Ano, to je obvyklé neštěstí - optimalizované příslušenství jde oproti founu o dost později. Výrobci třetích stran obvykle čekají až (jak) se bude prodávat vlastní foun, protože si nechtějí moc dopředu hrát s návrhem, prototypem@zkušebním vzorkem, (event. homologací a certifikací), přestavováním linky na výlisky apod. protože to není až tak levné a musí hned nasekat alespoň 5.000 kusů aby pokryli vstupní náklady >> takže by neradi, aby foun byl nakonec propadák a příslušenství jim leželo sklademczechfoto wrote:tak v nemecku slevnili note o 10 euro ale co me zklamalo absolutne zdne prislusenstvi hlavne jsem hledal nejakye otviraci pouzdro ale nic na s3 desitky a na note 2 ani jedno
Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze
-
hewlett
- častý přispěvatel

- Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge
-
hewlett
- častý přispěvatel

krapítko Off-topic: Galaxy S3 Alfa, nově uvedený v Japonsku, má ve svém firmware stejnou podporu Multi-Windows / Split Screen, jako SGNote 2. Takže až na to že mu chybí S-Pen tak se to chová zcela stejně

-
hewlett
- častý přispěvatel

Proběhlo zde několik informací ohledně možnosti/vhodnosti použití karet SDXC a filesystému exFAT. Možná mi to uniklo (pak promiňte double) - ale také je nutno (protože se také bavíme o rychlosti přenášení dat), abychom si uvědomili nutnost aby zařízení podporovala rozhraní UHS-1 (Ultra High SpeedBus - 1).
Protože nejen systém exFAT je technologickým vylepšením, ale tím druhým je právě ono rozhraní UHS-1.
Karta SDXC se s podstatně větším množstvím dat dokáže vypořádat díky jmenovaným dvěma technologickým zlepšením:
a) souborový systém exFAT umožňuje kartě SDXC pracovat s velkými objemy dat
b) rozhraní UHS-1 přenáší multimédia (filmy, videa a obraz) rychlostí až 104 MB/s ... v ideálním případě ovšem.
A právě karty SDXC UHS-1 mohou dosáhnout nejvyšších rychlostí pouze při symbióze se zařízením UHS-1, kdežto zařízení bez rozhraní/podpory UHS-1 budou mít garantovánu minimální přenosovou rychlost dat pro třídu 10 - tedy 10 MB/s.
Zdali výrobek podporuje UHS-1 by měl popsat technické specifikaci výrobce, což jim dělá problémy a to i po dotazu na tech. podporu >> tam často ani neví, o čem je řeč
Otázkou je použití filesystému (myslím zdali exFAT) do budoucna, protože zrovna Samsung ohlásil před týdnem nový filesystém - F2FS (Flash Friendly File System), který je přímo optimalizován pro flash paměti - čipy NAND, které jsou základem pro mnoho paměťových zařízení - tedy i paměťových karet typu SD.
Bohužel však výsledky reálných měřění ukazují, že (platí pro SGS3!) není její microSD slot UHS-1 otevřen.
Jak je tomu s podporou UHS-1 u SGNote 2 zatím nevím.
Protože nejen systém exFAT je technologickým vylepšením, ale tím druhým je právě ono rozhraní UHS-1.
Karta SDXC se s podstatně větším množstvím dat dokáže vypořádat díky jmenovaným dvěma technologickým zlepšením:
a) souborový systém exFAT umožňuje kartě SDXC pracovat s velkými objemy dat
b) rozhraní UHS-1 přenáší multimédia (filmy, videa a obraz) rychlostí až 104 MB/s ... v ideálním případě ovšem.
A právě karty SDXC UHS-1 mohou dosáhnout nejvyšších rychlostí pouze při symbióze se zařízením UHS-1, kdežto zařízení bez rozhraní/podpory UHS-1 budou mít garantovánu minimální přenosovou rychlost dat pro třídu 10 - tedy 10 MB/s.
Zdali výrobek podporuje UHS-1 by měl popsat technické specifikaci výrobce, což jim dělá problémy a to i po dotazu na tech. podporu >> tam často ani neví, o čem je řeč
Otázkou je použití filesystému (myslím zdali exFAT) do budoucna, protože zrovna Samsung ohlásil před týdnem nový filesystém - F2FS (Flash Friendly File System), který je přímo optimalizován pro flash paměti - čipy NAND, které jsou základem pro mnoho paměťových zařízení - tedy i paměťových karet typu SD.
Bohužel však výsledky reálných měřění ukazují, že (platí pro SGS3!) není její microSD slot UHS-1 otevřen.
Jak je tomu s podporou UHS-1 u SGNote 2 zatím nevím.
-
hewlett
- častý přispěvatel

