100x Nokia Lumia pro Windows Phone vývojáře (diskuze)

Vše okolo vývoje aplikací pro platformy Windows Phone a Windows 10 Mobile
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by matoman »

do 10 dni od publikovania aplikacie, potom cca 6 dni zpetne.... musis proste pockat
Rastislav Maskal
přispěvatel
přispěvatel

Post by Rastislav Maskal »

Alebo implementovat komponentu ktora ma statistiky na druhy den :)
matoman
smartmaniak
smartmaniak

Post by matoman »

to hej... ale zasa pokial aplikacia vyuziva datove prenosy (offline appka) iba koli tejto komponente tak to tiez velmi dobre nieje... pripadne ked este chce device a user id...
amentma
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S8, iPhone 7, zvysky Lumie, ...

Post by amentma »

musim sa niekde vyzalovat, dufam ze toto forum to znesie :) prihlasil som sa do tejto akcie s nulovymi skusenostami so silverlightom aleb c sharp... myslel som si ze som dost inteligentny a dost geek na to, aby som do konca maja stihol zosmolit 3 lahke appky. Kedze som az do velkej noci na to kaslal, vyzeralo to uz dost nerealne, ale po velkej noci som intenzivne studoval, googlil a vec sa ma tak, ze 2 appky som uz na Market odoslal a tretiu mam na 90% hotovu...

Preco sem pisem? Musim povedat, ze aj s nulovymi skusenostami s developingom je pre mna najvacsia trauma samotny Marketplace. Prvu appku som poslal 20.aprila, urobil som banalnu chybu - v apke som neprepol natural language na Czech. Takze mi ju vratili 24.4., par hodin predtym som poslal druhu, uz som vedel ze mi ju vratia s rovnakou chybou. Stalo sa tak vcera. Medzitym som este upravoval apku a snazil sa osetrit vstupy, kedze ludia su zvlastny a urcite budu do policka na cislo zadavat ip adresu :) teraz vidim ze som tam domrvil jeden check, mam uz crash count 5.. to vsetko pre to, ze som do toho vrtal lebo som mal 4 dni casu, ked som vedel ze mi to vratia.. teraz mam dalsie 4 dni stratene, lebo viem kde je chyba, aj som ju opravil, ale skor ako mi ju vratia ju nemozem opravit....

btw. ta prva appka z 20.4. este stale nie je certifikovana ani vratena...

necakam ze ma tu niekto polutuje, ani ziadnu reakciu, len som sa chcel postazovat :))) ulavilo sa mi.. :))
matoman
smartmaniak
smartmaniak

Post by matoman »

no co na to povedat. Natural language je problem, lahko sa prehliadne ale na to ostatne iba Testovat, Testovat, Testovat a najlepsie to dat pred poslanim do mp, frajerke, bratovi, rodicom, proste ludom neprogramatorm aby si videl ako sa to bude spravat v realnom svete.
Tomáš Kápl
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by Tomáš Kápl »

Zrovna to se přehlídne špatně, protože Marketplace chce ve stejném jazyce popisek. Takže tam se toho dá všimnout. (Nicméně jsem to měl u své první aplikace stejně) :-D
amentma
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by amentma »

aby som sa spravne vyjadril, mne nevadi ten princip, ze sa to testuje... to praveze schvalujem :) skor mi vadi ta dlha cakacia doba a tiez fakt, ze ked na tu chybu pridem skor ako mi to oni vratia, nemam moznost stiahnut tu ziadost, diskartovat a vytvorit novu s opravou...

btw. testovanie som prave robil, ale kedze som overoval situacie, ked ludia zadaju kraviny, tak som bol taky spokojny ze zachytvam tieto moznosti, ze som neotestoval pripad, ked ludia zadaju spravnu hodnodu :))) teda jednu zo spravnych
GEorGECZ
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by GEorGECZ »

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat, jak dlouho Vám teď trvá schválení? Asi před 2 týdny to byly 3 dny, a teď už to tam mám skoro týden a nic. Pravděpodobně to bude souvit se změnami na Marketu. Všichni udělali update a MS má teď problém.

