Nokia Lumia 800: Problémy a jejich řešení

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

takové ty věci jako ucpaný / zakrytý mikrofon a na druhé straně zacpané sluchátko jsi vzal v potaz? Vím, že to zní hloupě, ale i to se stává (a člověk to přehlédne), že si třeba při hovoru zakrývá nechtěně rukou / obličejem mikrofon..)
GentlemanCZ
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020 / 800

Hardreset jako řešení problémů s baterií

Post by GentlemanCZ »

Pokud i vaši Lumii postihl problém s baterií, pak by možná mohl pomoci hardreset telefonu.
Osobně jsem Nokii prvně aktivoval bez SIM karty, jelikož jsem ji ještě neměl oříznutou na MicroSIM, tak nevím, zda příčina není třeba právě v tom. Vše funguvalo na jedničku, nicméně v nastavení nešlo vstoupit do nastavení telefonu a rovněž aktivovat diagnostickou aplikaci nešlo - po zadání posledního křížku u ##634# se číslo prostě smazalo a aplikace se neaktivovala. Navíc po několika nabíjecích cyklech (2 týdny aktivní používání) mi mobil při plném nabití ukazoval odhadovaný zbývající čas cca. 16 hodin. Podle článku Marka Hajna (http://marekhajn.posterous.com/jak-jsem ... -lumie-800) mě napadlo provést hardreset telefonu - tedy v nastavení vybrat obnovení továrního nastavení. Toto jsem provedl s vloženou SIM. K mému překvapení se po hardresetu telefonu dalo vstoupit do nastavení telefonní aplikace, stejně tak šlo okamžitě aktivovat diagnostickou aplikaci zadáním výše uvedeného kódu a hlavně - systém při cca. 85% nabití baterie zobrazuje odhad zbývajícího času na 1 den a 11hodin.
Osobně tedy teď čekám, zda tyto údaje vydrží i během dalších nabíjecích cyklů, nebo zda klesnou. Pokud ovšem vydrží, pak by byl hardreset rychlým řešením problémů s baterií. Sice to znamená telefon nastavit znovu a rovněž instalovat všechny aplikace, nicméně myslím, že to je malá daň, pokud se tím výdrž prodlouží na normální hodnoty.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Ono kdyz se podivas do for,tak prehrani firmwaru ci HR vzdy pomuze,ale postupem casu ty hodnoty plne nabite baterie zase zacnou klesat..takze by bylo potreba delat nekolikrat do roka HR..takze reseni je to docasne.
Milan Šťastný
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Milan Šťastný »

A jak udělat hard reset? Jen přes nastavení telefonu, kde na to je volba nebo přes nějaké # kódy? Chci to zkusit, protože baterie je opravdu velká slabina tohoto příjemného telefonu.
GentlemanCZ
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020 / 800

Vydrz po hardresetu

Post by GentlemanCZ »

Tak bohuzel musim potvrdit, ze dostupna kapacita baterie klesa i po hardresetu. Z puvodnich 1473mAh po dvou dnech na 1399mAh a rovnez vybijeni se mi zda rychlejsi. Po prvnim nabiti 1 den a 15 hodin, po druhem o tri hodiny mene. Jsem zvedav behem par pristich dnu. S plnou kapacitou je vydrz super a telefon skvely. Doufam tedy, ze brzy vyyjde firmware, ktery tento bug vyresi s konecnou platnosti. Vzpominam ale na HTC HD2, jde byl dlouho problem s odesilanim sms zprav aj. Nakonec se vse vyresilo, tak doufam, ze to bude stejne i zde. To je zkratka udel tech, kdo si kupuji nova zarizeni bez "service packu" :).
xtomas
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 735

Post by xtomas »

karel55555 wrote:Ahoj,
přehrál jsem si nový FW do Lumie a způsobilo mi to následující problémy:
* při ukončení hovory se telefon někdy buď restartuje nebo ukončení trvá několik minut
* senzorová tlačítka jsou při středním a vyšším jasu stále vypnutá (nevím, jestli to tak bylo zamýšleno nebo to je bug)
* informace o posledním hovoru se ukazují vyjjimečně

Máte někdo podobné problémy s novým FW?
verze FW je 8107 (zkoušel jsem několik verzí rozdělěné podle barev a operátorů). Můj operátor je Vodafone.

Díky
Mám jiný problém s restartem. U mého telefonu došlo 1x k restartu při pokusu o vytočení mobilního čísla. U telefonu mé přítelkyně se to stalo během jednoho odpoledne již 2x. Po restartu nebyl pokud o odchozí hovor evidován v odchozích hovorech. Oba máme Lumii 800 teprve 2 dny... Oba máme mobil od T-Mobile, firmware 7.10.8107.79. Má někdo podobné zkušenosti?