drobné střípky do skládačky:
http://recombu.com/mobile/news/samsung- ... 18415.html
http://recombu.com/mobile/news/samsung- ... 18415.html
- mirek158
- nováček

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II (N 7100)
To hewlett :
Ahoj hewlette, tvé příspěvky jsou velmi srozumitelné a konstruktivní. Musím říct, že i mě by zajímala funkčnost Micro SDXC 64GB Ultra Class 10 UHS1 na SG Note II. Na netu jsem toho moc nenašel, a když už ano, tak jsem tomu moc nerozuměl a nebylo to vztažné přímo k SG Note II. Každopádně kartu již mám doma z obchůdku Alza.cz a čekám už jen na mobil. Odborník (ve srovnání s Tebou) nejsem, jsem jen prostý uživatel, který chtěl do svého zařízení velkou kapacitu karty, takže na nějaké hodnocení si počkám, až dle zkušeností a hodnocení uživatelů z praxe.
http://www.alza.cz/sandisk-micro-sdhc-6 ... tm#recenze" onclick="window.open(this.href);return false;
K tomuto tématu, týkající se paměťové karty s rozhraním UHS-1 jsem našel tento odkaz (anglicky) a vypadá to, že by SG Note II neměl mít problém, tedy pokud mi to google translátor přeložil dobře a pokud jsem to dobře pochopil.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1592701" onclick="window.open(this.href);return false;
Ahoj hewlette, tvé příspěvky jsou velmi srozumitelné a konstruktivní. Musím říct, že i mě by zajímala funkčnost Micro SDXC 64GB Ultra Class 10 UHS1 na SG Note II. Na netu jsem toho moc nenašel, a když už ano, tak jsem tomu moc nerozuměl a nebylo to vztažné přímo k SG Note II. Každopádně kartu již mám doma z obchůdku Alza.cz a čekám už jen na mobil. Odborník (ve srovnání s Tebou) nejsem, jsem jen prostý uživatel, který chtěl do svého zařízení velkou kapacitu karty, takže na nějaké hodnocení si počkám, až dle zkušeností a hodnocení uživatelů z praxe.
http://www.alza.cz/sandisk-micro-sdhc-6 ... tm#recenze" onclick="window.open(this.href);return false;
K tomuto tématu, týkající se paměťové karty s rozhraním UHS-1 jsem našel tento odkaz (anglicky) a vypadá to, že by SG Note II neměl mít problém, tedy pokud mi to google translátor přeložil dobře a pokud jsem to dobře pochopil.
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1592701" onclick="window.open(this.href);return false;
-
hewlett
- častý přispěvatel

