Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze
-
Sir Sprice
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note III
Re: Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze
Flash normalne stáhnes, mam verzi přímo pro Note2
Kupili by ste si Note i keby nemalo to úžasne pero?
-
hewlett
- častý přispěvatel

- Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge
Adobe Flash Player jde na 4.1,.1 JB @ na SGSNote 2 korektně nainstalovat (samozřejmě si musíš stáhnout *.apk z externího zdroje a manuálně nainstalovat). není žádný problém. Posledni verze Flashe Playeru je 11.1.115.17. Je sice určena ještě pro ICS, ale to vůbec neva neb na JB jde tento balíček v poho nainstalovat a v stock browseru na SGNote 2 jede bez problému. Ovšem pozor, některé alternativní (a oblíbené) browsery Flash nepodporují a v takovém browseru plugin nepojede (typicky Google Chrome). Nečekejte dále aktualizace, resp. látání bezpečnostních děr - tento build je poslední.kingtomasa wrote:Dobry vecer, mam otazku na majitele Note 2. Jak je to s podporou flashe? Na mobilmanii je prvni uzivatelska recenze a majitel pise : ( Dale me mrzi podpora flashe, ale za to Note nemuze. Zkousel jsem ten z XDA, ale proste si to nerozumi s 4.1.1 ) Na sve S2 mam 4.0.3 a flash jsem si dodatecne bez problemu doinstaloval z externiho zdoje. Ted cekam az mi dorazi Note 2. Je to s tim flashem zabite nebo to pujde od nekud stahnout a bude to fungovat?
Pozn.: o jakém nechodivém buildu - opravuji, o jakém nerozumění si s JB / z XDA je řeč? Páč na XDA je právě řada odkazů na build, který uvádím výše a který je na JB na SGN 2 bez problémů. Jestli daný přispěvatel náhodou nemyslel ve skutečnosti nekompatibilitu s některými browsery, což zmiňuji výše ...
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1848508 linkuji přístup ke stažení.
-
hewlett
- častý přispěvatel

@HanyS, @marssaliss, @všichni přispěvatelé v tomto vláknu: děkuji Vám. je mi radostí a ctí si s Vámi povídat a pracovat. Po velmi, velmi dlouhé době co se pohybuji na tomto poli jsou zde prima lidé a diskuse si udržuje velmi vysokou kvalitu a příjemnou atmosféru - a konstruktivní. Je jen dobře, že Sir Sprice nemá práci s udržováním jistých kodexů a za to je třeba vzdát dík Vám všem. Sešli se zde (a scházejí) výborní lidé a proto je radostí přispět troškou do mlýna, pakliže je toho pisatel schopen. Thumbs up!
-
kingtomasa
- nováček

- Zařízení: Samsung Galaxy S 2
Diky za info k Fleshi. Uklidnilo me to a odkaz rad vyuziji. Jinak slecna s online obchodu samsungu mi rano napsala, ze ocekavaji dodavku Notu 2 tento nebo pristi tyden.
To: hewlett...
Díky moc, už jsem nevěděl co dělat...chodil jsem po bytě, po chodbě běhal, skákal a pořád nic.
Dle Tvého postupu jsem to vyzkoušel a Heureeeka...funguje to. Ne že by to bylo životně důležité, ale co kdyby?
Jinak ohledně RAM...nejméně to ukázalo 530MB ale během chvíle mě to skočí kolem 900MB z 1,75GB. Baterku moc neřeším, nic přes noc v tel. nevypínám. a za cca 8h spadla baterka od 5% do 12%, prostě každý den jinak.
K tomu stylusu...nemyslím si že bych na něj tlačil, ale když se podívám na světlo, tak na folii vidím snad vše co jsem za tu krátkou dobu napsal či nakreslil, tím netvrdím že bych stylusem sklo poškrábal, kdybych folii neměl.
Ještě jednou díky za pomoc.
