Live Tiles - k čemu jsou... (vyřešeno?)
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
Live Tiles - k čemu jsou... (vyřešeno?)
...když jsou v podstatě mrtvé?! Samozřejmě, že vím, co jsou LT, jak fungují a co mají za úkol. Jenomže fungování a plnění svých úkolů se nekoná. Nevím, jakou zkušenost s tím mají další uživatelé i programátoři a byl bych rád, kdyby se k tomu vyjádřili. K čemu se aplikace chlubí tím, co všechno umí, když to není pravda? To, že je k nějaké funkci uzpůsobena ještě neznamená, že musí fungovat, ale mělo by se to nějak řešit. A to je právě případ mnoha apps s Live Tile. Jestliže je v popisu, že LT se bude periodicky aktualizovat, dojde-li k nějaké změně, anebo vždy za každých X minut, očekával bych, že to bude dělat. Je to tak u všech aplikací na počasí, včetně Meteoservisu, kde se údaje drží i 12 a více hodin, dokonce už od včerejška(!), je tomu tak u aplikací na svátky, u kalendářových (ve Week View mám na LT dneska stále pátek). Úmyslně některé aplikace nespouštím a čekám, kdy se LT vzpamatuje. Někdy to po mnoha hodinách udělá, ale k čemu to je, když má o něčem informovat?
Podotýkám, že mám v Nastavení u těchto osmi apps povoleno běžet na pozadí, telefon nevypínám, jen občas přes den zařazuji letecký mód. Na noc jej nechávám aktivní (3G).
Ví někdo, co toto způsobuje, zda nedostatky v OS nebo v aplikacích samotných? Už mě to opravdu neskutečně vytáčí!
Podotýkám, že mám v Nastavení u těchto osmi apps povoleno běžet na pozadí, telefon nevypínám, jen občas přes den zařazuji letecký mód. Na noc jej nechávám aktivní (3G).
Ví někdo, co toto způsobuje, zda nedostatky v OS nebo v aplikacích samotných? Už mě to opravdu neskutečně vytáčí!
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
Live Tiles - k čemu jsou...
Live Tiles jsou skvělý koncept, který překonává třeba notifikace v iPhone - jako nejjednodušší příklad využití uvádím třeba robertovu aplikaci Svátky, kde se každý den ukazuje aktuální svátek 
Určitě také nejsou mrtvé, stále více aplikací je využívá.
Určitě také nejsou mrtvé, stále více aplikací je využívá.
Mám dojem, že už to to dokonce někdo z programátorů zmiňoval. Systém nepovolí aktualizaci LT častěji jak jednou za 30 minut, ale pokud se mu to zrovna nehodí, protože zrovna dělá jinou věc, aktualizaci té aplikaci ač má povolen běh na pozadí, vůbec nepovolí...A to se může stát několikrát za sebou takže třeba několik hodin se aktualizace nepovede. To není error, to je system feature 
-
Flynn
- smartmaniak

V tom případě to považuji za nedokonalost OS a LT pro mě pozbývají významu. Např. v Robertově aplikaci Svátky jsem měl na LT ještě v dnes poledne včerejší den, dokud jsem ji nespustil a neukončil. Napadá mě, co asi může dělat systém v době, kdy je telefon ve sleep módu? Aktualizovat třeba dlaždice? Tak ať to dělá. Postupně, ale ne po 24 hodinách (když to dobře dopadne). Meteoservis se aktualizoval naposledy ve dnes 14:15. Jiná app na počasí tam má ještě včerejšek, Week View také včerejšek...
Necroman: pro mě to, co píšeš je pouhá teorie a já vím, jak by měly LT fungovat, a že to je skvělý koncept. Už jsem to psal v prvním příspěvku. Realita je ovšem jiná. Možná, kdybych vyházel ostatní aplikace z běžících na pozadí, tak by jedna z nich fungovala dobře. Ale to snad není účel, když je povoleno 9 aplikací, čili by to měl zřejmě ošetřit Microsoft.
Ve svém příspěvku jsem chtěl, aby se zde vyjádřili podobně "postižení" uživatelé, nepožadoval jsem přesvědčování o tom, že je vše v pořádku, protože vím, že není.
Necroman: pro mě to, co píšeš je pouhá teorie a já vím, jak by měly LT fungovat, a že to je skvělý koncept. Už jsem to psal v prvním příspěvku. Realita je ovšem jiná. Možná, kdybych vyházel ostatní aplikace z běžících na pozadí, tak by jedna z nich fungovala dobře. Ale to snad není účel, když je povoleno 9 aplikací, čili by to měl zřejmě ošetřit Microsoft.
Ve svém příspěvku jsem chtěl, aby se zde vyjádřili podobně "postižení" uživatelé, nepožadoval jsem přesvědčování o tom, že je vše v pořádku, protože vím, že není.
Ja mam s LT len kladne skusenosti vsetky ktore pouzivam funguju v poriadku
(HTC Hub, Meteoservis, 4th&Mayor, whatsapp, Battery status,Meniny)
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Take nemam s Live Tiles problem,jeste se me nestalo ,ze by se me nejaky neaktualizoval apod..
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
K Live Tiles je třeba přistupovat podle toho, co nabízí - tím je určitá přidaná hodnota pro uživatele vidět občas notifikace o novinkách. Je třeba počítat s tím, že uživatel může notifikace zakázat, nebo se mu nespustí, pokud má zapnutý spořič baterie a nebo pokud bude mít telefon jen s 256MB RAM, kde background agenti nejsou podporovaní.
Musím souhlasit s Flynnem, chová se mi to úplně stejně. Vždy pomůže spuštění a vypnutí app.. Také si myslím, že to není v pořádku a Microsoft by s tím měl něco udělat.
-
Lupus
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II (Titanium Grey)
Flynn, culis: Zcela stejné zkušenosti... bohužel se skutečně jedná o "vlastnost" systému... :(
Tak to je vlastnost na ho.no.

