nastaveni Remote desktop 7
Používal jsem app Remote pc a vše fungovalo. Chtěl bych ale vyzkoušet app Remote Desktop 7 a nedaří se mi to rozchodit. Vypršelo mi zkušebních 20min a než app zakoupim, tak by mě zajímalo kde dělám chybu. Mohl by prosím někdo sepsat nějaký detailnější návod krok po kroku jak nastavit pc a jak telefon? Díky
odkaz na app - http://www.windowsphone.com/cs-CZ/apps/ ... 3bc91cfee8" onclick="window.open(this.href);return false;
odkaz na app - http://www.windowsphone.com/cs-CZ/apps/ ... 3bc91cfee8" onclick="window.open(this.href);return false;
-
karelchadim
- stálý přispěvatel

- Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7
Remote desktop 7 je RDP klient a využívá tak přístupu ke vzdálené ploše PC. Ve vlastnostech systému (PC) je tedy nutné tento vzdálený přístup povolit. Z důvodu bezpečnosti je nutné mít na účtu pod kterým se budeš přihlašovat nastavené nějaké heslo. Potom už si jen stačí zjistit IP adresu PC a z mobilu se na ní připojit, v aplikaci lze přednastavit i login tak aby tě neobtěžovala pokaždé přihlašovací obrazovka.
V jakém bodu ses zasekl, že to nefunguje? Zkus appku odinstalovat a znovu ji nainstalovat jestli se ti počítadlo nevynuluje, aby jsi to mohl vyzkoušet.
V jakém bodu ses zasekl, že to nefunguje? Zkus appku odinstalovat a znovu ji nainstalovat jestli se ti počítadlo nevynuluje, aby jsi to mohl vyzkoušet.
- lucanus
- přispěvatel

- Zařízení: HTCradar,HTC 8S,Samsung Galaxy S4
Já používám Cool remote. Uplně jenoduchá instalace. Doma funguje bez problémů. Jen mě trochu štve, že neudělám nic z práce, když něco potřebuju. Umí remote desktop probudit komp z třicetikilometrové vzdálenosti ?
Na vzdálenosti nezáleží , tvůj problém bude " veřejná IP"
karelchadim - díky za radu s reinstalací, mám opět 20 min na test. Bohužel se stále nemohu připojit. Neměl jsem u účtu nastavené žádné heslo, tak už jsem se radoval, že to bude tím, po nastavení hesla ale žádná změna. V PC mám vzdálený přístup povolen, porty v pc i v routeru otevřené. Telefon se cca 1min připojuje a pak vyskočí chyba připojování selhalo a konec. Stejné je to z lokální i z veřejné sítě.
- lucanus
- přispěvatel

Sry Tomete, že se ti pletu do tématu. Jen mě zajmá jak udělám z ip adresy veřejnou ?
-
karelchadim
- stálý přispěvatel

- Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7
Cool remote je sice fajn ale je to applikace která využívá nainstalovaného serveru na PC, kdežto Remote Desktop využívá vestavěné funkce systému. Otázka vzdálenosti není relevantní, jde přesně o to co říká Kapuc. Pokud budu mít PC s veřejnou IP není problém se na něj připojit odkudkoliv. Veřejnou adresu si zjisti např. na http://www.mojeip.cz/ . Druhá věc je povolit port forwarding k IP v interním rozsahu. Což buď zvládneš sám a nebo se obrať na poskytovatele. Remote Desktop s tím nemá problém běžně se takhle připojuji z práce domů.
Ohledně toho problému s připojením.. nemáš náhodou nějaký firewall, který by se za každou cenu snažil utnout přístup zvenčí? Já v interním rozsahu neudělal nic jiného než, že jsem povolil přístup, zjistil IP, zadal do telefonu a všechno hned fungovalo. Máš telefon i PC opravdu v jednom rozsahu, mám doma routerboard a bylo nutné si hodit WiFi a LAN do bridge aby se to vidělo (nebo si vyhrát s routováním).
Ohledně toho problému s připojením.. nemáš náhodou nějaký firewall, který by se za každou cenu snažil utnout přístup zvenčí? Já v interním rozsahu neudělal nic jiného než, že jsem povolil přístup, zjistil IP, zadal do telefonu a všechno hned fungovalo. Máš telefon i PC opravdu v jednom rozsahu, mám doma routerboard a bylo nutné si hodit WiFi a LAN do bridge aby se to vidělo (nebo si vyhrát s routováním).
Tomet: Len pre istotu, aky OS mas nainstalovany na PC?
- lucanus
- přispěvatel

Na stolnim mám win xp a na notasu win 7. Zkusim si s tim trochu pohrát. Třeba překonám své it analabetství
Děkuju za radu
Na Remote Desktop 7 je potreba remote desktop komponenty, ktora je sucastou iba prof. a vyssich verzii. Cize ak niekto pouziva XP, Vistu alebo Win 7 v home verzii, tak sa na PC nepripoji. Preto som sa pytal na verziu OS.
Používám Win 7 Professional 32bit, ještě zkusim zapnout DMZ na routeru jestli neni problém ve směrování a pak to vyzkoušim na jiné síti. Víc mě toho už nenapadá, založil jsem právě toto vlákno jestli tam neni nějaký detail v nastavení, který přehlížim.
Já jsem to nakonec po dvou dnech zkoušení rozchodil. Na routeru jsem nastavil forward portu 443 na 3389 + statickou IP adresu PC, v Remote Desktopu 7 v Lumii jsem v CONNECTION nastavil jako IP adresu veřejnou IP adresu routru + číslo portu (443), v LOGIN pak už normální přihlašovací jméno a heslo na PC - a ono to funguje.
Přes RD GATEWAY jsem nebyl schopen to rozjet, dostal jsem se až ke komunikaci s PC a tam mi mobil pořád psal, že na základě komunikace SSL bylo spojení ukončeno.
Přes RD GATEWAY jsem nebyl schopen to rozjet, dostal jsem se až ke komunikaci s PC a tam mi mobil pořád psal, že na základě komunikace SSL bylo spojení ukončeno.