GPS Sport Tracker: když chcete mít přehled o svém pohybu

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Post Reply
RDT
VIP
VIP
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS

Post by RDT »

GPS aplikace pro všechny sportovce, kteří se při své aktivitě pohybují a chtějí mít o svém pohybu přehled (rychlost, stoupání a klesání, vzdálenost, čas) včetně kompletního záznamu trasy do formátu GPX (pro zobrazení například v Google Earth). Máte-li mobilní internetový tarif, lze si volitelně stahovat mapové podklady z několika zdrojů (anebo si je předem stáhnout doma). Verze 1.3 dokáže načítat GPX soubory a obsahuje měřič kol, přičemž pro každé kolo lze informace zobrazit samostatně. Při záznamu GPX souborů se nyní také zaznamenává čas u každého trackpointu.

Informace: Tato zpráva původně vyšla na serveru Windows Mobile Downloads, kde najdete další užitečné informace.

Hlavní obrazovka informuje o aktuální rychlosti (i průměrné a maximální), vzdálenosti, času a výšce nad mořem. Některé hodnoty se vypisují až tehdy, když zahájíte záznam trasy („Tracking“) šipkou vlevo dole. Vlevo nahoře je počet satelitů (stiskněte pro detaily) a stav akumulátoru. Pod těmito hodnotami potom zeměpisná šířka, výška a směr pohybu. Chcete-li na svou zaznamenávanou cestu přidat jednoduchý bod („Waypoint“), stiskněte „+“, ikonou fotoaparátu můžete přidat bod s fotografií. Stisklá žárovka nenechá zhasnout displej. Na spodní liště se přepíná mezi dalšími částmi: Vlajka zobrazí grafický záznam cesty. Velkou modrou šipkou na něm lze ručně označit bod, okolo kterého chcete později stáhnout mapu, tlačítko panáčka vycentruje vaši pozici na střed displeje a zelená vlaječka start vaší trasy. Další ikonou na spodní liště jsou hory přepínající na graf stoupání a klesání.

obrázek

V nastavení (ikona ozubeného kola) se na záložce „Track“ nastavuje interval záznamů (defaultně 1 vteřina), možnost použití času ze satelitů, vkládání pozice přímo do fotografií a udržování středu zobrazení na vaší pozici. V „Tracks“ jsou všechny vaše zaznamenané cesty (ukládané jako GPX soubory do „\Program Files\Sport Tracker\Logs“); stiskem se dole zobrazí jejich informace, zatržením se načtou (třeba jako podklad pro vaši další trasu). Důležitá je záložka „Map“: V poli nahoře se určuje, okolo kterého místa chcete mapový podklad stáhnout (okolo aktuální pozice, trasy nebo místa označeného modrou šipkou), „Renderer:“ je zdroj stahovaných map a „Select zoom“ velikost stahovaných map, zatržením „Force update“ vynutíte automatické stahování nových map při změně pozice, „Downlod“ stahování zahájí (můžete ho kdykoliv ukončit, již stažené části map se použijí). „Cache“ je místo ukládání map (lze použít paměťovou kartu).

Aplikaci jsem aktivně dva dny testoval na sjezdovce, při čemž jsem přišel na podstatný problém - po uspání zařízení (tlačítkem napájení) se trasa přestala zaznamenávat (a mé snažení o co nejpoutavější maximální rychlost bylo úplně zbytečné). Nedostatek lze však snadno řešit; minimalizujte aplikaci (ikona dveří -> „Minimize“) a zamkněte zařízení oblíbeným způsobem, aniž byste následně tlačítkem napájení vypínali displej (a tím uspávali zařízení).

