Nokia Lumia 800: Problémy a jejich řešení
Zkus hr, pomoct to muze. Nekteri taky psali, ze to chce pockat par dni, aby se baterka usadila. Nebo zkus reklamaci ;)
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
Vcera o pulnoci jsem aktualizoval na 12070 a zatim mohu rict, ze spotreba je zatim uplne stejna jako drive, tak tomu dam jeste cas...
-
grafic
- přispěvatel

- Zařízení: Nokia LUMIA 950
kalash: mě se zdá, že se hodně zlepšila baterka v tom standby modu (jako když se nic nědělá). Se starým FW mi to za noc sežralo třeba 30% baterky. Teď při nic nedělění žere tak 1-2%, takže v tomhle to opravdu je třeba 2-3x lepší. Ale výdrž při práci je dle mě stejná prostě:)
Původní diagnostic appce jsem celkem věřil, nemyslím, že ukazuje nesmysly, přestože to Nokia tvrdí a změnili to, aby neukazovala nic. Kdyby je ukazovala, tak jí tam Nokia už na začátku nedávala...
Původní diagnostic appce jsem celkem věřil, nemyslím, že ukazuje nesmysly, přestože to Nokia tvrdí a změnili to, aby neukazovala nic. Kdyby je ukazovala, tak jí tam Nokia už na začátku nedávala...
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bohuzel tak to dnes funguje,testovani minimalni a aby vyrobce neztratil naskok,doladuje se vse za behu.O problemech se vi,ale je malo casu na reseni..
Neni daleko od veci,kdyz uvedu priklad ze sice odlisneho sveta ,ale take ze sveta SW.Ridici jednotky ve vozech.Elektronika ve vozech je cim dal slozitejsi a jednotky maji take sve verze sw i napr. postavene na windows apod..Dnes je standardem ,ze se vypusti RJ jednotka ,ktera trpi nadmernym odberem v necinosti,nespravnou funkcnosti apod.,vi se o tom,ale nebyl ni cas na odladeni..a tak se neustale updatuje,ale az za provozu.Take si rikas,vzdyt to auto a RJ testovali rok, tak jak je mozne ,ze nefunguje tamto,ze se auto vybiji apod a takovy fix trva treba i pul roku apod..Dneska uz clovek nic nedela,nez ze aktualizuje ve voze neustale nejake sw chyby.Novy update odstrani jednu chybu,prinese novou.Je to sice vzdalene a slozitejsi,ale podobne..
Neni daleko od veci,kdyz uvedu priklad ze sice odlisneho sveta ,ale take ze sveta SW.Ridici jednotky ve vozech.Elektronika ve vozech je cim dal slozitejsi a jednotky maji take sve verze sw i napr. postavene na windows apod..Dnes je standardem ,ze se vypusti RJ jednotka ,ktera trpi nadmernym odberem v necinosti,nespravnou funkcnosti apod.,vi se o tom,ale nebyl ni cas na odladeni..a tak se neustale updatuje,ale az za provozu.Take si rikas,vzdyt to auto a RJ testovali rok, tak jak je mozne ,ze nefunguje tamto,ze se auto vybiji apod a takovy fix trva treba i pul roku apod..Dneska uz clovek nic nedela,nez ze aktualizuje ve voze neustale nejake sw chyby.Novy update odstrani jednu chybu,prinese novou.Je to sice vzdalene a slozitejsi,ale podobne..
OrcusDei: prosim Te muzes mi uvest ze sve odborne marketingove praxe nejake priklady firem ktere na trh zamerne uvadeji vadne vyrobky aby je po chvili mohly vitezoslavne opravit nejakym updatem? Myslis, ze radost z takoveho updatu napravi negativni kritiku nastvanych uzivatelu?
V pripade Nokie - samozrejme o te vade mohla vedet (a nemusela), ale v prumyslove vyrobe jakehokoliv odvetvi plati, ze prvni vyrobni serie byvaji horsi nez ty pozdejsi a kdo nechce riskovat, nemel by kupovat nic kratce po uvedeni do prodeje.
V pripade Nokie - samozrejme o te vade mohla vedet (a nemusela), ale v prumyslove vyrobe jakehokoliv odvetvi plati, ze prvni vyrobni serie byvaji horsi nez ty pozdejsi a kdo nechce riskovat, nemel by kupovat nic kratce po uvedeni do prodeje.
-
htcjirka
- smartmaniak

Souhlas,toto plati na vice vyrobku ci odvetvi..ze prvni vyrobni serie byvaji horsi nez ty pozdejsi a kdo nechce riskovat, nemel by kupovat nic kratce po uvedeni do prodeje.
- Robert Varga
- smartguru

