[app] Jizdní řády pro Windows Phone
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
[app] Jízdní řády pro WP7 už jsou na Marketplace ke stažení
Zajímaly by mě vaše názory, která aplikace je lepší a v čem, zda CG Transit, anebo WMM Jízdní řády. První je totiž zdarma a jak jsem si v ní hledal (pro mě) potřebná spojení, řekl bych, že svůj účel plní výborně. Ale zkušenosti nemám ani s jednou, zkouším je teprve od včera.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Zatim me WMM jizdni rady nepresvedcili ani v nove verzi,ale posun tam je znacny..Zatim davam prednost CG Transit,ktera na prvni verzi nabizi pro mne perfektni funkcnost a prehlednost.
verze 2.0 je este horia ako bola prva, aspon pre mna...
- nemoznost zmenit rad z hlavnej obrazovky
- striedanie systemoveho a bieleho detailu ??
- nadpisy ODKUD, KAM - vacsie ako samotne nazvy zastaviek???
- v detile ma skorej zaujima asi draha ako prva nez vzdialenost a cena
Graficky stale velmi zvlastna NIE-METRO app
Chvalim napojenie na chaps, ale default by mohli vyskocit viac ako iba tri spoje
- nemoznost zmenit rad z hlavnej obrazovky
- striedanie systemoveho a bieleho detailu ??
- nadpisy ODKUD, KAM - vacsie ako samotne nazvy zastaviek???
- v detile ma skorej zaujima asi draha ako prva nez vzdialenost a cena
Graficky stale velmi zvlastna NIE-METRO app
Chvalim napojenie na chaps, ale default by mohli vyskocit viac ako iba tri spoje
-
Jindřich Lukeš
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520
1) Mohl by si upřesnit, jak si mám představit "změnit rad z hlavnej obrazovky" ?
2) Je to standard WP. Pokud seš kdekoliv v systému a skočíš do jakéhokoliv detailu nebo textové informace, automaticky se ti zobrazí bílé pozadí.
3) To je záměr, aby se na to dobře klikalo. Když zastávky zadávaš, tak snad víš kam jedeš a nemusíš si to po sobě znovu číst.
4) Pravda, pořadí záložek by mohlo být prohozeno - promyslíme do příští verze.
5) Myslím si, že tři spoje jsou akorát. Proč načítat víc? Akorát by to trvalo o něco déle. Když zadávám čas tak v ten čas chci i jet a ne pak koukat na spoje celou následující hodinu.
Díky za připomínky
2) Je to standard WP. Pokud seš kdekoliv v systému a skočíš do jakéhokoliv detailu nebo textové informace, automaticky se ti zobrazí bílé pozadí.
3) To je záměr, aby se na to dobře klikalo. Když zastávky zadávaš, tak snad víš kam jedeš a nemusíš si to po sobě znovu číst.
5) Myslím si, že tři spoje jsou akorát. Proč načítat víc? Akorát by to trvalo o něco déle. Když zadávám čas tak v ten čas chci i jet a ne pak koukat na spoje celou následující hodinu.
Díky za připomínky
-
VNavrátil
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Nexus
Bylo by super, kdyby se Výchozí stanice mohla nastavit automaticky podle polohy jako nejbližší zastávka
-
Jindřich Lukeš
- častý přispěvatel

to plánujeme přidat v jedné z následujících verzí
K 1. No proste nainstaloval som appku a vobec sa ma nepytalo aky rad chcem vybrat, netusim ako si to vybrat, v nastaveni je sice polozka, "zobrazit uvodni vyber dopravy" ale default nebola zaskrtnuta, bez restartu appky sa jizni rad neda zmenit ani vybrat, a navyse by si mohlo pamatat co som si zvolil, ale mala by byt moznost i za jazdy jizdni rad zmenit.Jindřich Lukeš wrote:1) Mohl by si upřesnit, jak si mám představit "změnit rad z hlavnej obrazovky" ?
