Pro dnešek se loučím a budu se těšit opět zítra. Všem přeji klidnou noc a brzký čtvrtek :D
Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze
- mirek158
- nováček

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II (N 7100)
To je dobrá zpráva. Bylo by určitě lepší, kdyby se začal prodávat už minulý týden
, ale je lepší mít jistotu konkrétního data, než se stále jen dohadovat na termínu, kdy že ten zázrak přijde. Teď už jen doufat, že se termín nezmění, ale čtvrtek 18. 10. beru jako oficielní den uvedení Noteho II na trh. Díky 
Pro dnešek se loučím a budu se těšit opět zítra. Všem přeji klidnou noc a brzký čtvrtek :D
-
Deaktivovaný účet (01.2013)
Re: Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze
Je tu nekdo opravdu narocny na kvalitu displeje a ma Note 2 a mohl by srovnat "prijemnost" displeje treba s IPS ci SLCD u modelu s obdobnou uhloprickou a rozlisenim? Mam 4.5" HD IPS a co do kvality pisma i zobrazeni souvislych barevnych ploch si nechci pohorsit. Nyni pri pohledu z cca 25 cm nevidim pixely, displej je "skoro jako eInk".
- kome
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
z 20cm pixely taky nevidím. Displej mi prijde lepší než na Notu 1 nebo SG S3, barvy jsou už mnohem přirozenější a rgb subpixely jsou v některých situacích hodně znát. Uz bych ho nepoznal od slcd.
Jen k části diskuze, že nemá cenu nahrávat do Note 2 Full HD video...já si myslím, že má 
A to z jednoho jedinýho důvodu, že většina videoobsahu, který na telefonu pouštim (Galaxy SII) už mám na PC ve Full HD a poslední co bych chtěl řešit i u Note 2, je každý týden konvertovat 10 epizod oblíbenýho seriálu ve Full HD na něco měnšího. Tyhle rošády byly třeba před lety, kdy telefony nativně zvládaly low-res video ve 3gp, ale dnes se tím zabývat už prostě nehodlám. Co mám na kompu, přehraji na kartu telefonu a nic neřešim.
Sakra, už aby byla dvojka někde vPraze k ošahání..
A to z jednoho jedinýho důvodu, že většina videoobsahu, který na telefonu pouštim (Galaxy SII) už mám na PC ve Full HD a poslední co bych chtěl řešit i u Note 2, je každý týden konvertovat 10 epizod oblíbenýho seriálu ve Full HD na něco měnšího. Tyhle rošády byly třeba před lety, kdy telefony nativně zvládaly low-res video ve 3gp, ale dnes se tím zabývat už prostě nehodlám. Co mám na kompu, přehraji na kartu telefonu a nic neřešim.
-
Diky za info. Takze bych si nejspis pohorsil :(kome wrote:rgb subpixely jsou v některých situacích hodně znát.
- kome
- stálý přispěvatel

To bylo mysleno naopak. Na note 1 byli v nekterych mistech jasne videt body kvuli pouziti rgbg subpixelu ,to se u note 2 jiz nestava a od LCD je to jiz k nerozeznani
-
hewlett
- častý přispěvatel

- Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge
??? Rozhodně mi není jasná logika věci: že ačkoliv jsi sám jak říkáš "velmi náročný na kvalitu displeje" tak necháváš takové zásadní vyhodnocení na pocitech a dojmech jiných (což přece může být subjektivní přesně jako tvůj výrok :takže bych si nejspíš pohoršil", což je třeba z mého pohledu nonsens) - co ti brání počkat cca do pátku, to by SGNote již leckde mohli mít a tudiž i k prohlédnutí - a udělat si dojem sám?pavelbures wrote:Diky za info. Takze bych si nejspis pohorsil :(kome wrote:rgb subpixely jsou v některých situacích hodně znát.
K ukvapené koupi tě přeci nikdo a nic nenutí - a ty jistě ani SGNote 2 nechceš kupovat s ohledem na tvůj nedávný striktní příspěvek (jinde a v jiném vláknu), cituji: telefon s Amoled displejem je u mne diskvalifikován ... " SGNote 2 má Amoled displej.
Btw. ty zkoumáš (máš nějakou prakticky podloženou potřebu?) pixely/subpixely s lupou v ruce? Já je tedy nevidím ani na kratší vzdálenost než 20cm a vzhledem k velikosti displeje u Note 2 nemusím číst informace s nosem na skle.
-
hewlett
- častý přispěvatel