S takovým tempem ta soutěž bude určitě ještě zajímavější :-)

J.
pololanikp
nováček
nováček
Zařízení: HTC EVO 3D, LUMIA 800

Post by pololanikp »

V pátek jsem si byl pro telefon a můžu Vám říct, že jich zatím rozdali minimum, takže pochybuji, že do konce května rozdají všech 100 Limii 800 a o té další stovce Lumii 710 ani nemluvě.
Tomáš Slavíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nexus 5, Galaxy S3, Nokia X, iPad mini

Post by Tomáš Slavíček »

Každopádně jsem se bavil s Irenou, co se stará o tu soutěž, a upozorňovala mě, že konec května je opravdu deadline... A klidně bych věřil, že jsou schopni si mobily nechat (a věnovat je třeba do další soutěže), protože v zimě to s Xboxy udělali podobně (Martin Suchan měl 10 tisíc stažení týden poté, já jen o něco málo později, nikdo jiný se tomu počtu ani neblížil - ale měli jsme smůlu). Tak to nepodceňte a mákněte, už se termín opravdu blíží... :) Já taky ještě musím dodělat jednu gamesu.
Petrroll
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung galaxy S

Post by Petrroll »

A jde o deadline k odevzdání na posouzení / už musí mít i posouzeno. Občas jim to totiž trochu trvá.
GEorGECZ
nováček
nováček

Post by GEorGECZ »

Tak s tím souhlasím, protože deklarované 3 dny se obvykle splnit nepodařilo. Když k tomu přidám schvalování u MS, tak ovlivnit můžete tak maximálně 3, 4 dny, kdy píšete aplikaci.

J.
amentma
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by amentma »

Ja mam jednu appku na schvaleni uz 8 dni a furt nic....
Igor Kulman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: ano

Post by Igor Kulman »

Kašlite na tie aplikácie, aj tak len prevažne zaplňujú marketplace hlúposťami, kúpte si Lumiu odo mňa, mám 1 zvyšnú :)
GEorGECZ
nováček
nováček

Post by GEorGECZ »

Něco na tom bude, ale záleží, jestli to děláte pro Numii nebo za tím je ještě něco většího :-) Víc už napovídat nebudu.

WP platforma má rozhodně nakročeno stát se konkurencí, pro druhé dvě. Co ji chybí jsou levné telefony, které rozšířili Android.

J.
amentma
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by amentma »

Igor Kulman wrote:Kašlite na tie aplikácie, aj tak len prevažne zaplňujú marketplace hlúposťami, kúpte si Lumiu odo mňa, mám 1 zvyšnú :)
Z tvojich vyjadreni v poslednej dobe mi je dost na grc. Uz niekolko krat si nazval aplikacie z tejto sutaze hlupostami na co nemas ziadny dovod. A dovolim si tvrdit ze ani ziadne pravo, sam si prihlasil do sutaze TV program, ktory sa nicim nelisi od ostatnych a nechapem ako ti ho mohli schvalit... Verim ze si lepsi vyvojar ako ostatni prihlaseni, ale pravdupovediac na Marketplace si zatial nic moc nepublikoval.
Petrroll
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung galaxy S

Post by Petrroll »

Na jednu stranu souhlasím, na MP se touto soutéží dostalo pár blbostí. Na druhou, je to ohromná šance pro lidi jako jsem já získat lumii a tedy i možnost tvořit bez emulátoru (kdo někdy debugoval jen s ním ví, jaký je to hrozný opruz) a tedy i šance jak vychovat nové programátory s kvalitními aplikacemi.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Souhlas, samozrejme se dalo cekat, ze se na Marketplace dostane i dost jednoduchych aplikaci. Cilem ale neni rozdat Lumie jen tak, ale zaujmout nove vyvojare, kteri se dale budou zdokonalovat a budou publikovat dalsi a lepsi aplikace pro tuto platformu, jednoducha a efektivni motivace, obzvlaste, kdyz se tech telefonu rozda asi jen ctvrtina podle aktualniho odhadu :)
Btw. docela se tesim na podobnou soutez o Windows 8 tablety, ktera prepodkladam take skoro jiste bude 8-)
matoman
smartmaniak
smartmaniak

Post by matoman »

ja tiez... ale asi ich nebude az tolko a dufam ze to bude az po septembri :)
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Nova Lumia 800 stala 12 tisic, za tu cenu by mel jit sehnat dobry Windows RT tablet, nebo i levnejsi Windows 8 x86 tablet tak za pul roku - uvidime :)
Post Reply

Return to “Programování a vývoj”