[app] Svátky - stahujte v Marketplace

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Co se mi nelíbí, je grafika na stránce Přehled. U dnešního dne je jméno Řehoř, které zasahuje do popisku "Dnes Významný den". I to by se mohlo vyladit. A stím nastavením jinde než na hlavní stránce souhlasím. Dále, neumím vyhledat v kalendáři, kdy jsou např. Velikonoce.
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Lupus wrote:Nezbavíš. Někde o víkendu jsem se taky dostal do stavu, kdy se mi zhruba 24 hodin neaktualizovala jediná dlaždice a najednou se všechno zase rozběhlo samo od sebe a od té doby to fachá (tedy několikrát za den se to aktualizuje, rozhodně ne pokaždé když má). Tiše se modlím, aby aktualizace Tango v tomhle přinesla zlepšení, jinak začnu vážně uvažovat o návratu k iPhone.
Jak tak na to koukám, vždycky když má někdo podobný problém, tak je to HTC (Titan, Radar ...). To mě vede k myšlence, zda nemůže být problém způsoben tím, že tyto zařízení nemají NAND paměti ale prostou SDHC kartu. Chyba v inicalizace či nějaké zpoždění či jiný problém s ní by mohl být důvod proč OS služby nespustí apod. Ale vařím z vody...

PS. Možná by bylo lepší k tomu problému založit speciální vlákno.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Tak vlákno už tady na to máme http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... es#p248338" onclick="window.open(this.href);return false; Můžeme (měli bychom) se přesunout tam, abychom nebyli Off Topic.
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

OK, možná tam zítra doplním něco z našeho testu :-)
Nebo můžes ty...
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

OT: Raději bych to nechal na tobě, budeš nejlépe vědět, co je nejvhodnější pro vzbuzení zájmu. Díky. :)
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)

Post by Lupus »

hujer: Titan právě nemá SDHC kartu, ale NAND!
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

A co HTC Radar? http://wmpoweruser.com/wp7-device-hub/htc-radar-info/" onclick="window.open(this.href);return false; Níže v tomto odkazu jsou specifikace a zde z něho vyjímám:
However, this processor isn’t the same one that’s in your old Windows Phones. This is the second generation Snapdragon, which also includes a new Adreno 205 graphics processor. These new components actually make the phone slightly more fluid when scrolling through certain apps. It also uses NAND storage memory instead of a SD card, which makes apps load a little faster.
Robert Varga
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC Titan

Post by Robert Varga »

Nové HTC používají NAND.
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Lupus »

No, takže mi dnes definitivně došla trpělivost s aplikací Svátky od Roberta Vargy. "Gabriel" mi zobrazil všechny ženy se jménem "Gabriela" a třebaže jsem na tuto zásadní chybu upozorňoval autora už dvakrát (24.2. a 11.3.!) a on sliboval "jojo opravím", tak do dnešního dne se tak nestalo.

Aplikaci jsem definitivně odinstaloval (jsou díkybohu k dispozici kvalitnější alternativy), takhle by podpora aplikace (navíc se zásadní a naprosto školáckou programátorskou chybou) fakt vypadat neměla.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Tak Robert ted sice resi stehovani a svatbu, ale na podobnou "pulhodinovou" opravu by si snad mohl najit cas, ne? :wink:
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Lupus »

Mohl :) jinak to neměl slibovat - nebo sem mohl aspoň napsat "sorry, mám toho teď moc"... nezasvěcený nemůže a nemusí vědět o jeho soukromých aktivitách :)

BTW, je to opravdu oprava na půl hodiny včetně kompilace.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Také jsem mu zde psal nějaké připomínky (překrývání textů, nastavení na hlavní stránce...) a nijak nereagoval.
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Hlavně klid :-) Svět se určitě nebortí... Na opravě pracuju právě teď. Školácká nebo malá chyba to není. Současné řešení je pekelně rychlé a už od začátku (jak jsem již několikrát psal) jsem věděl, že se to takhle bude chovat. Nyní když vidím, že uživatelé neradi koukají na Gabriely v den Gabriela, řešení upravím - chápu že uživatele nezajímá jak co programátor dělá a z jakého důvodu, zajímá je výsledek. Mě taky, když jsem v roli uživatele. Jsem taky uživatel! :-) Ozvu se.
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Lupus »

Svět se nebortí, ale programátor, který nechává po světě běhat svoji aplikaci se zásadní chybou (tak snad je logické, že opravdu neradi koukáme na zmetkovitou mixáž Gabriel/Gabriela, Petr/Petra atd.) a navíc předem o této chybě ví, jak píšeš, si nedělá právě dobré jméno.
To tvoje "pekelně rychlé" řešení (jak píšeš) není o nic rychlejší než u konkurenčních produktů, ty navíc fungují bezchybně...

