[app] Bouřky - aktuální radarová data blesků a srážek CHMÚ

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Broody
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia W, Nokia Lumia 620

Post by Broody »

Ahoj, na Marketplace je konečně k dispozici aplikace, kterou jsem si po večerech občas kutil snad po celou dobu, co mám telefon s WP7:

Bouřky - prohlížeč radarových dat srážek a blesků CHMÚ

Funkce aplikace:
- Snímky srážkového radaru CHMU a detektoru blesků CELDN pro území České republiky
- Automatické stáhnutí a zobrazení aktuálních snímků
- Ruční stáhnutí snímků z posledních dvou dnů
- Animace snímků
- Přiblížení a posun snímků
- Zobrazení aktuální polohy podle GPS
- Vyznačení vlastních míst
- Offline cache pro stáhnuté snímky

Konkurence v podobě aplikace CHMI Meteoradar jsem si vědom; aplikace Bouřky je však jednak dostatečně odlišná a druhak konkurence neuškodí...

Budu velmi vděčný za jakékoliv názory, postřehy a připomínky. Předem díky!

Image

Image
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

Post by Lupus »

Palec nahoru, na prvni verzi pekne propracovane moznosti nastaveni a aplikace plne funkcni a rychla. Pridej zivou dlazdici jako ma CHMI Meteoradar, prostuduj si Metro-standard (upravit design) a CHMI mazu z telefonu :)
Broody
nováček
nováček

Post by Broody »

Díky za názor! Jen by mě zajímalo, jak je myšleno to "upravit design", neboť hlavní obrazovka má v podstatě jen tři části - výběr srážky vs. blesky (standardní pivot), snímek samotný (záměrně s co největším prostorem) a časová osa (záměrně horizontální, aby bylo co nejvíce místa pro snímek). Přijde mi, že jinak to snad ani udělat nelze... ;-)

Jinak co se týče live tile, tam (zatím) nemám žádné plány - přiznám se, že aplikaci jsem dělal primárně pro svou vlastní potřebu a live tile jsem nijak neřešil.
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Lupus »

Byla by skoda tu aplikaci nedotahnout do konce :) Prostredi aplikace - ted jsem koukal na original aplikaci "Zpravy" a beru zpet, tvuj design taky odpovida standardu, jen me ten velky font v "srazky" a "blesky" vuci tomu malemu "BOURKY" proste trochu mlati do oci :) - ale jo, je to v poradku, klidne to nech...

EDIT: ono by se tam dala dodelat treba i mapa oblacnosti atp., pokud by se ti do toho chtelo - nicmene mit to LT, byl by to luxus :)
Broody
nováček
nováček

Post by Broody »

LT nevylučuji... A je pravda, že přidat další zdroje snímků by bylo při již existujícím základu relativně snadné - jde pouze o to mít odkud je získávat. Klidně napište tipy na webové zdroje snímků; můžu alespoň posoudit, nakolik by byly kompatibilní se současným jádrem aplikace.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Aplikace dobrá, líbí se mi, ale byl bych raději, kdyby po načtení dat nezačala probíhat animace automaticky, čili aby byla po načtení v režimu "Pause". Spustit si ji můžeme vždycky. Případně toto přidat do nastavení, má-li se spustit sama nebo ne. Díky.
Broody
nováček
nováček

Post by Broody »

Za tímto účelem lze v nastavení zvolit "Velikost počáteční animace" na "1 (jen aktuální snímek)". To způsobí, že je po startu aplikace pouze načten aktuální snímek a žádná animace se nespustí. Sice se starší snímky nestáhnou, ale to lze kdykoliv ručně - stejně jako spustit animaci.

Tato volba by nevyhovovala? Samozřejmě přidat zmíněné nastavení není vůbec žádný problém, jenom uvažuju, zda je to potřeba... Přecijen pokud nechci animovat, je zbytečné, aby se samočinně stáhlo X nejnovějších snímků.
atms
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia 7

Post by atms »

Pěkná aplikace. Taky se přidávám k tomu, ať se animace sama nepouští (docela jsem z toho byl vyjukaný po prvním spuštění), ale starší snímky ať se stáhnou, protože mě zajímá průběh snímků, ale jako první mě hlavně zajímá, jak to vypadá aktuálně.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Perfektní, mocv se mi líbí, taky bych se přimlouval za pause a za LT. A ještě na Androidu má CHMI super věc - extrapolaci oblačnosti do budoucnosti třeba na hodinu po 15ti minutách. To by bylo super tady :-)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Jak se již vyjádřili i ostatní: animaci ponechat, ale ve stop stavu. Čili snímky načíst a ve stopce by byl ten aktuální. Pokud to není problém, bylo by to fajn. Je otázka, co umístit na LT, radarový snímek ne, protože ten je již na Meteoservisu a CHMI Meteoradaru (který už ani nepoužívám).
Broody
nováček
nováček

Post by Broody »

Volbu, aby se nezapínala animace, určitě přidělám do příštího maintenance update. Tady asi trochu převládlo to, že mě osobně ta animace zajímá vždy, protože podle ní odhadnu, kdy dorazí déšť a tak, a nenapadlo mě, že by to někomu nevyhovovalo :-).

