Nejdříve zmíním vady - po stránce mechanické žádné, spíše po stránce návrhu. Jedná se o nijak nezajištěný mechanismus náklonu hlavové opěrky, v důsledku čehož má tato tendenci ke sklápění. Nutno říct, že se tak děje pod opravdu velkou vahou, kdy člověk využívá maximálního náklonu opěradla a na židli skoro leží. Občas je proto nutné trochu záklon hlavové opěrky poupravit - není to nic, co by mi nějak zvlášť vadilo, protože je to vteřinová operace.
Další věcí je sjíždějící bederní opěrka. Při dodání je židle vybavena takovým tvarovaným kusem plastu, který je vsunut mezi opěrku a síťovinu opěradla (
viz obrázky). Protože plast je tvrdý a nepochopitelně překrývá polstrovanou bederní opěrku, rozhodl jsem se ho odstranit, což vyústilo v postupné sjíždění zmíněné opěrky při používání židle. To už je horší vada, ale lze ji naštěstí lehce odstranit vložením nějaké zarážky (třeba dřívka) do kolejniček opěrky.
Jinak s židlí nemám žádné jiné problémy a vše ostatní funguje a drží pevně na svém místě. Teď, s příchodem léta, si navíc blahořečím, že jsem se už zpočátku rozhodl pro síťovanou židli, protože v nějaké koženkové bych se teď asi upekl za živa.
Uzavřel bych to tím, že židli bych si určitě koupil znovu, ovšem za předpokladu, že se mezitím neobjevilo na trhu něco lepšího.