BTW, jsem teď opravdu zvědavý na termín a výsledek - promiň, po těchto zkušenostech právem.

EDIT; Ještě něco - programováním jsem se živil skoro 20 let (i na mobilní platformy), tak nemám rád výmluvy, žes "něco nějak myslel" - prostě jsi udělal chybu v kódu, to se stává a nikdo ti za to hlavu neutrhne. Ale bylo by fajn to prostě přiznat, myslet si, že mix mužských a ženských jmen (svátků) u aplikace Svátky nebude nikomu vadit - to jsi snad nemohl myslet vážně :)
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Na prohledávání seznamu kontaktů se používá API (jsme ve světě Windows Phone...), které bohužel hledá pomocí "contains" a nelze to ovlivnit. Hledání je asynchronní a dost sofistikované... Najde Marian i Marián - hledá s přehlasovanými písmeny, s háčky čárky i stringy bez háčků a čárků. Systémové hledání je fakt chytré.

Typicky v seznamu kontaktů máte namísto Mário třeba "Mario" (bez háčků a čárek, mobil...) a teď se vám tam správně zobrazoval. Po této úpravě nebude. Aby se tak dělo i nadále, řešení by muselo být pomalejší (náročnější). Nyní bude blbější, ale snad pro uživatele pochopitelnější (rychlost zůstane).

Pro někoho bude úprava přínosem, pro někoho naopak. Snažím se to dělat dobře a vždycky zvažuji plusy a mínusy obou řešení.

20 let jste byl programátorem, a tak nyní po zasvěcení do problému snad uznáte, že jsem si vaše předchozí narážky nezasloužil...
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Lupus »

Však to taky nebylo myšleno ve zlém, ale to "zdůvodnění" mě právě jako programátora trochu nadzvedlo :) no a jako uživatele výsledek :)
Takže jinak: v databázi svátků máš např. na daný den "Gabriel". Budeš prohledávat databázi kontaktů a pokud ti vyleze "Gabriela", kontakt zahodíš a hledáš dál. Tohle přece určitě znáš, tak kde je problém? Ono těch problémových kombinací navíc není tolik, takže není problém si je někam uložit a vůči nim testovat (Gabriel/a, Petr/a, Ivan/a, Jan/a... asi jich ještě pár bude, teď mě víc nenapadá).
Já v tom fakt problém nevidím, těch jmen v kalendáři je cca 370, to není těžké ošetřit :) Udělej tu aplikaci fakt super, přidej tam věci co nemá konkurence a klidně ji zpoplatni, vyplatí se to. A i já ji pak rád zaplatím a budu používat.

EDIT: Nepoužívej jen systémové funkce, ty jsou jenom základ a proto tam jsou. Speciality už si musíš ošetřit sám.

EDIT2: Nezlob se na mě, ale ošetření přehlásek je základní programátorská finesa...
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Hledání v seznamu kontaktů bohužel vůbec neprobíhá v mém kódu. Snad již chápete.

Hlavně z problému nedělat větší terno, než je. Přidávám kontrolu výstupu z volání systémového API - řešení bude blbější (v den Marián nevypíše kontakt Marian jako doteď) a pomalejší (jedna meziprocedura s regexpy navíc), ale problém na který poukazujete bude vyřešen.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

Robert Varga wrote:Na prohledávání seznamu kontaktů se používá API (jsme ve světě Windows Phone...), které bohužel hledá pomocí "contains" a nelze to ovlivnit. Hledání je asynchronní a dost sofistikované... Najde Marian i Marián - hledá s přehlasovanými písmeny, s háčky čárky i stringy bez háčků a čárků. Systémové hledání je fakt chytré.
Udelat si indexovany seznam se stringy bez hacku a carek, to je preci trivka - skript na 10 radku. Hledani i v seznamu 500 kontaktu by melo byt otazka vteriny vzhledem k tomu, ze to je jednorazova zalezitost a ne treba aplikace na vyhledavani kontaktu v realnem case podle T9 vstupu. Aspon to je muj nazor :)
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Můžu tam dát i vodotrysk :-D /update odeslan ke schvaleni
Lupus
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Lupus »

Stačí základní deklarovaná funkčnost, vodotrysk klidně až v dalším updatu :)
Post Reply

Return to “Aplikace a software”