- Zařízení: HTC Titan
Já bych se vůbec nedivil, kdyby ten tethering někdo zdržoval až do vydání devítistovky.
Vyjdeli Lumia 900 a budeli mít o jeden checkbox navíc (tethering), bude moct mít vyšší cenu (a že bude).
Za pár dní, až všechny weby udělají recenze zvýhodňující Lumii 900, vyjde update na 800 přidávající tethering. Všichni budeme šťastní a Lumia 900 bude mít zároveň o kousíček lepší startovní pozici. Win win.
Vyjdeli Lumia 900 a budeli mít o jeden checkbox navíc (tethering), bude moct mít vyšší cenu (a že bude).
Za pár dní, až všechny weby udělají recenze zvýhodňující Lumii 900, vyjde update na 800 přidávající tethering. Všichni budeme šťastní a Lumia 900 bude mít zároveň o kousíček lepší startovní pozici. Win win.
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
tl;dr
Tethering bude s Tangem, jak se uz rikalo. Vzhledem k tomu, ze u 900 i 610 uz byl a fungoval, tak neni duvod ho nedat i osmistovce a 710. Pockam s nim na vydani modelu 900 je take logicky krok, jak prodat vice kousku.
Jinak k tomu aktualnimu updatu 12070 - ac mi update zatim neprinesl viditelne prodlouzeni vydrze, tak musim uznat, ze ukoncovani hovoru uz funguje bezchybne. Drive se mi zobrazila na par vterin cerna obrazovka a nemohl jsem nic delat, jen pockat, az to druha stana polozi. Ted uz to reaguje v pohode
Tethering bude s Tangem, jak se uz rikalo. Vzhledem k tomu, ze u 900 i 610 uz byl a fungoval, tak neni duvod ho nedat i osmistovce a 710. Pockam s nim na vydani modelu 900 je take logicky krok, jak prodat vice kousku.
Jinak k tomu aktualnimu updatu 12070 - ac mi update zatim neprinesl viditelne prodlouzeni vydrze, tak musim uznat, ze ukoncovani hovoru uz funguje bezchybne. Drive se mi zobrazila na par vterin cerna obrazovka a nemohl jsem nic delat, jen pockat, az to druha stana polozi. Ted uz to reaguje v pohode
Zkus misto spousty teorie mluvit konkretne, to co pises nijak nesouvisi s vadama vyrobku. Je rozdil mezi uvedenim produktu, kteremu zamerne chybi nejaka vlastnost (z technickych anebo marketingovych duvodu), coz je uplne normalni a bezne a mezi uvedenim produktu, ktery je zamerne vadny, to nikdo nedela, ani Nokia a uz vubec ne Apple.
-
Premoziteldraku
- nováček

- Zařízení: Nokia
Zdravím,
čet jsem tu už u mnohých, že máte aktualizovaný telefon a tím zlepšení s ním spojené... Chtěl bych se zeptat, zda je možné, že já aktualizaci k dispozici ještě nemám. Případně jestli jen nejsem hlupák a nehledám to na špatných místech, protože Zune mi připadá opravdu hodně nepřehledný.
Hledám to v Zune následujícím způsobem: nahoře kliknu na telefon, poté na Zobrazit možnosti synchronizace, pak na Aktualizace a tam mi to píše následující: "Telefon je aktuální. Aktuální verze softwaru telefonu: 7.10 (8107).
Pro doplnění informací - mám telefon od T-mobilu.
čet jsem tu už u mnohých, že máte aktualizovaný telefon a tím zlepšení s ním spojené... Chtěl bych se zeptat, zda je možné, že já aktualizaci k dispozici ještě nemám. Případně jestli jen nejsem hlupák a nehledám to na špatných místech, protože Zune mi připadá opravdu hodně nepřehledný.
Hledám to v Zune následujícím způsobem: nahoře kliknu na telefon, poté na Zobrazit možnosti synchronizace, pak na Aktualizace a tam mi to píše následující: "Telefon je aktuální. Aktuální verze softwaru telefonu: 7.10 (8107).
Pro doplnění informací - mám telefon od T-mobilu.
-
htcjirka
- smartmaniak

