Live Tiles - k čemu jsou... (vyřešeno?)
-
Lupus
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)
Kreid: Výborně, je teď aspoň jasně vidět, že se skutečně nejedná jen o problém týkající se nás pár exotů a rejpalů nebo dvou modelů smartphonu... navíc zcela shodné projevy jako u Flynna a mne.
Špatné je, že tedy ani jen 3 LT neprojdou:( ... sakra, už jsem začínal doufat...
Špatné je, že tedy ani jen 3 LT neprojdou:( ... sakra, už jsem začínal doufat...
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
Jsem zvědav, jak dlouho mně vydrží ten stav, co trvá už od včera. Jediný HTC Hub nejede, ostatní ano. Pravidelnost Meteoservisu je indikována časem na radaru, tam se to dá dobře sledovat.
-
Lupus
- častý přispěvatel

Tak to jsme na tom stejně. Taky mi to jede druhý den (od páteční půlnoci). No, dávám tomu ještě tak dva dny, maximálně tři...
-
Flynn
- smartmaniak

Hlášení po 24 hodinách bezchybného fungování všech aplikací: tak, jako všechny se bez problémů updatovaly celou dobu a ve stejný čas, dnes si udělaly 3x30 minutovou pauzu. Nešla ani jedna, ani WP Zprávy. Kolem 19:15 se najednou všechny probudily a zase fungují, opět všechny ve stejnou dobu.
-
Lupus
- častý přispěvatel

3. den fungování u mne: stále vše jede (čas od času nějaký půlhodinový výpadek promíjím
) a řekl bych že nikdy to tak dobře nefungovalo co mám WP, takže čekám každým okamžikem opětné umření všech LT...
BTW - jedna aplikace, která se mi nezdá úplně košer (a proto ji teď nemám ani nainstalovanou): Week View - nějaké zkušenosti s ní?
BTW - jedna aplikace, která se mi nezdá úplně košer (a proto ji teď nemám ani nainstalovanou): Week View - nějaké zkušenosti s ní?
-
Flynn
- smartmaniak

Week View mám spuštěnou na pozadí, ale v podstatě ji nepoužívám, protože si do kalendáře nic nezaznamenávám. Měl jsem tam (sakra! asi v době, kdy jsem začal zjišťovat, že s Live Tiles není všechno v přádku) připomínku, že mám jít k doktorce na kontrolu). Od té doby je v klidu a jen se v noci změní na další den. Dnes jsem zrušil běh na pozadí u HTC Hub a včera odinstaloval microsofťáckou Weather. Tyto dvě věci nic neovlivnily.
Není možné že ta pauza nějak souvisí s tím, že si telefon používal méně, či vůbec? Tedy že byl déle zamčený? Páč já mam pocit, že to s tím u mě souvisí.Flynn wrote:...dnes si udělaly 3x30 minutovou pauzu. Nešla ani jedna, ani WP Zprávy. Kolem 19:15 se najednou všechny probudily a zase fungují, opět všechny ve stejnou dobu.
-
Flynn
- smartmaniak

Nemyslím si to, můj telefon bývá pravidelně zamčený převážnou dobu a někdy hodně dlouho. Nejdéle celou noc. Nepřepínám ho do leteckého režimu, nevypínám ho. Přesto poslední dobou jede i v noci. Když stávkoval, tak změny neproběhly ani přes noc, ani když jsem jej nechal na nabíječce zapnutý. Ale, a to je velké ALE, právě mě napadlo, zda to nemá nějakou souvislost s problém, který je popsán zde http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=136&t=28814" onclick="window.open(this.href);return false;. Víme, že má cca 15 sekund za každých 30 minut na to, aby změnil všechny dlaždice, pokud jejich aplikace dostaly čerstvé údaje. Ale když budu s telefonem pracovat právě v tomto časovém období a zrovna bude bloknutá Wifi, nebude stahovat ani ze 3G, protože telefon se dál chová tak, jakoby Wifi šla (indikace svítí), proto ani na 3G nepřepne. Stává se mi to několikrát za den, když něco hledám na Marketplace nebo načítám nějaké stránky a je to stále ve stavu načítání. Vlezu do nastavení Wifi, vypnu ho a po chvíli zapnu, anebo uspím a probudím telefon a stránky se načtou. Jestli se zrovna trefím do času update LT, když takto telefon používám, prošvihnu jeden 30 minutový termín. Náhodou se můžu trefit i 3x za sebou. Přesto to nepovažuji za pravou příčinu a jen odstranění této závady to může potvrdit nebo vyloučit.
Snad jsem to napsal dost srozumitelně
Snad jsem to napsal dost srozumitelně
-
Lupus
- častý přispěvatel

