Lepší nastavení e-mailu pro menší zátěž datového limitu?

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
vahalar
nováček
nováček
Zařízení: HTC 7 Pro WP7

Post by vahalar »

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, jestli máte nějaký tip na to, jak získávat pravidelně informace o nově příchozích mailech, aniž bych brzy přešvihl nepříjemný FUP. WP totiž stahuje (synchronizuje) e-maily celé. Nepřišel jsem na to, jak udělat, aby se stahovaly třeba pouze hlavičky a já si pak mohl vybrat, který mail si stáhnu celý, který ne. V případě, že mi třeba přijde jeden den pět mailů, každý s dvoumegovou přílohou, ty se mi budou pravidelně synchronizovat, tak mě za chvíli operátor od internetu odstřihne.
Jak to řešíte vy? Máte nějaký tip jak se dozvídat (ne přes sms notifikaci) o nových mailech - odesilatel, předmět, náhled na text + info o příloze, aniž by celý mail WP automaticky stahoval nebo stáhnuté synchronizoval?
Díky moc. Rád bych mobil používal na e-mailovou komunikaci, ale mimo wi-fi to je se současnými limity FUPu peklo.
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

No, mi se rozhodně celé e-maily nestahují a přípony už vůbec ne.
Vždy je vidět, zda má e-mail přílohu a ta se stáhne až na vyžádání, tedy po kliknutí na ni.
Synchronizuji jen posledních 7 dní, což mi stačí.
Mám e-mail řešení Office365 (předtím vlastní mail server) a nastaven na "stále na příjmu", k tomu aktualizace dalších aplikací jako počasí atd, občas nějaké datování či hledání na webu atd. a z měsíčního FUPu se mi ukrojí tak max. 30-40 MB.
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

Post by karelchadim »

Přesně tak, přílohy se rozhodně nestahují celé.. pouze se zobrazí že v emailu nějaká je a po kliknutí teprve stahuji. Pro snížení nějakého zanedbatelného množství dat se ještě může nastavit nějaký větší interval synchronizace než upozornění při doručení.
Já používám internet v mobilu se 150 MB FUPem a ještě se mi nestalo že bych ho přešvihl právě kvůli emailům a to mi běžně chodí poměrně dost pošty, jak z pracovního tak soukromého mailu.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Přesně tak, mám to samé. FUP jsem vyplácal při poslechu internetového rádia. To aby měl člověk 10x tolik. Pěkně drahá muzika!
vahalar
nováček
nováček

Post by vahalar »

hm, tak já teda nevím, co dělám špatně. ale teď jsem si s tím hrál, nastavil jsem si na gmailových účtech upozorňování na příchozí poštu hned jak dojde a během dvou dní jsem tím vyčerpal asi 80 MB. a to teda fakt nemůžu dělat. už mi přišla smska od operátora, že jsem za 75% hranicí a hrozí mi fup. tak jsem synchronizaci mailů nastavil na manuální a nebudu si s tím mimo wifi hrát.
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by karelchadim »

80MB???? to si u každého emailu stahuješ přílohu???? to snad ani není možný... to mi netvrď že tohle udělal jenom email.. co stahování aplikací z marketu, sledování youtube, poslouchání internetového rádia apod.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Protože to je "chytrej telefon" a se svým majitelem cítí, stahuje sice maily, ale přílohy ti stáhne jen jako názvy (odkazy). A pak je na tobě, zda je to tak důležité, že je musíš stahovat. Mně chodí většinou maily a tedy i přílohy zábavného charakteru a na ty se v klidu podívám až doma, pokud vůbec. Když mi milenka pošle fotku dítěte, které má údajně se mnou, tak se podívám, není-li to šikmooký černoušek, ale to se mi vlastně ještě nikdy nestalo. Když jsem před koncem zúčtovacího období, tak zbytek FUP vyplácám třeba i na ty přílohy. A když ne, dost mi zbyde. Je ovšem nefér od operátora, že ty přebytky nepřesouvá do příštího období. Připadá mi to nepoctivé, když jsem si zaplatil 150 MB a vyčerpám jen 50. Já vím, může někdo namítnout, že když si dám v restauraci oběd a sním jen polovičku, že mi také nevrátí polovinu ceny, ale můžu si to vzít domů nebo to dát sníst svému nenasytnému spolustolovníkovi. Energie (plyn, elektřina, teplo) také platím tolik, kolik spotřebuji.
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by karelchadim »

to já samozřejmě vím psal jsem to o několik příspěvku výše ale nechápu kde se vzalo 80MB pouhým stahováním emailů
Broody
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia W, Nokia Lumia 620

Post by Broody »

Ani samotné emaily se nestahují celé. Mnohokrát se mi stalo, že byl dlouhý email useknut a pod náhlým koncem byl odkaz stylu "Download whole message (about 60kb)".
Miroslav Havlíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Post by Miroslav Havlíček »

