Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Diskuze o tabletofonech modelové řady Galaxy Note (5, 4, 3, II…)
PetteH
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Post by PetteH »

marssaliss wrote:Už se nám to blíží, máme tu první dojmy z používání slovenské verze - http://www.mojandroid.sk/recenzia-2/rec ... xy-note-ii" onclick="window.open(this.href);return false;

Sice nic převratného, co bychom neznali z předchozích recenzí, ale i tak...

Nevim jak Hewlett ale ja jsem pod odkazem našel recenzi rozdělenou do 6 časti .. vsechny se toci kolem Note 2 o Note 10.1 jsem tam nepostřehnul ani zminku ... Takže nevim kde by soudruzi z NDR meli udelat chybu :-)

P.S.: nemyslim to samozřejmě nijak zle ... jen mě zaskočil komentař ze je to o 10.1 kdyz jsem tam nic takoveho nevidel...
ScooterMarty
přispěvatel
přispěvatel

Post by ScooterMarty »

Jo chybička. Ale prostě jsem si v adresním řádku ručně přepisoval číslo odstavce (1-6) a přečetl jsem si to celé... :-D
ScooterMarty
přispěvatel
přispěvatel

Post by ScooterMarty »

No na první stránce je vše ok, ale od druhé už ne. Takže když na druhé stránce klikneš na třetí, tak se dostaneš na tablet. Vrátit se pokaždé na první stránku a jít z ní je alternativou toho mého postupu...
marssaliss
přispěvatel
přispěvatel

Post by marssaliss »

Ta recenze zlobí, ale když to necháš znovu načíst od počátku pro každou stránku recenze, tak se to zobrazí celé. Jak jsem psal, nic nového se tam nedozvíme, ale zatím jsem prostředí SGN2 viděl na fotkách jen v angličtině či korejštině, tak aspoň nějaký posun...
PetteH
nováček
nováček

Post by PetteH »

Předem se omlouvam že to neni moc k tematu:

ale tady nam roste konkurence :-) ... Pro brblalisty ohledně rozliseni a displaye by to mohla byt alternativa :-)
http://mobilenet.cz/clanky/htc-one-x5-m ... enim-10284" onclick="window.open(this.href);return false;
Inkvizition
nováček
nováček
Zařízení: Nokia E7, Samsung Galaxy Note II

Post by Inkvizition »

Pokračování debaty o fóliích.
http://www.ebay.com/itm/120995605712?va ... 1497.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;

Zas tak drahá není, když se dobře podíváš, zjistíš, že jsou v balení 2, tj nějakých 9 USD za kus. Spíš se mi na ní líbí, že si nehraje na to, že umí vše a je geniální. Výrobce prezentuje 4 typy z nich každá je kompromisem daných vlastností ve prospěch té, kterou chceme nejvíce, já třeba dal přednost té, co nejvíce odolává otiskům, jiná zas odolává méně ale je průzračnější... To ve mě budí důvěru, když výrobce naférovku řekne co dostaneš a co naopak nemáš čekat :-)
TMASKA
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2

Post by TMASKA »

htc alternativa ? pochybuji a krom toho stylus dela z nota , nota .
mirek158
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (N 7100)

Post by mirek158 »

Ahoj lidičky, o paměťové kartě jsem zde již něco četl, ale moc jsem to nepochopil. Samo sebou, že budu kupovat paměťovou kartu a KDYŽ UŽ, TAK UŽ, takže chci 64Gb. Na webu jsem našel tuto: SanDisk Micro SDXC 64GB Ultra Class 10 + SD adaptér, jejíž cena se pohybuje kolem snesitelných 1.300,- Kč (třeba na alze), ale nevím, jestli to nejsou vyhozené peníze. Předem upozorňuji, že nechci s telefonem dělat žádné "nepovolené" změny, jako např. rooth (ani to neumim napsat), ani nic jiného. Maximálně si naformátuji přes svůj notebook tu kartu, ale nepředpokládám, že bych tahal data o větším objemu, než jsou 4 Gb. Prosím o vaše názory, rady, typy a zkušenosti ve vztahu k SGN II.

PS: Prosím pište jen česky, žádné hatmatilce IT moc nerozumím, jsem jen Éda - prostý pobíječ much a běžný uživatel šikovných a chytrých telefonů.