Flynne, to co píšeš, není pravda. Jeden každý agent má 25 (a ne 15) sekund na svůj běh (pokud ho neutne OS - překročení paměti, zatížení procesoru), ne všechny dohromady! Proto je i v dokumentaci klauzule o rozmezí 30-40 minut, kdy může být refresh konkrétní aplikace spuštěn. Navíc se toto týká tzv. Periodic Agents, pro ty náročnější na zdroje (Resource-intensive Agents) platí ještě daleko tvrdší podmínky. Ty naše běžně použivané aplikace ale patří do té první skupiny.
To, cos psal v minulém příspěvku o WiFi a 3G, je hraniční případ, který určitě nezpůsobuje několikadenní výpadek funkčnosti LT - ale může způsobit vynechání jednoho refreshovacího okna stejně jako jiná konstelace, kterou OS vyhodnotí jako zátěž a vynechá refresh.
To, cos psal v minulém příspěvku o WiFi a 3G, je hraniční případ, který určitě nezpůsobuje několikadenní výpadek funkčnosti LT - ale může způsobit vynechání jednoho refreshovacího okna stejně jako jiná konstelace, kterou OS vyhodnotí jako zátěž a vynechá refresh.
-
Flynn
- smartmaniak

Live Tiles - k čemu jsou...
a na jiném místěRobert Varga wrote:...Každý update Live Tile může trvat max 15 sekund a nesmí příliš vytížit procesor (po 15s je stopnut systémem). Když několikrát po sobě skončí errorem, systém vypne i následující aktualizace...
Proto jsem to takto napsal, ale možná mluvíme každý o něčem jiném. Pokud jsem někoho mystifikoval, tak se omlouvám.Necroman wrote:...agenti aplikace maji omezeni na 6MB pameti a 15 vterin behu. Agent pri behu ma take k dispozici jen 10% vykonu procesoru, coz je treba ohlidat...
Co se týče Wifi/3G, netvrdím, že to je hlavní příčina. Vztáhnul jsem to jen ke včerejšímu případu, kdy mi výpadky Wifi už dost lezly na nervy a proto jsem to považoval za důvod, proč se 3x za sebou LT neaktualizovaly. Neříkám tedy, že je to tím, ale že by to mohlo být tím a to v takovémto konkrétním případě.
Jinak od doby, co jsem popisoval poslední stav, do této chvíle je vše tak, jak má být: kalendářové LT se v noci změnily, WP Zprávy měly v kroužku 57 nových a ostatní s periodicitou 30 min se také mění pravidelně. Jak říká lupus, nikdy mi takto WP ještě nechodil, jako teď od té doby, co jsem provedl odinstalaci a novou instalaci aplikací, které mají možnost běžet na pozadí. Jiné zásahy, které jsem dělal nepomáhaly, anebo stav zhoršily až do kompletního zmrtvění LT na více než 24 hodin.
Proto se odvažuji tvrdit, že to jediné telefon vyléčilo, leč nevěřím tomu, že to bude nastálo. Jestli to dělala nějaká nekvalitní aplikace, nedokážu říci. Jisté je, že jsem jich několik už zpět neinstaloval.
-
hujer
- smartguru

- Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)
Pár de-mystifikací pro pořádek:
- každý Background Task (agent) má pro svou činnost vymezený čas cca. 15-25 sekund. Těch 25 je systémové maximum a OS může tento čas dle potřeby zkrátit. Připomínám, že jde o celkový čas agenta jedné aplikace, tedy ne všech aktuálně přítomných na zařízení.
- při "porušení pravidel" a nebo když je např. agent ukončen nečekaně (unhandled exception) a stane se tak párkrát po sobě, je systémem tento agent "vypnut" a zapnout ho zřejmě lze až opětovným spuštěním dané aplikace (a možná také v systémovém nastavení úloh na pozadí)
- to, že se agentovi (který obstarává např. aktualizaci LiveTile) nepodaří třeba připojit k Netu a nebo stáhnout data v daném čase, nemá nic společného s tím, že systém (v pravidelném čase) prostě vůbec agenta(y) nespustí. To je třeba rozlišit, i když pro uživatele se tyto dva rozdílné problémy slívají a težko rozlišují, protože k obou případech často vedou k neaktuálnost LT apod. Nicméně si je třeba také uvědomit, že než dojde k aktualizaci LT na nové údaje, je většinou nutné aktualizovat nějaké informace z Netu. Takže pokud se nepodaří Internetové připojení, není LT aktualizována i když v principu agent proběhl správně a "úspěšně".
- každý Background Task (agent) má pro svou činnost vymezený čas cca. 15-25 sekund. Těch 25 je systémové maximum a OS může tento čas dle potřeby zkrátit. Připomínám, že jde o celkový čas agenta jedné aplikace, tedy ne všech aktuálně přítomných na zařízení.
- při "porušení pravidel" a nebo když je např. agent ukončen nečekaně (unhandled exception) a stane se tak párkrát po sobě, je systémem tento agent "vypnut" a zapnout ho zřejmě lze až opětovným spuštěním dané aplikace (a možná také v systémovém nastavení úloh na pozadí)
- to, že se agentovi (který obstarává např. aktualizaci LiveTile) nepodaří třeba připojit k Netu a nebo stáhnout data v daném čase, nemá nic společného s tím, že systém (v pravidelném čase) prostě vůbec agenta(y) nespustí. To je třeba rozlišit, i když pro uživatele se tyto dva rozdílné problémy slívají a težko rozlišují, protože k obou případech často vedou k neaktuálnost LT apod. Nicméně si je třeba také uvědomit, že než dojde k aktualizaci LT na nové údaje, je většinou nutné aktualizovat nějaké informace z Netu. Takže pokud se nepodaří Internetové připojení, není LT aktualizována i když v principu agent proběhl správně a "úspěšně".
Live Tiles - k čemu jsou...
Si nemyslim, páč problém s netem sem za celou dobu nepozoroval, a problém s live tiles řešim od prvního momentu - stále se odhodlodávám k reklamaci.Flynn wrote:...Co se týče Wifi/3G, netvrdím, že to je hlavní příčina...
V poslední době jsem nabyl pocitu, že LT celkem i fungujou, ale včera mě zase překvapilo Robertovo počasí - live tile denní, spustim aplikaci, jiné teploty, obrázek noční, LT i po ukončení aplikace stále denní.
-
Flynn
- smartmaniak

To bys musel asi reklamovat nikoli telefon, ale Microsoft. Já tvrdím, že buď systém není odladěn, anebo že při certifikaci aplikací není jejich dostatečné ověřování. Zase se budu opakovat: jestliže MS něco vymyslel do svého systému, co bude efektní a jedinečné, tak by mu to mělo fungovat za každých podmínek, a pokud ne, tak s tím neměli vylézat.
OT: Robertovo počasí již nepoužívám, zvykl jsem si na Weather View, který mi vyhovuje vizuálně (LT), ale i prakticky. I když tam jsou rozdíly v teplotách oproti jiným aplikacím, tak nejsou tak markantní a v průměru +/- 2 nebo 3 stupně odchylka mi tolik nevadí. Já vím jen to, že ani jedna meteoaplikace není přesná a musím se smát třeba předpovědi počasí v TV na ČT1, když tam s vážnou tváří pan Karas říká, že odpolední teploty budou mezi 6 až 12 stupni. A ono to tak je! Opravdu se mezi toto rozmezí trefili. Takže tyto údaje neřeším, předpovědi počasí nikdy nebyly přesnější než v poslední době a přesto nejsou a nebudou zcela přesné. A porovnávat jakoukoli předpověď s digitálním teploměrem čínské výroby, kde jsou tolerance různé dokonce model jedné meteostanice od modelu druhé, to je nesmysl.
OT: Robertovo počasí již nepoužívám, zvykl jsem si na Weather View, který mi vyhovuje vizuálně (LT), ale i prakticky. I když tam jsou rozdíly v teplotách oproti jiným aplikacím, tak nejsou tak markantní a v průměru +/- 2 nebo 3 stupně odchylka mi tolik nevadí. Já vím jen to, že ani jedna meteoaplikace není přesná a musím se smát třeba předpovědi počasí v TV na ČT1, když tam s vážnou tváří pan Karas říká, že odpolední teploty budou mezi 6 až 12 stupni. A ono to tak je! Opravdu se mezi toto rozmezí trefili. Takže tyto údaje neřeším, předpovědi počasí nikdy nebyly přesnější než v poslední době a přesto nejsou a nebudou zcela přesné. A porovnávat jakoukoli předpověď s digitálním teploměrem čínské výroby, kde jsou tolerance různé dokonce model jedné meteostanice od modelu druhé, to je nesmysl.
-
Lupus
- častý přispěvatel

