Padání SENSE

Téma věnované výkonnému komunikátoru HTC Desire HD se systémem Android
Odpovědět
Uživatelský avatar
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Padání SENSE

Příspěvek od Lestr » pon srp 06, 2012 11:17

Zdravím a mám na všechny majitele hádéčka dotaz - taky vám častěji padá Sense ? Už mě to vážně začíná pěkně štvát !!! Kliknu do menu na kartu aplikací a když vyskočím tak se načítá Sense cca 10 sekund. Spustím hru a opět to samé. Někdy se to stane při brouzdání na netu .....

Už mě to vááážně štve. Přemýšlel jsem i o Launcheru https://play.google.com/store/apps/deta ... NoZXJleCJd

ale popravdě ikdyž si myslím že jsem už pokročilejším uživatelem Androidu, tak nevím jak jakoby "vypnout" Sense a používat tento luncher.
Root nemám a asi ani nechci, ikdyž nikdy neříkej nikdy.

Popřípadě doporučení nějakého jiného luncheru ??

To padání SENSE mě vááážně s..e !!§
:evil: :evil: :evil: :evil:

Uživatelský avatar
Manek49
smartguru
smartguru
Příspěvky: 717
Registrován: čtv led 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Bydliště: Horní Branná

Padání SENSE

Příspěvek od Manek49 » pon srp 06, 2012 13:10

Udělej root a nahraj custom ROM bez sense, je to jednoduchý, stačí přečíst pár návodů. Když se něco pokadí, tak to většinou jde dát do původního stavu.

Uživatelský avatar
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Padání SENSE

Příspěvek od Lestr » pon srp 06, 2012 14:43

kvůli tomu častýmu padání sense o tom vážně uvažuju .........

Uživatelský avatar
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Padání SENSE

Příspěvek od Lestr » pon srp 06, 2012 14:54

Manek49 píše:Udělej root a nahraj custom ROM bez sense, je to jednoduchý, stačí přečíst pár návodů. Když se něco pokadí, tak to většinou jde dát do původního stavu.

a ještě doplnění :

nejsem v root kdovíjaký odborník, existuje víc druhů ROM co jsem tak koukal na fóra. Jakou vybrat ? a není někde video jak se telefon chová po root ? co to vlastně obnáší? čtu totiž dost příspěvků je po rootu je HD uplně o něčem jiném, jiná dimenze využití atd atd,ale včem toto spočívá ?
A jestli to dobře chápu, tak při rootnutí telefonu jde vše potom nastavit do továrního nastavení zpět ? jde mi o záruku atd .... ještě rok jí mám platnou ....

Uživatelský avatar
Manek49
smartguru
smartguru
Příspěvky: 717
Registrován: čtv led 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Bydliště: Horní Branná

Padání SENSE

Příspěvek od Manek49 » pon srp 06, 2012 15:10

Když vybereš CyanogenMod, tak nic nezkazíš. Neměl jsem DHD, ale jen Desire a ten šel i po rootu uvést zpět do továrního nastavení, u DHD to bude určitě možné taky. Telefon se po rootu chová stejně jako bez něj, ale máš mnohem větší možnosti v jeho štelování, na marketu je spousta aplikací, který root využívají. Pokud se v tom nechceš nijak vrtat, tak to můžeš používat úplně stejně jako do teď, ale budeš tam mit po flashnutí CyanogenMod čistej Android a nebude tě prudit Sense.

Vacclaf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv pro 09, 2010 15:44
Zařízení: HTC DHD

Padání SENSE

Příspěvek od Vacclaf » pon srp 06, 2012 15:23

To Lestr:
ROOT jsou plá uživatelská práva. To znamená, něco jako u Windows na PC. Pokud nemáš plná práva, některé programy prostě bez hesla nenainstaluješ a s odinstalací je to stejné. Pokud máš plná uživatelská práva, můžeš se systémem dělat cokoli.
U Androidu to funguje podobně. Jak ti psal již Manek49, Třeba apk Titanium BackUp umí aplikace zmrazit(zůstanou v systému, ale nikde je neuvidíš) nebo i apk odinstalovat natvrdo. Daemon Controller umí taktovat processor a měnit i napětí pro processor. Tím jde zvednout výkon(s tím roste i spotřeba), nebo snížit napětí a pak ti vydrží déle na baterii.
Já mněl DHD asi 6měs. a šel jsem do ROOTu. Nelitoval jsem. Jen je třeba si vše pořádně přečíst a VŽDY postupovat PŘESNĚ podle návodu. Vyhneš se tak zbytečným chybám.
Přeji hodně štěstí.
Pokud se bojíš ROOTu a máš problém se Sense, skus Obnovení továrního nastavení. ;-)

Uživatelský avatar
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 175
Registrován: stř led 30, 2008 0:56
Zařízení: HTC Desire HD

Re: Padání SENSE

Příspěvek od strojvudce » pon srp 06, 2012 20:03

Nainstaluj klidně jinej launcher a mobil ti dá vybrat, jestli chceš použít sense nebo ten jinej. Na to nepotřebuješ root.

