[App] Keep Alive (alternativa Active Wifi)
-
Deaktivovaný účet (01.2013)
Re: [App] Keep Alive (alternativa Active Wifi)
Mceza a spol.: Kde se vzala ta moda kazdemu hned tykat? Nezname se, takze je vhodne se navzajem oslovovat urcitym zpusobem.
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
OT (ale nerad): pavelbures: je to už takové pravidlo, že na zájmových fórech si lidé tykají. Pokud se ti to nelíbí, tak si někde stěžuj, ale nic s tím nenaděláš. Jediné řešení je pro tebe, abys taková fóra nenavštěvoval. Možná právě já, vzhledem ke svému věku, bych mohl požadovat od diskutujících jakousi úctu. A tu vidím ve slušném chování. Tykání ani vykání s tím nic nenadělá, když někomu řeknu "vy vole", vypadá to sice blbě, ale dopad to má stejný.
-
mceza
pavelbures: Tykání používám na všech zájmových fórech a diskuzích, které navštěvuji. Bavíme se zde neformálně o mobilních telefonech a všem kolem toho a nepovažuji tedy za nutné používat vykání. Tento svůj návyk ani nehodlám měnit. Pokud se ti to nelíbí, doporučuji nenavštěvovat tématická fóra a diskuze. Je zde velké riziko, že ti budou jejich návštěvníci tykat.
A teď zpět k tématu.
A teď zpět k tématu.
-
Flynn
- smartmaniak

A já to tam nasměruji:
Ani placená aplikace Active Wifi se neosvědčila a naštěstí jsem vyhodil pouhých 21 korun. Microsoft by měl zvážit to, zda aplikaci stáhne z Marketplace, protože je podle mě škodlivá. Možná silná slova, řeknete si, ale:
1. Úmyslně jsem nechal telefon 24 hodin na Wifi (aplikace puštěná), mezitím jsem 1x nabíjel, protože den (v noci) před tímto pokusem, šla baterka o hodně rychleji dolů. Již jsem se o tom zmiňoval.
2. Dobitý na 100% byl telefon cca kolem včerejšího poledne. Večer už měl asi 70% kapacity baterie, která se přes noc vybila téměř na minimum. To se mi nikdy před tím nestalo.
Microsoft věděl dobře, co dělá, když toto automatické vypínání Wifi ve svém systému nastavil. Mají pravdu všichni ti, co tvrdí, že Wifi spotřebovává rychleji baterii než cellular data (3G).
FUP monitor mi sice ukazuje markantní pokles spotřeby placených dat, ale nemyslím si, že toto vyváží potřebu být neustále v blízkosti nabíječky.
Pokles na baterii byl ve dvou testovacích dnech viditelný téměř pouhým okem a to už bylo podezřelé. Tvrzení autora homebrew aplikace KeepAlive, že se jejím použitím šetří baterie, je nepravdivá, v případě Active Wifi dokonce autor za svůj "šmejd" inkasuje peníze.
Ani placená aplikace Active Wifi se neosvědčila a naštěstí jsem vyhodil pouhých 21 korun. Microsoft by měl zvážit to, zda aplikaci stáhne z Marketplace, protože je podle mě škodlivá. Možná silná slova, řeknete si, ale:
1. Úmyslně jsem nechal telefon 24 hodin na Wifi (aplikace puštěná), mezitím jsem 1x nabíjel, protože den (v noci) před tímto pokusem, šla baterka o hodně rychleji dolů. Již jsem se o tom zmiňoval.
2. Dobitý na 100% byl telefon cca kolem včerejšího poledne. Večer už měl asi 70% kapacity baterie, která se přes noc vybila téměř na minimum. To se mi nikdy před tím nestalo.
Microsoft věděl dobře, co dělá, když toto automatické vypínání Wifi ve svém systému nastavil. Mají pravdu všichni ti, co tvrdí, že Wifi spotřebovává rychleji baterii než cellular data (3G).
FUP monitor mi sice ukazuje markantní pokles spotřeby placených dat, ale nemyslím si, že toto vyváží potřebu být neustále v blízkosti nabíječky.
Pokles na baterii byl ve dvou testovacích dnech viditelný téměř pouhým okem a to už bylo podezřelé. Tvrzení autora homebrew aplikace KeepAlive, že se jejím použitím šetří baterie, je nepravdivá, v případě Active Wifi dokonce autor za svůj "šmejd" inkasuje peníze.
-
Stevik
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card
Pravda. Nejdriv jsem zkusil Keep Alive, wifi se neudrzelo spojene. Tak me to mrzelo, ze jsem koupil Active WiFi a je to stejne. Mam ROM Dymamics7, ale tu bych nevinil. Zkousel jsem to na trech wifi.
-
mceza
Jenže mě chybí možnost volby. Když mám doma mobil na nabíječce, tak bych radši měl zaplou tu wifi než datové spojení. MS si totiž neuvědomil, že existují státy, kde stále operátoři mají dost nízké FUPky.Flynn wrote:]Microsoft věděl dobře, co dělá, když toto automatické vypínání Wifi ve svém systému nastavil. Mají pravdu všichni ti, co tvrdí, že Wifi spotřebovává rychleji baterii než cellular data (3G)
A připojení k wifi nemusí být aktivní pořád. Notofikace se stahují jen v určitých chvílích, takže jen by naskočila wifi, stáhly by se notifikace a bylo by.
Mě totiž třeba i vadí, že stahuji 500MB aplikaci z Marketplace a musím u toho pořád sedět a hlídat, aby se nezamkla obrazovka. Dost vopruz.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Presne tak,tak to funguje treba u N9,k wifi pripoji jen ,kdyz potrebuje zrovna zkontrolovat email apod.Neni pripojena trvale,spojeni kdykoliv obnovi.A připojení k wifi nemusí být aktivní pořád. Notofikace se stahují jen v určitých chvílích, takže jen by naskočila wifi, stáhly by se notifikace a bylo by.
To je nesmysl. Stahnout neco pres 3G a nebo pres wifi je na baterce znacne znat. Wifi sezere vyrazne mene baterku nez 3G kdy je telefon horky. Logiku MS nechapu. iPhone ma wifi vydrzi ve stejnem nastaveni 2x tolik co na 3G. Samozrejme zalezi na sile signalu, ale porad na tom bude wifi lepe. 100mW vs az 2W vysilaciho vykonu. Dale neni treba sedet u telefonu kdyz se stahuje z Marketplace. Telefon to normalne na pozadi stahne a az pak se odpoji. Tak jsem to mel na svem Titanu/Lumii. To nic ale nemeni na tom, ze nechapu proc to MS udelal.
Htcjirka: to co rikas delaji presne WP kdyz nemaji data a jsou na wifi. Kazdou chvili se pripoji a zkontroluji. Android ma moznost volby, iPhone je trvale pripojen.
Htcjirka: to co rikas delaji presne WP kdyz nemaji data a jsou na wifi. Kazdou chvili se pripoji a zkontroluji. Android ma moznost volby, iPhone je trvale pripojen.
-
Stevik
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card
[App] Keep Alive (alternativa Active Wifi) - vlákno o Win Ph
OT: Prosim o diskuzi jen o windows phone. N9 a iPhone nema tento operacni system, nekteri stale nejsou schopni pochopit, ze toto vlakno je pro WP. Dekuji.
Pisu i o WP pokud sis nevsiml. Pri stahovani z MP a vypnuti displeje se wifi neodpoji. Za ostatni se omlouvam.
-
Flynn
- smartmaniak

