Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze
- mirek158
- nováček

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II (N 7100)
Ahoj, co se paměťových karet týče, tak nejsem odborník, ale micro SDHC 16GB mi přijde svou kapacitou málo a krom toho se dají sehnat poměrně hodně lacino. Já osobně jsem si dnes koupil SanDisk Micro SDXC 64GB Ultra Class 10 + SD adaptér za 1.319,- Kč (v Alze), přičemž tyto karty SDXC jsou prý až 2x rychlejší než standardní SDHC, takže asi tak.
Krom toho jsem slyšel, že standardní karty micro SDHC jsou formátovány na FAT32, kdežto micro SDXC 64GB jsou formátovány na exFAT, což údajně chutná SGS3, ale i SG Note II :D
Jen nevím, jak je to s nahráváním souborů o velikosti nad 4GB, doufám, že to ve formátu exFAT půjde, když ne, tak to nějak přežiju.
Doufám, že jsem Ti trošku pomohl, pokud ne, určitě se zde najde nějaký odborník, který uvede informace na pravou míru.
Krom toho jsem slyšel, že standardní karty micro SDHC jsou formátovány na FAT32, kdežto micro SDXC 64GB jsou formátovány na exFAT, což údajně chutná SGS3, ale i SG Note II :D
Jen nevím, jak je to s nahráváním souborů o velikosti nad 4GB, doufám, že to ve formátu exFAT půjde, když ne, tak to nějak přežiju.
Doufám, že jsem Ti trošku pomohl, pokud ne, určitě se zde najde nějaký odborník, který uvede informace na pravou míru.
tu je dokaz ze 64gb funguje,teda aspon mu ju naslo a je to sandisk 
http://www.youtube.com/watch?v=6weNJuNtqXU" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.youtube.com/watch?v=6weNJuNtqXU" onclick="window.open(this.href);return false;
-
marssaliss
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II
To mirek158:
Tu 64GB kartu z Alzy zvažuju, původně jsem přemýšlel o 32GB Sandisk UHS1 (+- 800 Kč, např. czc) nebo o některé z class 10 karet, které v testech na netu dopadly dobře, ale teď jsme nahlodán na tu 64GB. Ještě by to chtělo vědět, jak ta karta obstojí v běžném provozu a dost by mne zajímalo chování karty při tomto způsobu formátování (nebylo by špatné moct tam nacpat nějaký mkv film, který bývá větší než 4 GB). Takže ten exFAT je možná taková investice do budoucna, stejné platí pro tu větší kapacitu. Myslím, že u tohohle stroje nemá cenu uvažovat o 16GB a už vůbec ne o pomalejší než class 6.
Tu 64GB kartu z Alzy zvažuju, původně jsem přemýšlel o 32GB Sandisk UHS1 (+- 800 Kč, např. czc) nebo o některé z class 10 karet, které v testech na netu dopadly dobře, ale teď jsme nahlodán na tu 64GB. Ještě by to chtělo vědět, jak ta karta obstojí v běžném provozu a dost by mne zajímalo chování karty při tomto způsobu formátování (nebylo by špatné moct tam nacpat nějaký mkv film, který bývá větší než 4 GB). Takže ten exFAT je možná taková investice do budoucna, stejné platí pro tu větší kapacitu. Myslím, že u tohohle stroje nemá cenu uvažovat o 16GB a už vůbec ne o pomalejší než class 6.
-
hewlett
- častý přispěvatel

- Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge
Seznam aplikací, které chodí (jsou kompatibilní) v režimu Split Screen/stav ke dnešnímu dni:
Samsung Apps:
- ChatON
- Email
- Gallery
- Internet
- Messaging
- S-Note
- Video Player
Google Apps:
- Chrome
- Gmail
- Maps
- Talk
- Youtube
Aplikace ostatních vývojářů:
- Facebook
- oficiální Twitter app
- Polaris Office (zatím ke dnešku pouze Viewer)
A protože Samsung již uvolnil S-Pen SDK/API, tak by se i další vývojáři se svými app mohli rychle pochlapit.
Samsung Apps:
- ChatON
- Gallery
- Internet
- Messaging
- S-Note
- Video Player
Google Apps:
- Chrome
- Gmail
- Maps
- Talk
- Youtube
Aplikace ostatních vývojářů:
- oficiální Twitter app
- Polaris Office (zatím ke dnešku pouze Viewer)
A protože Samsung již uvolnil S-Pen SDK/API, tak by se i další vývojáři se svými app mohli rychle pochlapit.
-
hewlett
- častý přispěvatel

- Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge
a) co máš přesně na mysli otázkou: jak ta karta obstojí v běžném provozu? Tato karta obstojí zcela OK a pokud nebude vadná samotná karta, tak s ní nebudeš mít žádný problém v SGNote 2.marssaliss wrote:To mirek158:
b) co máš přesně na mysli otázkou: zajímá mne chování karty při tomto způsobu formátování? Tato karta se při exFAT formátu bude vůči tobě, NOTE 2 a souborům s nimiž bude pracovat chovat jako jakákoliv jiná karta microSD, rozdíl mezi FAT a exFAT poznáš v případě, že na exFAT kartu dostaneš soubor větší než 4GB.
Problémy s exFAT na SDXC mohou nastat v některých čtečkách @ externích zařízeních, které s touto kartou ještě nejsou schopny pracovat., anebo kartu formátovanou některou z diskových utilit odmítají číst/nerozeznají ji. Což případně odstraní až budoucí penetrace těmito kartami formátovanými v exFAT.
-
marssaliss
- přispěvatel

To hewlett:
To chování karty jsem asi špatně vysvětlil. Já totiž někde četl (a teď to rychle nenajdu, nevím, zda to bylo na xda nebo u některého testu karet, možná dokonce i na českém webu), že by s tímhle formátováním (tedy exFAT) mohl mít právě Samsung problém. Respektive že se tam někomu projevovalo vysoké snížení rychlosti a karta pracovala někde na úrovni běžné sdhc class 6. Předem se omlouvám za možná nepřesné informace, problematikou paměťových karet jsem se dosud nezabýval, nebylo to potřeba. Tudíž mi jde o to, zda takovouto investici do rychlé karty, která by ale ve výsledku nemusela být tak rychlá, nebo koupit něco papírově pomalejšího, ale ve výsledku stejně rychlé, leč za poloviční cenu.
Taky pořád nevím, kolik GB vlastně budu potřebovat, protože bez rootu zřejmě nepůjde instalovat aplikace na externí kartu, tak bych na ní měl jen fotky a videa a možná nějakou muziku. Proto bych rád rozproudil diskusi na téma, jakou kartu v SGN2 máte, jaké jsou s ní praktické zkušenosti. Díky za názory a zkušenosti.
Ale znovu říkám, že jsem téměř rozhodnut pro Sandisk UHS 1 32 GB a mirek158 mne nalomil na 64GB:-)
tady jsem našel jeden test, ještě jsem ho dostatečně neprostudoval....
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/fla ... hazi-misto" onclick="window.open(this.href);return false;
To chování karty jsem asi špatně vysvětlil. Já totiž někde četl (a teď to rychle nenajdu, nevím, zda to bylo na xda nebo u některého testu karet, možná dokonce i na českém webu), že by s tímhle formátováním (tedy exFAT) mohl mít právě Samsung problém. Respektive že se tam někomu projevovalo vysoké snížení rychlosti a karta pracovala někde na úrovni běžné sdhc class 6. Předem se omlouvám za možná nepřesné informace, problematikou paměťových karet jsem se dosud nezabýval, nebylo to potřeba. Tudíž mi jde o to, zda takovouto investici do rychlé karty, která by ale ve výsledku nemusela být tak rychlá, nebo koupit něco papírově pomalejšího, ale ve výsledku stejně rychlé, leč za poloviční cenu.
Taky pořád nevím, kolik GB vlastně budu potřebovat, protože bez rootu zřejmě nepůjde instalovat aplikace na externí kartu, tak bych na ní měl jen fotky a videa a možná nějakou muziku. Proto bych rád rozproudil diskusi na téma, jakou kartu v SGN2 máte, jaké jsou s ní praktické zkušenosti. Díky za názory a zkušenosti.
Ale znovu říkám, že jsem téměř rozhodnut pro Sandisk UHS 1 32 GB a mirek158 mne nalomil na 64GB:-)
tady jsem našel jeden test, ještě jsem ho dostatečně neprostudoval....
http://pctuning.tyden.cz/multimedia/fla ... hazi-misto" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Inkvizition
- nováček

