Windows 8 Consumer Preview
-
jerry_stolarik
- smartguru

- Zařízení: HTC One M8
Windows 8
Windows 8 CP je par dni venku. Co na nej rikate? Co se vam libi? Co by jste zmenili? Jake mate postrehy? Co funguje a co ne?

- GreenArrow
- Ban

- Zařízení: iPhone 6
Windows 8
Na tablety možná, i když bych si to nekoupil, ale na monitory? To nebude fungovat
-
jerry_stolarik
- smartguru

Windows 8
Tohle jsem si taky říkal po prvním spuštění Win 8. Na notebooku naprosto nesmyslné ovládání. Jezdit myší z rohu do rohu. Už jsem si na ovládání trochu zvykl ale pořád mi přijde trochu nesmyslné na notebooku. Pro tablet je ale Win 8 hodně dobrý.
Moje postřehy:
- iTunes funguje i sync a iPhonem
- chce to víc nastavení u mailu, složky, jak staré zprávy stahovat, nejednou mi notifikace
- Win 8 mi nějak kazí WiFi, když se připojím tak mi WiFi začne neskutečně padat
- strašné plýtvání mista
- chtělo by to nejake gesta na trackpadu ala Apple
- aplikace nejdou instalovat kdyz nejsem pripojeny k wifi
- jinak stabilita a rychlost je parádní
Moje postřehy:
- iTunes funguje i sync a iPhonem
- chce to víc nastavení u mailu, složky, jak staré zprávy stahovat, nejednou mi notifikace
- Win 8 mi nějak kazí WiFi, když se připojím tak mi WiFi začne neskutečně padat
- strašné plýtvání mista
- chtělo by to nejake gesta na trackpadu ala Apple
- aplikace nejdou instalovat kdyz nejsem pripojeny k wifi
- jinak stabilita a rychlost je parádní
-
Manek49
- smartguru

- Zařízení: iPhone 5C
Windows 8
Ja uz jsem si na to ovladani docela zvyknul a prijde mi to v pohode (na desktopu), co ale nemuzu rozchodit je Java v IE10, takze se nedostanu do internetovyho bankovnictvi KB. Nevite nekdo jak na to?
- silent64sk
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 1520, Transformer Pad TF300T, Galaxy Nexus
Windows 8
Nie. Vydaná ako CP bola iba x86 verzia, ARM verzia sa samostatne predávať nebude, jedine priamo v zariadení.
- GreenArrow
- Ban

Windows 8
Acer W500, a všechny tablety s čímkoliv od inteluTomaš K wrote:Ahoj.Je možné nainštalovsť W8 na niektorý v súčastnosti predávaný tablet? Dik
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Windows 8
Moje postřehy: Metro je super nápad a dovedu si ho představit i na desktopu, ale jedině pokud bude dostatek kvalitních aplikací (samo že photoshop a aftereffects budu pouštět v aeru, ale spousta aplikací by mohla být výhodnější a přehlednější v metru) ale...
...ALE náhledové aplikace jsou zcela k ničemu a jiné zatím nejsou. Ty co jsou opravdu strašně plýtvají místem - zde by to chtělo nějakou škálovatelnost - na malém displeji velký text a velké prvky, na 30" více informací.
zatím mi to nepřijde jako consumer preview, ale spíš nějaká alfa verze nebo koncept.
Desktopové prostředí: Nefunguje postování ani + a - na živě.cz,
už mi při přechodu z aera dvakrát vytuhnul celej komp,
líbí se mi hranatá okna,
nelíbí se mi přeplácanost a duplicita doplňkových prvků jako ikony v levé části záhlaví průzkumníka (lze povypínat), ribbon (lze schovat ale čas od času na mě vybafne)..
rychlost parádní. A líbí se mi obrazovka start, kde rovnou vidim, jestli mi někdo píše na FB, počet mailů atp.. prostě live tiles rulezz
...ALE náhledové aplikace jsou zcela k ničemu a jiné zatím nejsou. Ty co jsou opravdu strašně plýtvají místem - zde by to chtělo nějakou škálovatelnost - na malém displeji velký text a velké prvky, na 30" více informací.
zatím mi to nepřijde jako consumer preview, ale spíš nějaká alfa verze nebo koncept.
Desktopové prostředí: Nefunguje postování ani + a - na živě.cz,
už mi při přechodu z aera dvakrát vytuhnul celej komp,
líbí se mi hranatá okna,
nelíbí se mi přeplácanost a duplicita doplňkových prvků jako ikony v levé části záhlaví průzkumníka (lze povypínat), ribbon (lze schovat ale čas od času na mě vybafne)..
rychlost parádní. A líbí se mi obrazovka start, kde rovnou vidim, jestli mi někdo píše na FB, počet mailů atp.. prostě live tiles rulezz
- GreenArrow
- Ban

