Posun data narozeni u kontaktu o 1 den

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
Sislik
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by Sislik »

jsem si pridaval novy kontakty v Outlooku na PC, vypnil jsem datum narozeni a vyroci, sesynchroizoval se serverem a vynutil si synchronizaci na telefonu (Lumia 800), zjistil jsem, ze u kontaktu mam datum narozeni i vyroci o 1 den posunuty dopredu, ale pouze u kontaktu, pokud se podivam do kalendare, tam je to OK

dival jsem se pres web na server a otevru si dany kontakt, vse je tam spravne, vyndal jsem stary telefon s Windows Mobile, sesynchonzioval a opet je tam vse spravne (jak kontakt, tak kalendar)

podival jsem se na jine kontakty a tam je to take obcas spatne, ale pouze u nekterych nektere zaznamy, puvodne jsem myslel, ze za to muze prestupny rok, ale prijde mi, ze posunute je to odhadem az od kvetna
dodatek: tak je to posunuty uplne nahodne, treba v listopad je u nekoho zaznam OK, ale u jinyho spatne, zadnou zavislost jsem zatim nevykoukal :(

pokud dany kontakt v telefonu upravim a sesynchonizuji, vse je v poradku, dokud neudelam na PC nebo webu na danem kontaktu zmenu, pak se datum opet posune (zmena nemusi souviset s datum, ale treba jen nastaveni prezdivky)

(nejen) kontakty synchonizuji pres Excahnge (ActiveSync) s Kerio Connect

mate nekdo podobnou zkusenost?

nasel jsem podobny problem http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?t=15353" onclick="window.open(this.href);return false;, ale tam byl problem v synchonizaci s Googlem, navic na Windows Mobile
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

Je to známý problém, který MS není schopný vyřešit již několik let.
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Post by p.a.Ť.o »

Nějaké řešení? Google sync nepoužívám, takže problém je někde mezi Live a telefonem. A je to poprvé, co se mi to stalo, takže rada, že to je stará věc, to neberu. Potřebuju znát příčinu a vyvarovat se jí- ne to, že MS na to ser...
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Pokud je mi znáno, tento problém se týká jen spojení telefon <--> Hotmail (Live) kalendář.
Při (mém) používání Office365 se mi nic takového ještě nestalo, nicméně u manželky co používá jen klasický Live ano.
Zde je vyjádření MS a možné řešení (zkoušel jsem a zdá se funguje): http://answers.microsoft.com/en-us/winp ... 0437904a22" onclick="window.open(this.href);return false;
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Post by p.a.Ť.o »

Které konkrétní řešení máš na mysli?

Časové zóny mám v pořádku a pokud jsem upravil kontakty přes WLMail, tak to nefungovalo. Zkusím to ještě poštelovat přes webové rozhraní...
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”