Díky za připomínky
2. Mam WP viac ako rok a nevsimol som si toho, detail kontaktu, aplikacie marketplace, sprava sms, nikdy sa nic nemeni z cierneho na biele
3. Keby to bolo opacne ale klikacia oblast by bola rovnaka, vysledok by bol prehladnejsi. Ano ked vyberam zastavku viem co som zadal, ale v pripade, ze sa preklepnem, tak je ten preklep malo vidiet, pripadne po spusteni aplikacie su tam posledne zastavky, ktore by mohli byt lepsie vidiet, napriklad v metre alebo v tramvaji, ked sa mobil v ruke trasie, by to bolo ovela viac citatelne
4. Ok
5. Viac by som tam dal koli tomu, ze sa to na ten display proste zmesti, teraz je tam nevyuzite prazdne miesto
Este jedna vec co by som uvital... a to v detaile, zobrazenie celej trasy, napriklad cez preklik.
... nejde mi přepnout úvodní dlaždice na metro ... v nastavení ji mám zvolenou, ale v aplikacích je stále zobrazena stará dlaždice ...
-
htcjirka
- smartmaniak

To prepnuti na metro dlazdici se tyka jen dlazdice na uvodni home obrazovce nikoli v menu aplikaci..
-
Jindřich Lukeš
- častý přispěvatel

Už sem sice pochopil, jak to myslíš, ale nevidím v tom moc logiku. Zkusím vysvětlit princip fungování aplikace:matoman wrote: K 1. No proste nainstaloval som appku a vobec sa ma nepytalo aky rad chcem vybrat, netusim ako si to vybrat, v nastaveni je sice polozka, "zobrazit uvodni vyber dopravy" ale default nebola zaskrtnuta, bez restartu appky sa jizni rad neda zmenit ani vybrat, a navyse by si mohlo pamatat co som si zvolil, ale mala by byt moznost i za jazdy jizdni rad zmenit.
První spuštění aplikace je bez rozcestníku (obrazovka pro výběr dopravy), jelikož ten slouží pouze jako doplněk pro ty, co často přepínají dopravní prostředek. Doprava se standardně mění v záložce "Hledat" (úvodní obrazovka) po kliknutí na bílé pole s typem dopravy. Při prvním spuštění aplikace je tam něco přednastaveno, každé další spuštění si již pamatuje to, co jsi hledal naposled. Pokud to chceš změnit opět klikneš na bílé pole a vybereš. případně si v nastavení zapneš rozcestník. prostě jak ti to více vyhovuje.
To bíle pozadí značí, že se v jiné části aplikace. Samotný systém také není jednobarevný. Vždy to má nějakou logiku. Otevři si například e-mail, kde máš bílé pozadí i u černého tématu. a takovýchto míst je v systému více a záměrně.matoman wrote: 2. Mam WP viac ako rok a nevsimol som si toho, detail kontaktu, aplikacie marketplace, sprava sms, nikdy sa nic nemeni z cierneho na biele
Pokud se překlepneš, vidíš to ještě v našeptávači. Ale uznávám, že pokud kontroluješ, co jsi naposledy zadal, když opětovně spustíš aplikaci, je to poměrně malé. Zkusíme to ještě pořešit.matoman wrote: 3. Keby to bolo opacne ale klikacia oblast by bola rovnaka, vysledok by bol prehladnejsi. Ano ked vyberam zastavku viem co som zadal, ale v pripade, ze sa preklepnem, tak je ten preklep malo vidiet, pripadne po spusteni aplikacie su tam posledne zastavky, ktore by mohli byt lepsie vidiet, napriklad v metre alebo v tramvaji, ked sa mobil v ruke trasie, by to bolo ovela viac citatelne
Toto jsme také řešily a jak říkám 3 spoje jsou kompromis. Když vyhledáváš běžné spojení autobusy, vlaky apod. Tak jejich časové rozestupy jsou poměrně velké. Tzn. 3 spoje bohatě stačí. Naopak pokud zadáváš MHD, tak např. v Praze máš na jedné trase několik přestupů, tzn. jeden spoje se ti natáhne na X řádků. Počet výsledků je tedy navržen optimálně tak, aby se ti na displej vešli 3 spoje (každý s dvěma přestupy). plocha displeje je tak akorát zaplněna.matoman wrote:
5. Viac by som tam dal koli tomu, ze sa to na ten display proste zmesti, teraz je tam nevyuzite prazdne miesto
Samozřejmě není problém v další verzi počet výsledků zvětsit. Uvidíme, jak to bude vyhovovat i dalším uživatelům.
