Nokia Lumia 800: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Možná není Meego mrtvé do roku 2015 a tu a tam dojde aktualizace, mění to ale něco ? Systém úžasný to rozhodně není, jeho ovládání nemusí sedět každému a rejpat se v shellu můžu i v Androidu, který je určitě lepší než Meego. Meego nemá za sebou žádnou silnou vývojařskou základnu, možná kdyby se Intel a Nokia dohromady začli znovu tvořit určitě by to byl zajímavý OS, takto je to velmi okrajová záležitost, rozhodně okrajovější než WP. Ať je WP nehloupější OS, ať neumí miliardu věcí, každý systém má svého kupce, kromě OS, které mají minimální podporu a nejsou prakticky ničím zajímavé. N9 jsou plné bazary, lidé je vracejí, čekali víc, nedivím se od telefonu co při uvedení stál 14 tisíc a nepřinesl kromě designu nic. Pořád se snažit hájit okrajový OS je skoro stejné jako hájit WP, na nic a k ničemu. Každému něco vyhovuje, já například jsem se svým nejhloupým OS (WP) spokojený a rozhodně více než jsem byl po používání Androidu na pár zařízeních s různými verzemi OS až po nejaktuálnější a momentálně bych se rozhodně k ničemu nevracel. U WP si užívám telefonu, výborné řazení a hledání ve zprávách, kombinace messengeru a sms, facebook chatů, emaily krása, telefon neškube, ani když v něm je přes 6 tísíc zpráv v konverzacích a přes 3 tisíce emailů, otevřu si každý office dokument bez problémů, práce s prohlížečem je rychlá a vcelku spolehlivá, stabilita systému naprosto ohromující. Ano jsou věci co WP neumí a jsou věci co chybí, ale to co umí, umí velmi dobře a spolehlivě a to je lepší cesta než umět vše, ale polovičatě a nestabilně.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

to je lepší cesta než umět vše, ale polovičatě a nestabilně.
To nastesti neni pripad MeeGo ;-)
N9 jsou plné bazary, lidé je vracejí, čekali víc
Byl jsi ted nekdy v bazaru??Videl jsi kolik je tam hromada Lumii 800??Tak petinasobne vice nez N9.Lide take cekali vic od WP a pekne dlouho uz jsou opijeni rohlikem az prijde Mango,az prijde Tango az prijde tohle a porad nic..
Možná není Meego mrtvé do roku 2015 a tu a tam dojde aktualizace, mění to ale něco ?
Meni,mas 3 krasne roky se systemem ,ktery te neomezuje a nedela z tebe blbce ,ze tuhle funkci nepotrebujes apod.S timto systemem nepojedes na sliby jako s WP.Navic 3 roky ani neni zivotnost telefonu u uzivatele.Takze je to dostatecna doba.
Navic MeeGo neni o nejakem rejpani v shellu,to tady tvrdil kdo? :roll:
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Asi by bylo na case pozadat nejakeho moderatora o promazani teto diskuze - trochu tu prerost spam od uzivatelu, kteri se nemohou prenest pres fakt, ze Meego je mrtva platforma - v diskuzi o Nokia Lumia 800 a Windows Phone nema podobny offtopic co delat. Diky :roll:

Btw. kdyz uz mluvim o tom Meegu, N9 byl asi jediny telefon, kde mi trvalo asi dve minuty v showroomu, nez se mi podarilo odemknout uvodni obrazovku, zakladni lock screen! a dostat se do menu, mackal jsem, klikal jsem a nic. Az potom jsem si vzpomnel, ze na MFF days rikal nekdo z Nokie, ze ten telefon je zalozeny na gestech soupani pres hrany, tak jsem to zkusil a fungovalo to. Nebyt teto rady, asi by se mi to nepodarilo. Takto ne-intuitivni system jsem uz dlouho nepotkal, abych pravdu rekl :)
janac_marek
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

Post by janac_marek »

Klasicky blabol ,zmatenost a nesmyslna obhajoba nesmyslu proč "ne" pravy multitasking..V tom uz te nejen se Standou zname co jsi schopny vyplodit jen, aby jsi obhajil sve WP a falesny multitasking..Nevim co te recnis o nejakem prehrivani,jak to souvisi s multitaskingem??Jak muzes takove nesmysly s titulem IT vyplodit??Ja nastetsi pouzivam oba systemy a mnohem lepe dokazu posoudit, nez ten kdo MeeGo nepouziva dlouhodobe a pouziva jen WP a jede si svou..Tech chybejicich veci je vice co WP nestihl a jiny mrtvy system, ktery tu neni ani rok je stihnul od zacatku a stabilne.. ;-)
Nechcel som reagovať. Ale musím :(
Ty vždy dokážeš do človeka tak rýpať.... Ale prečo? Prečo to vlastne robíš? Uspokojuje ťa to nejako?
Ty s tvojím IT titulom čo rozprávaš? Vari mi chceš povedať, že ak sa procesor viac vyťažuje a beží na vyšší výkon, tak stále spotrebúva rovnakú energiu a produkuje rovnaké teplo? VEĎ TO JE HOVADINA. O čom ma ty chceš presviedčať preboha?
Veď toto je základný problém súčasnej doby - priniesť čo najvyšší výkon s minimálnou spotrebou a najmenšou produkciou tepla. Čím výkonnejšie železo, tým viac papá a viac produkuje tepla. Pozrime nový iPad.