- Zařízení: Nokia E7, Samsung Galaxy Note II
Tak jsem to čekání nevydržel a koupil jsem si většího bratra samsung galaxy notebooky 10.1 a nelituji. Mohu nosit svou malou nokii co snese 2 týdny na jedno nabití a všechny výhody mít v tomhle super tabletu.divím se, že mě to nenapadlo dřív . Tak přeju krátké čekání a super zážitky s note II !!! 
Tuhle kartu jsem si pořizoval na Ebay do SGS 3 a teď jí mám v Note 2 a bez problémů. Už ji mám téměř plnou filmů a hudby.
Zde: http://www.ebay.com/itm/180959057843?ss ... 1439.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;
Zde: http://www.ebay.com/itm/180959057843?ss ... 1439.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;
- mirek158
- nováček

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II (N 7100)
[quote="marssaliss"]To hewlett:
..... Proto bych rád rozproudil diskusi na téma, jakou kartu v SGN2 máte, jaké jsou s ní praktické zkušenosti. Díky za názory a zkušenosti.
Ale znovu říkám, že jsem téměř rozhodnut pro Sandisk UHS 1 32 GB a mirek158 mne nalomil na 64GB:-) .....
Určitě se s tebou podělím o zkušenost, ale zatím mám doma jen ten SanDisk Micro SDXC 64 Gb, ale nemám ho do čeho vložit :( Počítám, že snad ve čtvrtek 18.10. bude už Note II doma a pak dám vědět, jak vše dopadlo. Jinak jsem rád, že jsem Tě nalomil na větší kartu, určitě nebudeš časem těch pár stovek navíc litovat, ale když už, tak už :D
..... Proto bych rád rozproudil diskusi na téma, jakou kartu v SGN2 máte, jaké jsou s ní praktické zkušenosti. Díky za názory a zkušenosti.
Ale znovu říkám, že jsem téměř rozhodnut pro Sandisk UHS 1 32 GB a mirek158 mne nalomil na 64GB:-) .....
Určitě se s tebou podělím o zkušenost, ale zatím mám doma jen ten SanDisk Micro SDXC 64 Gb, ale nemám ho do čeho vložit :( Počítám, že snad ve čtvrtek 18.10. bude už Note II doma a pak dám vědět, jak vše dopadlo. Jinak jsem rád, že jsem Tě nalomil na větší kartu, určitě nebudeš časem těch pár stovek navíc litovat, ale když už, tak už :D
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
32GB je již málo, pamatuji se na debaty ohledně toho, zda 4GB kartu, nebo se vyplatí připlatit za 8GB.
Soubory se zvětšují, mám kapacitu 64GB a již bych nechtěl méně.
Soubory se zvětšují, mám kapacitu 64GB a již bych nechtěl méně.
-
marssaliss
- přispěvatel