Omluva se přijímá a už, prosím, jen k tématu.
mceza: Pokud je WP na nabíječce, je Wifi připojená i na uspaném telefonu. Už se to tady někde zmiňovalo. Nainstaluj si Active Net Now, která jen indikuje, na jaké síti jsi připojen a přesvědč se sám. Měj ji spuštěnou, zamkni připojený telefon na nabíječce, chvíli počkej, pak odemkni, posuň tapetu nahoru a uvidíš na aplikaci nahoře, která síť je aktivní. Totéž pak udělej s odpojeným telefonem. Mně to ukáže nejprve Wifi (to je ale stav před uspáním), pak se přepíše na 3G a současně zmizí ikonka pro indikaci Wifi nahoře na obrazovce. Vzápětí se údaj přepíše na Wifi a současně začne nabíhat ikonka indikace. Totéž je vidět i bez aplikace jen při pohledu na ikonku: po probuzení zmizí a hned se začne vykreslovat po jednotlivých čárkách. Již jsem to zde jednou popisoval, ale opakuji to proto, abys to nemusel hledat.
mberdych: to je sice hezké, co píšeš o menší spotřebě baterky při Wifi připojení, moje praxe je ale jiná a při stálém připojení šla baterie dolů jako blesk (přes noc o dobrých 60% - téměř na doraz). V tom případě zase já logiku MS chápu. Možná mám špatný router, ale kvůli tomu nebudu experimentovat a kupovat nový. A také v nastavení routeru je nutno se vyznat, což není můj případ.
mceza: Pokud je WP na nabíječce, je Wifi připojená i na uspaném telefonu. Už se to tady někde zmiňovalo. Nainstaluj si Active Net Now, která jen indikuje, na jaké síti jsi připojen a přesvědč se sám. Měj ji spuštěnou, zamkni připojený telefon na nabíječce, chvíli počkej, pak odemkni, posuň tapetu nahoru a uvidíš na aplikaci nahoře, která síť je aktivní. Totéž pak udělej s odpojeným telefonem. Mně to ukáže nejprve Wifi (to je ale stav před uspáním), pak se přepíše na 3G a současně zmizí ikonka pro indikaci Wifi nahoře na obrazovce. Vzápětí se údaj přepíše na Wifi a současně začne nabíhat ikonka indikace. Totéž je vidět i bez aplikace jen při pohledu na ikonku: po probuzení zmizí a hned se začne vykreslovat po jednotlivých čárkách. Již jsem to zde jednou popisoval, ale opakuji to proto, abys to nemusel hledat.
mberdych: to je sice hezké, co píšeš o menší spotřebě baterky při Wifi připojení, moje praxe je ale jiná a při stálém připojení šla baterie dolů jako blesk (přes noc o dobrých 60% - téměř na doraz). V tom případě zase já logiku MS chápu. Možná mám špatný router, ale kvůli tomu nebudu experimentovat a kupovat nový. A také v nastavení routeru je nutno se vyznat, což není můj případ.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Nedela,u N9 si nastavis prioritu Wifi,kdyz je ve spanku bez problemu pouziva jen wifi po cely den a ne data mobilu.U WP kdyz je zhasnuty displej wifi se odpoji pokud skonci stahovani apod. a nikdy se jiz sama nepripoji pro kontrolu email schranky apod.U N9 ano,automaticky se spojeni wifi obnovi.To WP neumi.Htcjirka: to co rikas delaji presne WP kdyz nemaji data a jsou na wifi. Kazdou chvili se pripoji a zkontroluji. Android ma moznost volby, iPhone je trvale pripojen.
Flynn: to ano, ale u tebe je stale pripojeni opravdu tok dat. Tedy, bud neco stahujes a nebo mas pustenou aplikaci jako keep alive ktera vytvari datovy tok, aby se wifi neuspala a tim padem stale stahuje. Wifi na jinych platformach je pripojena, ale data netecou. Bud si jist, ze kdybys pustil neco jako keep alive na 3G, tak bude baterka pryc jeste rychleji. Znovu musim zabrousit na jine platformy. iPhone/N9 stejny typ dne, na wifi temer celou dobu, vecer 60% baterie, na 3G cely den, vecer 30%.
-
Lupus
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)
Mám jinou zkušenost - před WP jsem dva roky měl iPhone a aktivní WiFi (ať už data tekla nebo ne) znamenala velmi rychlý úbytek baterky...
Ani jeden telefon z cca 15 co jsem za posledni 2 roky vystridal tenhle problem nemel. Tedy ano, wifi neco zere, ale ne stejne jako 3G, respektive mene. Kdyz to mam pusteny a nic netece, nema to smysl, to je jasne. Ale pokud mam push, tak rozhodne ano.
-
Lupus
- častý přispěvatel

