Úkolem účastníků je napsat minimálně 2 aplikace pro Windows Phone, tyto umístit na Marketplace a dosáhnout minimálního počtu 50 stažení přihlášených soutěžních aplikací. Výherci budou odměňováni postupně v průběhu soutěže po splnění. Informovat o nároku na výhru bude pořadatel nebo soutěžící dle specifikace v bodu 6.
Nevím, ale z tohoto textu mi to jednoznačně plyne, že každá aplikace musí mít minimálně 50 stažení. Jsem si jistý, že na začátku soutěže tam bylo napsáno, že musíte mít dohromady alespoň 50 stažení a nyní je tam toto...
Ovšem to je jen můj názor, mohu být na omylu...
Tak jsem teď psal Ireně a rovnou jsem jí o tom položil dotaz. Její odpověď dává za pravdu mému předchozímu komentáři:
Neberte si to špatně, ale Vám prodává už samotné jméno.
Např. má aplikace Známky (má i anglickou lokalizaci včetně názvu - Grades) je relativně unikátní (konkrétně má jen 1 konkurenci MyGrades) a navíc obsahuje všechny blbosti jako LiveTiles etc. má do dnešního dne pouhých 24 stažení. (už je venku cca dva týdny.
Tj. není to tak lehké.
Petrroll: Bohužel nezbývá než souhlasit. Ačkoliv má tvá aplikace 24 stažení, nemá (skoro) žádné hodnocení. Kdo nemá hodnocení, není stahován... Plně tě chápu, jsem na tom podobně...
24 mi to pride za dva tyzdne dost malo... vsetky moje mali vzdy za prvy den aspon 40-50 potom to bud u niektorych denne downloady niekolko nasobne stale stupaju alebo alebo klesaju...
Právě, těch 40 za první dny na MP jsou obvyklé, ale jakmile se jednou aplikace dostane na stav, kdy má třeba jen 2 stažení denně, je už velmi těžké jí znovu prosadit...
Ona ta aplikace známky není IMHO moc dodělaná. Hlavní menu - přidat předmět. Hned vidím, že dva texty nad sebou ("Název předmětu" a "Zadej jméno předmětu") nejsou nad sebou vůbec zarovnané, pod tím je TextBox s předdefinovaným obsahem "TextBox". Prohlížel jsem aplikaci celkem dlouho a nenašel jsem možnost změnit typ známkování na nečíselné (A až F). škoda, aplikace je jinak svižná, s fast app switching, v metro designu a accent barvách.
Chválím i LiveTile, i když u více předmětů asi postrádá smysl.
Ten textbox mi unikl, doháje, opravím. - Opraveno (objeví se v brzké aktualizace na MP)
Ohledně Názvu Předmětu & Zadej jméno jsem se snažil obšlehnout vzhled MessageBox'u. Asi jsem se úplně netrefil, pokud má někdo lepší nápad, do PM s ním! - Opraveno (objeví se v brzké aktualizace na MP)
Známkování AF je problém. Osobně nevím jak přesně jim fungují průměry (kdy je ještě A, kdy A- a vlastně jestli A- vůbec je) a než abych vydával něco počítajícího blbosti, tak jsem zůstal pouze u čísel. - Výhledově se to pokusím vyřešit.
//Nechci aby to vypadalo, že smolím aplikace jenom kvůli Nokii a kašlu na jejich výslednou kvalitu. Naopak, chci aby MP nedpoad' jako Andorid Market. Jen prostě začínám a navíc testuju v emulátoru, tak občas nějaká ta drobnost uteče.
PS: U appek se email nezobrazuje pro srandu králíkům, když uvidíte chybu, tak ji nahlašte. Věřím, že nejen já, ale jakýkoliv programátor alespoň nějakou reakci ocení.
Ne, A- vůbec není. Je A až F, číselný ekvivalent rozsahu byl u nás 1 až 3 (cokoli horšího je prostě neuspěl), i když jinde to bývá i 1 až 5, takže se to na čísla převádět moc nedá, ale pouze pro potřeby aplikace by to neměl být problém. Máš A a B (1 a 2)? Výsledná 1,5, zaokrouhlíme nahoru na 2, v aplikaci zobrazíme výsledná B. A takhle se nemusíš vůbec zajímat o to, jakou hodnotu mají A nebo B ve skutečnosti.
Btw co možnost si k předmětu připisovat body?Některé předměty jsou průběžně bodovány, namísto známek. Většinou tam jsou i další podmínky, jakože je potřeba mít ze všech testů minimálně 60% součtu bodového maxima všech testů, ale zároveň u jednoho nejhoršího testu může být minimum jen 50%...atd atd, to je prakticky nerealizovatelný. Ale aspoň celková suma bodů z předmětu by potěšila.
PS: reaguju hned tady, jelikož tady jsem se o app dozvěděl, tak jen plynule pokračuji. Neboj, že bych se snažil cokoli shazovat, v Marketu už máš ode mě hodnocení kladné ;)
Popřemýšlím o tom a případně doplním do další verze. Zatím se na marketu do pár dní objeví drobná aktualizace s lepším (IMHO) zarovnáním, opravou toho textu TextBox a (snad) fungující ochranou proti padání.
Zdravim,
jakozto provozovatel stranek http://www.wphone7.cz nabizime vsem kdo jsou zaregistrovani do souteze 100x Nokia Lumia pro Windows Phone vývojáře, ze zverejnime jejich recenze k aplikacim.
Pokud mate zajem zaslete na recenzi na [email protected]
Recenze by mela mit :
- doprovodni text (asi by mel byt jiny nez v marketplace) a mel by byt skutecne formou recenze a ne jenom strohym vyctem funkci
- screenshoty (proti marketplace nejsme nijak omezeni)
- pripadne i video na youtube
Vase recenze budeme zverejnovat i pres Facebook a Twitter.
Já s tím, když to bude stejné problém nemám. Beru to jako píár propagační článek, kterej je samosebou pro vás zdarma. Jen bych k tomu ještě chtěl třeba pár vět o vás. Případně odkaz, na váš blog, web pokud máte.
Este citam Vase obavy s dosiahnutim pozadovanym poctom stiahnuti. Jedna rada..zobrazte ludom po par spusteniach aplikacie dialog s moznostou aplikaciu ohodnotit. Uzivatel po par spusteniach uz vie ci sa mi paci a vy ziskate potrebny rating aby aplikacia nezapadla. Pokial je nova zobrazuje sa mezi prvymi ..ak nema hodnotenia..pada do zabudnutia.
Vhodne je tiez umiestnit tlaciko pre ohodnotenie do status baru alebo do About ( Settings )
No, taky jsem se zkusil prihlasit do souteze, a uz jsem bylo pozde. Dostal jsem email, ze jsem "pod carou". Kazdopadne jsem si zkusil neco naprogramovat a vydat. Myslim, ze nejsem amater a neni to moje prvotina. Zkusil jsem udelat alternativu k hodne popularni Paper Camera z Android. Prvni den si to stahlo (koupilo, nemel jsem free verzi) cca 20 lidi a pak je to 1-2 denne. Je to slabe. Mam tu samou aplikaci i pro android - Pencil Camera a tam to jde neskutecne lepe. Pripadne mi platforma WP7 docela "mrtva". No kazdopadne, jestli chcete tak si vyzkousejte:
no a mas aspon trial, u WP su ludia zvyknuti najprv vyskusat a potom kupit.... ostatne platformy tuto moznost nemaju a preto su uzivatelia zvyknuti viac kupovat...