Re: Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze
To mirek158:
Uz jsem rozhodnut pro tu 64GB a taktez netrpelive cekam na 18.10. Ten test jsem ted procetl a ta 32 uhs 1 tam vysla velmi dobre.
Uz jsem rozhodnut pro tu 64GB a taktez netrpelive cekam na 18.10. Ten test jsem ted procetl a ta 32 uhs 1 tam vysla velmi dobre.
marssaliss wrote:Ja taktez objednal u smarty.cz (pouze potvrdili objednavku a dal uz 14 dni nic), potom u mobilpohotovosti (tam se pro jistotu ani neobtezovali objednavku potvrdit a na infolinku jsem se opakovane nedovolal), dale u ofiko samsungu (tam slecna komunikuje, viz prispevky vyse) a nakonec u sunnysoftu (ti opakovane pisi maily o stavu objednavky).
Tak jsem rád, že nejsem jediný, kdo objednal na více eshopech... Už jsem si říkal, jestli jsem normální
Já doufám, že mi to vyjde přímo z obchod-samsung.cz, už kvůli tomu, že slečna od nich je opravdu velice ochotná a velmi rychle (v řádu minut) odpovídá na emaily. A že píšu poměrně často
Jinak ještě jen tak pro zajímavost. Jakou máte objednanou barvu? Uděláme malou anketku?
Já mám objednanou bílou... Měl jsem i bílou SIII a vypadala fakt pěkně, navíc na bílé budou méně vidět otisky.
-
marssaliss
- přispěvatel

Ja mam ve vsech eshopech objednanou bilou verzi, ta seda zada mi prisla moc nachylna na otisky. I kdyz stejne budu mit nejaky case, tak je to asi jedno.
S tou samsungovou slecnou potvrzuji, velmi ochotna, rychle odepisuje....psala mi, ze ona osobne se tohohle telefonu nemuze dockat
S tou samsungovou slecnou potvrzuji, velmi ochotna, rychle odepisuje....psala mi, ze ona osobne se tohohle telefonu nemuze dockat
mne sa zas paci titanium grey,ale zas musim priznat,ze keby mam bielu a kupit nejake farebne ochranne puzdro,mozu zvyknut zaujimave kombinacie
K tomu Smarty.cz ... dozvěděli jste se někdo konkretni datum dodani a nějake info k te ceně ??? ... protoze tam maji takový zajímavý odstaveček:
"Smartphone Samsung Galaxy Note II bude skladem začátkem 4 čtvrtletí tohoto roku. Do té doby rádi přijmeme závaznou i nezávaznou objednávku. Cena je pouze orientační a bude upřesněna po potvrzení od dodavatele."
P.S.: každopadně pokud by to na smarty.cz klaplo bylo by to super ... nejenom, že přidavaji navigaci, navic maji slevu 25% na přislušenství ... takže NoteII + držak do auta + pouzdro na mob. = celkova cena cca 16350,- u obchod-samsung.cz 15999,- pouze za telefon (+karta teda)... Takže pokud budou schopni dodat foun kolem toho 18. tak by to byla parada
"Smartphone Samsung Galaxy Note II bude skladem začátkem 4 čtvrtletí tohoto roku. Do té doby rádi přijmeme závaznou i nezávaznou objednávku. Cena je pouze orientační a bude upřesněna po potvrzení od dodavatele."
P.S.: každopadně pokud by to na smarty.cz klaplo bylo by to super ... nejenom, že přidavaji navigaci, navic maji slevu 25% na přislušenství ... takže NoteII + držak do auta + pouzdro na mob. = celkova cena cca 16350,- u obchod-samsung.cz 15999,- pouze za telefon (+karta teda)... Takže pokud budou schopni dodat foun kolem toho 18. tak by to byla parada
-
xtonda
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7
exFAT je filesystém, můžeš si ho při formátování dát na cokoliv, kvůli tomu si nemusíš kupovat 64 GB SDXC kartu, stačí jakoukoliv kartu zformátovat pod Windows a zvolit exFAT.marssaliss wrote:Takže ten exFAT je možná taková investice do budoucna
Soubory nad 4 GB by exFAT filesystém rozhodně měl zvládat.
64GB funguje i v Note, pokud je formátovaná na FAT32. Z videa bohužel není zřejmé zda je karta formátována FAT32 nebo exFAT.
Sám jsem si v Červnu koupil 32 GB kartu na eBay za 440 Kč, inzerovaná jako Class 10, došlo něco co se tvářilo jako Samsung Class 10, rychlost bohužel odpovídá Class 6 a to dost těsně, obal i adaptér na SD vypadá jinak než u té v recenzi na PCT, tak si říkám, jestli to není fake, na druhou stranu kapacita sedí a karta je celá funkční, jen je pomalejší. Na nahrnutí a pouštění filmů to stačí.
A pokud jde o to pamětnictví, za první kartu do prvního PDAčka jsem dal 1 400 Kč, byl to 64 MB MemoryStick od A-DATA, je to skoro 10 let.
-
kingtomasa
- nováček