Toto je také plánováno do budoucnamatoman wrote: Este jedna vec co by som uvital... a to v detaile, zobrazenie celej trasy, napriklad cez preklik.
-
htcjirka
- smartmaniak

Presne tak,tuto zmenu naopak vitam a chvalim.To bíle pozadí značí, že se v jiné části aplikace. Samotný systém také není jednobarevný. Vždy to má nějakou logiku. Otevři si například e-mail, kde máš bílé pozadí i u černého tématu. a takovýchto míst je v systému více a záměrně.
-
Jindřich Lukeš
- častý přispěvatel

Toto jsem konkrétně popisoval v recenzi aplikace: http://wmmania.cz/software/ostatni/wmm- ... s-phone-7/" onclick="window.open(this.href);return false; Snahou bylo vyjít vstříc uživatelům, kteří si potrpí na jednobarevných dlaždicích. Právě proto jsme přidali možnost změny na dlaždici, který zachová barvu tématu. V seznamu aplikaci toto není možné, ani nevidím logiku v tom to dělat, jelikož aplikací s vlastní dlaždicí (různobarevnou) jsou mraky.Tambor wrote:... nejde mi přepnout úvodní dlaždice na metro ... v nastavení ji mám zvolenou, ale v aplikacích je stále zobrazena stará dlaždice ...
Ano v mailu a je stale biele, a v marketplace stale cierne pozadie, ale je to knzistentne cez celu aplikaciu. Prepinanie temat vramci jednej aplikacie som snad nevidel nikde a posobi to velmi rusivo.Jindřich Lukeš wrote: To bíle pozadí značí, že se v jiné části aplikace. Samotný systém také není jednobarevný. Vždy to má nějakou logiku. Otevři si například e-mail, kde máš bílé pozadí i u černého tématu. a takovýchto míst je v systému více a záměrně.
Diki za info, toho prepinania priamo na stranke vyberu spoja som si doteraz nevsimol. Beriem moju pripomienku teda spat.. Pokud to chceš změnit opět klikneš na bílé pole a vybereš. případně si v nastavení zapneš rozcestník. prostě jak ti to více vyhovuje.
-
htcjirka
- smartmaniak

Nepusobi to rusive,je to dobry krok a zvyrazneni.a posobi to velmi rusivo.
Sice jsem od konkurence, ale protože zdravá konkurence je potřeba, tak jestli můžu poradit... 
Začnu tím pozitivním - aplikace určitě udělala velký pokrok a kdyby tohle bylo před měsícem a půl, asi bych se do naší aplikace nepouštěl
. Rychlost je o dost lepší (paradoxně předtím byl našeptávač offline a nyní je online) a aplikace už obsahuje většinu potřebného (poznámky apod.).
Asi dvě věci se mi moc nelíbí:
- Stránka hledat - jak už někdo psal, tak místa odkud a kam nejsou skoro vidět, navázal bych ještě tím, že zadání přestupního místa je trosku zvláštní. Přijde mi to celkově takové málo přehledné.
- Ta diskutovaná změna designu při zobrazení detailu spojení. Mě osobně se to nelíbí, aplikace je nekonzistentní a osobně bych čekal, že se to ponese pořád v podobném duchu. Ale je to věc názoru, což se ukazuje...
Jinak samozřejmě tady nekomentuji věci, které prostě máme jinak. Myslím, že je dobře, že každá aplikace je trochu jiná a každá si tím pádem určitě své uživatele najde. Přeju hodně štěstí v dalším vývoji
Začnu tím pozitivním - aplikace určitě udělala velký pokrok a kdyby tohle bylo před měsícem a půl, asi bych se do naší aplikace nepouštěl
Asi dvě věci se mi moc nelíbí:
- Stránka hledat - jak už někdo psal, tak místa odkud a kam nejsou skoro vidět, navázal bych ještě tím, že zadání přestupního místa je trosku zvláštní. Přijde mi to celkově takové málo přehledné.
