Zune Software jako přehrávač - DISKUZE

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
nocturneop15
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Omnia 7

Post by nocturneop15 »

Ne. Nemuze to souviset s regionem Live ID?
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

Region pro Windows Live ID je US, a PC je nastavení pro místo také USA.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

V mém případě taky USA. Ale myslím si, že to není nějaká úmyslná blokace ze strany MS apod. Ono to totiž jenom nenačítá profil Social, ale přihlášení funguje - můžu nakupovat aplikace za peníze i hudbu za MS points. IMHO tam MS něco mění (možná v souvislosti s Mangem), proto Social nemaká správně. V minulosti se to stalo už mnohokrát.
Maledict
nováček
nováček
Zařízení: Xiaomi Mi4C, Surface Pro 4

Post by Maledict »

Zune Social již od dnešního dne opět funguje.
martindeveloper
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by martindeveloper »

Používal bych, kdyby měl nějaký použitelný plugin pro Last.FM scrobbling.
Ale jinak je to povedená aplikace, nechci naštvat Apple uživatele. Ale když porovnám na MacBooku v MacOSX iTunes a následně na stejném MacBooku ve Windows 7 Zune, tak Zune je svižnější a přijde mi také i více user-friendly.
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

Maledict:A už zase ne xD. Zajímalo by mě co tam předělávají :).
Maledict
nováček
nováček
Zařízení: Xiaomi Mi4C, Surface Pro 4

Post by Maledict »

martindeveloper wrote:Používal bych, kdyby měl nějaký použitelný plugin pro Last.FM scrobbling.
Ale jinak je to povedená aplikace, nechci naštvat Apple uživatele. Ale když porovnám na MacBooku v MacOSX iTunes a následně na stejném MacBooku ve Windows 7 Zune, tak Zune je svižnější a přijde mi také i více user-friendly.
Zune UMÍ last.fm scrobbling pomocí velmi nenáročného prográmku na pozadí, sám ho používám a jeho autor pracuje i na scrobblování z WP7. 8-) http://www.last.fm/group/ZuseMe
martindeveloper
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by martindeveloper »

Kdysi jsem právě používal Zuse, ale hodně to padalo. Tohle vypadá použitelněji. Díky :-)
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

RE: Zune Software jako přehrávač - DISKUZE

Post by Vlasta W. »

Vida, Zuse nam pekne dospelo. Kdyz jsem to pred lety zkousel napisledy, fungovalo to tak, ze to primo nacetlo pocty prehrani ze Zune prehravace, cimz je to ale smazalo a tudiz nebyly nacteny pro zmenu do Zune social.

Jinak je imho blbost, ze to scrobbluje polozku Artist podle jednotlivych tracku, ne podle alba. Specialne Zune SW ji totiz nezridka zapleveluje.
Faramir
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPad 2 3G 64 GB white

Post by Faramir »

Zune mám nainstalovaný jen proto, že ho mít musím, ale nepoužívám ho a používat nebudu, nevyhovuje mi jako přehrávač. WMP 12 mi přijde mnohem lepší, používám ho jak na hudbu tak na filmy a díky Windows 7 Codec mi přehraje cokoliv.
Navíc mě Zune naštvalo, že k většině alb mi nenačetlo booklet (klasicky folder.jpg). Musím říct, že zlatý Active Sync/WMDC.

To samé co o Zune platí i o iTunes, který používám jen proto, že to iPad nesmyslně vyžaduje, ale narozdíl od Zune pro něj musím mít vlastní hudební knihovnu. Veškerou hudbu mám ve WMA, cca 60% ve WMA lossless a iTunes ji sice umí zkonvertovat, ale nikoliv přehrát, takže holt pro potřeby iPadu to mám zkonvertované do podivnosti jménem m4a. Naštěstí v dnešní době velkých disků nevadí, že mám na disku zbytečně dalších 30 GB...
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Zune pouzivam iba na updaty telefonu. Ako prehravac mi max. nevyhovuje (aj ked je pohladny), na hudbu/video na domacom kine pouzivam MCE, na obcasne/rychle prehratie pouzivam foobar2000 a MPC Home Cinema.

Vsetku hudbu mam bud vo WMA lossless alebo mp3, takze s filtrami (kodekmi) problem nemam. To iste plati aj pre iTunes, ktory mam len pre synchronizaciu iPodu do auta. V telefone nemam/nepotrebujem/nechcem ziadny multimedialny obsah.
mceza

Post by mceza »

Doporučíte mi nějaký konvertor, kterej by mi převedl FLAC na losseless WMA? Hledal jsem všemožně na netu, ale nic pořádného jsem nenašel :-(
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

já ti nevim, ale google mi toho našel dost..
třeba tohle fórum: http://forums.slimdevices.com/showthrea ... lac-to-wma" onclick="window.open(this.href);return false;

nebo zde: http://www.riverpast.com/en/support/tut ... ac/wma.php" onclick="window.open(this.href);return false;
mceza

Post by mceza »

A máš to vyzkoušeno? Kromě hromady ad-waru mi totiž nic nepomohlo...
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

to nemám, jedu mp3 :(
mceza

Post by mceza »

To já také, ale mám pár oblíbených songů ve FLACu, tak je mi líto je cpát do mp3...
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

Já to zatím dělal dvěma programy. Pomocí MediaCoderu jsem nejprve extrahoval WAV soubory a ty pak převedl do WMA lossless pomocí Microsoft Expression Encoder. Přímá konverze mi nedávala moc hezké výsledky a MediaCoder... no, nejsem si jistý, jestli zvládne převod do WMA lossless. Nejspíš asi ne.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

mceza wrote:Doporučíte mi nějaký konvertor, kterej by mi převedl FLAC na losseless WMA? Hledal jsem všemožně na netu, ale nic pořádného jsem nenašel :-(
Ja pouzivam na konverziu toto: http://xrecode.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
mceza

Post by mceza »

Ten mi vyhodil při konverzi error, který nešel vygooglit :-/
mceza

Post by mceza »

Tak sem se rozhodl ho ještě jednou zkusit. Ačkoli jsem si myslel, že jsem stahoval ze stránek výrobce, tak teď jsem stáhnul nějakou novou verzi. Tu jsem pro jistotu spustil jako admin, nastavil výstup WMA losseless a ono to co? Funguje.

Výstupní soubor je o 1MB větší a bitrate 1089 kb/s. Luxus, díky. Včera jsem xrecode použil jako první a nefungoval :roll:
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”