Předem děkuji - Mirek z Práglu :tlem:
Maxpayne
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by Maxpayne »

Uz sa zacinaju aj na Slovensku objavovat prve folie a puzdra,tesim sa :grin:
kingtomasa
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S 2

Post by kingtomasa »

Ahoj tak na mobilmania.cz je asi desetiminutove video s ceskym komentarem k Note 2. Neni to recenze a nereknou tam nic noveho, ale je videt jak funguje prostredi.
Docela by me zajimalo zda je ten kus uz z oficialni CZ distribuce nebo zda je to nejaka sedivka. Nekolikrat je zmineno ze Note 2 se prave zacina prodavat.
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

mirek158: Co chceš slyšet, že tu kartu využiješ? To si asi rozhodneš sám, ne? Jen tomu NB, ujisti se, že ti umí přečíst SDXC (SD 3.0) specifikaci, nebo si rovnou k tomu kup čtečku s touto podporou. Ale ke kartě v nějaké omezené míře se dostaneš i přes připojené zařízení.
BTW: root.
Já bych kartu využil, poslouchám hudbu z bezztrátové komprese, kdy skladby (resp. soubory) berou násobně více kapacity než "MP3". Ale to se bavíme o relativně úzké skupině uživatelů. Jinak pak snad na seriály, ale spíše předpokládám styl "aktuální série v telefonu" nebo tam můžeš narvat komplet Simpsny:-D
Inkvizition
nováček
nováček

Post by Inkvizition »

Špatná zpráva :-(
Právě mi psala paní ze SETOS, že samsung potvrdil zahájení prodeje 18.10. což je také první várka, která k nám dorazí :-( . Tenhle styl sraní na čechy se mi nelíbí. Doufám, že do té doby někdo začne prodávat cokoliv jiného, co by mne oslovilo, protože tohle mi přijde stejně trapné, jak stepovat před applestore 14 dnů před začátkem prodeje. Ach jo, já se tak těšil, že ho budu v pondělí mít.
kingtomasa
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S 2

Post by kingtomasa »

Ja se tesim stejne jako ty, ale pro me je to dobra zprava, protoze czc ma predpokladany termin dodani 22.10 S timto datem jsem se smiril takze o kazdy den min je pro mne fajn.
marssaliss
přispěvatel
přispěvatel

Re: Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Post by marssaliss »

Tak to je smutná zpráva. Taky jsem se těšil, že budu Note mít třeba už v pondělí. Možná jsem věřil, že to bude už tento týden. Sunnysoft ho má k dodání v Praze 18.10., Czc až 22.10.
hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge

Post by hewlett »

Jojo, rozumím vám :x .
Takže, komunikoval jsem v noci s jistým logistickým centrem Samsungu / je mimo ČR (dlouholetá spolupráce, takže tam pár lidí znám) zdali mi mohou "pod rukou" důvěrně sdělit, jak je to s expedicemi kusů i k nám a na Slovensko.
No, odpověď je diplomatická: jistěže na nás ne....u, což věříme - věc se má takto:
a) jejich výrobní kapacity (vč. sestavovacích a montážních a testovacích parků) nejsou neomezené
b) proto zazásobili v první vlně země s kupní silou AAA+ hehe
c) proto přednostně zazásobili veliké řetezce (Clove, CarPhoneWarehouse, Amazon, Expansys, Handtec, apod a to se ještě prý nedostalo zcela např. na MediaMarkty, apod
d) cca třetina výrobních kapacit jede jenom na výrobu pro USA, kde prostě musí z obchodních důvodů vrhnout na trh najednou statisíce kusů
e) protože se po Notech 2 prodaných dle bodů b) a c) jen zaprášilo, rozhodli se je znovu zazásobit a saturovat tak tuto první vlnu - takže pokrátili původně slíbené zásilky pro země s menší kupní silou
f) u nás tomu údajně je tak, že se předobjednalo řádově cca ve 1000 kusů (kdežto výše to byly desetitisíce) a tak upřednostnili z hlediska jistých (všem dobře odhadnutelných) zájmů výše uvedené partnery. Ale jedná se údajně pouze o týdenní posun oproti původnímu plánu ... takže nic tak strašného
g) má to ale přeci jen výhodu: pokud by na trh vtrhly kusy s nějakou vadou (sw. či hw) vyžerou si to výše uvedení + Early Adopters odkudkoliv :-) :-)) a k nám to již dojde odladěno, předěláno, nové aktualizace již budou nativní ROMkou, apod apod ... viz právě třeba dříve chybějící Multitasking v režimu Split Screen.
I když dnes již můžeme říci, že se tak asi nestalo a kusy jsou OK, rozhodně z pohledu případných vad, poznatelných ihned.
Cheers.
Inkvizition
nováček
nováček