- Ta diskutovaná změna designu při zobrazení detailu spojení. Mě osobně se to nelíbí, aplikace je nekonzistentní a osobně bych čekal, že se to ponese pořád v podobném duchu. Ale je to věc názoru, což se ukazuje...
Jinak samozřejmě tady nekomentuji věci, které prostě máme jinak. Myslím, že je dobře, že každá aplikace je trochu jiná a každá si tím pádem určitě své uživatele najde. Přeju hodně štěstí v dalším vývoji
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Já používám WMMJŘ od samotného začátku a nainstalovaný mám i Czech Transport, který jsem využíval v době, kdy CHAPS WMMJŘ odřízl od dat - dnes už ho nespouštím. Každá aplikace je jiná, ale obě plní svůj účel úplně stejně dobře. Protože se mi WMMJŘ aktualizovaly, nesetkal jsem se s úvodní obrazovkou a dostal rovnou stránku hledat. S tou ale na rozdíl od mnoha kritiků nemám sebemenší problém. Bílé políčko pro volbu typu spojení znamená ve WP7 téměř vždy seznam, takže jsem na to kliknul a nespletl se. Proč to není klasický Metro seznam, ale pět dlaždic, jejichž zobrazení trvá asi o půl vteřiny déle, sice nechápu a nevítám, ale funguje to jasně. Odkud, Kam, Čas a Datum jsou rovněž jasné položky. Nutno říct, že to, co tam zadám, v malém textu vidím a víc zvýrazňovat to nepotřebuji. Naopak je skvělé, že se vše důležité vejde na jednu obrazovku. Výsledky jsou přehledné a vítám, že konečně je k dispozici detail spojení a dráha spoje. Bílé pozadí je konzistentní s integrovanými aplikacemi (používá se pro výpis dlouhých textů). Ač jindy kritik, s WMMJŘ jsem spokojen.
Jedinou výhradu mám k nesmyslnému lpění autorů na grafické stránce programu: Vadí mi obrázková ikonka (dlaždice), vadí mi obrázek při spouštění aplikace, vadí mi obrázek na pozadí, vadí mi výběr typu přepravy v dlaždicích místo standardního seznamu. Jindřichu - fakt, že obrázkové ikony mají i jiné aplikace, není omluva. Prostě se tím řadíte k těm, kdo dělají ze stylového Metra nesmyslné omalovánky.
Jedinou výhradu mám k nesmyslnému lpění autorů na grafické stránce programu: Vadí mi obrázková ikonka (dlaždice), vadí mi obrázek při spouštění aplikace, vadí mi obrázek na pozadí, vadí mi výběr typu přepravy v dlaždicích místo standardního seznamu. Jindřichu - fakt, že obrázkové ikony mají i jiné aplikace, není omluva. Prostě se tím řadíte k těm, kdo dělají ze stylového Metra nesmyslné omalovánky.
-
Jindřich Lukeš
- častý přispěvatel

Díky za zpětnou vazbu. Opět zkusím grafický vzhled trochu obhájit.
1) Největší kritika byla mířena vždy proti obrázkové dlaždici, která je na úvodní obrazovce moc výrazná. Právě z tohoto důvodu je v nastavení možnost zvolit klasickou Metro dlaždici. Co se týče samotné malé ikonky v seznamu aplikaci, nemyslím si, že by byla jakkoliv rušivá, jelikož každá aplikace má ikonku jinou (ať už metro nebo ne).
2) Obrázek při pouštění se zobrazuje také záměrně. Přeci jen chvilku trvá, než se celá aplikace spustí a buď může uživatel koukat na černou obrazovku a nebo zjistí základní info o aplikaci. Druhá varianta mi přijde přínosnější. Nehledě na to, že takto vypadají všechny naše aplikace už od dob WM.