Windows 8
Nepřijde vám, že jaksi ty barevný hloubky a já nevím co u monitorů ztrácí s metrem smysl? Vždyť jestli rozjedu metro na monitoru s 5-ti barvama nebo s 16 miliony bude to vypadat pořád stejně.
- Cleric
- smartmaniak

- Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Re: Windows 8
Pokud toto budou cpát i do stolních pc a NB, tak doufám že to "uchvatny" Metro půjde vypnout a úplně potlačit. Jinak mi to opravdu do počítače nesmí.
- mimonaut
- smartmaniak

Windows 8
vždyť třeba applí design je jen o stupních šedi, tam by mi podle tohodle pravidla měl stačit na macu monochromGreenArrow wrote:Nepřijde vám, že jaksi ty barevný hloubky a já nevím co u monitorů ztrácí s metrem smysl? Vždyť jestli rozjedu metro na monitoru s 5-ti barvama nebo s 16 miliony bude to vypadat pořád stejně.
- GreenArrow
- Ban

Windows 8
Tak to jsi asi viděl Mac OS jenom z rychlíku.
- mimonaut
- smartmaniak

Windows 8
Můj snow leopard je celý šedivý (+ selektivní barva, já jí mam zelenou a wallpaper, ale ten mám taky šedivý)
jediný, co je na mém SL v systému barevné jsou barevně odlišené složky a ikony.
Jestli chceš někomu namluvit, že MacOSX hýří barvami, zkus to jinde..
- GreenArrow
- Ban

Windows 8
No jo, tak když si všechno uděláš šedý je to tvůj problém, to si pak nemůžeš stěžovat, že to máš šedý. Nevím kde je OSX šedivý, dobře okno okolo aplikací, ale to tak všechno.
-
jerry_stolarik
- smartguru

Windows 8
Par screenu z Windows 8 na 24 palcovem monitoru. Neni to tak spatne jak jsem se bal ale porad je tam hodne plytvani mista.

- Robert Varga
- smartguru

- Zařízení: HTC Titan
Windows 8
Taky se mi po tom týdnu osmičky líbí a zvykl jsem si: asi už bych zpět na sedmičky nešel. Metro obrazovka pěkně vytahuje novinky (odevšud) pěkně na jedno místo, a jedním klikem se přepínám mezi desktopem a touhle "informační" obrazovkou.
Komp se mi pouští snad 5 vteřin a to nemám SSD... Starší tříjádrový AMD vypadá jako novej rychlík
Komp se mi pouští snad 5 vteřin a to nemám SSD... Starší tříjádrový AMD vypadá jako novej rychlík
- mimonaut
- smartmaniak

Windows 8
Zvykl jsem si na METRO a začal osmy používat v reálu, ale bohužel, na mém notebooku se čas od času (spíš častěji) seknout tak, že pomůže jen power off.. A většinou třeba když spustím zune (ale i jindy). Takže smolík, čekám na finál. 
Hošani, mna by zaujimalo celkovo ako je tato verzia pouzitelna v reale. Ide spojenie s androidom cez kabel? Ta wifi teda funguje dobre,alebo problemy? Ide urobit virtualna wifi? A co bezne programy, funguju? A este jednu vec, mozno tu je niekto kto obchoduje forex, funguje pod windows8 MetaTrader4? Dikes.
Pouzivam W8 CP od prvniho dne na pracovni ucely a uz skoro ani nevnimam, ze mam nejaky novy nebo jiny OS. A nasesti mi nevythnul ani jednou, ani jeden restart.