O live tile začínám vážně uvažovat; vidím, že je o to zájem. Co by ale měla ukazovat, když ne aktuální snímek nebo jeho výřez dle GPS? Aplikace o ničem jiném než snímcích není...

Co se týče oblačnosti, tam musím pohledat, odkud by se dala získávat data a jak by pasovala do návrhu aplikace.
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Petulinek wrote:... na Androidu má CHMI super věc - extrapolaci oblačnosti do budoucnosti třeba na hodinu po 15ti minutách. To by bylo super tady :-)
No, osobně, ten výhled je sice prima, ale jen někdy. Teda spíše vyjímečně, jelikož to velice záleží na charakteristice počasí a proudění apod. Mnohdy to ukazuje úplné bludy a sám se raději spolehnu na svůj úsudek. Pak ještě dodám, že tato funkcionalita není na straně aplikace, ale "budoucí" snímky jsou k dispozici na stránkách CHMU a aplikace je jen zobrazuje.
Pro někoho to ale význam mít samozřejmě může a taky to zní "cool" - vidíme do budoucnosti :)
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Lupus »

Flynn wrote:Jak se již vyjádřili i ostatní: animaci ponechat, ale ve stop stavu. Čili snímky načíst a ve stopce by byl ten aktuální. Pokud to není problém, bylo by to fajn. Je otázka, co umístit na LT, radarový snímek ne, protože ten je již na Meteoservisu a CHMI Meteoradaru (který už ani nepoužívám).
Promin Flynne, ale tohle je argument jak vino - nejake jine aplikace uz maji urcitou funkcionalitu, ty je zrovna pouzivas a proto by ji nemel autor dodelat do jine, sve aplikace? Predstav si, ze jsou uzivatele, kteri tyto aplikace nepouzivaji a funkci zmensene mapy srazek by pouzivali prave v teto aplikaci. Totez bych udelal treba ja, protoze Bourky mi zatim k dane problematice vyhovuji nejvic.

Pro autora aplikace Bourky: pokud se ti bude chtit, urcite LT se screenshotem mapy srazek/bourkovych bunek udelej - posune to aplikaci o tridu vys a spousta uzivateleu (vcetne mne) to privita. Nic moc navic se tam vymyslet neda, ale co treba jedna strana LT=srazky, druha strana LT=blesky (popr. pokud tam casem pridas tu oblacnost, tak bude vic na vyber).
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Lupus: Broody napsal toto "Budu velmi vděčný za jakékoliv názory, postřehy a připomínky." Pouze jsem k tomu vyjádřil svůj názor a na druhé straně, když někdo ty aplikace používá, tak bude mít tři stejné LT. Ideální by bylo, kdyby toto vše bylo zahrnuto do jedné jediné aplikace.
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Lupus »

Flynn: to mas pravdu, treba tou aplikaci po par verzich budou prave Bourky :)
Broody
nováček
nováček

Post by Broody »

Flynn wrote:na druhé straně, když někdo ty aplikace používá, tak bude mít tři stejné LT
Ty dlaždice ale nemusím mít "oživené", aby zobrazovala dynamická data, u každé z těch tří aplikací, ne? Live tile si zapnu u té, kde mi její podoba nejlépe vyhovuje...

Správně, moc díky za připomínky. ;-)

Pokud bude čas, na ty live tiles se mrknu. Alespoň si vyzkouším práci s background tasky, ještě jsem s nimi nepracoval. Určitě to ale nebude jen tak hned, volného času moc není a mám ve zvyku důkladně testovat... Asi se pokusím udělat náhled na ČR nebo výřez kolem aktuální GPS polohy (konfigurovatelně) s tím, že bude volba srážky vs. blesky vs. obojí překlápěně (snad se to stihne v těch šibeničních podmínkách background tasků obnovovat). Nebo máte jiné nápady?

V nadcházejícím update (cca týden nebo dva, nebude-li submit proces dělat mrzutosti) přibude kromě drobných oprav (překlepy a tak) volba nespouštět samočinně animaci. Taky zatím je aplikace pouze na CZ a SK marketplace, ale kvůli lidem se zahraničním live ID uvažuju rozšířit na US, UK, Polsko, Rakousko a Německo (sousedi). "Exotičtější" trhy by byly vzhledem k přísné vazbě aplikace na ČR asi zbytečné...
Tomáš Slavíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5, Galaxy S3, Nokia X, iPad mini

Post by Tomáš Slavíček »

Ta aplikace není na US marketplace? Proč? :-(
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

V příspěvku nad tvým dotazem to autor vysvětluje.
Broody
nováček
nováček

Post by Broody »

Tak AppHub dělal problémy... Mysleli jsme, že rozšíření zemí bez změny XAP nevyvolá nový certifikační proces, a ono jo...

V každém případě lze nyní Bouřky stahovat také z USA, Anglie a ze sousedních zemí, tedy Polska, Německa, Rakouska a Slovenska. Tím je snad pokryta většina českých uživatelů se zahraničním Live ID. Když tak se ozvěte.

V průběhu dneška poputuje na certifikaci verze 1.1 s vypínáním animace. Live tile je ve vývoji, spolu s další novinkou, kterou si nechám jako překvapení. ;-)
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

To jsou výborné zprávy. Meteoradar půjde z mého founu do háje :-)
Post Reply

Return to “Aplikace a software”