Mám stejnou zkušenost. Většinou se mi ta zpráva objeví u objemnější emailů, nejčastěji s HTML grafikou.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

hodně žere facebook v hubu lidé, anžto stahuje automaticky obrázky, nicméně i to je v řádech max desítek až stovek kb denně´..
vahalar
nováček
nováček

Post by vahalar »

hele, vážně jsem maily vůbec nestahoval. za ty dva dny mi do tří schránek, které jsem měl spojené, přišly dvě zprávy. bez příloh, textové, odpověděl jsem, to je vše. krom toho sleduju tak akorát zprávy na webech optimalizovaných pro mobily, používám twitter a tím to hasne. ale když toto dělá bez automatických synchronizací e-mailů, tak jsem v pohodě a FUPu nedosáhnu za celý měsíc. teď jsem si nastavil mail a jsem po dvou dnech mimo. youtube samozřejmě bez wifi nepoužívám, protože to bych byl do půl hodiny odpojen. prostě fakt mi to dělají ty e-maily. nevím, kde je chyba.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Koupit si chytry telefon,ktery defakto je zavisly na internetu a pak si k nemu neporidit adekvatni tarif a skrtit se a hlidat neustale FUP to je tedy vyhra..
Jinak email v textu bez priloh opravdu spotrebovava minimum,takze problem ve spotrebe dat nebude rozhodne zakopan v emailove schrance..
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Já mám za 7 dní od začátku období spotřebováno cca 16 MB ze 150 a mám nastaveno okamžité přijímání mailů, telefon v uspaném stavu přijímá data z aplikací na pozadí, když jsem mimo Wi-Fi, občas si i zabrouzdám na 3G, chvíli píšu na Skype... Takto nebudu schopen vyčerpat celých 150 MB. Jak jsem již psal, dost jsem poslouchal minulé obdobá internetová rádia a zkoušel i TV ČT24 a ČT4, ale jen pár minut. Tím jsem si data vyplácal.
vahalar
nováček
nováček

Post by vahalar »

htcjirka wrote:Koupit si chytry telefon,ktery defakto je zavisly na internetu a pak si k nemu neporidit adekvatni tarif a skrtit se a hlidat neustale FUP to je tedy vyhra..
Jinak email v textu bez priloh opravdu spotrebovava minimum,takze problem ve spotrebe dat nebude rozhodne zakopan v emailove schrance..
Bohužel trh nenabízí adekvátní tarif, kde by se člověk nemusel škrtit a hlídat se. Je mi líto. Jinak vím, že mail sám o sobě bez příloh spotřebovává minimum. Pes ale musí být zakopaný někde v e-mailové schránce. To lze velice jednoduše vyselektovat vypínáním (neužíváním) dalších služeb. Problém zřejmě bude v časté kontrole a synchronizaci. Ale vážně nevím, jinak bych se na fórum onu otázku nepsal.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Bohužel trh nenabízí adekvátní tarif, kde by se člověk nemusel škrtit a hlídat se. Je mi líto.
Nabizi,jen je potreba si trochu priplatit..Ano jsme nejdrazsi v Evrope nejen na data,ale da se zaplatit rozumny tarif..
Problém zřejmě bude v časté kontrole a synchronizaci.

Pokud si myslis ze to opravdu tkvi v caste sychronizaci tak si ji zmen na mene castou,ikdyz ja si myslim opak,schranka nebude tim problemem vyplacani dat..
Paulos
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB

Post by Paulos »

A co tohle: WP7 si občas vybírá na stahování dat 3G/E mobilní připojení místo zapnuté WiFi. (A někdy, když je zapnuté obojí, nefunguje ani jedno. Škaredý bug, já vím, ale už se tady řeší docela dlouho. :) ) Nemůže to být třeba tím?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

To by to muselo dělat každému, myslím, že tento bug nemáš jen ty. I mě trápí. Podle mě ale v okamžiku, kdy nejde Wi-Fi, tak se nepřepne do 3G, protože signalizace je stále aktivní a pro telefon to asi znamená, že je ve Wi-Fi režimu.
vahalar
nováček
nováček

Post by vahalar »

když si zadám méně často aktualizaci, tak tím ovšem svůj problém nevyřeším, jen o něco posunu. místo dvou dní na fupu budu na jeho hranici za týden. to je pořád dost rychlé na měsíční datový objem. nevím, jestli to může být tím, ale kdesi jsem četl (možná jen kec), že některý operátor do datového limitu nezapočítává imap a pop3 protokoly. já tedy používám vodafone a ten to do limitu rozhodně započítává. tak nevím, jestli to je opravdu tím.
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Tak mi napadá, nemáš to náhodou nastaveno nějak blbě jako POP3? Pokud jo, přenastav na IMAP.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”