-
Flynn
- smartmaniak

Necroman: připomínám, že nemám zapnutý spořič baterie a mám HTC Radar, kde LT jsou podporované. Důkazem toho je, že někdy pracují dobře, ale někdy se prostě zaseknou. Zvláštní je, že všechny a některé se ani neaktualizují po spuštění programu (ani po několika hodinách!). A ještě podivnější je, že se všechny oživily dnes ráno někdy mezi 6. a 7. hod. Minimálně 3 - 4 dlaždice se probraly z komatu a ožily. Nyní budu sledovat, jak dlouho vydrží znovu si hrát na mrtvé.Necroman wrote:K Live Tiles je třeba přistupovat podle toho, co nabízí - tím je určitá přidaná hodnota pro uživatele vidět občas notifikace o novinkách. Je třeba počítat s tím, že uživatel může notifikace zakázat, nebo se mu nespustí, pokud má zapnutý spořič baterie a nebo pokud bude mít telefon jen s 256MB RAM, kde background agenti nejsou podporovaní.
- Robert Varga
- smartguru

- Zařízení: HTC Titan
Jen aby to tady bylo: live tiles se obnovuji max 1x za 30, a to pokud system nedela neco jineho (asi tvuj problem).
Naplanovat aktualizace lze max 14 dni dopredu, takze aspon 1x za toto obdobi je potreba spustit aplikaci ktere live tile patri.
Naplanovat aktualizace lze max 14 dni dopredu, takze aspon 1x za toto obdobi je potreba spustit aplikaci ktere live tile patri.
- miramares
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950
Někde tady někdo zmiňoval problém s WiFi a 3G, které se vzájemně ruší a pak ani přes jedno nejdou stahovat data. Nemůže to být tvůj problém? Jinak mě fungují všechny dobře a když přestanou, tak jen proto, že vypršel 14 ti denní limit a po spuštění aplikace zase jedou.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
LT se pravděpodobně neaktualizují, pokud se při nižší úrovni nabití baterie aktivuje šetřící režim power managementu (případně pokud je nastavený ručně), to by mohl být ten důvod, proč jsou na tile stále "včerejší" údaje.
-
Flynn
- smartmaniak