A k WP...
Stále mi vkladáš do úst veci, ktoré som nepovedal. Najprv mi povieš, že Nokiu vychvaľujem do nebies a nevnímaš, čo zlé na ňu napíšem (iní mi zase napíšu, že na nej hladám chyby, ktoré tam nie su - displej).
A o WP... Pozri. Dnes sú na trhu 3 perfektné systémy. Áno, 3. Pretože zvyšok je minorita. Do minority by som zaradil aj WP, keby za ním nestál Microsoft, ktorý jednoducho ako jeden zmála má prostriedky na jeho pretlačenie.
Android, iOS a WP. Ja si myslím, že tieto 3 systémy dokážu uspokojiť potreby takmer každého. Žiaden nie je dokonalý. Lenže ty proste nedokážeš akceptovať fakt, že ak si niekto dá dokopy plusy a mínusy systémov, môže sa pre neho zdať ako najlepší alebo ako takmer dokonalý iný systém ako tebe.
Mal som všetky 3 systémy a som plne objektívny. WP sa mi zdá ako niečo medzi iOS a Androidom. Nemienim o tom ďalej debatovať. Jednoducho mi vyhovuje a je to parádny systém. Áno, chýba mu mnoho. Ale nemám pocit, že by Microsoft vyvíjal pomalšie ako Google a rozhodne je rýchlejší ako Apple.

Mimochodom so sestrinim novým Xperia Ray som existoval týždeň. Chcel som špeciálne pre teba natočiť videá a ver, že ich mohlo byť kopec a dať ich do Android sekcie. Ale vykašlal som sa na to. Vieš prečo? Pretože nemám potrebu 'prudiť' v Android sekciách. Prečo to iní stále robia pri WP neviem, ale nebaví ma to. Samozrejme vidím aj výhody Androidu, ale ani jedna nie je pre mňa tak dôležitá aby to prekonalo výhody WP. Jednoducho s tým telefónom sa nedá normálne pracovne existovať, pretože to je hračka (konkrétne rozprávam o HTC Desire HD a SE XPeria Ray, SE Mini, Samsung Galaxy Ace). Iné som nemal.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Ale vykašlal som sa na to. Vieš prečo? Pretože nemám potrebu 'prudiť' v Android sekciách.
Vykaslal jsi se na to,protoze jsme meli se Standou pravdu a utloukli jsem te argumenty.. :roll:
Nemel jsi si pravdu ani s flashem ani s multitaskongem,i Standa ti to jasne vysvetlil a poslal video.
Nakonec se ukazalo ze za ten sekavy flash mohli samotne stranky a zakusovali i pocitac.To jsi otevrel stare tema ktere navic jasne uz tehdy hovorilo proti tobe.Jsem rad ze jsi to pripomel.. ;-)
Vari mi chceš povedať, že ak sa procesor viac vyťažuje a beží na vyšší výkon, tak stále spotrebúva rovnakú energiu a produkuje rovnaké teplo? VEĎ TO JE HOVADINA. O čom ma ty chceš presviedčať preboha?
Veď toto je základný problém súčasnej doby - priniesť čo najvyšší výkon s minimálnou spotrebou a najmenšou produkciou tepla. Čím výkonnejšie železo, tým viac papá a viac produkuje tepla. Pozrime nový iPad.
Ptam se te podruhe jak to souvisi s N9 a pravym multitaskingem?? :roll: Ja se tady s tebou nepru o vyrobe tepla a nechtel jsem prednasku o procesorech a vyrobe tepla apod a o nejakem novem iPDau.. :roll:
Ty smotas a pletes vse dohormady a primotas do diskuze upne neco jineho..odpovidej uz konecne konkretne a k veci.Pak jsou tve posty dlouhe a o nicem,jen plne zmatenych slov.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Vykašlal som sa na to, pretože to nemá zmysel.
Mal som pravdu aj s flashom. A nie len na sme. Jednoducho flash sa tam neopatí mať zapnutý.

A video, čo poslal Standa, nebolo o Androide a proti tomu video absolútne nič nemám a na holom fakte o spotrebe to nič nemení.