3) Vodoznak v pozadí má účel aplikaci mírně oživit, jeho intenzita je minimální a tím pádem neruší. Je ale otázkou, zdali ho do příští verze aplikace zcela nevypustit. Uznávám, že toto není metro standard, na druhou stranu trochu to grafiku odlišuje.
4) Výchozí výběr dopravy asi bude lepší udělat jako klasický seznam, plochu s dlaždicemi necháme pouze jako volitelnou v nastavení.
1) Největší kritika byla mířena vždy proti obrázkové dlaždici, která je na úvodní obrazovce moc výrazná. Právě z tohoto důvodu je v nastavení možnost zvolit klasickou Metro dlaždici. Co se týče samotné malé ikonky v seznamu aplikaci, nemyslím si, že by byla jakkoliv rušivá, jelikož každá aplikace má ikonku jinou (ať už metro nebo ne).
2) Obrázek při pouštění se zobrazuje také záměrně. Přeci jen chvilku trvá, než se celá aplikace spustí a buď může uživatel koukat na černou obrazovku a nebo zjistí základní info o aplikaci. Druhá varianta mi přijde přínosnější. Nehledě na to, že takto vypadají všechny naše aplikace už od dob WM.
3) Vodoznak v pozadí má účel aplikaci mírně oživit, jeho intenzita je minimální a tím pádem neruší. Je ale otázkou, zdali ho do příští verze aplikace zcela nevypustit. Uznávám, že toto není metro standard, na druhou stranu trochu to grafiku odlišuje.
4) Výchozí výběr dopravy asi bude lepší udělat jako klasický seznam, plochu s dlaždicemi necháme pouze jako volitelnou v nastavení.
Taky se připojím k návrhům.;)
1. V nastavení by bylo dobré aby si uzivatel mohl nastavit kolik výsledkůchce vypisovat.
2. Dále v nastavení bych dal položku "Zobrazovat jen bílé pozadí". Aby to mělo efekt jako email - "jinný ale stále stejný".
3. Obrázek v pozadí se mi nezdá rušivý naopak(možná by mohl jít také vypnout v nastvení). Což se ale nedá říci o úvodním obrázku ten by mohl být více "metro".
3.karta(pivot) spojení by se nemusela zobrazovat když na ní nic není (když chci zobrazit oblíbené musím listovat přes prázdnou kartu)
4. Úvodní nabídka formou dlazdic je super věc co mi třeba u CG Transit chybí(mozna tam je nenasel jsem). Seznam by mohl být po kliknutí na bílé pole na kartě hledat.
5. Když z mhd přepnu na třeba na vlak a naopak tak by se mohly změnit názvy stanic na předcozí vyhledávané u mhd nebo u valku většinou jsou jinné (prostě to rozdělit). Přeci ani když zadám vlak tak se mi nezobrazují v našeptávači zastávky mhd.
6.Výběr města mhd už jsme řešily. už se těším až se to změní:)
7. přestupní místo by se mohlo zobrazit pod datumem a přepínače se posunout dolu(mě osobně to nevadí)
8. položky v oblíbených by se mohly seskupovat podle tipu (MHD, Vlak a bus,bus,vlak,letadlo)
Přeji hodně úspěchu při vylepšování už tak skvělé aplikace.
1. V nastavení by bylo dobré aby si uzivatel mohl nastavit kolik výsledkůchce vypisovat.
2. Dále v nastavení bych dal položku "Zobrazovat jen bílé pozadí". Aby to mělo efekt jako email - "jinný ale stále stejný".
3. Obrázek v pozadí se mi nezdá rušivý naopak(možná by mohl jít také vypnout v nastvení). Což se ale nedá říci o úvodním obrázku ten by mohl být více "metro".
3.karta(pivot) spojení by se nemusela zobrazovat když na ní nic není (když chci zobrazit oblíbené musím listovat přes prázdnou kartu)
4. Úvodní nabídka formou dlazdic je super věc co mi třeba u CG Transit chybí(mozna tam je nenasel jsem). Seznam by mohl být po kliknutí na bílé pole na kartě hledat.
