Windows Phone 8 "Apollo": Všeobecná diskuze

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Fixie
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Omnia W

Post by Fixie »

Já bych spíš poprosil a přimluvil o založení jednoho flame vlákna :) Každý má rád flame a zobrazit ho např jenom registrovaným uživatelům nebo ho dát do zvláštní sekce rád si někdy zaflamuju, a HTCJirka tam bude jako doma :)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

To neni flame,ale realita.Jak vidis spousta veci vadi vice a jinym lidem nez jen me..Dany OS se nemuze jen chvalit.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Re: Windows Phone 8

Post by steelspace »

mberdych wrote:Akorat se ty prechody mezi platformama znacne prodrazi. Vidim to na sobe. Navigon mam koupen pro iOS, WP i Android :-) Ale ja jsem cvok, takze je to v pohode. Lecit to ale zatim nehodlam :-) Vyleci me az Kalousek danema :-(
Navigace je jediná větší položka. Navíc to vypadá, že to nebude trvat dlouho a vlastní offline navigace nabídne po Nokii i Google a Apple.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

tak já už mám třeba ve hrách taky kolem 1500,-
katraris
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Lumia 1020, Lumia 920

Můj pohled na užitnou hodnotu Windows Phone

Post by katraris »

Telefon používám hlavně pro pracovní agendu a pracovní komunikaci, výměnu dokumentů a řízení týmu. Hry příliš nehraji. Multimédia využívám hodně, sleduji filmy, v autě přehrávám podcasty a hudbu. Windows Phone a celá logika práce ve Windows 8 (od uvedení využívám CP a nyní RP jako hlavní provozní o.s.), MS cloud, sdílení a přístupu k datům mi velmi vyhovuje. K WP mám asi tisíc výhrad a námětů na vylepšení, i přesto je to pro mě nejpoužitelnější smartphone řešení (z těch, které znám). Je pravda, že na experimenty nemám moc času, takže jsem pár dní nosil iPhone, chvíli jsem měl na HD2 nainstalovaný Android a lehce jsem zkoušel N9000 (nebo tak nějak) s Maemo. Přes všechny úžasnosti, které ty systémy nabízejí, preferuji Windows Phone. Na přelomu tisíciletí jsem používal Nokia Communicator v několika verzích, už si ani nepamatuji jejich názvy, z něj jsem přešel na WM a poté na HTC Trophy a později na Titan. K Androidu nemám nijak negativní vztah (používám tablet Samsung), ale připadá mi, že jde o koncepci počítače do kapsy. V době Windows Mobile jsem toužil po něčem takovém jako je Android dnes, ale mé potřeby měly vývoj, takže dnes oceňuji rychlost přístupu k potřebným informací a potřebným funkcím v podobě WP. Kapesní počítač je fajn, ale dnes už ho nepotřebuji, resp. používám ho pouze v posteli pro přehrávání mkv a monitorování kamerového systému, což mi WP neumožnuje.
Čambus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 5S 16GB

Post by Čambus »

Myslím si, že teď Nokia (WP) hodně na exkluzivitě ztratil díky včerejšímu uvedení plně offline výborné 3D navigace (map). Zas o jedno navrch míň :???:.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

Tak to si trochu pleteš několik oznámení. Offline mapy budou klasické google maps s možností stažení si určité oblasti a 3D mapy (online) budou implementovány do google earth
Čambus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 5S 16GB

Post by Čambus »

Omlouvám se, to 3D patřilo Google Earth, nicméně i ten je pro Android k dispozici... :)
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

3D v Google Earth už je dávno, teď v mapách to bude novinka.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

mícháš dvě věci dohromady.
google earth -současné 3d modely nahradí 3d "potažení" celého povrchu
offline mapy -mapy budou stále 2D, jen dostanou offline funkcionalitu
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak

Post by Petulinek »

Nejsme si jist, dle toho co se tak různě píše mají být 3D mapy součástí normálních Google map... Offline funkcionalitu už dávno mají.

http://mobilizujeme.cz/clanky/google-ob ... -navigace/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.svetandroida.cz/novinky-v-go ... ktu-201206" onclick="window.open(this.href);return false;
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

Konec Googlu a zpátky k tématu. :)

Další drby a dohady ukazují na to, že současné telefony s Windows Phone 7 nedostanou přímo NT kernel osmiček (tedy že jádrem bude stále Windows CE), ale i tak by na nich měl přistát update, který kromě spousty vylepšení přidá zejména podporu WinRT. To umožní běh aplikací napsaných pro Windows Phone 8. Nenasazení náročnějšího NT jádra na starší přístroje je poměrně logické, uvážíme-li, že jsou to stroje s nepříliš výkonným jednojádrem, což ale neznamená, že se systém nebude pro tyto stroje dále vyvíjet. Více se dozvíme už za necelé dva týdny na konferenci Windows Phone Developer Summit, který se bude konat 20. června v 9:00 AM PDT (v 18 hodin v našem časovém pásmu).

