Abych to popsal trochu podrobněji. Nikdy si nejsem jistý, jestli telefon jede na 3G,GPRS,EDGE(w/e) nebo na Wifi. Stává se mi často, že telefon bzučí do reproduktorů u počítače, i když se hlásí jako připojený k wifi. (Staré HTC vždy na wifi bzučet přestalo). Dobrá tedy, to ještě není nic hrozného. To horší teprve přijde.
Telefon má zcela nepředvídatelné doručování zpráv. Ať už se jedná o vestavěný Facebook chat, WhatsApp, Facebook aplikaci, nově vydaný Skype... Zprávy prostě občas chodí, občas ne, jak se jim zlíbí.
- Whatsapp je v prvé řadě otravně pomalý, po otevření aplikace/chatu trvá několik sekund, než se zobrazí nejaktuálnější došlé zprávy. Občas vůbec nezobrazuje notifikace. Když zprávu odešlu v tunelu v metru, tak se po navrácení na signál už neobtěžuje zprávu odeslat, i když aplikaci několikrát otevřu. Špatně zobrazuje poslední čas, kdy byl kontakt online(ukazuje třeba "last seen 4 hours ago", i když si s kontaktem zrovna píšu). Občas nestáhne nejnovější zprávy do té doby, než otevřu chat s danou osobou a nepočkám cca 3 vteřiny.
- Vestavěný FB Chat je jako házet kostkou. Občas mi na něj něco přijde. Nebo se mi to objeví třeba 6 hodin po tom, co mi to ten člověk napsal. Nebo se to neobjeví vůbec. Není možné psát kontaktům, které jsou offline nebo připojené přes telefon, hlásí, že je kontakt nedostupný. Toto se stává i když si s kontaktem už několik minut píšu, prostě najednou zmizí.
- FaceBook aplikace zprávy vesměs dorazí, objeví se, ale aplikace mi zásadně neukazuje notifikace na Live Tile, i když je mám zapnuté. Druhá věc, a ta mě zcela odrovnala - Aplikace při chatu neaktualizuje konverzaci o nové zprávy! Někdo mi napíše, ok podívám se na to, odepíšu a pak už mi nové zprávy nedorazí, i když chat zavřu a znovu otevřu. Přitom z baťohu slyším, jak mi iPad ty zprávy přijímá a pípá na mě!
- Na Skype se pro jistotu nedá dovolat vůbec. Když už se to teda občas povede, kvalita zvuku dost kolísá a i vypadává, takže je to úplně nepoužitelné. Dobrá, je to beta, takže stěžovat si budu až to bude release, ale zajímavé je, že stejné problémy mám i na PC a to jsem vždy volal z wifi/ADSL zase na wifi/ADSL..
Nejsmutnější je, že nic z toho se mi na starém Androidu nedělo. A ačkoliv mám svou Lumii rád, tak "people first" si moc nepřipadám..
Tak, teď když jsem si ulevil, doufám, že se to dá číst a že toho není příliš.. ;)