Napsáno v tapatalku ;)

Uživatelský avatar
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Padání SENSE

Příspěvek od Lestr » stř srp 08, 2012 11:35

Díky za tip.
Nainstaloval jsem Go Luncher Ex , který měl výborné preference.
Nyní mi to při každém pohybu do menu aj. nabízí abych vybral mezi Sense a Go Luncherem a nastavil ho jako výchozí.
A moje otázka, když nastavím Go Luncher jako výchozí , kde pak najdu to Sense abych ho třeba znovu používal ?? Neříkám že hned se vrátím k Sense, ale než udělám nějaký krok tak se raději ptám jak se vrátit .... :)

Uživatelský avatar
Manek49
smartguru
smartguru
Příspěvky: 717
Registrován: čtv led 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Bydliště: Horní Branná

Padání SENSE

Příspěvek od Manek49 » stř srp 08, 2012 14:05

Ve správci aplikací najdeš GO Launcher a dáš "Vymazat výchozí nastavení" pak už se tě to zase bude ptát.

Uživatelský avatar
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Padání SENSE

Příspěvek od Lestr » stř srp 08, 2012 14:33

Díky :wink:

že mě to nenapadlo hned, jak primitivní :) díkes 8-) :wink:

Uživatelský avatar
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Padání SENSE

Příspěvek od Lestr » stř srp 08, 2012 14:35

Manek49 píše:Ve správci aplikací najdeš GO Launcher a dáš "Vymazat výchozí nastavení" pak už se tě to zase bude ptát.

a eště jedna blbá otázka. Když nechtěně odkliknu Sense jako defaultní, a pak ho nenajdu ve správci aplikací, tak jako odnastavím jako default .... Nenašel jsem za boha Sense v aplikacích.. jsem asi slepej :) :) :)

Vacclaf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 143
Registrován: čtv pro 09, 2010 15:44
Zařízení: HTC DHD

Padání SENSE

Příspěvek od Vacclaf » stř srp 08, 2012 14:46

Lestr, řekl bych, že nebudeš hledat SENSE, ale právě ten Launcher, který máš místo SENSE. Takže né, že znova povolíš SENSE, ale abys povolil SENSE, tak budeš muset zakázat alternativní Launcher a to ti obnoví SENSE. Chápeš?

Pero55
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: úte pro 20, 2011 13:06
Zařízení: HTC Wildfire S

Re: Padání SENSE

Příspěvek od Pero55 » stř srp 08, 2012 19:13

Stačí najet ve spravci aplikací na go launcher a dát vymazat výchozí nastavení.

Uživatelský avatar
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Padání SENSE

Příspěvek od Lestr » čtv srp 09, 2012 6:03

Vacclaf píše:Lestr, řekl bych, že nebudeš hledat SENSE, ale právě ten Launcher, který máš místo SENSE. Takže né, že znova povolíš SENSE, ale abys povolil SENSE, tak budeš muset zakázat alternativní Launcher a to ti obnoví SENSE. Chápeš?

Jojo to jsem pochopil, ale když jsem poprvé odkliknul jako výchozí Sense, tak jsem ho nemohl najít v aplikacích abych vymazal jeho defaultní nastavení , to byl ten problém :)
Už se mi to podařilo, měl jsem totiž v aplikacích zobrazenou záložku aplikacích - Staženo, když jsem najel do sloupce Vše , tak tam jsou komplet všechny aplikace a tam už jsem Sense našel a vymazal jeho defaultní nastavení.
Člověk se furt učí :)
díky všem :wink:

Uživatelský avatar
s.s.rock
varování
varování
Příspěvky: 108
Registrován: stř úno 03, 2010 9:06
Zařízení: Samsung Note2, dříve HTC Desire S, HTC Touch Pro2

Padání SENSE

Příspěvek od s.s.rock » čtv srp 09, 2012 6:24

A to si říkáš zkušený uživatel??? Boha, tohle je základ který každý zná!!! Mimochodem za to padání sense můžou ostatní otevřené programy a procesy na pozadí. Stáhnu nějaký kill manager a občas děj zavřít vše, vrátí se ti ram a nebude ti to padat. ;-) Jinak těch hooodne dobrých laucheru je plana fura, mužů doporučit třeba MX Home launcher, sslauncher, escape launcher (ala iphone) nebo launcher7 (ala win. phone 7). Můžeš zkoušet. ;-)

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire HD“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů