Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Diskuze o tabletofonech modelové řady Galaxy Note (5, 4, 3, II…)
veiperino
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Note 3

Re: Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Post by veiperino »

Sir Sprice wrote:
veiperino wrote:To: hewlett...

Dnes mi to nabídlo aktualizaci a skočilo to na XXALIH, zřejmě se jedná o tu opravu "Multitasking" jak jsi zmínil o několik příspěvků či stránek zpětně? Telefon byl zakoupen v Německu.
Aktualizace by mela přinést funkci Multiview, muže někdo potvrdit?

Ahoj,

tak v mém případě tomu tak není. Velikost aktualizace soft. byla 7,97MB nepamatuji si přesně. Zkoušel jsem přidržením na tl. "back" a nic.
hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge

Post by hewlett »

Dle uváděné velikosti aktualizace mi to připadá pouze na drobné update rádia (modem) a nějaké posílení stability systému. Kompletní update + aktualizace systému o chybějící funkcionalitu Multi-Windows byla dle mého vydána zatím pouze jako kompletní ROM (přes 1GB) a nikoliv přes OTA update a navíc tak malý soubor. Kouknu se.
Ovšem to další doufám zjstíme: Koukni do Nastavení a v položce O zařízení a sděl nám:
a) verzi základního pásma (tam máš asi nyní již XXALIH)
b) a co je důležitější: číslo sestavení a tam by jsi měl míti XXALJ1 - pokud ne, tak asi nemáš kompletní update ROM a tudíž nemáš ani (a to uvádíš) stále k dispozici fíčuru Multi-Windows a s tím související provozní ekosystém.

Jo - tlačítko "Back" musíš přidržet cca 2 sec. Pokud nic, tak stále zatím platí viz výše ....
veiperino
nováček
nováček

Post by veiperino »

Takže ...Verze základního pásma: XXALIH
Číslo sestavení: JR003C.N7100XXALIH

K té aktualizaci...bohužel nemohu posoudit co se tím vyřešilo, jelikož stále zkouším co jak funguje. Ano vím, zkoušel jsem přidržet i možná déle. Přes Kies mě to nic nenabídlo.
marssaliss
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Post by marssaliss »

To: veiperino

Ahoj, mohu se zeptat, kde jsi pořídil fólii? Já koupil už někdy kolem 20.9.2012 přes ebay case značky Nillkin z Hongkongu, je u toho i fólie, ale dodání je 15 - 20 dní a dosud to nedorazilo. Bojím se používat přístroj bez fólie a možná zatím i bez pouzdra k opasku (páč nevím, zda mi některé z těch na SGN 1 bude vyhovovat), nechci na něm mít škrábance.

Dnes jsem zase ověřoval v obchod-samsung.cz dostupnost, znovu mi slečna potvrdila, že by měli dodržet expedici v 41. týdnu, nicméně spíše počítám s dodávkou někdy v příštím týdnu. Třeba se tím vyřeší i můj problém s fólií, když mezitím dorazí pouzdro z HK.
hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by hewlett »

hewlett wrote:Velmi děkuji, červenám se :oops:
Informace k fóliím na displej: pozor, prosím, Manuál obsahuje výrazné upozornění na fakt, že výrobce si nepřeje abychom na SGNote 2 používali Screen protectory. Myslí snad ty zcela celoplošné, překrývající s výjimkou sluchátka celou přední masku - a tedy i senzory. O změně citlivosti při použití S Penu se nezmiňují.
Takový Screen Protector způsobuje/či může způsobit/ špatnou funkci senzorů (mluvíme o Proximity/Light) a tedy aby si pak uživatel nestěžoval.
Ale mám za to, že snad moderní fólie jsou pro daný stroj v těchto místech vykousnuté??? Já osobně fólii nepoužívám.
update:
S fólií SPIGEN Ultra by neměl býti vůbec problém ..
http://www.spigen.com/cell-phone/samsun ... eries.html
veiperino
nováček
nováček

Post by veiperino »

To: marssaliss

Folii jsem pořizoval taktéž na ebay něco kolem 140,- ale mají tam i mnohem dražší, jak jsi jistě vypozoroval. Zvažoval jsem i tu od Nillkinu, nankonec jsem vzal od Momax. Na telefony SGS II, SGS III, jsem měl od Pleomax, dražší ale za to perfektní. Nillkin dělá docela pěkné kryty a pouzdra a taktéž Rock.
Jo ta přeprava je zničující...uvádíš 15 - 20dní a jsem si jist, že jsi přehlédl že jde o dny pracovní. :wink: Zatím mi ale vše přišlo cca po patnácti dnech včetně víkendu, takže už by jsi to měl mít každým dnem doma.
ZiChius
nováček
nováček

Post by ZiChius »

