Nokia Lumia 900: Všeobecná diskuze
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Ty mas co rikat s rypanim na Mobilmanii 
-
spellshaper
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3
QFT!mimonaut wrote:Nevěřim, že přestaneš rejt![]()
Ale bylo by to fajn.. Mi někteří ten paskvil máme prostě rádi..
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
Tak z 32GB je zase 16GB i u O2 DE: http://www.o2online.de/eshop/katalog/de ... -900-weiss" onclick="window.open(this.href);return false;
zajimalo by me, jaky je rozdil ve vyrobni cene 32GB interni pameti a 16GB, spouste lidem jiste bude stacit 16, tem komu nebude, budou urcite nadavat velice, ze v dnesni dobe je 16GB hrozne malo, a ona je to i pravda. Navic z marketingoveho hlediska je preci jenom 32GB daleko lepsi, nevidel bych problem ani pouzit 64GB, co ze to vetsina nezaplni, ale smartphone TOP kvalit a nejvyssi trida daneho systemu ci cele aktualni serie by mela byt proste naspici ne o kousek, ale o kus. Pokud na nas vyrobci a vyvojari tlaci tim, ze chceme-li si zahrat ve smarthphonu extra hry, skvelych kvalit a s perfektni HD grafikou jsou take extra velke, nastesti jeste ne tak jako u iOS, zde bych videl problem s mistem daleko vetsi, preci jenom optimalizace u WP ve velikosti aplikaci a her je pomerne znacne znat, ale i tak, vsechno jde ruku v ruce. Vetsi hry co se do MB tyce, HD filmy, moznost stahovat a ukladat HD videa z Youtube, spousta hudby atd. na to vse nas lakaji, ale to, aby si clovek mohl pro to vse vybrat co nejvetsi prostor to ne, skoda, snad priste.
- silent64sk
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 1520, Transformer Pad TF300T, Galaxy Nexus
V Lumii 900ke použitý na dnešnú dobu podpriemerný HW, ktorý rozhodne nestojí toľko ako dvojjadrá a nehovorím už štvorjadrách. Cena je dosť nadsadená aj tak a 32/64GB verzie by rozhodne vyzerali oveľa lepšie. Fakt som zvedavý na predajnosť, ale obávam sa, že to bude slabé, keďže iOS a Android dnes ponúkajú viac najmä po HW stránke a to je na ľudí veľmi silné lákadlo, lepšie sa to propaguje, ľudia ťažko vedia pochopiť, že menej môže byť niekedy viac, atď. Ďalej si stále veľa ľudí na kombináciu Nokia + WP7 nevie celkom zvyknúť, keďže zrazu chýbajú funkcie a aplikácie, na ktoré boli zvyknutí. Či sa to niekomu páči alebo nie, čísla hovoria jasne - WP7 je marketingovo a aj čo sa týka predajnosti neúspešný produkt a W(P) 8 bude mať čo robiť, aby ľudí oslovil viac. Preto teraz na začiatku leta nechápem vydanie Lumie 900 v EU, keď je aspoň podľa vyhlásení WP8 predo dvermi.
Tak to jim tedy tou svoji L900 vyrazne zvysim prodeje
Zitra mi ma dorazit z UK.
-
htcjirka
- smartmaniak

Počkej to je trochu zcestné poučovat silent64sk o tom,ze jeho nazor vyplyva z nezkusenosti a at si o WP8 neco zjisti.
Co sem tahas WP8 ,jeste se neprodavaji,nikdo nevi s presnosti jak budou vypadat,co budou umet..
Az tu WP8 budou pak muzes poucovat,zatim nemuzes rict jestli nebudou WP8 stejne slepy propadak jako WP7.5
Co sem tahas WP8 ,jeste se neprodavaji,nikdo nevi s presnosti jak budou vypadat,co budou umet..
Az tu WP8 budou pak muzes poucovat,zatim nemuzes rict jestli nebudou WP8 stejne slepy propadak jako WP7.5
Re: Nokia Lumia 900: Všeobecná diskuze
V pohode, Orcus uz W8 pouziva a tak vi jak to je
Uz jsme to spolu resili ...
- Peete
- přispěvatel