Na oficiálních stránkách je popis nejdůležitějších částí programu a samozřejmě také instalátor ke stažení.
Sekturek
nováček
nováček
Zařízení: HTC

GPS Sport Tracker: Když chcete mít přehled o svém pohybu

Post by Sekturek »

Jen bych si dovolil poznamenat, že na 3 testovaných HTC různého typu i rozlišení se poslední odstavec nikdy neprojevil. Nebral bych to tedy jako problém a program opravdu vyzkoušel.
-jediný bug, který naopak všechny 3 HTC zanzamenaly, je občasný problém se stahováním map. V prvé řadě doporučuji postavit se alespoň k oknu, ať si to najde signá, a pak stahovat. Nejednou se mi stalo, že se mi to poprvé nestáhlo, protože nevědělo jaké mapy tahat ... a když už jsem pak byl pod sluncem, napsalo mi to, že už mapy mám. Ovšem realita byla jiná. To se však asi na 5 pokusů a vypnutí/zapnutí programu opravilo a vbše funguje jak má

-Na HTC Touch 2 si to vzalo po 18h používání v kuse jen 90% baterky, což je úctyhodný výsledek a klidně jsem si ještě mohl někde, např. zavolat ! K tomu nepočítám, že se mi co 2h aktualizuje počasí, co 30 dva emaily a nejednou jsem schecknul facebook přes operu :)

Program tedy parádní. Pokud autor trochu zafixuje menší (občasné) prodlevy mezi přepínáním záložek, je to pro mě nej program do WM.
jaja01
nováček
nováček
Zařízení: Galaxy Note

GPS Sport Tracker: Když chcete mít přehled o svém pohybu

Post by jaja01 »

mno, ja mam myslim propracovanejsi alternativu, http://www.sportypal.com, vyber mnoha cinnosti, beh, chuze, kolo, brusle atd. mapy, vyskovy profil, webove rozhrani se sdilenim s jinymi uzivateli, zhasinani displaye dela sam ... jen ty casy na kolo neumi, pouze max. rychlost, stoupani, nejrychlejsi kilometr ... pouzivam uz druhy rok, doporucuji vyzkouset
Srnka
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch HD

Post by Srnka »

Zdravim, zaznamenava tento alebo iny program aj vyskovu mapu? Respektive zobrazi vyskovy graf po casovych usekoch. To by sa mi celkom hodilo.

EDIT: v tom gifu to je bez casu (co by snad nevadilo), ale da sa to aj vyexportovat zo zariadenia?
Sekturek
nováček
nováček
Zařízení: HTC

Post by Sekturek »

Záznam lze nastavit po krocích 1 , 5 , ... vteřiny a zaznamenává vše, co je uvedeno níže. Toto je log z konce celé trasy na google maps , jiný teď po ruce nemám. Výška tam tedy je a lze zobrazit i graficky přímo přes program na telefonu, stejně tak lze zobrazit celou trasu díky nahrané mapě, taktéž přes program.

Max. speed: 7.4km/h, avg. speed: 3.5km/h, distance: 4.679km, up: 297m, down: 306m, total time: 01:20:53
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Připojení k internetu nutné? Nějak nevidím smysl. Prostě se napíchne na GPS a loguje změny, to nestačí? :-) Hledám právě program, který mi jen zaznamená trasu, bez jakýchkoliv dalších zbytečností.

// Dobrý, teď jsem zjistil, že to umí parádně i moje Automapa (pl)

Tak ještě jeden prográmek http://navicomputer.com/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; Docela dobrá věcička, musím vyzkoušet
mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

Post by mirekp »

tak jsem si to nainstaloval, ale po instalaci mi hd2 napsalo" tato aplikace vyžaduje novější verzi rozhraní microsoft.net cpmpact framework" co s tím? :?:

-- doplnění předchozího příspěvku (pát dub 30, 2010 18:58) --

tak jsem si naistaloval novou ferzi net.... a už to fachčí. sorry za předchozí dotaz :tlem:
vijaczek
nováček
nováček
Zařízení: HTC Touch Pro

Post by vijaczek »

Parádní program. Měl sem problem dostat tam mapy ale už v pohodě. Akorát škoda, že vám pak třeba nedělá pěkně přehledně "seznam" vašich výletů třeba jako Endomodo
TonekNexus
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Galaxy i9250 Nexus

Post by TonekNexus »

špatné téma, sorry :)
Manek49
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 5C

Post by Manek49 »

Vzhledem k editaci předchozího příspěvku již tento příspěvek postrádá smysl :)
Post Reply

Return to “Aplikace a software”