Tak push je samozřejmě velký žrout - ale na druhou stranu asi je nesmysl přestat využívat moderní technologie jenom proto že holt spotřebovávají nějaké prostředky, tady konkrétně baterku. To pak můžu jednoduše zakázat mobilní data plus wifi a libovat si, jak mi smartphone dlouho vydrží...
-
Flynn
- smartmaniak

Stejnou zkušenost s iPhone mám i já. Víc nemám co dodat.Lupus wrote:Mám jinou zkušenost - před WP jsem dva roky měl iPhone a aktivní WiFi (ať už data tekla nebo ne) znamenala velmi rychlý úbytek baterky...
mberdych wrote:Flynn: to ano, ale u tebe je stale pripojeni opravdu tok dat. Tedy, bud neco stahujes a nebo mas pustenou aplikaci jako keep alive ktera vytvari datovy tok, aby se wifi neuspala a tim padem stale stahuje. Wifi na jinych platformach je pripojena, ale data netecou.
Pokud aplikace funguje takovým způsobem, jak popisuješ, tedy tak, že stále stahuje, neměl by tvůrce aplikace tvrdit, že šetří baterku. Již z principu, který jsi popsal je to od autora nehoráznost a matení uživatelů.mberdych wrote:Ani jeden telefon z cca 15 co jsem za posledni 2 roky vystridal tenhle problem nemel. Tedy ano, wifi neco zere, ale ne stejne jako 3G, respektive mene. Kdyz to mam pusteny a nic netece, nema to smysl, to je jasne. Ale pokud mam push, tak rozhodne ano.
Flynn: Jak jinak by asi fungovala. System ji wifi ovladat nedovoli, takze jedine mozne je generovat traffic, aby se neuspala. Pouzivas push a data neustale? Jestli ano, pak ma wifi velky vyznam. Jestli ne, pak samozrejme zalezi na konkretnim pouziti telefonu.
Ano, push beru jako nutnost. Smartphone je smartphone. Mam zkusenost z chaty, porad se tam prepina 3G a 2G, bez wifi telefon vytlucenej za 8 hodin, s wifi do rana. Push samozrejme zapnuty.
Ano, push beru jako nutnost. Smartphone je smartphone. Mam zkusenost z chaty, porad se tam prepina 3G a 2G, bez wifi telefon vytlucenej za 8 hodin, s wifi do rana. Push samozrejme zapnuty.
-
Lupus
- častý přispěvatel

Časté přepínání 3G/2G je energeticky na baterku extrémně náročné, to už bylo mnohokrát potvrzeno. V takových podmínkách je pak samozřejmé, že WiFi vydrží déle - to ale nejsou běžné podmínky. Obecně nejméně zatěžující je 2G, ale 3G a WiFi už je zatraceně znát. Tady fakt není co řešit a rozebírat...