A zase dokola: jak se můžou rušit 3G a Wi-Fi, když většinu dne je telefon uspaný, čili Wi-Fi je vypnutá? Ty aplikace nepouštím jednou za 14 dní, ale denně. Již jsem psal, že jsou to apps na počasí, kalendář atd., čili u mě aplikace frekventované. Zajímavé, že app Narozeniny se mi aktualizuje, ale ta má jednodenní frekvenci aktualizací tak, jako Svátky, které ale včera v sobotu zůstaly "viset" na pátku.
Roberte, to, že se LT mají aktualizovat každých 30 minut, ale že systém právě dělá něco jiného, proto tomu tak není, je sice hezký argument, ale zase to opakuji: co dělá telefon tak důležitého, když spí? To se nemohou LT aktualizovat alespoň po pár hodinách (když už to nejde po 30 minutách), ale musí se čekat 24 hodin nebo někdy i víc? Jestli je to problém, nechť to MS opraví, anebo zruší, když to není spolehlivé.
Mně připadá, že tady stále omíláte dokola jakési obhajoby systému, ale to já nechci slyšet. Chci vyřešit problém nebo chci řádné vysvětlení, pokud ho někdo umí podat. Už se mě, prosím, neptejte na to, zda mám povoleny apps na pozadí, zda mám signál 3G, zda spouštím apps alespoň 1x za 14 dní...Ano, ano, ano. Aplikace s LT mám rád, možná jich mám moc, ale na to je snad systém postaven, aby zvládnul limit 9 na pozadí běžících.
Ještě jednou k Robertovi: odpovídal jsem ti na WMManii na dotaz, zda nemám problém s připojením na net. Nemám. Poslouchám venku internetové rádio a je bez výpadků, FUP mám ještě 20 MB, takže není ani zpomalen. Maily mi chodí. Aplikaci WP Zprávy používám a tam se počet zpráv v kroužku aktualizuje.
Mimonaut: znovu opakuji, nemám zapnuto šetření baterie, pouze po poklesu by se mělo zapnout, ale já nikdy nenechávám vybít baterii pod 50 - 60%. V podstatě je stále nabitá. Aplikace v procesu běhu na pozadí mají přídomek Zapnuto. Kontroluji to každou chvíli, zda tam se něco neděje.
Roberte, to, že se LT mají aktualizovat každých 30 minut, ale že systém právě dělá něco jiného, proto tomu tak není, je sice hezký argument, ale zase to opakuji: co dělá telefon tak důležitého, když spí? To se nemohou LT aktualizovat alespoň po pár hodinách (když už to nejde po 30 minutách), ale musí se čekat 24 hodin nebo někdy i víc? Jestli je to problém, nechť to MS opraví, anebo zruší, když to není spolehlivé.
Mně připadá, že tady stále omíláte dokola jakési obhajoby systému, ale to já nechci slyšet. Chci vyřešit problém nebo chci řádné vysvětlení, pokud ho někdo umí podat. Už se mě, prosím, neptejte na to, zda mám povoleny apps na pozadí, zda mám signál 3G, zda spouštím apps alespoň 1x za 14 dní...Ano, ano, ano. Aplikace s LT mám rád, možná jich mám moc, ale na to je snad systém postaven, aby zvládnul limit 9 na pozadí běžících.
Ještě jednou k Robertovi: odpovídal jsem ti na WMManii na dotaz, zda nemám problém s připojením na net. Nemám. Poslouchám venku internetové rádio a je bez výpadků, FUP mám ještě 20 MB, takže není ani zpomalen. Maily mi chodí. Aplikaci WP Zprávy používám a tam se počet zpráv v kroužku aktualizuje.
Mimonaut: znovu opakuji, nemám zapnuto šetření baterie, pouze po poklesu by se mělo zapnout, ale já nikdy nenechávám vybít baterii pod 50 - 60%. V podstatě je stále nabitá. Aplikace v procesu běhu na pozadí mají přídomek Zapnuto. Kontroluji to každou chvíli, zda tam se něco neděje.
-
Paulos
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
Je to hodně podivné, nic takového se mi totiž neděje. Mám momentálně 7 aplikací s "úkoly na pozadí" a všechna okénka se v pořádku aktualizují. Já bych to viděl na nějakou chybu systému. Vyzkoušel jsi vypnout a zapnout zařízení? (Občas mi to pomůže s chatem, který se někdy prostě zasekne a nejde se připojit.)
-
htcjirka
- smartmaniak

Jak uz jsem napsal,pouzivam asi 5 LT dlazdic a dodnes ani sebemensi problem s "neauktualizaci"
Za sebe - chodi to spolehlive.
Za sebe - chodi to spolehlive.
-
Flynn
- smartmaniak

Vypnul jsem (opět) včera večer a dokonce odpojil baterku. Do doby nežli jsem šel spát, se nic nestalo. Až ráno mezi 6. a 7. hod. se probudily všechny. Od té doby se ale aktualizoval akorát Meteoservis. HTC Hub až po spuštění aplikiace, další app na počasí nepomůže ani spuštění. Čili již 4 hod. tam "visí" nepravdivý údaj o teplotě a obrázku oblohy, přestože má ukazovat aktuální údaje a to dle popisu každých 30 minut. Teď to je ale již 8x déle a zatím nic.
htcjirka: kde by tedy mohla být příčina? Dle ohlasů v tomto vlákně nejsem jediný, kdo s tím má potíže. Není to sice životně důležité, ale mě s...e to, když má něco fungovat a ono to nefunguje.
htcjirka: kde by tedy mohla být příčina? Dle ohlasů v tomto vlákně nejsem jediný, kdo s tím má potíže. Není to sice životně důležité, ale mě s...e to, když má něco fungovat a ono to nefunguje.
-
htcjirka
- smartmaniak

Nemam sebemensi tuseni,kde je zakopany pes.Jak Lumia 800 tak HTC Titan se me chovaji stejne,tj. funguji.
- miramares
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC HD2, LG E900, Nokia Lumia 920, MS Lumia 950
Obávám se, že tady to skutečně nezjistíš... Pomohlo by ti, kdyby vývojáři do aplikací přidali informace o stavu background agentů. Tak bys alespoň zjistil, jestli nevznikla chyba při jeho běhu, která může být ošetřena a ty se o ní nedozvíš. Proto jsem si toto do svých aplikací přidal. Kdyby i tak to vypadalo, že nedošlo ke spuštění tak je to systémová chyba, kterou by snad vyřešil jen MS, a nebo chyba HW...