5. Když z mhd přepnu na třeba na vlak a naopak tak by se mohly změnit názvy stanic na předcozí vyhledávané u mhd nebo u valku většinou jsou jinné (prostě to rozdělit). Přeci ani když zadám vlak tak se mi nezobrazují v našeptávači zastávky mhd.
6.Výběr města mhd už jsme řešily. už se těším až se to změní:)
7. přestupní místo by se mohlo zobrazit pod datumem a přepínače se posunout dolu(mě osobně to nevadí)
8. položky v oblíbených by se mohly seskupovat podle tipu (MHD, Vlak a bus,bus,vlak,letadlo)
Přeji hodně úspěchu při vylepšování už tak skvělé aplikace.
-
Jindřich Lukeš
- častý přispěvatel

1. Zajímavý nápad, zatím jsem ale uvažoval spíše s automatickým načítáním dalších spojů. uvidíme
2. pozadí jsem tu již vysvětloval, má to svůj význam přesně tak jak to právě je, uvidíme do budoucna.
3. A co kdyby si zkusil přepnout kartu pohybem doleva?
Dostaneš se na oblíbené hned a nemusíš nic přeskakovat.
4. JJ takto jsem to měl na mysli (viz. předchozí příspěvek)
5. Myšlenka dobrá, ale myslím, že nepůjde technicky moc jednoduše udělat
8. jj to máme v plánu.
2. pozadí jsem tu již vysvětloval, má to svůj význam přesně tak jak to právě je, uvidíme do budoucna.
3. A co kdyby si zkusil přepnout kartu pohybem doleva?
4. JJ takto jsem to měl na mysli (viz. předchozí příspěvek)
5. Myšlenka dobrá, ale myslím, že nepůjde technicky moc jednoduše udělat
8. jj to máme v plánu.
-
blackdaemon
- nováček

- Zařízení: Nokia Lumia 800
Velmi chvalim posledni verzi, presel jsem ke konkurenci, ale kdyz jsem ted znovu zkoumal, co umi nejnovejsi
WMM Jizdni Rady, jsem velmi mile prekvapen jaky pokrok jste udelal(i) a ze vetsina veci co mi vadila, je pryc.

Jen par pripominek:
(1) Kdyz si pripnu oblibeny spoj jako dlazdici a spustim, seznam odjezdu se nemaximalizuje, dole zustava prazdny pruh na appbar,
srovna se to, jakmile prejdu na vedlejsi Hledat a zpet
(2) Bylo by skvele kdyby na vyhledavacim formulari slo pridat maximalni pocet prestupu
(3) Dal by se zmenit ten splash screen? (vim, zalezi na vkusu a nazoru, ale kdyz ted aplikace tak pekne zapada do Metro stylu, je to docela rusive). Treba moznost zapnout jednoduchy splash v nastaveni, pokud trvate na tomto designu, ja osobne bych radsi videl
prazdnou cernou obrazovku s hodinama (defaultni splash u WP7) nez toto.
Bile pozadi u detailu spoje se mi VELMI libi a myslim ze to dobre zapada.
Diky za skvelou aplikaci
WMM Jizdni Rady, jsem velmi mile prekvapen jaky pokrok jste udelal(i) a ze vetsina veci co mi vadila, je pryc.
Jen par pripominek:
(1) Kdyz si pripnu oblibeny spoj jako dlazdici a spustim, seznam odjezdu se nemaximalizuje, dole zustava prazdny pruh na appbar,
srovna se to, jakmile prejdu na vedlejsi Hledat a zpet
(2) Bylo by skvele kdyby na vyhledavacim formulari slo pridat maximalni pocet prestupu
(3) Dal by se zmenit ten splash screen? (vim, zalezi na vkusu a nazoru, ale kdyz ted aplikace tak pekne zapada do Metro stylu, je to docela rusive). Treba moznost zapnout jednoduchy splash v nastaveni, pokud trvate na tomto designu, ja osobne bych radsi videl
prazdnou cernou obrazovku s hodinama (defaultni splash u WP7) nez toto.
Bile pozadi u detailu spoje se mi VELMI libi a myslim ze to dobre zapada.
Diky za skvelou aplikaci