[App] Keep Alive (alternativa Active Wifi)
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
[App] Keep Alive (alternativa Active Wifi)
Na Marketplace se objevila původně HomeBrew aplikace Keep Alive http://www.windowsphone.com/cs-CZ/apps/ ... 1a9edd085f" onclick="window.open(this.href);return false; která podle článku zde http://wmpoweruser.com/" onclick="window.open(this.href);return false; vysvětluje funkce aplikace. Nerad bych mystifikoval a budu rád, pokud mě někdo opraví, ale pochopil jsem, že aplikace není tím, co je deklarováno v jejím popisu a na screenshotu - to totiž ukazuje na jakési pokyny při dávání první pomoci. Ve skutečnosti aplikace řeší jednu vlastnost WP a to je ta, že po uspání telefonu se odpojí Wi-Fi a telefon pracuje přes mobilní data, vyhledává 3G sítě a to způsobuje rychlé vybíjení baterie. Po nainstalování aplikace (je nutno mít verzi 1.1.0.0) je aplikace údajně funkční okamžitě a pokud je spuštěna, objeví se pouze potvrzovací dialog Connected: True a OK. Po jeho stisku je na stránce pouze informace o tom, kdo je autorem, název aplikace a popisek Keep Alive is now running. It should be safe to turn off your screen. Dole je pak web autora. Pochopil jsem to tak, že po zamčení telefonu se Wi-Fi neodpojí, což lze ověřit stiskem tlačítka sleep, pokud je uspaný. Indikace Wi-Fi by měla svítit.
Zřejmě podobná aplikace, leč placená, je Active Wifi http://www.windowsphone.com/cs-CZ/apps/ ... dbf4715e62" onclick="window.open(this.href);return false; která má tuto funkci vypínatelnou, resp. obnovitelnou, protože při pauznutí audia se vypne a je nutno ji znovu zapnout (alespoň takto jsem pochopil její funkci).
Ovšem neznalému uživateli, který narazí v MP na Keep Alive a bude o ní něco chtít vědět, dozví se, že jde o pokyny při první pomoci kardiakům (CPR), nikoli o pravém využití aplikace. Zda to byl záměr autora, který chtěl tuto homebrew app protlačit do MP (což se mu povedlo, včetně její certifikace), se jen dohaduji. Podle toho se mi ale zdá, že certifikační proces nezkoumá fungování aplikace.
Zřejmě podobná aplikace, leč placená, je Active Wifi http://www.windowsphone.com/cs-CZ/apps/ ... dbf4715e62" onclick="window.open(this.href);return false; která má tuto funkci vypínatelnou, resp. obnovitelnou, protože při pauznutí audia se vypne a je nutno ji znovu zapnout (alespoň takto jsem pochopil její funkci).
Ovšem neznalému uživateli, který narazí v MP na Keep Alive a bude o ní něco chtít vědět, dozví se, že jde o pokyny při první pomoci kardiakům (CPR), nikoli o pravém využití aplikace. Zda to byl záměr autora, který chtěl tuto homebrew app protlačit do MP (což se mu povedlo, včetně její certifikace), se jen dohaduji. Podle toho se mi ale zdá, že certifikační proces nezkoumá fungování aplikace.
[App] Keep Alive
Jo,máš pravdu.Je to super.Dík za tip.Teď jsem zvědav jaký to bude mít vliv na životnost baterie.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
[App] Keep Alive
Baterie pujde rychle dolu,jeste rychleji nez kdyz se wifi odpoji a telefon taha data pres 3G apod.Vyzkouseno v praxi.Jinak jsem zvedavy jak dlouho tam aplikace vydrzi nez ji stahnou.
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
[App] Keep Alive
trochu mi to pripomina kdysi aplikaci pro iPhone, ktera umoznovala tethering a navenek se vydavala jako svitilna :D
-
Flynn
- smartmaniak

[App] Keep Alive
Dejme tomu, že s baterií to nebude žádná sláva. Ale co data? Jestliže jsem celé dny převážně na Wi-Fi, ale telefon je uspaný, tahá mi to data (aktualizace, maily a pod.) přes placenou službu operátora. Pokud ale bude funkční připojení k domácí nebo jiné síti, neměl bych mít takovou spotřebu cellular dat. V podstatě svůj měsíční limit 150 MB vyčerpám jen tím, že je telefon uspaný. To by mělo být vidět na grafu FUP monitoru.
Jen mi není jasné, má-li být aplikace spuštěná nebo stačí ji spustit jen jednou. Ono někdy to funguje a někdy ne. Třeba po odpojení nabíječky, po stopnutí budíku nebo po vypnutí vyzvánění a vibrací a jejich znovu zapnutí se někdy funkce vypnula, jindy ne.
Jen mi není jasné, má-li být aplikace spuštěná nebo stačí ji spustit jen jednou. Ono někdy to funguje a někdy ne. Třeba po odpojení nabíječky, po stopnutí budíku nebo po vypnutí vyzvánění a vibrací a jejich znovu zapnutí se někdy funkce vypnula, jindy ne.
-
htcjirka
- smartmaniak