Já jen doplním, že zatím také ještě funguju (a to jsem včera v noci jednu aplikaci s agentem odinstaloval a jinou přidal), dnes dopoledne měl T-Mobile plošný výpadek dat, takže se neaktualizovalo nic, nicméně hned poté opět všechny LT ožily. A jejich "vzpamatování" před pár dny jsem neudělal reinstalací, nýbrž postupem:
- shodit všechny agenty do stavy "vypnuto"
- restartovat smartphone
- znovunahodit agenty
- a poslední krok už je mi trochu nejasný, protože jsem poté asi 3 aplikace s agentem (ale celou dobu vypnutým, byl mezi tím i HTC Hub) odinstaloval a teprve v tomto okamžiku se vše rozeběhlo - uvádím jen pro úplnost, možná shoda náhod, možná tam někde byl zakopaný pes...
- shodit všechny agenty do stavy "vypnuto"
- restartovat smartphone
- znovunahodit agenty
- a poslední krok už je mi trochu nejasný, protože jsem poté asi 3 aplikace s agentem (ale celou dobu vypnutým, byl mezi tím i HTC Hub) odinstaloval a teprve v tomto okamžiku se vše rozeběhlo - uvádím jen pro úplnost, možná shoda náhod, možná tam někde byl zakopaný pes...
-
Flynn
- smartmaniak

V době, kdy jsme s Hujerem prováděli testování Meteoservisu a chtěli jsme se něčeho dopídit, jsem také zakázal všechny agenty v procesech na pozadí, restartoval jsem, odinstaloval jsem testovací verzi Meteoservisu a znovu nainstaloval, jako jedinou ji povolil v procesech, restartoval... Ale pořád nic. Nešel už ani ten. Takže u mě to vypnutí všech nepomohlo. Hujer mi doporučoval Hard reset, ale jak říkám, k tomu bych se neuchyloval, tím bych možná docílil nápravy, ale nevěděl bych, co to způsobovalo. Teprve odinstalování všeho, co bylo lze nalézt v seznamu procesů na pozadí a nové nainstalování většiny z nich zpět, přineslo efekt a od té doby si zatím nemohu stěžovat. Laicky prohlašuji, že za to musela být zodpovědná nějaká zmršená aplikace, anebo se některá nějak sekla (hodně laický pohled) a zablokovala všechno. Jediné, co nevím je, která to byla.
Teď jsou tedy dvě metody, jak tyto problémy napravit, otázka je, zda to bylo u nás obou zaviněno něčím stejným. A na to nepřijdeme, to už bude úkol pro Microsoft, pokud se tím bude zabývat.
Teď jsou tedy dvě metody, jak tyto problémy napravit, otázka je, zda to bylo u nás obou zaviněno něčím stejným. A na to nepřijdeme, to už bude úkol pro Microsoft, pokud se tím bude zabývat.
-
Lupus
- častý přispěvatel

Jojo, já si taky myslím, že u mě zabrala odinstalace těch 3 aplikací... která to byla, to už asi nezjistím, ale právě proto jsem se ptal na ten Week View - no, už jsem za ni našel lepší alternativu 
Takže uvidíme, co přinese Tango...
Takže uvidíme, co přinese Tango...
S Week View problém nemám, u mě funguje. Mám 2 dlaždice Week View, 1 Weather (Microsoft) a Meteoservis. Jede to spolehlivě.
A jaká je ta lepší alternativa za Week View
?
A jaká je ta lepší alternativa za Week View
Mně osobně se teď víc líbí wp7 calendar 
-
Flynn
- smartmaniak

OT: Petulinek: Díky za názor, ale jsi mimo téma.
Já vím, chtěl jsem mu pomoct,sorry za OT 
K tématu bych jen nadhodil to, že mně to jede naprosto v pohodě, mám maximum (9) aplikací povolených na pozadí, mám zakázanou jedinou - AppDeals a vše maká jak má. Je fakt, že Meteoservis nemám (nechci tím říct že je problém v něm), ale používám CHMI meteoradar a tam mám teď na LT aktualizaci v 10:00, což je v pohodě.
Jediné co jsem vysledoval, že se mi neobjevují aktualizace aplikací v Markeplace, ale to je asi zase OT
K tématu bych jen nadhodil to, že mně to jede naprosto v pohodě, mám maximum (9) aplikací povolených na pozadí, mám zakázanou jedinou - AppDeals a vše maká jak má. Je fakt, že Meteoservis nemám (nechci tím říct že je problém v něm), ale používám CHMI meteoradar a tam mám teď na LT aktualizaci v 10:00, což je v pohodě.
Jediné co jsem vysledoval, že se mi neobjevují aktualizace aplikací v Markeplace, ale to je asi zase OT