Aplikace pro bezpečné uložení hesel (v češtině)
Neznáte někdo nějakou aplikaci pro bezpečné uložení různých hesel (maily, internetové bankovnictví ....), která by ale byla v češtině ...
Re: Aplikace pro bezpečné uložení hesel (v češtině)
Vydrž připravuje se Sticky password pro android
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
Existuje slovenská Peňaženka hesiel, ale proč ne anglickou, třeba Passwords? Žádné nesrozumitelné věci tam nejsou.
-
mceza
Aspoň máš příležitost naučit se cizí jazyk. Ten se u smartphonů vždycky hodí.
Re: Aplikace pro bezpečné uložení hesel (v češtině)
Sorry - nevšiml jsem semceza wrote:No to mu na WP bude opravdu hodně platné.
No , 7pass, synchronizuje se s desktopovou apkou Kee pass 2, která v češtině je. ta apka pro wp ale je jen v angličtině, ale velmi jednoduché ovládání. Synhro přes dropbox či skydrive
No právě Passwords jsem zkoušel a nějak jsem nepřišel třeba na to, jak zálohovat na SkyDrive ... Přitom podle popisu by to od verze 3.5 mělo jít ...Flynn wrote:Existuje slovenská Peňaženka hesiel, ale proč ne anglickou, třeba Passwords? Žádné nesrozumitelné věci tam nejsou.
-
Flynn
- smartmaniak

I když se zdá být jakákoli cloud záloha bezpečná, nějak k ní nemám důvěru a proto bych si tam hesla určitě nezálohoval. V takových případech bych požadoval, aby byla možnost zálohy a backupu do počítače ve formě souboru, který lze použít z libovolného počítače. Ale to je asi moc velká utopie, aby Zune uměla provádět backup podobných dat.
-
mceza
V čem víc důvěřuješ MS? Myslím, že riziko odcizení dat z Windows na PC je stejné, ne-li vyšší než ze SkyDrive.
Jestli chceš opravdu bezpečné uložení hesel, tak je měj jen ve své hlavě. I to se dá "prolomit", ale to už ti asi bude jedno...
Jestli chceš opravdu bezpečné uložení hesel, tak je měj jen ve své hlavě. I to se dá "prolomit", ale to už ti asi bude jedno...
-
Flynn
- smartmaniak

To je pravda, ale prostě cítím nějakou zábranu v tom, abych si své údaje někde, kde je mají všechny pěkně pohromadě, ukládal. A není zvláštní, že ze všech aplikací, které spravují hesla, nemá ani jedna možnost uložení na SkyDrive? Ono už nosit je v telefonu pěkně pohromadě je dost nebezpečné. Při jeho ztrátě nebo odcizení určitě nebude problém - pokud to někdo bude chtít - dostat se do souboru, kde jsou hesla uložená. Po nuceném Hard Resetu jsem si již do telefonu hesla nezadával a žádnou aplikaci na jejich správu nepoužívám.
Sky Drive samozřejmě využívám, ale jen na věci, se kterými se nemusím tajit.
Sky Drive samozřejmě využívám, ale jen na věci, se kterými se nemusím tajit.
-
Lupus
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)
Achjo, to jsme zas paranoidní, že?
Mimochodem aplikace SkyWallet (osobně používám k naprosté spokojenosti) ukládá zálohu (světe div se!!) právě na SkyDrive...
to Flynn: vzdyt pisu,ze 7pass uklada databazi resp. uploadnes ji na skydrive/dropbox.Navic ta databaze je stejna,jako pc program keepass2.Mas pak samozrejme k te databazi pristup odkudkoli a nepotrebujes to udrzovat na vice mistech,jednu treba v pc pro jistotu a druhou na skydrive,odkud si to stahne wp apka 7pass.Ma to mouchy,ne ze ne,skydrive buhviproc zmeni koncovku te databaze na doc,ale nicemu to nevadi.A kdyz si hlavni heslo k otevreni te databaze zvolis poradne heslo, a ne 0000 ci 1234,tak se nemusis ani pripadneho zcizeni databaze bat-nikdo ji nedekoduje.Navic zlodej musi prolomit skydrive,pak heslo k databazi-jak nepravdepodobne
... tak už jsem si teda koupil "Passwords" (Flynne díky za tip) ... ona tam nakonec jde ta záloha na SkyDrive v pohodě udělat ... jenom jsem špatně hledal 
-
Flynn
- smartmaniak

No a já jsem si nakonec pořídil Pass Manager Free a zdá se mi, že bude fajn. Existuje i placená verze, ale nevidím žádné omezení. Databáze se dá editovat v xml souboru a pak ji stáhnout do telefonu. Samozřejmě prostřednictvím cloudu.
Musím také vyzdvihnout Sky Wallet - střídmý vzhled, jednoduché používání. Má i desktop klienta, synchronizace je přes Skydrive. Při používaní více PC a telefonu si nedovedu představit, jak bych udržoval data aktuální a pořád někde něco kopíroval a přemýšlel, jestli jsem na nějaký stroj nezapomněl.