- Zařízení: Samsung Galaxy S 2
Ahoj tak na mobilmania.cz je dalsi komentovane video na Note 2 . Je to v ramci Týden mobilně 151. Trochu je tam zlobi pero. Ne vsechno se povede na poprve. Doufam ze je to jen o cviku.
Dobrý den,
Pečlivě jsem četl celou diskuzi, jsem jeden z těch nadšenců co se nemůžou dočkat příchodu tohohle tabphonu a chtěl bych taky moc poděkovat za profesionalitu a slušnost, která v této diskuzi je.
Mam jednu otázku, ten telefon na internetu sleduji velice pozorně a tak mi neunikla jedna taková drobnost, můžu poprosit majitele, když máte telefon položený na rovným povrchu a přitlačíte na pravý dolní okraj telefonu, naklání se trošku, třeba je to přítomností s-penu v tom místě, je to hloupost, ale může to být taková ta titěrná drobnůstka, která zamrzí, přeci jen při práci na stole a stisknutí tlačítka zpět, to může trošku otravovat. Není to věc co by mě úplně odradila, ale přeci jen jsem typ člověka co musí vědět dopředu všechno o tom zařízení
Díky moc.
Pečlivě jsem četl celou diskuzi, jsem jeden z těch nadšenců co se nemůžou dočkat příchodu tohohle tabphonu a chtěl bych taky moc poděkovat za profesionalitu a slušnost, která v této diskuzi je.
Mam jednu otázku, ten telefon na internetu sleduji velice pozorně a tak mi neunikla jedna taková drobnost, můžu poprosit majitele, když máte telefon položený na rovným povrchu a přitlačíte na pravý dolní okraj telefonu, naklání se trošku, třeba je to přítomností s-penu v tom místě, je to hloupost, ale může to být taková ta titěrná drobnůstka, která zamrzí, přeci jen při práci na stole a stisknutí tlačítka zpět, to může trošku otravovat. Není to věc co by mě úplně odradila, ale přeci jen jsem typ člověka co musí vědět dopředu všechno o tom zařízení
Díky moc.
Mě se třeba zdálo ,že ty jak zapínal ty poznámky dlouho se mu to načítalokingtomasa wrote:Ahoj tak na mobilmania.cz je dalsi komentovane video na Note 2 . Je to v ramci Týden mobilně 151. Trochu je tam zlobi pero. Ne vsechno se povede na poprve. Doufam ze je to jen o cviku.
- kome
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
Ano naklání se. Je to dáno vystouplým objektivem a takovou mřížkou repráčku vzadu. To je tam kvůli tomu aby se neztlumil repracek když lezi note na stole.Rodix42 wrote:Dobrý den,
Mam jednu otázku, ten telefon na internetu sleduji velice pozorně a tak mi neunikla jedna taková drobnost, můžu poprosit majitele, když máte telefon položený na rovným povrchu a přitlačíte na pravý dolní okraj telefonu, naklání se trošku, třeba je to přítomností s-penu v tom místě, je to hloupost, ale může to být taková ta titěrná drobnůstka, která zamrzí, přeci jen při práci na stole a stisknutí tlačítka zpět, to může trošku otravovat. Není to věc co by mě úplně odradila, ale přeci jen jsem typ člověka co musí vědět dopředu všechno o tom zařízení![]()
Díky moc.