Aplikace pro bezpečné uložení hesel (v češtině)

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Post Reply
Tambor
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC U11

Post by Tambor »

Neznáte někdo nějakou aplikaci pro bezpečné uložení různých hesel (maily, internetové bankovnictví ....), která by ale byla v češtině ...
freewall
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Nexus

Re: Aplikace pro bezpečné uložení hesel (v češtině)

Post by freewall »

Vydrž připravuje se Sticky password pro android
mceza

Post by mceza »

No to mu na WP bude opravdu hodně platné.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Existuje slovenská Peňaženka hesiel, ale proč ne anglickou, třeba Passwords? Žádné nesrozumitelné věci tam nejsou.
mceza

Post by mceza »

Aspoň máš příležitost naučit se cizí jazyk. Ten se u smartphonů vždycky hodí.
freewall
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy Nexus

Re: Aplikace pro bezpečné uložení hesel (v češtině)

Post by freewall »

mceza wrote:No to mu na WP bude opravdu hodně platné.
Sorry - nevšiml jsem se
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

Post by icepoint »

No , 7pass, synchronizuje se s desktopovou apkou Kee pass 2, která v češtině je. ta apka pro wp ale je jen v angličtině, ale velmi jednoduché ovládání. Synhro přes dropbox či skydrive
Tambor
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tambor »

Flynn wrote:Existuje slovenská Peňaženka hesiel, ale proč ne anglickou, třeba Passwords? Žádné nesrozumitelné věci tam nejsou.
No právě Passwords jsem zkoušel a nějak jsem nepřišel třeba na to, jak zálohovat na SkyDrive ... Přitom podle popisu by to od verze 3.5 mělo jít ...
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

I když se zdá být jakákoli cloud záloha bezpečná, nějak k ní nemám důvěru a proto bych si tam hesla určitě nezálohoval. V takových případech bych požadoval, aby byla možnost zálohy a backupu do počítače ve formě souboru, který lze použít z libovolného počítače. Ale to je asi moc velká utopie, aby Zune uměla provádět backup podobných dat.
mceza

Post by mceza »

V čem víc důvěřuješ MS? Myslím, že riziko odcizení dat z Windows na PC je stejné, ne-li vyšší než ze SkyDrive.

Jestli chceš opravdu bezpečné uložení hesel, tak je měj jen ve své hlavě. I to se dá "prolomit", ale to už ti asi bude jedno...
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

To je pravda, ale prostě cítím nějakou zábranu v tom, abych si své údaje někde, kde je mají všechny pěkně pohromadě, ukládal. A není zvláštní, že ze všech aplikací, které spravují hesla, nemá ani jedna možnost uložení na SkyDrive? Ono už nosit je v telefonu pěkně pohromadě je dost nebezpečné. Při jeho ztrátě nebo odcizení určitě nebude problém - pokud to někdo bude chtít - dostat se do souboru, kde jsou hesla uložená. Po nuceném Hard Resetu jsem si již do telefonu hesla nezadával a žádnou aplikaci na jejich správu nepoužívám.
Sky Drive samozřejmě využívám, ale jen na věci, se kterými se nemusím tajit.
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

Post by Lupus »

Achjo, to jsme zas paranoidní, že? :) Mimochodem aplikace SkyWallet (osobně používám k naprosté spokojenosti) ukládá zálohu (světe div se!!) právě na SkyDrive...
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

Post by icepoint »

to Flynn: vzdyt pisu,ze 7pass uklada databazi resp. uploadnes ji na skydrive/dropbox.Navic ta databaze je stejna,jako pc program keepass2.Mas pak samozrejme k te databazi pristup odkudkoli a nepotrebujes to udrzovat na vice mistech,jednu treba v pc pro jistotu a druhou na skydrive,odkud si to stahne wp apka 7pass.Ma to mouchy,ne ze ne,skydrive buhviproc zmeni koncovku te databaze na doc,ale nicemu to nevadi.A kdyz si hlavni heslo k otevreni te databaze zvolis poradne heslo, a ne 0000 ci 1234,tak se nemusis ani pripadneho zcizeni databaze bat-nikdo ji nedekoduje.Navic zlodej musi prolomit skydrive,pak heslo k databazi-jak nepravdepodobne
Tambor
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tambor »

... tak už jsem si teda koupil "Passwords" (Flynne díky za tip) ... ona tam nakonec jde ta záloha na SkyDrive v pohodě udělat ... jenom jsem špatně hledal ;-)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

No a já jsem si nakonec pořídil Pass Manager Free a zdá se mi, že bude fajn. Existuje i placená verze, ale nevidím žádné omezení. Databáze se dá editovat v xml souboru a pak ji stáhnout do telefonu. Samozřejmě prostřednictvím cloudu.
JiriE
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by JiriE »

Musím také vyzdvihnout Sky Wallet - střídmý vzhled, jednoduché používání. Má i desktop klienta, synchronizace je přes Skydrive. Při používaní více PC a telefonu si nedovedu představit, jak bych udržoval data aktuální a pořád někde něco kopíroval a přemýšlel, jestli jsem na nějaký stroj nezapomněl.
Post Reply

Return to “Aplikace a software”