Nokia Lumia 800: Problémy a jejich řešení

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Post by spellshaper »

Nejlepší bude přesvědčit ajťáka, aby ti povolil exchange. Používám firemní a je to paráda - kontakty, kalendář, task list všechno v pohodě funguje!
Kalash
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800 černá

Post by Kalash »

shellshaper - já jsem optimista, ale tohle nepůjde. Možná to ani neumí... :D Teď na to budu samozřejmě víc tlačit, ale potřebuju nějakou alternativu...
robajz
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800 black

Post by robajz »

Kalash - přesně tak, souhlasím se spellshaper, synchronizace exchange funguje ve všech oblastech perfektně. Alternativu bych nehledal, akorát si tím zaděláš na problémy ... v práci Exchange, na mobilu Google ... do budoucna chaos.

Nerozumím IT, kde používají exchange a není zprovozněna tahle základní funkcionalita. Budeme Ti držet palce:).
Premoziteldraku
nováček
nováček
Zařízení: Nokia

Post by Premoziteldraku »

Zdravím,

připravil jsem si pro zdejší odborníky hned několik dotazů.

1. Nedávno jsem měl problém s domácím připojením na internet a dost nutně jsem se tam potřeboval dostat - ideálně přes PC. Napadla mě tedy zdánlivě jednoduchá věc - připojit Lumii k PC a tím získat přístup na net prostřednictvím PC - což by pro mě bylo značně rychlejší a lepší řešení. Nicméně tak, jak to bylo na mé staré Nokii se Symbianem jednoduché, nyní jsem na to prostě nepřišel... v programu Zune je snad jen možnost kopírování obrázků, videa atd. To mě přivedlo hned k další podotázce - zda-li bych vůbec mohl spravovat v PC např. kalendář v mobilu a všechno možné, jak tomu bylo u Symbianu a programu Nokia PC suit.

2. Jelikož jsem se přes PC tedy nedokázal na net s pomocí Lumie připojit, zbyla mi pouze ta Lumia. Mj. jsem potřeboval nutně nejlépe stahnout, minimálně prohlížet 3 přílohy v poště na jistém webu. 1 byla ve dormátu docx - tu jsem si do mobilu bez problému stahnul a následně otevřel, další 2 ve formátu jpg - ty se mi sice jakoby otevřely, ale ani po delším čekání obrázek vůbec nenaběhl. Což byl celkem problém a když už jsme u toho, potřeboval jsem si alespoň zmiňovaný dokument vytisknout - tedy nějak dostat na PC, to se mi ovšem také nepodařilo, ač jsem to zkoušel všelijak vyzkoumat.

3. Je tomu také pár dní, co se mi (z mého pohledu zničehonic - reálně to bezdůvodně asi nebylo...) rapidně snížila výdrž telefonu. Odhadem tak o 60% původní výdrže. Názorně: dříve mi po nabití mobil ukazoval odhadovanou výdrž asi 2 dny a řekněme 5 hodin, nyní mi ukazuje třeba 22hodin, což je už docela žalostná doba. Prosím o radu, čím by to mohlo být a jak to "opravit". Mám pocit, že to snížení nastalo hodně časově blízko doby, co jsem Lumii poprvé připojil k PC, i když mě nenapadá jediný důvod, proč by to mělo být se snížením výdrže jakkoliv spojené a dostalo se mi už také rady, že to bude pravděpodobně tím, že jsem si nainstaloval aplikaci Počasí, která je údajně díky neustálým aktualizacím stavu hodně náročná. Tu jsem ovšem už odinstaloval a problém přetrvává.

Předem děkuji mnohokrát za rady.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Napadla mě tedy zdánlivě jednoduchá věc - připojit Lumii k PC a tím získat přístup na net prostřednictvím PC - což by pro mě bylo značně rychlejší a lepší řešení.
Pokud jsem te dobre pochopil a nemyslel jsi to obracene,tak toto umi WP a tim padem i Lumia v zakladu,pokud mas telefon pripojeny k PC a spustene Zune,automaticky si Lumia bere net z PC..
Obracene,tj. sidlet z Lumie 800 net pro PC zatim nejde.Lumii ceka upgrade, ktery povoli sdileni netu pres wifi..
Je to jen docasny handicap Lumie 800 ci 710,ktere jeste sdileni netu nedostali..
Jinak na program a funkcnost jako PC Suite zapomen.
Spravovat a synchronizovat kalendar muzes prave pres svuj live,hotmail ucet ci jiny pokud pouzivas google ucet apod..
Premoziteldraku
nováček
nováček