Tomáš
koblihjr
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 8X

Post by koblihjr »

Zjišťuji problém, že v protokolu, nebo chcete-li výpisu hovorů se mi ukazuje u změškaného kontaktu jiný název než, pod jakým jej mám v seznamu.

Tykže pokud mám seznamu jméno "Fíla", tak u změškaného hovoru si to najde jméno z facebooku (proč????) a ukazuje mi to jako "Filip Horák", ale pokud hovor přijmu, nebo jej volám (jinými slovy uskutečním hovor), už mi to ukazuje zase pouze jako mnou přejmenované Fíla...
Difné. :???:
Milan Šťastný
nováček
nováček

Post by Milan Šťastný »

Zkus ty kontakty propojit. Pak ti to myslím i nechá vybrat, které jméno je hlavní a má se zobrazovat.
koblihjr
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 8X

Post by koblihjr »

No dyť, kdyby nebyly spojené, neřešil bych to. Problém je, že jsou spojené. Proto se divím, že to takhle lítá. :-/
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

taky přesně nevím, podle jakého klíče to vybírá to zobrazované jméno u prolinkovaných kontaktů, mám dojem, že u poloviny mi to hodilo default z facebooku a u poloviny z kontaktů telefonu / live.. Ale to které se bude zobrazovat se skutečně dá zvolit. Projeď si celý seznam až budeš mít chvilku, pospojuj v kontaktech co není a navol si správná jména, myslim že se to vyplatí udělat co nejřív, protože pak tě může takhle za pár týdnů i měsíců něco zaskočit :) Mě to trvalo týden, než jsem se rozhoupal, pořád jsem si řikal zbytečnost, ale když už to člověka žere třikrát denně, je lepší to vzít z gruntu :)
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

Post by karelchadim »

Já jsem narazil na podobný problém... měl jsem synchronizované kontakty s gmailem potom jsem si s tím nějak hrál a účet jsem odebral a následně znovu přidal takže jsem měl telefon chvíli bez kontaktů.. v historii hovorů se ale všechno staré zobrazuje pouze jako číslo bez přiřazeného jména a nově uskutečněné hovory se již přiřadí ke jménu.
Takže to vypadá že telefon to nijak neaktualizuje podle kontaktů, ale přiřadí v době uskutečnění první po čem šáhne. V tom případě asi nějaké propojování a přejmenování historii už nijak neovlivní.
Řešení je jednoduché, smazat celou historii a začít s čistým štítem :D
vanDit86
nováček
nováček

Post by vanDit86 »

Mate nekdo problem s ubytkem kapacity baterie stejne jako ja? Pred aktualizaci na firmware 8107 jsem mel Full Charge Capacity max 1300mAh , po aktualizace nejnovejsiho firmwaru se vse spravilo a maximum jsem mel 1486mAh , jenze den ode dne mi tahle kapacita zacala nepochopitelne klesat , a momentalne jsem zase nekde kolem 1300mAh? Je tohle uz normalni? Mate nekdo podobny zkusenosti?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Bohuzel se takto Lumie podivne chovaji,je tam stale problem ve firmware,kdyz udelas tovarni nastaveni kapacita se zpet vrati..
vanDit86
nováček
nováček

Post by vanDit86 »

Aha , podivuhodne , zacinam mit pocit ze v te Nokii pracuje banda amateru , doufam ze o tomto problemu vedi a snazi se snim neco delat. Jsem zvedav cim me prekvapi v dalsi aktualizaci.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Taky nechapu jak mohou zbabrat tak dulezitou cast jako je baterie.
silent64sk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, Transformer Pad TF300T, Galaxy Nexus

Post by silent64sk »

Ja zase nechápem, prečo sa problém u niektorých kusov vyskytuje a u iných zase nie, teda aspoň ako tu píšu niektorí ľudia, že oni žiadny problém nemajú. Buď ho skutočne nemajú alebo ho majú, ale vehementne tvrdia niečo iné.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Me prosli rukami 4 ks Lumie,nyni mam doma jeden z nejnovejsich kousku a baterie se stejne pokazde nabije do jine hodnoty mAh..ma to tendenci se to dlouhodobe propadat.Nepracuje to spravne na zadne Lumii.Jedno jestli je pro CR,nebo pro jiny stat,cerna nebo modra apod..
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Post by spellshaper »

JJ mohu potvrdit, i když probelm s výdrží nemám, tak to ukazuje pokaždé jiné číslo. Nevím jestli je to jen číslo nebo to opravdu souvisí s výdrží a za 2 měsíce to taky bude bída... uvidíme :wink:
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Tak za 2 mesice uz snad bude dalsi update a definitivne se tato bateriova epizoda vyresi.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Rekod vydrže baterie :tlem: 419 dní nemá konkurenci,už vím,proč chce každý Lumii..

Image
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”