Díky moc, už jsem nevěděl co dělat...chodil jsem po bytě, po chodbě běhal, skákal a pořád nic.
Jinak ohledně RAM...nejméně to ukázalo 530MB ale během chvíle mě to skočí kolem 900MB z 1,75GB. Baterku moc neřeším, nic přes noc v tel. nevypínám. a za cca 8h spadla baterka od 5% do 12%, prostě každý den jinak.
K tomu stylusu...nemyslím si že bych na něj tlačil, ale když se podívám na světlo, tak na folii vidím snad vše co jsem za tu krátkou dobu napsal či nakreslil, tím netvrdím že bych stylusem sklo poškrábal, kdybych folii neměl.
Ohledně krytů, pouzder, sreen protector a jiné mrkni na Aukro, případně mohu po domluvě objednat cokoliv, když nemáš někoho kdo má účet na Ebay.
Už jsem na základě všech informací rozhodnutý pro koupi GN2. Barvu vyberu na základě osobního "ošahání" někde na prodejně, ale co mě zatím u Samsungu mrzí je informační embargo týkající se dostupnosti a cen 32/64GB verzí.
Z vlastní zkušenosti z SG II vím, že oněch 10GB, co uživateli zbývá ve vnitřní paměti, je žalostně málo i s velkou 64GB externí SD kartou. Spousta datově objemných her a programů, které se nehodlají nikam jinam než do vnitřní paměti instalovat, zaplní paměť celkem rychle (Gameloft hry mají v řádu i gigabajty), což je sice především "prasárna" ze strany programátorů těchto aplikací, ale už je to fakt a u telefonu této nejvyšší třídy už by měla být paměť 32GB tak nějak nejnižším standardem.
Jestli se musí Applu něco nechat, tak je to schopnost nabízet všechny avizované konfigurace iPhonu už od prodejního dne 0.
Jestli se ukáže, že 32/64GB verze se objeví až za několik měsíců, budu si muset vystačit s 16GB, ale budu to brát jako podraz na zákazníky... sice jdou aplikace nějakým krkolomným způsobem přesunout na SD, ale řešení není elegantní a vyžaduje root telefonu a "mountování" her přes zvláštní aplikaci...
Z vlastní zkušenosti z SG II vím, že oněch 10GB, co uživateli zbývá ve vnitřní paměti, je žalostně málo i s velkou 64GB externí SD kartou. Spousta datově objemných her a programů, které se nehodlají nikam jinam než do vnitřní paměti instalovat, zaplní paměť celkem rychle (Gameloft hry mají v řádu i gigabajty), což je sice především "prasárna" ze strany programátorů těchto aplikací, ale už je to fakt a u telefonu této nejvyšší třídy už by měla být paměť 32GB tak nějak nejnižším standardem.
Jestli se musí Applu něco nechat, tak je to schopnost nabízet všechny avizované konfigurace iPhonu už od prodejního dne 0.
Jestli se ukáže, že 32/64GB verze se objeví až za několik měsíců, budu si muset vystačit s 16GB, ale budu to brát jako podraz na zákazníky... sice jdou aplikace nějakým krkolomným způsobem přesunout na SD, ale řešení není elegantní a vyžaduje root telefonu a "mountování" her přes zvláštní aplikaci...
-
hewlett
- častý přispěvatel

Byla zde zmíněna "První uživatelská recenze na MobilMánii", kterou jsem si pozorně přečetl - což dlouho netrvalo, poněvadž je kratičká a již v tomto vláknu jsme rozsahem příspěvků a detaily onu zmíněnou dávno a zcela překonali. Pár věcí o kterých se tam píše ale vidím jinak (rozumějte: to neznamená, že tamní popis neodpovídá jeho situaci a pohledu) - a protože mám Note 2 o dost déle než tamní pisatel - tak snad jsem dostatečně kompetentní své poznatky opřít o reálnou skuečnost.
a) kryt, provedení těla, mechanická pevnost, kontrukce Note 2: u mne naprosto v pořádku.
