšímobily24.cz s cenou a datumem prodeje
antarian
nováček
nováček

Post by antarian »

takze reklamace u megatelu je mozna pouze a jedine primo pres ne a zarucni list je tedy jen od nich.

Zadna jina varianta neexistuje.
antarian
nováček
nováček

Post by antarian »

takze ten prodejce muze byt klidne megatel a nevadi ze to preprodava uz po nekom? to je totiz to ceho se bojim. Prece jen ten telefon je puvodne prodany treba od Orange a oni to preprodavaji ..... Tim padem nejsou prvnim prodejcem toho pristroje a je mozne, ze jim osobne uz nekdo predtim ten zarucak vyplnil...

ale opravdu nevim jak presne to funguje...
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

U megatel (potažmo buldog, nejlevnější mobily apod. - je to stejná firma) ROZHODNĚ nereklamovat. Jsou to svině, jsou schopni telefon utopit, aby ho nemuseli opravovat... Vždy se dá jít do autorizovaného servisu. Tebe zajímá prodej koncovému zákazníku, což jsi ty. Toto musí být z dokladu zřejmé (proto musí být vyznačen prodejce) Takže platí oficiální záruka dnem zakoupení zákazníkem.

kdo nevěří co je to za lotry, nechť si přečte o té firmě něco na netu: http://podvodnefirmy.cz/buldoktel/" onclick="window.open(this.href);return false;

Nebýt toho, že se dá záruka na nokie uplatnit kdekoliv v evropě, nikdy bych si od nich telefon nekoupil a i tak pouze osobně s kontrolou.
Jediné, co se asi může v našem případě stát, že záruka dejme tomu měsíc už běží odjinud, což není pravděpodobné.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Kdyz uz sedivku tak max-shop,nejlepe si zajet do Nemecka,mediamarkt,je to kousek,bud Drazdany ci Passau.
Balrog
smartmaniak
smartmaniak

Post by Balrog »

Tak koukám že už na Max-shopu už mají všechny barvy :-) Škoda že žlutou a červenou zdražily. Je vidět, že černá se moc neprodává o 1100kč nižší cena a mají jí skoro všude.
Vitalish
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 800

Post by Vitalish »

dotaz na stávající majitele 920 :

funguje podpora hlasu = hlasové vytáčení ? - rozumějte na handsfree v autě

díky za odpověd
V.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Poporuje,zatim jen anglictina,cestina chybi a bude v jednom z budoucich updatu.
vasala
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Nokia N8

Post by vasala »

Ahoj,
funguje aktuálně aplikace Whatsapp na Nokii Lumia 920? Mám nyní na zkoušku HTC 8X a ve storu Whatsapp není.

díky
Massik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 DS

Post by Massik »

Vitalish wrote:dotaz na stávající majitele 920 :

funguje podpora hlasu = hlasové vytáčení ? - rozumějte na handsfree v autě

díky za odpověd
V.
Handsfree v aute cestinu podporuje, tedy alespon u aut s ceskym ovladanim. To neni otazka mobilu, ale primo zarizeni v aute. Napr. navigace Columbus, pripojeno pres BT, ceske hlasove ovladani, ceske hlasove vytaceni atd.
antarian
nováček
nováček

Post by antarian »

Volal jsem na oficialni servis ... nekolik pobocek a tam mi rekli, ze pokud si koupite jaky koliv telefon jako sedy dovoz tak se na nej zaruka nevztahuje, jelikoz jde jiz o preprodej.

Nezalezi na tom jestli vam sedi cisla apodobne, ale pokud nemate potvrzeny zarucak nebo fakturu primo z toho prodeje tak tea zaruka neplati. Musite mit zkratka fakturu z toho prvniho mista a kdyz budete mit fakturu napriklad z ... v podstate odkudkoliv tak ofiialne nemuzete telefon reklamovat.

Pak mi ale rekl ze specialne u tehle lumii ted delaji vyjimky a normalne je nechavaji reklamovat i kdyz by spravne nemeli. protoze vedi ze zkratka v cechach nejdou poridit.
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Podľa mňa by sa v tomto topicu nemalo baviť o shopoch.... noa le ok.

Pár negatívnych postrehov k Lumii:
- Ten super citlivý displej spôsobuje občas to, že kliknete na displej aj keď ste neklikli a len mali ruku tesne tesne nad ním.
- Čo mi vadí viac je Microsoft a trapné regíony. Tých regiónov je niekoľko. Raz na mobile vidím nejakú aplikáciu ale cez internetovú stránku nie. WhatsApp neviem nájsť absolútne ani keď som region SK ani US.
- Synchronizačná aplikácia na W7 je oproti Zune slabá a s málo nastaveniami, používateľ sa stratí. Naštastie nepoužívam W7. Vo W8 ale je tiež čo doháňať.

Určite je to krok správnym smerom, ale ešte je na čom pracovať stále. Doručenky sú takisto nepoužiteľné.

PS: Jirka. Nemám SK ani CZ. Takže síť je asi cellular. Nič ako advanced tam nemám. Ale rovno vonku mám call + sms. Tam mám reduced, ale SMS mi odošle s diakritikou.
wp_ss_20121211_0003.jpg
wp_ss_20121211_0003.jpg (41.47 KiB) Viewed 3898 times
wp_ss_20121211_0004.jpg
wp_ss_20121211_0004.jpg (41.84 KiB) Viewed 3931 times
Massik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 DS

Post by Massik »

to janac_marek: nepomohlo by nastaveni displeje+dotykove obrazovky? zkus dat normalni citlivost
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”