Právní dopad vypnutí MyPhone a Marketu
-
roman-vojtek
- nováček

- Zařízení: Leo
Zdravím,
HTC HD2 jsem si kupoval hlavně kvůli MyPhone, to ale přestalo fungovat. Telefon jsem proto reklamoval s tím, že inzerované fuknce nefungují, tak je chci opravit a pokud jsou neodstranitelné,tak vrátit peníze.
Jaké mám vlastně šance dovolat se spravedlnosti? Nejde jen o nějak vedlejší aplikace. Ikona Marketu je jedna ze tří na krabici zařízení, má v návodu samostatnou kapitolu, o MyPhone se tam píše dokonce 8x!
Nalákat lidi na koupi mobilu funkcemi, které ještě během záruky zaříznou je slušný podvod.
Jakožto platícího zákazníka mě nezajímá, jak to má T-Mobile, HTC, Microsoft... zaplatil jsem si za fce, nefungují, opravit/vyměnit.
HD2 koupeno a reklamováno přímo u T-Mobile.
HTC HD2 jsem si kupoval hlavně kvůli MyPhone, to ale přestalo fungovat. Telefon jsem proto reklamoval s tím, že inzerované fuknce nefungují, tak je chci opravit a pokud jsou neodstranitelné,tak vrátit peníze.
Jaké mám vlastně šance dovolat se spravedlnosti? Nejde jen o nějak vedlejší aplikace. Ikona Marketu je jedna ze tří na krabici zařízení, má v návodu samostatnou kapitolu, o MyPhone se tam píše dokonce 8x!
Nalákat lidi na koupi mobilu funkcemi, které ještě během záruky zaříznou je slušný podvod.
Jakožto platícího zákazníka mě nezajímá, jak to má T-Mobile, HTC, Microsoft... zaplatil jsem si za fce, nefungují, opravit/vyměnit.
HD2 koupeno a reklamováno přímo u T-Mobile.
Som zvedavy, urcite daj vediet ako to dopadlo. Ale inac dobra vyhovorka, ako pred koncom zaruky dostat peniaze za mobil. Osobne si myslim ze to neprejde.
-
roman-vojtek
- nováček

Že je to před koncem záruky ať si vyřídí s Microsoftem, já jsem si zaplatil za mobil a fcemi moderního mobilu (slibovaná synchronizace a market), že mi z toho udělají mobil fcemi na úrovni hraček za 2 000,-Kč je jejich problém. Chci to opravit a basta.
EDIT: Jo a co je to za divný argument "před koncem záruky"? To jako ke konci záruky už vlastně záruka neplatí, protože za několik měsíců končí? Já tam mám 24 měsíců. Zajímavý způsob myšlení, pak se divíme, že nás ojebává uplně každá nadnárodní firma. Nehájíme svá práva a kdo náhodou chce uplatit své právo, ten je často ukamenován.
EDIT: Jo a co je to za divný argument "před koncem záruky"? To jako ke konci záruky už vlastně záruka neplatí, protože za několik měsíců končí? Já tam mám 24 měsíců. Zajímavý způsob myšlení, pak se divíme, že nás ojebává uplně každá nadnárodní firma. Nehájíme svá práva a kdo náhodou chce uplatit své právo, ten je často ukamenován.
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
Podle mě je to právní argument co stojí za zkouškuroman-vojtek wrote:HTC HD2 jsem si kupoval hlavně kvůli MyPhone, to ale přestalo fungovat
T-Mobile ti asi bude argumentovat, že služba byla nahrazena SkyDrive / Hotmail / Calendar kombinací, data přesunuta tam a je zdarma: http://support.microsoft.com/kb/2557520" onclick="window.open(this.href);return false;
Stejně tak měl 100% pojištěno v Terms of Service, že služba je poskytována "tak jak je" a "kdykoliv může být ukončena".
T-Mobile ti možná přesto vyhoví, protože s jednotlivcem se patrně nebude chtít hádat. Zvláště pokud platíš významnější částku za útratu na telefonu...
-
roman-vojtek
- nováček