Jojo, s tím také souhlasím - pokud již cokoliv ve FullHD máš, pak je to OK, konverze netřeba.ZiChius wrote:Jen k části diskuze, že nemá cenu nahrávat do Note 2 Full HD video...já si myslím, že má
Jen tehdy to diskutující (si myslím tedy) mysleli tak, že zde již narážíme na fyzikální hranice/limity rozlišení lidského oka a FullHD informaci na displeji Note 2 již oko nijak extra přínosně nevyhodnotí, že tedy nově pořizovat rip např. BluRay čehosi do FullHD není nutné. Také velikost takových souborů je vysoká, s ohledem na potřebě dalšího místa v paměti či datového nosiče (microSD / exFAT). Ale je to každého věc, to rozhodně.
-
Mam neurologicke potize a rada technologie displeje mi vadi. Nez abych do sebe cpal dalsi leky, tak pouzivam to, co mi nejmene skodi. Pokud jsou videt subpixely, tak to bude problem, jelikoz dle neurolozky je treba, aby muj mozek vnimal text a jine informace na displeji souvisle. Telefon si osahat v obchode samozrejme mohu, jen to k nicemu nebude, jelikoz zdravotni problemy se u me objevuji nejdriv po pul hodine pouzivani. Proto jsem se dovolil zeptat.
-
hewlett
- častý přispěvatel

Díky za vysvětlení a držím pevně palce ať (pokud to je možné) se to zlepší (ještě lépe zmizí zcela). Uvedená časová závislost je nepříjemná a asi jedinou možností tedy by mohlo býti koupit si foun přes Net a pokud to neklapne, vrátit jej v zákonné lhůtě bez udání důvodu.
-
xtonda
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7
pavelbures, v tom případě je to celkem jednoduchá matematika. Note II má stejné HD rozlišení jako většina dnešních top telefonů, stejně tak má RGB masku, ale má o palec větší displej, což nutně znamená hrubší rastr, konkrétně je to 265 PPI u Note II vs. 326 PPI u 4,5" displeje. Kde je pro tebe ta hranice ti těžko na diskusním fóru někdo řekne. Obecně se jako průměrná hranice kdy lidské oko z běžné čtecí vzdálenosti přestane vnímat jednotlivé pixely uvádí cca 300 PPI.
- kome
- stálý přispěvatel

Prave v tom vytvorit souvislou plochu bez viditelnych bodu, ci pismo hladkou carou je displej Note II porovnatelny s LCD. U Note 1 pri nekrery kombinacich barev bylo pismo dost kostrbate.pavelbures wrote:Mam neurologicke potize a rada technologie displeje mi vadi. Nez abych do sebe cpal dalsi leky, tak pouzivam to, co mi nejmene skodi. Pokud jsou videt subpixely, tak to bude problem, jelikoz dle neurolozky je treba, aby muj mozek vnimal text a jine informace na displeji souvisle. Telefon si osahat v obchode samozrejme mohu, jen to k nicemu nebude, jelikoz zdravotni problemy se u me objevuji nejdriv po pul hodine pouzivani. Proto jsem se dovolil zeptat.
-
xtonda
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7
Spekuluje se, že HTC uvede pětipalcové zařízení s FullHD displejem, což dává 441 PPI. Normálně bych napsal, že je to rozlišení je na takové úhlopříčce absurdní a nesmyslně vysoké, ale v tomto specifickém případě by to asi byl ideální displej.
Vážně zatím ještě nikdo nezná nějaké specifikace pouzdra samsung efc-1j9b??Píši u něho slim:under 1T..newí něko co by to mohlo znamenat.Díky za snahu..
-
hewlett
- častý přispěvatel