Ještě bych měl dotaz ohledně schopnosti GN2 pracovat se souborovým systémem exFAT na externí micro SD kartě.
Nativně nastavený FAT 32 nedovoluje uložit soubor větší než 4GB, což je v dnešní době v zařízení tohoto typu velký hendikep. Už se mi nechce vracet do dob, kdy bylo potřeba všechny filmy hodiny a hodiny konvertovat aby měly menší velikost a kompatibilní formát. Mám doma spoustu HD videí překračující tuto velikost a rád bych je jen nahrál na SD kartu a nic dalšího neřešil. Dále je modernější souborový systém třeba například při použití telefonu jako torrent stahovadla..opět často narážím na problém s velikostí stahovaného souboru..
Pročítal jsem na toto téma různá fóra, ale nic jednoznačného jsem se nedozvěděl, zajímal by mě tedy názor/zkušenost, někoho, kdo již Note II doma má..
někdo dopoučuje naformátovat SD na ext4, ale pak se zase na kartu nedostanu z nelinuxového prostředí (i když nějaký open source projekt na čtení/zápis na tento formát už na Win existuje, ale nejde o nativní 100% podporu)
Tedy zkráceně, jak je to s podporou Galaxy Note II a potažmo Androidem 4.1. s formátem exFat?
hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by hewlett »

veiperino wrote:Takže ...Verze základního pásma: XXALIH

K té aktualizaci...bohužel nemohu posoudit co se tím vyřešilo, jelikož stále zkouším co jak funguje. Ano vím, zkoušel jsem přidržet i možná déle. Přes Kies mě to nic nenabídlo.
Pořád to tedy není ono.
Ovšem jistou možnost aktuální a kompletní ROMky máš - stáhnout si drobný soubořík zvíci 1,03GB a fleš přes Download mód a prográmek ODIN. K tomuto kroku nepotřebuješ Root ani CWM Recovery.
ROM je origo Samsung >> tj. signována výrobcem >> tj. nezvedá Flash Counter >>> záruka bude stále platit 8-)
Zde je http://www.sammobile.com/firmware/?page=8&view=6836
hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by hewlett »

@ ZiChius: v současnosti
a) naformátovat kartu přímo v Note 2 na exFAT (tam je limit 2TB), o nevýhodě již píšeš ty. Ovšem nemám osobní jistotu, že nabídne jmenovitě formátování karty na tento souborový systém. Kartu tam sice mám, ale starší 32GB ve FATu. Nepoužívám totiž masívní soubory přes 4GB.
Ale prostě bych kartu koupil novou 64GB provedení SDXC a ta je jž s formátem exFAT. A musí fungovat doslova Out of box.
Např. SanDisk 64GB SDXC Ultra Class 10.
Jo, podporuje - protože SGS 3 podporuje oficiálně SDXC 64GB eXFAT, tak by tato SDXC karta měla v NOTE 2 rovněž tak naprosto OK fungovat.
c) Custom ROMky na XDA - řada z nich přidává přímo podporu exFAT (ovšem nutný root, apod ....)
Taková ale ještě na SGNote 2 není a stejně by neřešila případný problém se čtením této karty na jiném OS (PC).
xtonda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7

Post by xtonda »

Stačí jednoduše vzít jakoukoliv kartu a ve Windows ji naformátovat na exFAT. A buď ji Note II vezme nebo ne.
marssaliss
přispěvatel
přispěvatel

Post by marssaliss »

To: veiperino

Já to s tou dodací lhůtou 15-20 pracovních dní nepřehlédl, psali tam working days. Ale objednal jsem 24.9. s příplatkem za rychlejší dodání, potom tam bylo už jen 7-10 working days. Nejdřív to šlo týden z Číny do Hongkongu, odtamtud 2.10.2012 do ČR, tak je to snad už někde poblíž.
Jinak mám objednaný case Nillkin Ultra Slim Hard Shield černé barvy, mělo by to vypadat docela dobře. Zvažuji ještě nějaký druh flipového pouzdra, ale zkušenosti s ním na jiných fórech u SG S3 nejsou příliš dobré. Takže spíš nějaké nasazovací s flipem, aby se to dalo rychle stáhnout z mobilu, budu-li jej chtít dát třeba do držáku v autě. Nemá s tím někdo zkušenost? Třeba z předchozího typu telefonu - SGN1 nebo SG S3. Díky
veiperino
nováček
nováček

Post by veiperino »

To: marssaliss

http://www.ebay.com/itm/190729618112?va ... 1439.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;
To první mi teď přišlo a čekám ještě na tohle...
http://www.ebay.com/itm/200823092446?va ... 1439.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;
doma mám ještě silikonové, ale to se mi moc nelíbí.
Zde: http://www.ebay.com/itm/251150939685?ss ... 1439.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;

