Nastavení oblasti v Telefonu, účtu a PC

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gooorila »

Nějak si neumím poradit s nastavením propojení ZUNE a Marketplace.
Telefon jsem kupoval v době, kdy nebyl marketplace přístupný pro CZ, takže jsem jako umístění zadal UK. Nedávno jsem chtěl spravovat aplikace v telefonu skrze ZUNE (podle mě stupidní program), ale nepovolil mi to a vyhodil chybovou hlášku ve smyslu, že nesouhlasí oblast nastavená v ZUNE a v mém účtu Live. Koukal jsem do nastavení live.com, kde jsem nastavil Českou Republiku. V telefonu jsem také nastavil CZ, v počítači jsem také zadal CZ, ale nefunguje.

Přiznám se, že to popisuji zmateně, protože vlastně vůbec nechápu, co po mě chce. Jde nějak nastavit můj účet na všech místech jako CZ a bude pak fungovat ZUNE jak potřebuji?

Děkuji, G
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

http://jirikovoego.cz/2011/09/01/jak-pr ... n-oblasti/" onclick="window.open(this.href);return false; Tady je návod. Musíš změnit region Live ID účtu. Změna je možná jednou za rok.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

To bude mít něco společného s tím, že Zune už nějakou dobu spravovat aplikace (přistupovat na Marketplace) neumí, Microsoft z něj tuto funkcionalitu odebral. Marketplace je přístupný přes web a z mobilu.
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gooorila »

chmeldas wrote:http://jirikovoego.cz/2011/09/01/jak-pr ... n-oblasti/ Tady je návod. Musíš změnit region Live ID účtu. Změna je možná jednou za rok.
V live jsem to měnil, ale nepomohlo to. Pravděpodobně to budu muset, tak jak je napsáno v návodu, i v XBOX account. Bohužel, volbu pro změnu jsem tam nenašel. Mohu poprosit někoho, kdo by se koukl, jestli tam tuto volbu má a kde?
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gooorila »

Vlasta W. wrote:To bude mít něco společného s tím, že Zune už nějakou dobu spravovat aplikace (přistupovat na Marketplace) neumí, Microsoft z něj tuto funkcionalitu odebral. Marketplace je přístupný přes web a z mobilu.
Nejde jen o marketplace. Celkově se nemohu přihlásit do Zune a když se pokouším přihlásit, vždy mi to vyhodí hlášku:

Image
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Mně se tenhle problém povedlo vyřešit po všech možných a nemožných pokusech až uděláním nového LiveID...
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gooorila »

Tomu bych se rád vyhl, ale spíše kvůli skydrive. Když založím nové live ID, budu mít i nový skydrive, nebo jsou to oddělené služby?
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Komplet nový account... Tím bys i přišel a zakoupené aplikace atd... Nic moc výhodné řešení, pokud máš už něco nakoupené
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

Někdy se vyplatí místo tří dnů googlení zvednout telefon a zavolat si na technickou. Minimálně vám řeknou co a jak, pokud to neudělají sami.
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by matoman »

goorila:

nastav v pocitaci (vo windows 7 Control Panel\Hardware and Sound\Location and Other Sensors\Default Location a este ako ti to tam pise v Region and Language v Control Panel polozka Current Location) krajinu podla live uctu a bude to ficat...
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

To jsem mu chtěl poradit, ale když si nastavil v Live ČR? Ais to ale udělal jen v MS Accountu, ne v XBoxu, tak má MSA pořád na UK. V tom případě změnit locale systému na počítači změnit musí.
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by matoman »

ja mam us ucet a po zmene country v pocitaci sa normalne do zune s US prihlasim, ked sa chcem prihlasit s CZ id tak zasa zmenim country a prihlasim sa v pohode...
Gooorila
přispěvatel
přispěvatel

Post by Gooorila »

matoman wrote:goorila:

nastav v pocitaci (vo windows 7 Control Panel\Hardware and Sound\Location and Other Sensors\Default Location a este ako ti to tam pise v Region and Language v Control Panel polozka Current Location) krajinu podla live uctu a bude to ficat...

Bohužel, v Location and Other Sensors nemám žádný senzor nainstalován a tudíž není co měnit.
Skutečně jsem vše kontroloval ještě jednou a:
V telefonu mám nastaveno v Oblast + Jazyk vše na češtině.
V notebooku mám v Oblast a jazyk nastavenu také Českou Republiku
V live ID také nastavenu češtinu

Jak jsem psal, nastavení oblasti v xbox account jsem nenašel.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”