Ergonomie posazení tlačítek, jejich správná tuhost při stisku/tak akorát, velikost tlačítek - není žádný problé, vše naprosto OK.
Provedení plastů, lícování, pevnost konstrukce: naprosto, naprosto OK u mého kusu. Žádné vrzání či skřípění, nikde a na žádném místě, tedy ani u tlačítek hlasitosti, ani u otvoru pro S Pen (v témže místě mi to ale lehce skřípe na Galaxy Note 10.1 tabletu).
Na SGSN 2 je po této stránce u mého kusu zcela vše v pořádku a mechanická pevnost skořepiny a zadního krytu se mi zdá pevnější než na SGS 3 (tam mi pro změnu lehounce skřípe zdaní kryt nahoře u repro).
někdo může namítnout: zase plasťák - ale v reálu to není přece s plastem špatná volba, Sammy to s nimi umí.
Nechci domýšlet, kolik by vážil přístroj této velikosti displeje s kovovým tělem, nemluvě o potřebě velmi precizně umístit anténu rádia, Wifi, GPS a NFC kvůli potřebnému zisku signálu - víme všichni jak může "Antennagate" či "Death grip" znepříjemnit život.
No a monokok z polykarbonátu - ano, hmotností asi ještě OK, ale pak se jistě obejdete bez výměnné baterie a externí microSD karty? Já tedy ne.
b) Adobe Flash Player: již okomentováno v samostatném příspěvku, na SGNote 2 na 4.1.1. JB, stock browser: instalace a běh pluginu (Videa, apod) - vše naprosto OK.
c) pisatel zmiňuje věc, popsanou jako multiscaning: původně jsem si myslel že se překlepl, ale v onom článku je toto slovo použito takto vícekráte a to již překlep není.
Bohužel mám tedy za to, že pisatel tomuto pojmu nerozumí a myslí to, co je u SGNote 2 ve skutečnosti "Multitasking".
A ještě více měl myslet na Multi-window / Split Screen, což je přidaná hodnota Note 2. O tom ani zmínka.
Nu což, my jsme již v tomto vláknu napravili.
a) kryt, provedení těla, mechanická pevnost, kontrukce Note 2: u mne naprosto v pořádku.
Ergonomie posazení tlačítek, jejich správná tuhost při stisku/tak akorát, velikost tlačítek - není žádný problé, vše naprosto OK.
Provedení plastů, lícování, pevnost konstrukce: naprosto, naprosto OK u mého kusu. Žádné vrzání či skřípění, nikde a na žádném místě, tedy ani u tlačítek hlasitosti, ani u otvoru pro S Pen (v témže místě mi to ale lehce skřípe na Galaxy Note 10.1 tabletu).
Na SGSN 2 je po této stránce u mého kusu zcela vše v pořádku a mechanická pevnost skořepiny a zadního krytu se mi zdá pevnější než na SGS 3 (tam mi pro změnu lehounce skřípe zdaní kryt nahoře u repro).
někdo může namítnout: zase plasťák - ale v reálu to není přece s plastem špatná volba, Sammy to s nimi umí.
Nechci domýšlet, kolik by vážil přístroj této velikosti displeje s kovovým tělem, nemluvě o potřebě velmi precizně umístit anténu rádia, Wifi, GPS a NFC kvůli potřebnému zisku signálu - víme všichni jak může "Antennagate" či "Death grip" znepříjemnit život.
No a monokok z polykarbonátu - ano, hmotností asi ještě OK, ale pak se jistě obejdete bez výměnné baterie a externí microSD karty? Já tedy ne.
b) Adobe Flash Player: již okomentováno v samostatném příspěvku, na SGNote 2 na 4.1.1. JB, stock browser: instalace a běh pluginu (Videa, apod) - vše naprosto OK.
c) pisatel zmiňuje věc, popsanou jako multiscaning: původně jsem si myslel že se překlepl, ale v onom článku je toto slovo použito takto vícekráte a to již překlep není.
Bohužel mám tedy za to, že pisatel tomuto pojmu nerozumí a myslí to, co je u SGNote 2 ve skutečnosti "Multitasking".
A ještě více měl myslet na Multi-window / Split Screen, což je přidaná hodnota Note 2. O tom ani zmínka.
Nu což, my jsme již v tomto vláknu napravili.
-
nandro
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy NOTE 3,NOTE 10.1 a Samsung ATIV PC.
Co se týče té 16GB velikosti paměti,která je docela málo,hlavně kvůli jistým programům vyžadujícím instalaci do vnitřní paměti,tak také čekám jestli se někde nedopátrám verze s větší pamětí,ale nějak bez úspěchu. Těch 32GB by bylo už vcelku optimálních.
-
hewlett
- častý přispěvatel

veiperino wrote:To: hewlett...
Díky moc, už jsem nevěděl co dělat...chodil jsem po bytě, po chodbě běhal, skákal a pořád nic.Dle Tvého postupu jsem to vyzkoušel a Heureeeka...funguje to. Ne že by to bylo životně důležité, ale co kdyby?
a) s radostí kvituji, že ti to jede. Já totiž - než jsem to vykoumal - prováděl přesně totéž, přesně.
b) co se výdrže baterie týče: je (už jen pro informaci a lepší pocit) prima nainstalovat si CPUSpy a kouknout se čas od času, zdali přístroj padá do režimu "DeepSleep" - pokud ano, v podstatě není až tak co řešit a je vše OK. Spotřeba bude reálná a bude odpovídat tvému režimu práce s SGNote 2.
c) terpve pokud nepadá do DeepSleep (to znamená že nějaký proces/app drží procák na některé taktovací úrovní a systém vzhůru - a to vysává baterii), je vhodné nainstalit si BetterBatteryStats, nechat vytvořit logovací seznam a kouknout se, které app či procesy brání, aby stroj upadl do hlubokého spánku.
-
hewlett
- častý přispěvatel

Hodnotím jako super příspěvek >>> zcela pravdivé @ moje řeč.ZiChius wrote:Už jsem na základě všech informací rozhodnutý pro koupi GN2. Barvu vyberu na základě osobního "ošahání" někde na prodejně, ale co mě zatím u Samsungu mrzí je informační embargo týkající se dostupnosti a cen 32/64GB verzí.
Jen doplnění: nativní nemožnost přesunu aplikací (kterým to vývojář umožnil) na extSD u AOS od verze 4.0 v principu souvisí se změnou (Google) interně filesystému.
Jo: až budou standardem stroje s 32, res. 64GB interní paměti, tak pote docela věřím, že u těchto strojů odzvoní externím SD kartám. Ale ne s 16GB. Dávám tomu dva roky????
Pohled druhé strany: výrobci namítají, že stroje s 32/64 GB jsou dle jejich prodejních průzkumů tak drahé, že by se leckde (rozuměj u nás
Ovšem pak zase narazíme na to, že bez jistých zvláštních postupů aplikace či jejich tvrdá data na extSD jen tak nepřesuneme
Hewlett radost ta citat,uz nepotrebujem ani recenziu nejaku si precitat. Videii som videl kopu na nete ale skusenosti od uzivatelov su na nezaplatenie. Diky moc.
Ja pojdem urcite do titanium silver,kedze biela sa mi nepacila ani sg s3,ta modra metalicka je pekna tak hadam aj ta strieborna bude,ale s kupou asi pockam ,nech pridu puzdra aj folie na to.
Ja pojdem urcite do titanium silver,kedze biela sa mi nepacila ani sg s3,ta modra metalicka je pekna tak hadam aj ta strieborna bude,ale s kupou asi pockam ,nech pridu puzdra aj folie na to.