Pokud chceš flip, který by šel rychle sundat z telefonu, tak tohle by mohlo být ono. Je zacvaknutý stejně jako běžný kryt.
Zde: http://www.ebay.com/itm/Nillkin-White-F ... 1e72e78352" onclick="window.open(this.href);return false;
a nebo tohle:
http://www.ebay.com/itm/ROCK-Flip-Folio ... 1c2be1f943" onclick="window.open(this.href);return false;
Inkvizition
nováček
nováček
Zařízení: Nokia E7, Samsung Galaxy Note II

Post by Inkvizition »

Taky bych přidal něco k diskusi o obalech.
Chtěl jsem něco po vzoru smartcover z ipadu, aby to mohlo udělat stojánek apod... a hezky vypadalo samozřejmě.
Takže já mám obj. tenhle http://www.ebay.com/itm/290783701284?ss ... 1497.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;

a jako ochranu displaye jakožto největší části notu II jsem dal toto :
http://www.ebay.com/itm/120995605712?va ... 1497.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;

Máte někdo nějaké extra špatné zkušenosti s flipem? osobně mě napadá velký problém pří focení, kdy se bude muset nejspíš vyndat ale jinak... Děkuju za odpovědi
veiperino
nováček
nováček

Post by veiperino »

Hm...také jsem se díval na tuhle folii, tuším že zatím ta nejdražší co se na ebay nabízí. Já osobně tam mám zatím folii co přišla s krytem a tuhle mám objednanou.
Zde: http://www.ebay.com/itm/140859435281?ss ... 1439.l2649" onclick="window.open(this.href);return false;
Pipa
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4

Post by Pipa »

Doporučuju tuhle http://shop.brando.com/Brando-Workshop- ... c18d8.html
je sice dražší, ale kvalitativně jinde než ty z ebay
veiperino
nováček
nováček

Post by veiperino »

hewlett wrote:
veiperino wrote:Takže ...Verze základního pásma: XXALIH

Pořád to tedy není ono.
Ovšem jistou možnost aktuální a kompletní ROMky máš - stáhnout si drobný soubořík zvíci 1,03GB a fleš přes Download mód a prográmek ODIN. K tomuto kroku nepotřebuješ Root ani CWM Recovery.
ROM je origo Samsung >> tj. signována výrobcem >> tj. nezvedá Flash Counter >>> záruka bude stále platit 8-)
Zde je http://www.sammobile.com/firmware/?page=8&view=6836

Děkuji za návod, balíček jsem stáhnul a vše nainstaloval dle návodu jak flashovat ROM přes ODIN. Číslo sestavení je nyní... XXALJ1 tuším někde ze Španělska. :lol: apropoo...to nejdůležitější...multi-window již pracuje!
marssaliss
přispěvatel
přispěvatel

Post by marssaliss »

Už se nám to blíží, máme tu první dojmy z používání slovenské verze - http://www.mojandroid.sk/recenzia-2/rec ... xy-note-ii" onclick="window.open(this.href);return false;

Sice nic převratného, co bychom neznali z předchozích recenzí, ale i tak...
hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by hewlett »

Pořád to tedy není ono.
Ovšem jistou možnost aktuální a kompletní ROMky máš - stáhnout si drobný soubořík zvíci 1,03GB a fleš přes trojhmat >>> Download mód a prográmek ODIN. K tomuto kroku nepotřebuješ Root ani CWM Recovery.
Zde je http://www.sammobile.com/firmware/?page=8&view=6836[/quote]

Děkuji za návod, balíček jsem stáhnul a vše nainstaloval dle návodu jak flashovat ROM přes ODIN. Číslo sestavení je nyní... XXALJ1 tuším někde ze Španělska. :lol: apropoo...to nejdůležitější...multi-window již pracuje![/quote]

Bingo. Prima práce :roll:
Apropó, to nejdůležitější - zdali máš v pořádku IMEI :-) - ale to by jsi se nepřihlásil do sítě a to by jsi se již dotazoval kde je problém. Takže IMEI bude v pořádku.
Pro všechny lidičky: mít zálohu /efs je životní nutnost!!!
Jinak default CSC kód téhleté ROM je BTU (Velká Británie).
hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by hewlett »

marssaliss wrote:Už se nám to blíží, máme tu první dojmy z používání slovenské verze - http://www.mojandroid.sk/recenzia-2/rec ... xy-note-ii" onclick="window.open(this.href);return false;

Sice nic převratného, co bychom neznali z předchozích recenzí, ale i tak...
Jak bych to jen řekl ... asi tiskařský šotek :-D :-D ? Pouze v pasáži 1 a 2 se dočteme něco o SGNote 2.
Pasáže 3 až 6 se týkají stroje Galaxy Note 10.1 a to je poněkud tablet, takže zatím někde udělali soudruzi z NDR chybu.
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk

Post by kome »

Mobilní verze funguje :-)
Post Reply

Return to “Samsung Galaxy Note”