PS: A ak nevidíš súvislosť s vyšším výkonom procesoru pri dvoch paralelne bežiacich procesoch, tak áno, môže to na teba pôsobiť zmätene.

PS2: Zajtra to video kvôli tebe spravým. Nebavia ma tvoje reči do vetra. Natočím to pustené video na STAROM NETBOOKU s ATOMOM. Čo je to za hovadinu, že video seká na PC? To aké rachotiny máte? A odlišujte láskavo sekanie od nedostatočného bandwitchu zo strany sme.sk . To je niečo úplne iné.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Vykaslal jsi se na to,protoze jsme meli se Standou pravdu,je to jednoduche a neni se za co stydet.Nebylo co spatneho natocit,proto jsi ani nemohl nic poskytnout,jednoduche jak facka.
PS: A ak nevidíš súvislosť s vyšším výkonom procesoru pri dvoch paralelne bežiacich procesoch, tak áno, môže to na teba pôsobiť zmätene.
Zmatene doposud pusobis ty,kdyz tu zacnes psat o nejakych iPadech a vysvetlovat zahrivani apod.Jak to souvisi s N9?
Nijak,nijak se nezahriva diky pravemu multitaskingu,s vydrzi tez neni problem.Nevim proc jsi tak zmateny,mozna jen zblazneny do WP a za kazdou cenu si obhajit proc to nema tohle a tamhle to. ;-)
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Povedal som, kvôli tebe to natočím, lebo ty si budeš ináč myslieť len to svoje.
Okrem toho natočím ďalšie dve videá, ktoré som chcel + pridám krátky pokec z týždennej existencie s toutou hračkou pre študentov.
cira
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Nexus

Post by cira »

Ahoj chlapci.
Už mě nebaví číst Vaše hádky. Zde by bylo rozumné, aby zasáhl admin a řádně to zde promazal!!!!
Pokud si chcete vyměňovat názory, založte si nové téma a tam si klidně roztrhejte občanky!!!
Děkuji za pochopení
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Okrem toho natočím ďalšie dve videá, ktoré som chcel + pridám krátky pokec z týždennej existencie s toutou hračkou pre študentov.
No konecne,apon nejake činy nez kupa zmatenych placnuti ;-) Nezapomen aby to bylo vyvazene a nezaujate ;-)
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Obávam sa, že pri tebe to bude aj tak jedno :)

PS: A čo je už aj tá N9 úžasne dokonalá, že na ňu fyzikálne zákony neplatia čičo? :D
My sa buď nechápeme, alebo neviem. Ale dlho som sa tak schuti nezasmial :)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Nebude,hlavne aby to bylo a zase to nevysumelo do ztracena ;-)
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Jirko to nemá smysl, nebourej dětem domeček. Jaké jsou dle mých zkušeností výhody "moderně omezeného" Windows Phone oproti plně multitaskingovým OS?
Výdrž baterie? Ani náhodou, všechny mé WP telefony (Omnia 7 a Venue Pro) vydrželý TOTÉŽ co Androidy. U PlayBooku se na výdrži nejvíc podepíše nonstop zapnutý bluetooth tethering veškerých dat/internetu z telefonu, multitasking se v tomto provoze nijak negativně nepodepisuje.
Stabilita? Upřímě - ano, WP je nejstabilnější OS, co jsem měl. Za rok používání WP jsem musel restartovat 3x, BB PlayBook (full multitasking, Flash) za 3 měsíce 2x (tzn. za rok dejme tomu to bude 8x). Vyvažuje mi výhoda o pět restartů ročně méně výhody a volnost multitaskingu? Absolutně NE - je to absurdní hodnota v poměru ke komfortu a výhodám. Naopak je smutné číst stížnosti místních WP vývojářů, majících problémy s aktualizacemi Live Tiles, protože tak to prostě WP má a kluci s tím ani přes všechnu snahu nepohnou.
"Mrtvost" systému? Prázdný argument. Morální životnost mobilních zařízení je krátká a určitě mě nebude bolet si za rok a půl koupit něco úplně jiného. Nejsem fanatik, na různé platformy skáču podle jejich nabídky, ne podle "značky".

Ona jedna věc jsou místní teoretici s naučenými knižními fakty a druhá věc je realita a reálná zkušenost. Nech je Jirko tak... :-) Celý názor ale určitě honem smazat - střízlivost a realita se do nadšenectví nikdy nehodí ;-)
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

to je lepší cesta než umět vše, ale polovičatě a nestabilně.