Post by Inkvizition »

Jn, člověk by čekal od oficiálního e-shopu nějaká ta privilegia. No, co se dá dělat, tento týden se má tuším představit ipad mini, tak se mrknu co je to za plácačku, a třeba mě zaujme.
hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by hewlett »

Jako návnadu pro lepší posouzení koupě/nekoupě lze pro pražáky sestavit skupinu cca 5-ti lidí, kde bychom se sešli na kafe a vy si budete moci SGNote 2 vyzkoušet na vlastní oči a ruce. A míti dobrý pocit, že jste si koupi opravdu řádně rozmysleli. Note je totiž ten typ přístroje, že buď jej milujete, anebo jej nemusíte - a možnost tohoto zvážení naživo je poměrně cenná, vzhledem k ceně stroje.
Pravda, když jsem to kdysi nabídl u SGS3, tak jsem si naběhl. Takže pokud snad někdo zájem má - pouze prvních max. pět z Prahy, snad se ostatní zlobit nebudou.
hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by hewlett »

Inkvizition wrote:Jn, člověk by čekal od oficiálního e-shopu nějaká ta privilegia. No, co se dá dělat, tento týden se má tuším představit ipad mini, tak se mrknu co je to za plácačku, a třeba mě zaujme.
Určitě tě zaujme, ale tak aby jsi přehodnotil koupi SGNote 2?
U člověka se zájmem o SGNote bych očekával, že má o něj zájem hlavně kvůli S Penu a souvisejícímu ekosystému. To ja ta věc, která z něj dělá naprosto vyjímečnou skupinu přístrojů. Páč velikostí displeje to není. S Pen: to je to, co Note dělá Notěm primárně a žádný jiný stroj S Pen nemá.
Tablet je tablet (výjimkou je G Note 10.1) , iPad mini také nemá S Pen ...
Inkvizition
nováček
nováček

Post by Inkvizition »

hewlett wrote:Jako návnadu pro lepší posouzení koupě/nekoupě lze pro pražáky sestavit skupinu cca 5-ti lidí, kde bychom se sešli na kafe a vy si budete moci SGNote 2 vyzkoušet na vlastní oči a ruce. A míti dobrý pocit, že jste si koupi opravdu řádně rozmysleli. Note je totiž ten typ přístroje, že buď jej milujete, anebo jej nemusíte - a možnost tohoto zvážení naživo je poměrně cenná, vzhledem k ceně stroje.
Pravda, když jsem to kdysi nabídl u SGS3, tak jsem si naběhl. Takže pokud snad někdo zájem má - pouze prvních max. pět z Prahy, snad se ostatní zlobit nebudou.
Děkuji za moc štědrou nabídku, snad až se někdy stavíš v Brně, tak tě rád na to kafe pozvu ale do Prahy cestu nemam :-)
Inkvizition
nováček
nováček

Post by Inkvizition »

hewlett wrote:
Inkvizition wrote:Jn, člověk by čekal od oficiálního e-shopu nějaká ta privilegia. No, co se dá dělat, tento týden se má tuším představit ipad mini, tak se mrknu co je to za plácačku, a třeba mě zaujme.
Určitě tě zaujme, ale tak aby jsi přehodnotil koupi SGNote 2?
U člověka se zájmem o SGNote bych očekával, že má o něj zájem hlavně kvůli S Penu a souvisejícímu ekosystému. To ja ta věc, která z něj dělá naprosto vyjímečnou skupinu přístrojů. Páč velikostí displeje to není. S Pen: to je to, co Note dělá Notěm primárně a žádný jiný stroj S Pen nemá.
Tablet je tablet (výjimkou je G Note 10.1) , iPad mini také nemá S Pen ...
Pravdu máš, jen jsem naštvanej 8-)
Post Reply

Return to “Samsung Galaxy Note”