ahojky, krásné poledne všem okolozevlujícím a děkuji.
K uvedenému odkazu a vedené debatě tamtéž: prncipielně jde o to, že není pochyb (a to mohu potvrdit sám) že SGNote 2 je kompatibilní s generací karet micro SDXC UHS-1- Ale vnímejte, co je tím (ve skutečnosti) myšleno: je kompatibilní a to znamená že kartu vsuneme do čtečky (microSD slot), stroj kartu načte a pak vesele čte a zapisuje.
Jenže otázkou je - a to se v debatě nedočteme, neb si nikdo není zatím jist a Samsung to nikomu oficiálně nepotvrdil, výsledky praktických testů zatím nejsou): zdali karta a SGNote 2 skrze rozhrani UHS-1 plně využijí vzájemný potenciál a tedy pojedou "full throttle"
. A ne pouze zabržděně, což by se v případě že u SGNote 2 microSD šachta nemá plný UHS-1 řadič, stalo. A v konečném důsledku by to znamenalo, že zatím by kupec mohl poněkud ušetřit a nevyhazovat pěnízky za interface UHS-1 na microSD kartě oknem.
K uvedenému odkazu a vedené debatě tamtéž: prncipielně jde o to, že není pochyb (a to mohu potvrdit sám) že SGNote 2 je kompatibilní s generací karet micro SDXC UHS-1- Ale vnímejte, co je tím (ve skutečnosti) myšleno: je kompatibilní a to znamená že kartu vsuneme do čtečky (microSD slot), stroj kartu načte a pak vesele čte a zapisuje.
Jenže otázkou je - a to se v debatě nedočteme, neb si nikdo není zatím jist a Samsung to nikomu oficiálně nepotvrdil, výsledky praktických testů zatím nejsou): zdali karta a SGNote 2 skrze rozhrani UHS-1 plně využijí vzájemný potenciál a tedy pojedou "full throttle"
- mirek158
- nováček

Díky za odpověď, ale stejně si myslím, že s tímto rozhraním (míněno UHS-1) nebude mít Note II problém, neboť jak vyplývá z článku ze dne 10.09.2012, na který přikládám odkaz níže, je zřejmé, že:
Samsung uvolní svůj nový microSD karty line-up s nejnovějšími 20nm technologynext měsíce, bude na nových kartách již neuvěřitelných 70 MB / s rychlost zápisu až 10 Mb / s rychlost čtení s 64GB skladování.
Tyto nové karty se chová jako SSD (Solid State Drive), který zvýší výkon jakéhokoli kompatibilního smartphonu 2x rychlejší jeho pravidelnou rychlost.
Podle listu v UHS-1 Extreme Ultra High Speed karty microSD, na Samsung GALAXY S3 a Galaxy Note II je kompatibilní s tímto 64GB microSD karty UHS a může běžet bez problémů. Pro více informací o cenách a Availabilitycheck naší recenzi zde.
(má omluva za překlad z angličtiny, ale jen jsem zkopíroval to, co mi ukázal Google translátor - bez úprav)
Takže, dle mého by se již asi mohlo brát za minimálně velmi pravděpodobné, že když si s UHS-1 poradí i SG SIII, tak si s ním poradí i SG Note II, což je ostatně v samotném článku zmíněno.
Zde odkaz na článek: http://cheatsforandroid.blogspot.cz/201 ... i-are.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Samsung uvolní svůj nový microSD karty line-up s nejnovějšími 20nm technologynext měsíce, bude na nových kartách již neuvěřitelných 70 MB / s rychlost zápisu až 10 Mb / s rychlost čtení s 64GB skladování.
Tyto nové karty se chová jako SSD (Solid State Drive), který zvýší výkon jakéhokoli kompatibilního smartphonu 2x rychlejší jeho pravidelnou rychlost.
Podle listu v UHS-1 Extreme Ultra High Speed karty microSD, na Samsung GALAXY S3 a Galaxy Note II je kompatibilní s tímto 64GB microSD karty UHS a může běžet bez problémů. Pro více informací o cenách a Availabilitycheck naší recenzi zde.
(má omluva za překlad z angličtiny, ale jen jsem zkopíroval to, co mi ukázal Google translátor - bez úprav)
Takže, dle mého by se již asi mohlo brát za minimálně velmi pravděpodobné, že když si s UHS-1 poradí i SG SIII, tak si s ním poradí i SG Note II, což je ostatně v samotném článku zmíněno.
Zde odkaz na článek: http://cheatsforandroid.blogspot.cz/201 ... i-are.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Pipa
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy Note 4
Re: Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze
Vzhledem k tomu, že veškeré aplikace jsou spuštěny v paměti founu, nemyslím si že by jakkoliv rychlá karta měla nějaký razantní dopad do rychlosti stroje. Pouze spuštění aplikací na kartě by mělo být teoreticky rychlejší, ale určitě ne běh founu jako takového.
-
marssaliss
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II
To hewlett:
Tohle je presne ta debata, kterou jsem chtel predevcirem rozproudit. Tedy otazka pametove karty UHS 1 a zkusenosti s ni. Ty osobne tam mas nejakou kartu? Ja porad planuju koupit jeji 64 GB verzi v Alze
Tohle je presne ta debata, kterou jsem chtel predevcirem rozproudit. Tedy otazka pametove karty UHS 1 a zkusenosti s ni. Ty osobne tam mas nejakou kartu? Ja porad planuju koupit jeji 64 GB verzi v Alze
-
hewlett
- častý přispěvatel