-
hewlett
- častý přispěvatel

Velmi děkuji, červenám se
Informace k fóliím na displej: pozor, prosím, Manuál obsahuje výrazné upozornění na fakt, že výrobce si nepřeje abychom na SGNote 2 používali Screen protectory. Myslí snad ty zcela celoplošné, překrývající s výjimkou sluchátka celou přední masku - a tedy i senzory. O změně citlivosti při použití S Penu se nezmiňují.
Takový Screen Protector způsobuje/či může způsobit/ špatnou funkci senzorů (mluvíme o Proximity/Light) a tedy aby si pak uživatel nestěžoval.
Ale mám za to, že snad moderní fólie jsou pro daný stroj v těchto místech vykousnuté??? Já osobně fólii nepoužívám.
Informace k fóliím na displej: pozor, prosím, Manuál obsahuje výrazné upozornění na fakt, že výrobce si nepřeje abychom na SGNote 2 používali Screen protectory. Myslí snad ty zcela celoplošné, překrývající s výjimkou sluchátka celou přední masku - a tedy i senzory. O změně citlivosti při použití S Penu se nezmiňují.
Takový Screen Protector způsobuje/či může způsobit/ špatnou funkci senzorů (mluvíme o Proximity/Light) a tedy aby si pak uživatel nestěžoval.
Ale mám za to, že snad moderní fólie jsou pro daný stroj v těchto místech vykousnuté??? Já osobně fólii nepoužívám.
- kome
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
Omlouvam za mou dezinformaci ohleně hlidani pera. Vychazel jsem z anglických screnshotu.
To: hewlett...
Dnes mi to nabídlo aktualizaci a skočilo to na XXALIH, zřejmě se jedná o tu opravu "Multitasking" jak jsi zmínil o několik příspěvků či stránek zpětně? Telefon byl zakoupen v Německu.
Dnes mi to nabídlo aktualizaci a skočilo to na XXALIH, zřejmě se jedná o tu opravu "Multitasking" jak jsi zmínil o několik příspěvků či stránek zpětně? Telefon byl zakoupen v Německu.
hewlett wrote:Velmi děkuji, červenám se![]()
Já jsem si folii pořídil a trochu lepší je na cestě. Ano máš pravdu...tam kde jsou senzory a tlačítko, je to vystřižené. Nemyslím si že by to nějak zhoršovalo či jakkoliv zkreslovalo práci s perem. Naopak se obavám že by se mi opět poškrábal, stejně jako SGS III o který jsem pečoval jako v bavlnce a tel měl ve flipu, beztak jsem tam měl takové mikro škrábance, kterých si člověk běžně nevšimne, ale proti světlu až hrůza.
-
Sir Sprice
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note III
Re: Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze
Aktualizace by mela přinést funkci Multiview, muže někdo potvrdit?veiperino wrote:To: hewlett...
ahoj lidi, taky se přidávám do diskuse. O tomhle mazlíkovi přemejšlim už nějakou dobu, ale nejdřív si musim zajít fyzicky zkusit jak s tim budu vypadat když telefonuju. Každopádně jinak je to pro mne snový zařízení. Trochu mě mrzí info o poškrábaném displayi modelů Note 1 i SG3. Do nedávna jsem vlastnil HTC HD2 a ten měl naprosto nepoškrábatelnej display, proč to tu není stejný?
Nesnáším prostě fólie, ale za tyhle peníze bych chtěl nějakou dobu uchovat display bez škrábanců. Stejně tak doufám, že do vánoc bude k mání nějaký fajn pouzdro. Díky všem za fajn diskusi.
- kome
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
HD2 a Streak se poskrabat opravdu skoro nedaly. HTC Sensation jsem vracel prave kvuli tomu ,ze jsem ho poskrabal snad uz jen vyndanim z krabice. Note vydrzel baz skrabance docela dlouho ,ale myslim ,ze se poskrabala jen ta oleofobni vstva a ne samotne sklo.