Nokia Lumia 800: Problémy a jejich řešení

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
7kubo
nováček
nováček
Zařízení: nokia lumia 800, 920, icon, 930

Post by 7kubo »

ahoj mne sa toto este nestalo
Manek49
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 5C

Post by Manek49 »

Zdravim, zjistil jsem, že když telefon "datuje" přes EDGE a je slabý signál, tak se z repráčku ozývá ten typický zvuk jako když zvonící telefon přiblížíte k repráku. Je to normální, nebo je to vada a důvod k reklamaci? Žádný telefon mi toto doposud nedělal.
Kalash
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800 černá

Post by Kalash »

Manek - nikdy se mi to nestalo,pak jsem si nastavil oznámení o příchozím emailu, a slyším to taky. Jestli to je na reklamaci - to nevím.. zas tak často se mi to neděje.
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Nokia Lumia 800: Problémy a jejich řešení

Post by mberdych »

Kdyz jsem mel Lumii,tak na 2G a edge jsem ten brum slysel.
atom6
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800 (white)

Post by atom6 »

jak jste na tom s výdrží u 12070 ? po ustálení vydržela lumie i tři dny, ale teď najednou asi 7% za hodinu v klidovém režimu (vyplé data/wifi). Co s tím ? HR/REKLAMACE ? :(
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Pokud telefon pouzivam malo, tak jeden den rano vyndam z nabijecky a druhy den vecer davam na nabijecku. Pokud hodne, tak rano vyndam, vecer nabijim.
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by matoman »

7% za hodinu v klidovém
Je to chyba, ak nepomoze hardreset, je to na reklamacku.
Milan Šťastný
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Milan Šťastný »

Včera jsem si přinesl Lumii 800 z reklamace (baterie a drobná vada displeje). Na papíře byla výměna základní desky, vypadá to ale na komplet nový kus (měl i nálepky na šuplíku pro SIM a krytce USB).

Na hodnocení výdrže baterie je brzo, ale mám dotaz k displeji. Na předchozím kusu jsem si zvykl na určitou kvalitu a rychlost zobrazování. Na kusu, který jsem dostal teď, vidím vykreslování jednotlivých řádků ve smyslu vykreslí se nejdříve liché a pak sudé (či naopak). Vidím to při posunu či při přechodech barev.

Rozsvícení zamykací obrazovky je nyní takové dvojfázové a evidentně pomalejší než na předchozím kusu (tohle jsem dělal 50 x denně, tak si to pamatuju). Jakoby se objeví tapeta, pak teprve písmo.

Už fakt nevím, jestli to jen hrozně zkoumám, ale prostě cítím, že je to jiné (horší) než u předchozího kusu. Může to být vlastnost displeje? Že prostě některé jsou horší a některé lepší (ačkoliv toto je markantní rozdíl)? Nebo to je problém nějaké vykreslovací jednotky, která je prostě pomalejší než by měla být a tedy důvod pro další reklamaci?

PS: Jak je to s vrácením peněz? Po dvou reklamacích je na to nárok?
Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: Nokia Lumia 800: Problémy a jejich řešení

Post by Deaktivovaný účet (01.2013) »

Vraceni penez je mozne az po trojnasobne reklamaci stejne vady.
matoman
smartmaniak
smartmaniak

Post by matoman »

Rozsvícení zamykací obrazovky je nyní takové dvojfázové a evidentně pomalejší než na předchozím kusu (tohle jsem dělal 50 x denně, tak si to pamatuju). Jakoby se objeví tapeta, pak teprve písmo.
Toto je podla mna ok, tak to mam i ja...

Ale
Na kusu, který jsem dostal teď, vidím vykreslování jednotlivých řádků ve smyslu vykreslí se nejdříve liché a pak sudé (či naopak). Vidím to při posunu či při přechodech barev.
To je na reklamaciu...

... inac na odstupenie od zmluvy (teda aj vratenia penazi) mas narok ak sa ti nejaka vada objavi prvy polrok. Ale po vymene neviem ako to je... ale podla mna by to malo platit...
hudyrock
nováček
nováček

Post by hudyrock »

Nezdá se vám vyzvánění telefonu hodně potichu? Mám ho nastavené na 30 a i tak je to poloviční hlasitost oproti nokii 6303i, kterou jsem měl předtím. Když mi volá někdo třeba když jsem ve městě kde je hluk tak telefon vubec neslyšim.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Na Lumii 800 jsem mel vlastni vyzvaneni(zvuk tery pouzivam leta) a s hlasitosti jsem rozhodne probem nemel.Neprislo me,ze by byla tissi nez vsechny me predchozi telefony.
hudyrock
nováček
nováček

Post by hudyrock »

Já jsem si právě taky dal vyzvánění uplně ze stejné mp3 jako jsem měl předtím a je to docela potichu. Zkusím ještě zvednout hlasitost té mp3
hudyrock
nováček
nováček

Post by hudyrock »

Ještě by mě zajímalo.... v případě že nejsem na mobilu připojený k internetu a někdo mi napíše zprávu na facebooku, tak po připojení na mobilu se mají ty zprávy zobrazit ve zprávách nebo ne? Nevím jestli to je bug nebo to tak má být ale po připojení nemam ve zprávách žádné nové zprávy ale ve facebook aplikaci je normálně mám.
matoman
smartmaniak
smartmaniak

Post by matoman »

je to ficura, v mobile sa ti zobrazia spravy, iba take, ked ti ludia napisali a ty si bol na mobile online.
lubo188
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Nokia Lumia 800 16GB + Asus Tansformer Prime 64GB

Post by lubo188 »

Zdravim mam v smsprach vypnutu funkciu Facebook online alebo facebook chat ci jak sa to vola... no ked mi niekto napise cez fb chat tak mi tu spravu ajtak zobrazi v sms spravach potom to mam domiesane s smskami, neviete kde by mohol byt problem ze spravy aj tak chodia ked to mam vypnute?
morro
smartguru
smartguru
Zařízení: AT&T Samsung Focus™

Post by morro »

No nevidím sice ani jednu výhodu mít vypnutý FB chat, ale lze to nastavit jak v phonu (Messaging -> settings -> Facebook chat On/Off) a nebo také na webu Windows Live kde lze přímo odpárovat Facebook accnout od Windows Live.
karel55555
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Samsung Galaxy S9

Post by karel55555 »

Zdravím, mám v Marketpllace u Nokia Collection seznam aplikací sice komplet, ale u tří položek chybí obrázky,( Nokia Autem, WRC Live, Tuneln Radio), stalo se to někomu? Dík
mceza

Post by mceza »

Jsem na tom stejně. Lumia 800 T-Mobile CZ. Předpokládám, že půjde o problém daných aplikací na Marketplace ;)
Manek49
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 5C

Post by Manek49 »

Sice to nebude asi uplne problem Lumie, ale od vcerejsiho vecera me to pri kazdem pokusu stahnout neco z marketplace napise "Windows live ID nyni neni k dispozici, zkuste to prosim pozdeji" , zaroven mi nefunguje FB chat, jste na tom nekdo podobne?
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”