Tohle je při běžné konfiguraci Androidího founu a ext. karty naprosto správná připomínka.Pipa wrote:Vzhledem k tomu, že veškeré aplikace jsou spuštěny v paměti founu, nemyslím si že by jakkoliv rychlá karta měla nějaký razantní dopad do rychlosti stroje. Pouze spuštění aplikací na kartě by mělo být teoreticky rychlejší, ale určitě ne běh founu jako takového.
- mirek158
- nováček

Souhlasím s Tebou, avšak vnitřní pamětí stoje se zde zabývat nechci, ta je dána výrobcem. Řeším zde, zda si zařízení bude rozumět s paměťovou kartou SDXC UHS 1 64 GB, nebo zda jsou to vyhozené peníze a postačila by standardní SDHC 32 GB. Hodlám na paměťovou kartu dát nějaké filmy v HD rozlišení a pak už kvalita a kapacita paměťové karty určitě svou roli sehraje.Pipa wrote:Vzhledem k tomu, že veškeré aplikace jsou spuštěny v paměti founu, nemyslím si že by jakkoliv rychlá karta měla nějaký razantní dopad do rychlosti stroje. Pouze spuštění aplikací na kartě by mělo být teoreticky rychlejší, ale určitě ne běh founu jako takového.
-
hewlett
- častý přispěvatel

Já tam mám zcela běžnou SanDisk microSDHC 32 GB, Class 6. Video soubory/média v podstatě nepřehrávám, velké datové bloky tam a zpátky taktéž nekopíruji, na MP3 a hudbu je tato karta naprosto v pohodě. O dokumentech v *.docx a *.xlsx nemluvěmarssaliss wrote:To hewlett:
Takže: já, vzhledem k charakteru mé práce s SGNote 2, bych potenciál SDXC 64GB UHS-1 nevyužil.
Ovšem pokud by byla na startu prodeje SGNote 2 k dostání varianta s 32/64 GB interní paměti, bral bych tuto variantu stroje namísto 16GB - to je již jiné kafe. Až budou tyhle stroje rovnou s takovou pamětí, definitivně nebudu postrádat extSD.
- mirek158
- nováček

Jen vsuvka na přehršel příslušenství, které jsem právě našel na webu, a abych se s Vámi podělil, zde je odkaz:
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1910824" onclick="window.open(this.href);return false;
Pro ty z vás, kteří jste ještě neviděli oficielní video k SGN II, nahazuji odkaz, který lahodí nejen mému oku, ale i uchu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KESMmrKs08U[/youtube]
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1910824" onclick="window.open(this.href);return false;
Pro ty z vás, kteří jste ještě neviděli oficielní video k SGN II, nahazuji odkaz, který lahodí nejen mému oku, ale i uchu
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KESMmrKs08U[/youtube]
-
xtonda
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7
Mám tu nějaké FullHD TVripy, mají bitrate pod 1 MByte/s, BluRay rip i kdyby měl dvojnásobek, tak se v pohodě přehraje i z Class 2 karty, takže jediný rozdíl bude v tom, jak rychle se to tam bude dát nahrnout. Navíc cpát na zařízení s 1280x720 displejem FullHD video poněkud postrádá smysl.
Ultra rychlé karty mají smysl ve foťácích, kde je potřeba nárazově co nejrychleji zapsat velký objem dat aby bylo možné dál fotit, v telefonu/PDAčku mi to nepřijde nijak zásadní.
Ultra rychlé karty mají smysl ve foťácích, kde je potřeba nárazově co nejrychleji zapsat velký objem dat aby bylo možné dál fotit, v telefonu/PDAčku mi to nepřijde nijak zásadní.
- mirek158
- nováček