Pošli odkaz, ve kterém se vyskytuje tebou popisovaný parametr ...
ciste ze zvedavosti , dejte chlapi vedet ve ctvrtek kdyz si nekdo koupi nebo vyzkousi nota 2 z legalni nasi distribuce , jestli uz pojedou multi okna nebo bude treba aktualizovat ?
ptam se je pro to , ze si myslim , ze jestli okna nebudou v zakladu tak to budou starsi sarze , jestli je tomu ovsem opravdu tak to nevim
ptam se je pro to , ze si myslim , ze jestli okna nebudou v zakladu tak to budou starsi sarze , jestli je tomu ovsem opravdu tak to nevim
-
Grimley
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II/S5/ iPhone 3G / iPad 4 64GB
Zdravim,
chtěl bych se zeptat, jestli nevíte jak to bude se zásobama Note II :D Ve čtvrtek se do T-mobilu dostanu až po obědě, tak abych ještě pořídil vůbec . Další čekání bych už nevydržel, už teď odpočítávám každou vteřinu :/ :D
chtěl bych se zeptat, jestli nevíte jak to bude se zásobama Note II :D Ve čtvrtek se do T-mobilu dostanu až po obědě, tak abych ještě pořídil vůbec . Další čekání bych už nevydržel, už teď odpočítávám každou vteřinu :/ :D
-
hewlett
- častý přispěvatel

Mám dojem, že součástí celého obchodního procesu (a předzásobovací logistiky) je, že se prodejci (na jakékoliv úrovni) nebudou veřejně před oficiálním zahájením prodeje vůbec a nijak vyjadřovat k objemu dodávek, počtu kontrahovaných kusů, naplnění poptávka vs. skutečně dodané kusy, apod apod. takže pochybuji silně, že by to - krom Samsungu cz, oprávněných @ kompetentních pracovníků prodejních řetezců a prodejců mohl seriózně vědět. A tito jmenovaní to sice vědí, ale z jasných a pochopitelných důvodů (veskrze obchodních) to zde na tomto fóru a v tomto čase říkat nemohou a tedy asi nebudou.
Mám rovněž pocit, že ve čtvrtek to bude sotva na T-Mobile na pultě, osobně bych očekával první kusy spíše v pátek. Jen Vám všem, kteří nemáte předobjednávky, držím velmi palce: nejsem si jist, zdali množství dodaných kusů pokryje předobjednávky, natožpak zbyde do volné distribuce - kéž by ano. Zkušenosti z Německa, Holandska a Francie ukazují zřetelně, že ani tedˇ se tam SGNote 2 neválí po pultech bezprizorně v ohromných množstvích. MediaMarkt v Passau např. ještě neměl ani kus mimo předobjednávky k dispozici, Vídeňáci z SCS (Shopping City Süd Vösendorf) si oficiálně stěžovali, Mnichov jich měl ještě minulý týden pouze 160 (na celý Mnichov)
Samsung dělá vše pro to, aby pokryl start v USA a tomu zatím odpovídají dodávky pro nonUSA trhy.
Ale dost pesimismu - snad se i ty první dodávky pochlapí a řada z čekajících bude mít na víkend novou, skvělou hračku
Mám rovněž pocit, že ve čtvrtek to bude sotva na T-Mobile na pultě, osobně bych očekával první kusy spíše v pátek. Jen Vám všem, kteří nemáte předobjednávky, držím velmi palce: nejsem si jist, zdali množství dodaných kusů pokryje předobjednávky, natožpak zbyde do volné distribuce - kéž by ano. Zkušenosti z Německa, Holandska a Francie ukazují zřetelně, že ani tedˇ se tam SGNote 2 neválí po pultech bezprizorně v ohromných množstvích. MediaMarkt v Passau např. ještě neměl ani kus mimo předobjednávky k dispozici, Vídeňáci z SCS (Shopping City Süd Vösendorf) si oficiálně stěžovali, Mnichov jich měl ještě minulý týden pouze 160 (na celý Mnichov)
Samsung dělá vše pro to, aby pokryl start v USA a tomu zatím odpovídají dodávky pro nonUSA trhy.
Ale dost pesimismu - snad se i ty první dodávky pochlapí a řada z čekajících bude mít na víkend novou, skvělou hračku
-
Grimley
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II/S5/ iPhone 3G / iPad 4 64GB
V T-mobu jsem je otravoval docela dlouho už. V sobotu v pardubickým mi říkali, že jim zrovna došla zpráva, že do 18.10. budou mít NOTE II v nabídce na pobočkách. Minulý týden ve čtvrtek v Olympii v Brně mi slečna říkala, že už jim přišel výstavní kus a že koncem října budou k prodeji... z toho usuzuju, že Samsung snad dodá kusů víc :/ chjo
-
hewlett
- častý přispěvatel

Jojo. To by bylo skutečně skvělé, skvělé. Tak zaangažuj babičku, dědečka, bůhvíkoho - ať jde hlídat