Nokia Lumia 800: Všeobecná diskuze
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
hlasitost u her jde většinou nastavit přímo v té které hře - tak jsem to alespoň vyřešil já, abych mohl hrát v buse a nemusel pokaždé ztlumovat celej foun..
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Psal jsem tu nedavno ,ze jsem oslovil nekolik firem a screeshield jako jedina zareagovala a ma uz i folii pro zadni ramecek fotoaparatu 
-
htcjirka
- smartmaniak

Zakoupena folie je rozhodne lepsim resenim
Jinak u me zatim ani mikroskrabanec na ramecku fotoaparatu,ani u Lumie 800 ani po 5 mesicich u N9
Jinak u me zatim ani mikroskrabanec na ramecku fotoaparatu,ani u Lumie 800 ani po 5 mesicich u N9
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
Něco objektivního k báječnému displeji Lumia 800 
http://www.svethardware.cz/art_doc-7641 ... F5147.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.svethardware.cz/art_doc-7641 ... F5147.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
Pekne, jsem docela zvedavy na test displeje u Lumie 900, zda to bude jeste lepsi - krom typu matice u displeje to uz moc vylepsovat nejde 
Mam Lumii 800 od jejiho vydani v CR, ale dneska mi nechtela najit WiFi. Stranka v nastaveni s WiFi ( tak kde je prepinaci tlacitko a seznam nalezenych siti ) byla proste jen cerna. Po nekolika otevrenich nastaveni WiFi jsem telefon vypnul a ted uz ho nezapnu. Zkousel jsem softreset ( Volume- a Power ) i hardreset ( Volume- + Camera + Power ) a nic. Zitra ji vezu do servisu, ale jen tak se zeptam, jestli to nejde resit nejak jinak? ( moc sanci tomu nedavam, protože telefon se ani nedetekuje na PC, ani nejde zapnout, ani resetovat :( :( )
- Robert Varga
- smartguru

- Zařízení: HTC Titan
Neslo o omylne uplne vybiti? Z nej lze telefon znovu rozsvitit jen originalni nabijeckou ze zasuvky.
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
Také zkus, pokud je to možné, odpojit baterku a znovu po chvíli připojit. Je to osvědčený způsob a někdy to opravdu pomůže.
-
htcjirka
- smartmaniak

Baterku?Ta u Lumie nejde odpojit,to by jsi musel Lumii rozebrat 
Souhlas,displej je to na cem se setrilo a misto toho aby byl displej chloubou spise Lumii jako celek kazi..Tohle se opravdu neda povazovat za skvely displej. Co se mu da uznat je barevny rozsah, obnovovaci frekvence, cerna a kontrast. To ale, ze je plny artefaktu a skvrn, ktere jsou prokazane a priznane samotnym vyrobcem je vec druha
Pokud displej zkoumáte z velké blízkosti, po ostrým světlem, nejlépe s lupou - uvidíte pentile. Když se budete hodně snažit, i nějaké skvrny. (Já si jich ještě nevšiml)
Já mobil používám jako normální člověk a z normální velikosti a nevidím ani pentile, ani skvrny. Ta opakovaná kritika je podle mě přehnaná. Displej je v pohodě. Koukám do něj denně x hodin (ebooky), a nic. Každý ať si ji před koupí prohlédne a sám se rozhodne.
víc mě trápí baterka (kde je ten update?), i když den a půl vydrží. A zvuk je... divný.
Já mobil používám jako normální člověk a z normální velikosti a nevidím ani pentile, ani skvrny. Ta opakovaná kritika je podle mě přehnaná. Displej je v pohodě. Koukám do něj denně x hodin (ebooky), a nic. Každý ať si ji před koupí prohlédne a sám se rozhodne.
víc mě trápí baterka (kde je ten update?), i když den a půl vydrží. A zvuk je... divný.
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
Proto jsem napsal "pokud je to možné". Lumii nemám, ale uvažoval jsem tak, jako u Radara, který má také jednolité tělo a baterka nejde vyjmout, ale jde alespoň odpojit.htcjirka wrote:Baterku?Ta u Lumie nejde odpojit,to by jsi musel Lumii rozebrat...
-
htcjirka
- smartmaniak