No když on Note II nahrává ve FullHD, ale fotí i rychlé sekvence, tak i nejen kvůli tomu se tu řeší velikost a kvalita paměťové karty, na kterou se budou videa a fotky ukládat a ze které se následně bude i vše stahovat do PC. Jinak s Tebou souhlasím, cpát na Note II filmy ve FullHD kvalitě je opravdu blbost, postrádající smysl, ale to ovšem neplatí u filmů v rozlišení HD 
-
Jumbo78
- moderátor

- Zařízení: iPhone 7+ 256 GB
Jen trošku mimo. Na NOTE I mám micro SDXC 64GB kartu a jsem spokojen. Sice rychlost neodpovídá class 10 ale nijak extra to nevadí
-
marssaliss
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II
To mirek158:
Toho prislusenstvi je docela dost, akorat ne u nas. Ten cerny matny Nillkin i s folii, ktery je ve Tvem odkazu, uz je na poste, takze ho nakonec budu mit jeste pred telefonem. Objednal jsem 23.9., z Ciny to proste trva.
To hewlett:
Diky za informaci o karte a spoustu osobnich postrehu. Je nakonec mozne, ze postaci Sandisk UHS 1 class 10 32 GB, cena je stejna jako za sdhc. Rozhodnu se az potom, co budu mit SGN 2 doma
Toho prislusenstvi je docela dost, akorat ne u nas. Ten cerny matny Nillkin i s folii, ktery je ve Tvem odkazu, uz je na poste, takze ho nakonec budu mit jeste pred telefonem. Objednal jsem 23.9., z Ciny to proste trva.
To hewlett:
Diky za informaci o karte a spoustu osobnich postrehu. Je nakonec mozne, ze postaci Sandisk UHS 1 class 10 32 GB, cena je stejna jako za sdhc. Rozhodnu se az potom, co budu mit SGN 2 doma
To marssaliss
Jen aby Ti nebylo 32gb málo.
Já mám v Note 2 právě tu 64gb co tu probíráte a už je plná filmů, hudby, videa z telefonu a fotek. Je fakt že se člověk nějaký čas neomezuje a pak... jejda mám tam volného 8gb. 
Jen aby Ti nebylo 32gb málo.
-
hewlett
- častý přispěvatel

Oficiální Twitter kanál Samsungu ČR a SR právě sděluje, že SGNote 2 bude v prodeji od čtvrtku, 18.10. Tak ať se to splní 
Zdravím.Kdo by si chtěl osahat před nákupem on-line tak v Hradci Králové ve Futuru v T-Mobile měli vystavený Note 2 nejspíše z Anglie nebo Německa..
A ještě bych se chtěl zeptat na pouzdro Samsung EFC-1J9B..Jestli někdo newí jak je tlustý..někde jsem se dočetl že 2.2 mm což se mi zdá docela dost.díky za odpovědi.
http://www.soeasy.cz/produkt/samsung-oc ... 01132.html" onclick="window.open(this.href);return false;
A ještě bych se chtěl zeptat na pouzdro Samsung EFC-1J9B..Jestli někdo newí jak je tlustý..někde jsem se dočetl že 2.2 mm což se mi zdá docela dost.díky za odpovědi.
http://www.soeasy.cz/produkt/samsung-oc ... 01132.html" onclick="window.open(this.href);return false;