Ano,delas to spravne,byl tu odkaz na kde bylo videt,ze novy firmware T-Mobile teprve schvaluje,proto ho jeste nemas a ani ti ho nemuze nabidnout Zune..
Mapa platná k 31.3 2012
Country Variant Lumia 800 059N2Q3 Update dostupný
Country Variant Lumia 800 059N714 Update dostupný
Country Variant Lumia 800 059N397 Čeká na schválení
Country Variant Lumia 800 059N396 Update dostupný
Telefonica Lumia 800 059N601 Čeká na schválení
Telefonica Lumia 800 059N718 Čeká na schválení
Telefonica Lumia 800 059N6D1 Čeká na schválení
T-Mobile Lumia 800 059N365 Čeká na schválení
T-Mobile Lumia 800 059M874 Čeká na schválení
Vodafone Lumia 800 059N064 Update dostupný
Mapa platná k 31.3 2012
Country Variant Lumia 800 059N2Q3 Update dostupný
Country Variant Lumia 800 059N714 Update dostupný
Country Variant Lumia 800 059N397 Čeká na schválení
Country Variant Lumia 800 059N396 Update dostupný
Telefonica Lumia 800 059N601 Čeká na schválení
Telefonica Lumia 800 059N718 Čeká na schválení
Telefonica Lumia 800 059N6D1 Čeká na schválení
T-Mobile Lumia 800 059N365 Čeká na schválení
T-Mobile Lumia 800 059M874 Čeká na schválení
Vodafone Lumia 800 059N064 Update dostupný
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
Přehřívající se a restartující MacBooky, extrémě ostrá řezající přední hrana, žloutnoucí plasty, iPhone 4 s nímž se nedá dovolat, protože "držíte špatně telefon"? Proti tomu je softwarový fix baterky naprostá sranda... Zajímavé u Nokie spíše je, že část výroby je dobrá od počátku a část ne, můj telefon se nabíjel už v listopadu na 1500mAh (12070 fix mi nepřinesl nic výrazně nového, 2 dny vydržel od počátku).Roberts wrote:a uz vubec ne Apple.
- Robert Varga
- smartguru

- Zařízení: HTC Titan
U mojí listopadové nápodobně: všechno v pořádku už od začátku. Ale třeba kolega si koupil před týdnem novou modrou u T-Mobile a baterka mu vydrželas asi 8 hodin. Nicméně po upgradu už je i u něj vše OK. Nechtělo se mi tomu věřit, i on už se připravoval na reklamaci, ale Nokia to dokázala. Jako vždy 
-
htcjirka
- smartmaniak

Fix 12070 neni ale fix plneho nabiti na 1500mAh,ale zejmena snizeni odberu jak v necinosti zarineni,tak pri samotnem provozu..to jen pro doplneni 
Ale stale by me zajimalo,proc bug s nenabijenim na plnou kapacitu proc postihnul prave a zejmena modrou variantu,sjizdi ze stejne linky jako ta cerna..
Ale stale by me zajimalo,proc bug s nenabijenim na plnou kapacitu proc postihnul prave a zejmena modrou variantu,sjizdi ze stejne linky jako ta cerna..
-
crisp
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Desire, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 920
Ahoj, prosím vás, nemá tu taky někdo problém s foťákem u lumie? Nepozorujete v domácím prostředí růžovou skvrnu uprostřed? Hlavne proti bílým plochám... a teď po novým updatu, je sice výdrž perfektní, ale zase mi přijde, že nějak moc vyladili softwarový odstranění tý růžový skvrny na fotkách a tak po zmáčknutí spouště foťáku se růžová skvrna změní (a na výsledné fotce je tak vidět) na zelenou... je to dost nepříjemný teda, na takhle drahej mobil s tak hw dobrou optikou.... kdyby měl někdo nějaký řešení, napiště prosím... případně aspoň, jestli je to běžný, nebo jestli mi to v pohodě vyreklamujou a dostanu kus bez týhle vady...
-
crisp
- přispěvatel

Díky za objasnění
aspoň nebudu zkoušet předem ztracenou věc... ještě bych se rád zeptal na jednu věc, ten displej mi přijde fakt pěknej, venku na slunci, i doma... ale jedna věc mně přijde divná... když je úplná tma, ale fakt uplná, a pustím si něco (hru, fotku, video), co má jakoby černý pozadí... tak vidím na displeji spoustu fleků, jsou uplně černý, a jsou skoro po celým displeji, někde splývají v černý šmouhy... prostě takový artefakty... ve dne a ni při běžným používání to není vidět, jen v opravdu uplný tmě na "černým pozadí"... máte to taky?
Nevíte, proč v marketplace nevidím Nokia Collection? Ofic. distribuce, brand 059N397 CZ Modrá
díváš se do marketplace v telefonu?
Jj díval, ale už je to OK, dal jsem phone do továrního nastavení a po zadání live ID se nokia collection v Marketplace objevilo....zvláštní.. 
-
crisp
- přispěvatel

Čau, omlouvám se předem, vím, že to je spíš věcí WP Mango, než lumie, ale napíšu to semka... sice asi předem vím odpověď, ale musím se prostě zeptat... nenašli jste někde schovaný nastavení barvy textu na lockscreen...když mám hodně světlou tapetu, tak ty hodiny a baterka, signál atd... jsou hodně špatně čitelný... změna barvy by se v takovým případě fakt hodila. Dík za info.