[App] Keep Alive
Tak uz je me jasne jak to dokazali obejit, aby to prošlo přes Market a nebylo proti pravidlům.Aplikace k udržení Wi-Fi připojení posíla jednou za chvíli ping na server.
-
Martin Suchan
- smartmaniak

[App] Keep Alive
Pokud to aplkace nema v popisu, take je to poruseni pravidlo o tom, ze aplikace nema delat neco jineho, nez co uvadi v popisu.
[App] Keep Alive
No kdyby MS stupidně tuhle funkci nezarazil už v základu, nemuselo by se to takhle blbě obcházet a případně i podvádět.
V Androidu WIFI vždy zapnutá v základu a funguje to naprosto špičkově a vliv na baterku to rozhodně nemá...
V Androidu WIFI vždy zapnutá v základu a funguje to naprosto špičkově a vliv na baterku to rozhodně nemá...
-
htcjirka
- smartmaniak

[App] Keep Alive
Přesně tak.Stacil by jednoduchy přepínač v nastavení a každý by si vybral..
-
Martin Suchan
- smartmaniak

[App] Keep Alive
Cim vice nastaveni, tim vice problemu. Z nejakeho duvodu se Microsoft rozhodl vypinat WiFi pro setreni baterky, ted s tim moc nenadelame.
-
htcjirka
- smartmaniak

[App] Keep Alive
Ale notak,to bych netvrdil,to by rozhodne jinak perfektne stabilni WP nerozhodilo ani nezpomalilo.Cim vice nastaveni, tim vice problemu
[App] Keep Alive
Nenaděláme, buďme rádi, že nám sociální inženýři to WIFI vůbec nezakázali
Čím víc nastavení, tím víc problémů - to svědčí o klesající inteligenci lidstva. Za chvíli tam bude jen ON/OFF pro zapnutí přístroje, protože víc lid nezvládne...
-
htcjirka
- smartmaniak

[App] Keep Alive
Trefne a pravdive.Hloupnou smartphony,hloupnou lide..
Za cas tyto veci budou dostavat nove verze OS a bude se to hlasat jako objeveni Ameriky.
Za cas tyto veci budou dostavat nove verze OS a bude se to hlasat jako objeveni Ameriky.
[App] Keep Alive
No,jak jsem zjistil,tak ono to až tak moc nefunguje.Od včerejška jsem to musel 2x znovu zapnout.Prostě to přestalo jet.
-
Flynn
- smartmaniak

[App] Keep Alive
Také jsem nezjistil, jak to má fungovat. Někdy to jede, i když aplikaci vypnu, někdy ne a totéž, je-li spuštěná na pozadí. Ovšem, jak mám poznat, že funguje, to nevím. Beru to tak, že když stisknu Sleep a je tam ikonka, pak zmizí a znovu se postupně objeví, tak to asi nefunguje. Někdy je tam ale ikonka pořád a nemizí, což asi potvrzuje funkci. Nikde se o tom ale nepíše. Takže budu sledovat graf FUP monitoru. Správně by neměl mít pravidelně stoupající křivku. Telefon nechávám doma, i když jdu pryč, aby byl neustále na wifi. Pokud jde o baterku, zatím jsem nepostřehl nějaký rozdíl.
-
VNavrátil
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Nexus
[App] Keep Alive
Spíš by mě zajímalo to, jak už někdo zmiňoval, jakým způsobem se aplikace dostala do MP, jestli lidi z WPHacker přišli na způsob, jak obejít pravidla, nebo je aplikace celá podle pravidel
-
htcjirka
- smartmaniak

[App] Keep Alive
Jak uz jsem psal,aplikace jednou zachvili posila ping na vlastni server,tim udrzuje pripojeni k wifi.Nic proti pravidlum.Jak se ale ukazuje,neni to uplne 100% spolehlive reseni.
-
VNavrátil
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Nexus
[App] Keep Alive
Takže to funguje na jiným principu, než homebrew verze? Jeslti ta mění něco v systému, nebo taky posílá ping
-
htcjirka
- smartmaniak

[App] Keep Alive
Tu homebrew verzi jsem nikdy nepouzival,takze netusim,jestli ta fungovala/je na jinem principu.
-
Flynn
- smartmaniak

[App] Keep Alive
Podle diskuse na webu, na který jsem dal odkazy, jde o identickou verzi, jako byla ta neoficiální. Jak se zmiňuji v prvním příspěvku, jiná aplikace tohoto typu je sice placená, ale vypínatelná/zapínatelná. Možná proto, že jakmile dáte pauzu v přehrávači, vypne se a musí se znovu zapnout a na to je tam tlačítko ON/OFF. Tyto aplikace údajně fungují na principu audiopřehrávače, při jeho chodu se také nevypíná wifi. Alespoň tak jsem pochopil princip z materiálů, dostupných na netu.