To nastesti neni pripad MeeGo ;-)
Tak to není zdaleka pravda.
N9 jsou plné bazary, lidé je vracejí, čekali víc

Byl jsi ted nekdy v bazaru??Videl jsi kolik je tam hromada Lumii 800??Tak petinasobne vice nez N9.Lide take cekali vic od WP a pekne dlouho uz jsou opijeni rohlikem az prijde Mango,az prijde Tango az prijde tohle a porad nic..
Ano byl, jeden dokonce máme na naší prodejně, neříkám, že jsme žádnou Lumii v bazaru neměli (i když se vždy rychle prodali) , ale N9 máme dost, to samé v naší lokalitě mobilpohotovost a další.
Možná není Meego mrtvé do roku 2015 a tu a tam dojde aktualizace, mění to ale něco ?
Meni,mas 3 krasne roky se systemem ,ktery te neomezuje a nedela z tebe blbce ,ze tuhle funkci nepotrebujes apod.S timto systemem nepojedes na sliby jako s WP.Navic 3 roky ani neni zivotnost telefonu u uzivatele.Takze je to dostatecna doba.
Navic MeeGo neni o nejakem rejpani v shellu,to tady tvrdil kdo? :roll:[/quote]

Ne nemění, protože další telefon s Meegem nebude (neplánuje se), ale další telefony s WP budou (plánují se), uživatelé preferují také to, aby zařízení mělo nástupce, oni si mohli vybrat a jednodušše bez zbytečností přejit, co budou ty chudáci hloupý uživatelé dělat až budou muset přejít na něco naprosto nového "z tak dokonalého meego" ? To, že podpora bude do roku 2015 je sice moc pěkné, ale kolik aktualizací ještě uvidíme ? 1 nebo 2 s minimálníma funkcema navíc ? Tleskám a kupuju :roll:
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Tak to není zdaleka pravda.
Tak pouzivam oba systemy,takze rozhodne vim lepe jak na tom je WP i MeeGo ;-)
Nebo tu bude jiny system ,ktery nabidne vice muziky a nebude omezovat.Takze podpora do roku 2015 je vice nez dostatecna.
uživatelé dělat až budou muset přejít na něco naprosto nového "z tak dokonalého meego" ?
Do te doby snad slavny Microsoft z WP udela opravdu chytry system ;-)
Moc se me libi, kdyz nejaky system ma pokrocilejsi funkce, hned kazdy zacne psat a prevede vec na to,ze se nemusi rypat v shellu apod. :lol:
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Měl jsem bazarovou N9 modrou z bazaru půjčenou a zkoušel si jí, telefon se mi moc líbil, OS nikoliv. Tím to ukončím. Do té doby jsem měl Android a pak jsem přešel k WP a světe div se, po okoukání jsem spokojený a to jsem už nevěřil.
janac_marek
smartguru
smartguru

Post by janac_marek »

Jirko to nemá smysl, nebourej dětem domeček.
Ale hraťa sa tu chce niekto iný....
Kašlime na to už.
Dagan
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800 a 920, LG G2

Post by Dagan »

Tak uz me to nedalo ...

jen chci rict, ze sem urcite nechodi jen fun Nokie jsou i lidi kteri lumii maji a jsou schopni si priznat ze ma chyby

tohle je asi nejfrektovanejsi forum pro WP na ceskem internetu, tak prosim zkuste sem davat informace ktere maji nejakou hodnotu, kazdy clovek si potom rozhodne zda je to telefon system pro nej nebo ne

a i kdyz ma htcjirka v podpisu ze WP je nejhloupejsi system uvedomte si ze ho porad pouziva takze neco se mu na tom systemu asi libi - asi nebude hlupak aby pouzival nejhloupejsi system na trhu jen kvuli uzasnym prispevkum na forum ...

ja osobne verim ze MS se podari vse nejak rozumne spojit a potom budu mit xbox telefon pocitac/tablet hezky propojen a dostane se me to co na jinych platformach ne ... uvidime zda se to MS podari
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Standa wrote:"Mrtvost" systému? Prázdný argument. Morální životnost mobilních zařízení je krátká
Nejde přece o životnost zařízení, ale platformy. Když si koupím aplikaci pro WP, používám ji teď i za rok i za dva roky na úplně jiném telefonu. Morální životnost mobilů je krátká, ale zakoupené aplikace zůstávají u Live ID. U Meego konečná... U Symbianu taky.

Proč by někdo nyní investoval do 50 apps na Meego a za rok zase u WP? Moudrý člověk jde do WP.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

Dagan wrote:a i kdyz ma htcjirka v podpisu ze WP je nejhloupejsi system uvedomte si ze ho porad pouziva takze neco se mu na tom systemu asi libi - asi nebude hlupak aby pouzival nejhloupejsi system na trhu jen kvuli uzasnym prispevkum na forum ...
Přesně tak. Bohužel jen málokdo zde se umí na věc podívat tak otevřeně jako ty. Proto mají s Jirkou pořád problém - chybí jim střízlivý nadhled.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”