mám dotaz spojený s aplikací Flashstudy english, kterou je možné si stáhnout z Marketplace. Zatím jsem zde na žádné téma k této aplikaci nenarazil, tak doufám, že nic "nedubluji".
Aplikace samotná slouží k ukládání slovíček do tzv. "decks" a následně je možné se je učit formou náhodného procházení nebo testů. Decks mohu vytvářet buď přímo v telefonu, což není úplně pohodlné, nebo po přihlášení na webové stránce http://www.quizlet.com" onclick="window.open(this.href);return false; a zde mám drobný problém.
Když jsem vytvořil decks (např. 20 slovíček) na výše uvedené stránce, tak jsem jej následně do telefonu bez problémů stáhl a v telefonu používal. Když jsem ale do tohoto decku po stažení do telefonu přidal přes web další slovíčko (tedy 21 slovíček) v popisu decku vidím, že obsahuje 21 slovíček, ale když jej otevřu, tak tam to 21. slovíčko není. V nabídce existuje tlačítko "refresh", ale po jeho použití se objeví následující hláška.
"Data not availabe. You may not have the internet access or the deck is deleted form the server"
V nápovědě k programu v části Settings jsem dohledal následující:
Default settings: ... Refresh data when the deck is used: off.
Quizlet decks are cached on the phone for better performance. If this value is on, then it will automactically update the deck if there is a change on the quizlet server.
Snažil jsem se někde v programu nalézt možnost přepnutí nastavení "refresh" na "on", ale bohužel se mi to nedaří. Pro jistotu jsem vyzkoušel program odinstalovat a nainstalovat znova, čímž mi zůstaly pouze informace na serveru, ale ne v telefonu a následně jsem decky ze serveru do telefonu stáhl. Tentokrát jsem získal deck včetně 21. slovíčka, ale když přidám další slovíčko na serveru po reinstalaci, tak jsem zase v pytli.
Samozřejmě to mohu obcházet vytvářením nových a nových "decks" a ne přidávám slovíček do stávajících decks, nebo jednou za čas odinstalovat a naistalovat aplikaci, ale to všechno považuji za hrozný opruz.
Jestli ten program někdo používáte, můžete mi napsat, jak tento problém obejít. Případně poradit jinou aplikaci, která by umožňovala přípravu "decks" přes PC a následné stažení do mobilu?
Za případné odpovědi předem díky,
mim