špatně jsem se vyjádřil - chtěl jsem dostat internet z mobilu na PC a že není k dispozici program typu PC suit mě docela rmoutí, Zune mi přijde velice nepřehledný a s velice omezenými možnostmi
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Tak sdileni bude z mobilu mozne,ale az v jednom z dalsich updatu,jen pres wifi,ne pres kabel.
U WP je bohuzel vsechno jinak,omezeneji a zpatecnicky,nejen pro byvaleho Symbianistu..
Premoziteldraku
nováček
nováček

prosím ještě někoho o další rady s problémy zmíněnými v mém původním příspěvku, děkuji
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Koukam,ze tam mas jeste vydrz..postupne je distribuovan update 12070,ktery definitivne resi problem s vydrzi,ktery nekteri uzivatele maji,i tam nezbyva nez vydrzet,jelikoz se vydrz vice nez zdvojnasobi..
Co se tyce toho stazeneho dokumentu,standardni cestou nelze oficialne kopirovat dokumenty stazene do telefonu smerem do PC.Pokud jsi presel ze Symbianu tech omezujicich a prekvapujicich novinek te bohuzel ceka vice..
Premoziteldraku
nováček
nováček

ale není to trochu divný, že se mi ta výdrž takhle snížila najednou? jinak jsem teda hodně nemile překvapen, očekával jsem, že ty problémy, o kterých jsem psal, byly vesměs chyby mojí nevědomosti a ne to, že to opravdu není možné... to mě přivádí k myšlence - když není možné z mobilu dostat do PC dokument, je to možné vůbec obrácenou cestou? případně dostat do mobilu třeba pdf soubor?
Kalash
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800 černá

Post by Kalash »

Můžeš využít skydrive, nebo si dokument poslat mailem. Je to jedna z věcí, která mě na WP zlobí. Přes kabel se synchronizují jen obrázky, hudba a videa. Na kontakty, dokumenty a další soubory zapomeň.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Dokumenty z mobilu i do mobilu jde dostat,ale neoficialnimi aplikacemi dalsich stran..ale je to nepohodlne a krkolomne.
Nektere Lumie mely problem ten, ze se nedobijí na plnou kapacitu baterie,postupne se s pouzivanim tato prahova plna kapacita porad snižuje..ale jen u některých..např. Hard Reset(tovární nastavení) vrátí původni výdrž zpět..U pár kusů to i byla HW vada a bylo potřeba reklamovat telefon(zejmena u modré varianty Lumie)
Ikdyž bylo vydáno několik aktualizací, které to měli řešt,skutečně a plošně to řeší až právě zmíněný firmware 12070..
7kubo
nováček
nováček
Zařízení: nokia lumia 800, 920, icon, 930

Post by 7kubo »

hojte
od vcera mam bielu lumiu 800 a mam velky preblem :( neviem dostat kontakty z mojej starej nokie do lumie. telefony sa normalne sparuju (mam e72) v aplikacii prenos kontaktu a objavi sa obrazovka na ktorej je popisane ze ide preniest 480 kontaktov dam pokracovat a vzdy vyhodi hlasku: pripojeni bylo preruseno. zkuste se znovu pripojit :(
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Pak mas smulu,ne se vsemi modely tato funkce funguje.
Kontakty si normalne z E72 vyexportuj do souboru at uz pres telefon nebo nokia ci pc suite.K WP telefonu stejne musis mit live ucet,tam si pak vyexportovane kontakty pridas pomoci importu ze souboru.
7kubo
nováček
nováček

Post by 7kubo »

akurat som zistil e to nie je e72... skusil som aj 701 a aj n900 a vzdy to iste. potom som skusil bratove kontakty a tie funguju takze problem musi byt vo formate ojich kontaktov...(dokoncxa ked som si nechal len 10 kontaktov v telefone tak to fungovalo)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Vyexportuj si ty kontakty do souboru a naimportuj pod svuj live ucet ktery mas k WP telefonu.
7kubo
nováček
nováček

Post by 7kubo »

ako to vyexportujem? cez nokia suit mi to urobi len celkovu zalohu
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Tam si vlezes do kontaktu,vybrat vse a exportovat
7kubo
nováček
nováček

Post by 7kubo »

tak nakoniec som zistil ze ked tych kontaktov necham v telefone 40 a menej tak vsetko funguje. naozaj zvlastne
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

K displeji - proste Amoled,kazdy si tech fleku opravdu nevsimne a kdyz se vetsiny zeptas odpovi ti ,ze je tam nema.Ono to neni videt a musi to byt takova svetlejsi cerna a ve tme,je to pak dobre videt..Trpi tim vsechny Lumie i N9 i Razr a dalsi,u kazdeho jsou ty fleky a rozsah jine,ale bezne to videt neni.

Ke krytce - co kus to original,jelikoz kovovy dil,ktery ma na sobe mimo jine tycinku, do ktere je zacvaknuta krytka je u kazde Lumie jinak nalepen.Krytka na kazde Lumii i N9 je jinak utopena takze na nektere se otevira krasne lehce a u nektere Lumie je potreba pouzit nehet atd.Proste kdyz das vedle sebe 5 Lumii u kazde pujde ta krytka jinak otervirat a jinak sedet.
To same i s tlacitky.Tlacitka jsou na Lumii v unibody volne vlozena a po te je v unibody pri vyrobe nalepena slitina nejen s flex pro tlacitka..tato slitina je tez nalepena u kazde Lumie jinak..nekde neni poradne prilepena az do kraje a tlactka jou pak volnejsi nebo cvakaji,u jine je to poradne vlepeno az do kraje a talcitka jsou pevna.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”