Nic takoveho prave u Lumie neni,vzdyt tam byl smajlik Flynne
Nokia ale tvrdi ,ze stistknuti a drzeni power tlacitka + hlasitost dolu nez telefon zavibruje udela stejny efekt jako vyjmuti baterie..
Nokia ale tvrdi ,ze stistknuti a drzeni power tlacitka + hlasitost dolu nez telefon zavibruje udela stejny efekt jako vyjmuti baterie..
Prave kdy z pouzivas dva telefony, kde jeden pentile nema a druhy ano ,tak ten rozdil je markantni a vidis pentile a nemusis si ani brat lupu ci koukat na telefon zblizka..Pokud displej zkoumáte z velké blízkosti, po ostrým světlem, nejlépe s lupou - uvidíte pentile. Když se budete hodně snažit, i nějaké skvrny. (Já si jich ještě nevšiml)
Update ma byt postupne uvolnovan az v rozmezi 2 mesicu,navic neni povinny takze napr. operatori ho muzou preskocit.víc mě trápí baterka (kde je ten update?), i když den a půl vydrží. A zvuk je... divný.
Ja som mal Note s HD displejom ale ze by bol ten displej zly oproti inym nemozem povedat ak chcete vidite pentile ale nic hrozne a cierna je uzasna fakt cierna
Dobrý den,
plánuju si koupit Nokii Lumii 800 z EU distribuce, ale nevím, jak je to pak s aktualizacemi Windows. Je možnost systém aktualizovat stejně, jako kdyby byl koupený z oficiální české distribuce? Nejlépe tak, že telefon sám nabídne aktualizace a já nebudu muset postupovat podle neofic. návodů? Mění se typem distribuce něco jiného než záruka? Má každé Windows a každá Nokia navigace v základní nabídce češtinu/angličtinu (ať je to jakákoliv distribuce)?
Omlouvám se, jestli se tady už něco podobného řešilo, ale já jsem žádnou podobnou odpověď nenašel.
Díky moc za rady!
plánuju si koupit Nokii Lumii 800 z EU distribuce, ale nevím, jak je to pak s aktualizacemi Windows. Je možnost systém aktualizovat stejně, jako kdyby byl koupený z oficiální české distribuce? Nejlépe tak, že telefon sám nabídne aktualizace a já nebudu muset postupovat podle neofic. návodů? Mění se typem distribuce něco jiného než záruka? Má každé Windows a každá Nokia navigace v základní nabídce češtinu/angličtinu (ať je to jakákoliv distribuce)?
Omlouvám se, jestli se tady už něco podobného řešilo, ale já jsem žádnou podobnou odpověď nenašel.
Díky moc za rady!
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
To jsem čekal, že pár jistých lidí se k objektivnímu měření výborného displeje Lumie 800 subjektivně vyjádří (bude nadávat) mnohem dříve 
Zkousel jsem snad vsechno: nabijeni ze sitove nabijecky, z PC, autonabijecku, softreset, hardreset, nic nefungovalo. Dneska v Nokia servise mi pracovnice rekla, ze jsem s timhle prvni, ale ze oprava bude trvat mene nez tyden. Takze to nemusíme brat jako nejaky globalni problem, ale jako ojedinelou vec. 
Nevadi, zkusim si zase jak se zije bez mobilniho telefonu ( nahradni jsem zvdorile odmitnul, zase tak zavisly na telefonu nejsem
), venku je prece tak pekne. 
Nevadi, zkusim si zase jak se zije bez mobilniho telefonu ( nahradni jsem zvdorile odmitnul, zase tak zavisly na telefonu nejsem
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
Presne tohle se mi stalo uz asi trikrat, zatim se mi to vzdy podarilo nejak vyresit. Co jsem zjistil ctenim diskuzi i vlastnimi pokusy, tak se pravdepodobne jedna o SW chybu, kdy system spatne meri zbyvajici mnozstvi energie v baterce a hlasi vetsi nabyti, nez je realne. Potom pokud uz fyzicky dochazi baterka, tak zacne system selhavat - prvni projev je ten, ze nejde zapnout WiFi, dale ani dalsi aplikace, nakonec je treba telefon fyzicky vypnout.Zkousel jsem snad vsechno: nabijeni ze sitove nabijecky, z PC, autonabijecku, softreset, hardreset, nic nefungovalo. Dneska v Nokia servise mi pracovnice rekla, ze jsem s timhle prvni...
Na oficialnim foru Nokie to hlasi desitky lidi, mozne je, ze to posledni firmware uz vyresil, ten jeste nemam.
Take je zvlastni, ze i kdyz je mobil vypnuty, tak je stale mozne pripojit telefon k PC a pomoci Zune synchronizovat fotky, nahravat novou hudbu, atd.
Postup, ktery mi vzdy pohohl, posledne to bylo za 5 minut vyreseno:
Vypnout, pokud to jeste jde (obcas prestane reagovat i tlacitko na vypnuti)
Pripojit originalnim kabelem na originalni nabijecku do zdi - to je dulezite
Podrzet na cca 10-15 vterin soucasne On a Volume Down (nevim ted presne, v jakem poradi) - dokud mobil nezavibruje.
Potom by melo po chvili naskocit logo a telefon se zapnout.
-
htcjirka
- smartmaniak

Tak Radek uz prehanel nejen v recenzich,Lumia je pro nej jeden superlativ za druhym..nejednou uz ukazal neobjektivitu a az prilisne vychvalovani..
Jinak dalsi zajimave zjisteni.Lumia 800 se prodava se dvemi variantami cocky fotoapratu.Neni to nic divneho,ze se behem vyroby meni dodavatele nejen displeju apod., ovsem zde je jedna cocka vetsi a druha je mensi..uz pouhym okem to bije do oci..Skoda,ze ted nemam po ruce nejaky dobry fotoaparat, abych mohl udelat pekne detailni foto.
Jinak dalsi zajimave zjisteni.Lumia 800 se prodava se dvemi variantami cocky fotoapratu.Neni to nic divneho,ze se behem vyroby meni dodavatele nejen displeju apod., ovsem zde je jedna cocka vetsi a druha je mensi..uz pouhym okem to bije do oci..Skoda,ze ted nemam po ruce nejaky dobry fotoaparat, abych mohl udelat pekne detailni foto.
-
htcjirka
- smartmaniak

Uvedl jsem to jen jako zajimavost,navic efekt to neni,je znatelne mensi.Neco podobneho bylo i u Motoroly,kde byly tez na jednom modelu montovany dve ruzne cocky a s jednou cockou podavala Motorola horsi vysledky..Mam oba telefony s "ruznymi" cockami k dispozici,tak aspon zkusim jestli bude mezi fotkami rozdil..
-
htcjirka
- smartmaniak

Tak rozdil tam skutecne,z te mensi cocky lezou fotky s horsim barevnym podanim,barvy jsou "vyblitejsi",ostrost zustava stejna..Lumia co kus to original,pritom obe jsou z ceske distribuce a ta s mensi cockou je novejsi.