Problém s tlačítky a klávesnicí

Sekce věnovaná jednotlivým telefonům s ostružinou ve znaku
Post Reply
PsychoKT
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Bold 9900

Post by PsychoKT »

Zdravím, měl jsem na BB Bold 9900 prasklé sklo a tak jsem ho vyměnil. Dotyk funguje normálně, ale klávesnice i spodní, boční tlačítko přestaly reagovat. Trackpad funguje normálně. Zkusil jsem několikrát připojit klávesnici i za chodu a občas se mi stane, že mi nirmálně naskočí a funguje kompletně a pak reaguje i spodní tlačítko na pravé dolní straně. Už jsem si myslel, že mám vyhráno, ale jakmile vypnu a vyndám baterii, tak po zapnutí klávesnice opět neregaguje. Klávesnice mi přijde, že je v pořádku, jinak by nereagovala nikdy. Flexkabel k ní je naprosto nepoškožený. Nevím si s tím už rady. Pomozte prosím, díky.
Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Blackberry Z10

Post by Pepanisko »

No pokud jsi to měnil v servisu tak reklamuj opravu, pokud sám, tak jsi něco pokazil, a asi nepomůže nic jiného než servis...
PsychoKT
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Bold 9900

Post by PsychoKT »

Měnil jsem to sám. Ale teď při několikero zkoušení jsem zjistil, že po startu sice nereaguje klávesnice, ale když telefon zamknu přes horní tlačítko a zase ho odemknu, tak klávesnice i boční tlačítko začne normálně reagovat. Tak nevím, asi tu úplně normální není, co? Ale na druhou stranu, jsem rád, že to funguje.
Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Blackberry Z10

Post by Pepanisko »

No normální to není, nicméně pokud ti to stačí a po odemčení to funguje, tak podle mě není problém to zatím používat a uvidíš co dál...
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

Postupoval bych vylučovací metodou - čili zjistit, jestli je to SW nebo HW chyba. Nejdřív udělej zálohu a wipe, nebo ideálně přehraj OS a aniž bys cokoliv obnovoval zkus jestli ti bude fungovat klávesnice a tlačítka. Pokud ano, tak máš vyřešeno, pokud ne, tak je to HW problém a doporučoval bych Bolda znovu rozebrat zkontrolovat pečlivě všechny kontakty, jestli jsi všechno dobře zapojil, dotáhl šroubky atd.
Post Reply

Return to “BlackBerry telefony”