Možná to bude znít šíleně, ale MyPhone jsem opravdu aktivně využíval. Po jeho vypnutí jsem si musel dát i osobní agendu na firemní Exchange, takže v tom mám čurbes. Teď přes léto mám konečně čas to nějak řešit.
Výrobce ať si argumentuje jakýmkoliv odkazem, já si nebudu ručně kdesi cosi exportovat do CSV - za to jsem si neplatil.
Sám jsem zvědavý na postoj T-Mobile, co tak slýchávám z USA, tak tam by se mi ještě omluvili
Výrobce ať si argumentuje jakýmkoliv odkazem, já si nebudu ručně kdesi cosi exportovat do CSV - za to jsem si neplatil.
Sám jsem zvědavý na postoj T-Mobile, co tak slýchávám z USA, tak tam by se mi ještě omluvili
-
roman-vojtek
- nováček

Hlásím se k pokrokem. Opravu jsem si podle IMEI vyhledal v servisu, z prodejny zatím žádné info.
Tak teď nevím jak to řešit dál. Ukázat jim na prodejně, že to nefunguje a zařízení nepřijímat s tím, že přece není opravené?Zjištěná vada: Nafunkční aplikace Markeplace a My Phone - chyba se projevila - SW chyba
Zpráva technika: Na zařízení byla provedena záruční oprava přehraný-aktualizovaný SW
Provedená akce: opraveno
asi tak..., prinajhorsom reklamovat 3x a musia vratit peniaze... navyse ak to raz vzali.. tak druhy krat to odmietnut, ze je to blbost nemozu by nemali...
-
roman-vojtek
- nováček

Tak se mi to vrátilo na prodejnu, zkusil jsem MyPhone a Marketplace, samozřejmě to nešlo, tak se mi omluvili a poslali to zpět.
Ačkoliv napoprvé "Nefunkční aplikace Markeplace a My Phone - chyba se projevila - SW chyba", tak tentokrát se jakože neprojevila, konkrétně napsali "Nefunkční aplikace Market Place a My phone - závada se neprojevila. Společnost Microsoft přestala podporovat služby market place pro platformu win 6.5. Market place a my phone již nelze používat- nejedná se o vadu mt."
První se projeví, pak zase ne? Si chlapci trochu protiřečí. Nějaké tipy na další postup? Že to nějaký Microsoft nepodporuje mě nemusí vůbec zajímat - já jsem si zaplatil za mobil s určitými funkcemi, které přestaly fungovat, tak mám nárok je zprovoznit.
Domáhat se u servisu nebo prodejce?
Ačkoliv napoprvé "Nefunkční aplikace Markeplace a My Phone - chyba se projevila - SW chyba", tak tentokrát se jakože neprojevila, konkrétně napsali "Nefunkční aplikace Market Place a My phone - závada se neprojevila. Společnost Microsoft přestala podporovat služby market place pro platformu win 6.5. Market place a my phone již nelze používat- nejedná se o vadu mt."
První se projeví, pak zase ne? Si chlapci trochu protiřečí. Nějaké tipy na další postup? Že to nějaký Microsoft nepodporuje mě nemusí vůbec zajímat - já jsem si zaplatil za mobil s určitými funkcemi, které přestaly fungovat, tak mám nárok je zprovoznit.
Domáhat se u servisu nebo prodejce?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Nemas narok absolutne na nic a uz vubec na reklamaci v ramci zaruky.
-
mceza
MS to má určitě velmi dobře ošetřený. Není to hezký, ale opravdu nemáš nárok vůbec na nic. Zkus si přečíst EULU k Windows - tam se taky víceméně píše, že když nebudeš s Win spokojen, tak je to jen tvůj problém a MS tě může žalovat :D