- Zařízení: Huawei P9 black
Nebo třeba ještě horší, že...htcjirka wrote:...zatim nemuzes rict jestli nebudou WP8 stejne slepy propadak jako WP7.5
- silent64sk
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 1520, Transformer Pad TF300T, Galaxy Nexus
Nechcem sa hrať na múdreho, ale s telefónmi robím denne, takže viem čo sa predáva a čo nie, o čo majú ľudia záujem, atď. Aj keď nie je celkom reprezentatívne hodnotiť podľa slovenských zákazníkov požiadavky celosvetového trhu, zatiaľ je to podľa predajnosti WP7 a aj nových Nokií veľmi podobné všade, aj v USA, aj v Európe, aj v Ázii. To, že je o WP7 veľmi malý záujem v porovnaní s inými platformami, je holý fakt a nie môj subjektívny pohľad, bohužiaľ(možno aj pre nás, ale najmä pre MS a Nokiu). Subjektívne dojmy tu do diskusie zapájaš najmä ty - napr. krásny dizajn - čo nemôže byť nič iné ako subjektívny pohľad, keďže nenájdeš na svete dvoch rovnakých ľudí s rovnakými názormi. To že WP7 vyhovuje tebe je fajn, preto ho predpokladám máš(mimochodom systém vcelku vyhovuje aj mne, zastávam názor, že telefón je v prvom rade komunikačný nástroj). Nehnevaj sa, ale porovnávať HW Samsungu Galaxy S3 a Lumie 900 je trocha mimo. Aj keď je samozrejme otázne, či je to ozaj tá správna cesta, ktorou sa vývoj uberá. Nabudúce ma prosím nepoučuj o W(P)8, informácií a skúseností mám vcelku dosť(aj keď ich nikdy nie je dostatok a človek sa stále učí nové veci).OrcusDei wrote:silent64sk
Já nevim co tu furt kdo licituje o ceně. WP nabízeli jen možnost podobného HW, nokia musela něco vydat, vydala to nejlepší co pod WP šlo a za cenu jakou mají i ostatní výrobci v dané kategorii. A s naprosto skvělým designem, který hravě strčí do kasy cokoliv co zatim v tomhle odvětví vyšlo.
A podprůměrný HW? Podprůměrný HW je i v novym samsungu. Dávno by tam mohl být lepší zvukový chip, nepší baterie, lepší materiály a věřim že i lepší procák. Cenu neurčuje HW ale nabídka a poptávka. WP je relativně úspěšný produkt. Pochybuju, že kdyby byl neúspěšný, zajímají se o něj přední prodejci. Jen je méně úspěčný než iOS a A. Mě třeba vyhovuje podstatně víc než android a s nějakym HW rozhodně problém nemam. Nenarazil jsem zatím na bariéru v tomhle ohledu a věřím, že WP8 přinese ještě víc.
Tvuj názor ale vyplývá očividně z tvé nezkušenosti, čili doporučuji si o WP8 něco zjistit, ty "mít co dělat oslovit"
Podle mě Lumia 900 má jediný účel a to udržet nokii v centru dění. Udržet pozornost a zároveň je to alternativa k osmistovce pro lidi, co chtějí větší displej. Mimo to, nevím kde je dáno, že na Lumii nepoběží WP8. Třeba naopak Nokia počítá s tím, že Microsoft oznámí teď v létě, že WP8 nebude podporovat prozatím víc jader a objeví se na Lumiich spoustu nových vychytávek a ona si udrží letní trh. Naopak by pak byla chyba po tom, co microsoft představí svuj system vyrukovat s NOVÝM telefonem, který jako by z oka vypadl Lumii 800. Kdo ví ale co bude, já ne a ty už tuplem.
Re: Nokia Lumia 900: Všeobecná diskuze
Ja osobne nad WP furt premyslim, ale dokud se nevyjasni jak to bude se soucasnou generaci a W8 tak asi ne.
Lumia 900 je ok a me by vyhovovala, na mnozstvi jader dlabu, ale ty prachy za ni s touhle nejistotou nedam.
Lumia 900 je ok a me by vyhovovala, na mnozstvi jader dlabu, ale ty prachy za ni s touhle nejistotou nedam.
-
htcjirka
- smartmaniak

Uvidis jak to vsechno bude.Treba se to konecne nekam posune a neco ten system ze sebe konecne vymackne a pak budu moct WP konecne pochvalit.Zatim si to ani trosku nezaslouzi.
L900 je konecne doma. Vuci 800 je to fakt padlo, subjektivne mi prijde v ruce vetsi nez treba posledni Nexus. Ale je to dobry kompromis mezi 800 a Trophy.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
gratuluju. tak dej vědět nějaký dojmy 
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
Kdes ho sehnal a za kolik? Fotky!Roberts wrote:L900 je konecne doma. Vuci 800 je to fakt padlo, subjektivne mi prijde v ruce vetsi nez treba posledni Nexus. Ale je to dobry kompromis mezi 800 a Trophy.
Clove.co.uk (cena je na jejich strance)
Dojmy - prerostla 800, nic vic. Akorat jsem si vsiml, ze Market ma jinou ikonku
Uz to ma FW 1601.8773.12141, predokladam, ze to uz je Tango (info o Tango moc nesleduji, tak si nejsem jisty). Jinak spokojenost, nic vic jsem od toho necekal nez vetsi 800.
Dojmy - prerostla 800, nic vic. Akorat jsem si vsiml, ze Market ma jinou ikonku
-
VNavrátil
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Nexus
Jen jsem tak projížděl Google a našel tohle: http://www.gsmdome.com/nokia/nokia-wind ... land_23835" onclick="window.open(this.href);return false; Vážně pěkný koncept Nokie WP, líbí se mi mnohem víc, než Lumie. Ale co mě hlavně dostalo z obrázku, je že Livetiles mají 10x větší užitnou hodnotu než teď, pořád něco ukazují, zobrazují se novinky ze zpráv atd., ukazují kdo volal, prostě vážně "Live", nynější dlaždice dokážou zobrazit leda tak číslo. A navíc, je to super příklad, že pozadí určitě není nějaká rušivá věc.
to je kombinace Meego (fonty, ikony atd.) s WP. Taky by se mi libilo, ale v blizke dobe se to nesplni..
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
mě se to teda nelíbí.. ani ty kulaté rohy ze symbianu / meego, ani ty stíny a ani ten telefon.. Preferuju čisté metro (které by už ale zasloužilo "update", ne v grafickém stylu, ale ve funkčním) - ty nápady z obrázku by se mi líbily v metro stylu.
je vidět, že vkus je hodně subjektivní..
je vidět, že vkus je hodně subjektivní..
Telefon nic moc ale to prostředí je moc pěkné a hodně použitelné