Zdroj: WMPowerUser

Těšíte se? :-)
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak

Post by Petulinek »

Teda nechci nic říkat, ale 1,5GHz sice jednojádro mi nepřijde zrovna nepříliš výkonné... A jiné OS na tom sviští naprosto v pohodě. Donedávna to neměly ani notebooky. Takže evidentně to bude nějaký neskutečný moloch ála nepoužitelné Visty na desktopech.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

nevim co maj všichni s nepoužitelnejma vistama, já na nich 3 roky jel naprosto bez problémů.. :)
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Petulinek wrote:Teda nechci nic říkat, ale 1,5GHz sice jednojádro mi nepřijde zrovna nepříliš výkonné... A jiné OS na tom sviští naprosto v pohodě. Donedávna to neměly ani notebooky. Takže evidentně to bude nějaký neskutečný moloch ála nepoužitelné Visty na desktopech.
Podle mě není problém s výkonností, ale s chipsety. Pokud MS naportuje WinRT runtime na jádro Windows CE, nebudou muset výrobci dělat ovladače na staré čipsety pro Windows Phone 8 a osmičkové aplikace půjdou spustit i na telefonech první vlny.

Navíc nelze srovnávat výkon 1.5 GHz ARM a 1.5 GHz x86/x64.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Ted prave nekde psali, ze vsechny soucasne telefony dostanou jakysi minor update, ktery prinese vetsinu funkcionality z Windows Phone 8 a podporu WInRT, a teprve novejsi telefony budou mit plnohodnotne Windows Phone 8, neco jako Windows 8 a Windows RT.
Je fakt, ze uzivateli muze byt jedno, jestli ma WP7.6 nebo WP8, pokud to funguje dobre, rychle a funguji tam vsechny aplikace :)
mzabsky
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 800

Post by mzabsky »

Nabizi se ale otazka PROC. Proc vyvijet dva systemy, kdyz muzou vyvijet jeden? Naportovat RT to WP 7 urcite nebude sranda a nechce se mi verit, ze by soucasne telefony nemely vykon na WP 8 (treba lumie 800 az na RAM teoreticky splnuje pozadavky na desktopove W8).
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Windows Phone 8 "Apollo": Všeobecná diskuze

Post by mberdych »

Panove budte pri zemi. Jak nekdo psal 1.5GHz x86 a 1.5GHz ARM neni totez.

K veci, MS nechapu a cim dal tim mene chapu proc vlastne delali WP7 kdyz je stejne chteji vice ci mene zabit. Podil na trhu to neprineslo a akorat to nase... zakazniky.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Este vyckajme par dni a vsetko by sme sa mali dozvediet oficialne. Kazdopadne, nechapem ludi, co nadavaju na vyssie spominane riesenie updatu (WP 7.7?). Pokial bude zabezpecena kompatibilita novych aplikacii (Win RT) a bude poskytnuta vacsia cast funkcionality WP8, tak na tom nevidim absolutne nic zle a MS bude mat u mna za to urcite velke +).
xax41
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: New iPad, iPhone 4S, iPhone5, MacBook Retina

Post by xax41 »

S WP7 chtel MS akorat zaplacnout diru na trhu a prilakat/pretahnout zakazniky. Efekt to ale ma a jeste bude mit naprosto opacny. Spousta lidi se jim priste na ty pestrobarevne radoby smartphony od Nokie vykasle, protoze si nebudou jisti, kdy s nima MS znova vydrbe. Porad vidim ten clanek od toho neschopneho imbecila od MS jak plival na prvni iPhone a ze si to nikdo nekoupi a sami o nekolik let pozdeji stvorili daleko horsi a naprosto nepouzitelnej a uzavrenej OS kterej byl uz v okamzik uvedeni na trh odpiskanej.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”