HTC Titan: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované telefonu HTC Titan
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

Post by karelchadim »

IE- ... pro vytažení nabídky > tabs (záložky) > zavřít v rohu křížkem
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Podivejte se jak ATT prezentuje na svem webu HTC Titan..Android ve verzi 2.2,5Mpx kameru a 3.8" displej,kdyby jste to nekdo nevedel.. :tlem:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=KqNIQukkPO8[/youtube]
TomasSX1
moderátor
moderátor
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Post by TomasSX1 »

Ze vraj 3,8" display :-D ( o Androide a 5Mpx uz ani nehovoriac, ale to LCD bije do oci aj pri vypnutom zariadeni :-D )
Robert Varga
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC Titan

Post by Robert Varga »

Jééjda, to jsou maňasové... Ale jen ať si Titana Androidisti koupěj, aspoň přijdou k Windows Phonu :-)
fallin
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

RE: HTC Titan: Všeobecná diskuze

Post by fallin »

Chlapi, podarilo se nekomu vyresit problem s hovory? Myslim to cca dvousekundove lagnuti pri prijmuti hovoru. Akrualizace to nevyresila ale me spis zajima jestli to neni primo vlastnost telefonu a ma cenu to prip. reklamovat.

Sent from my TITAN X310e using Board Express
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Post by Jakub Karásek »

Tak po týdnu používání HTC Titan můžu také přinést několik postřehů.
Je to rozhodně nějgeniálnější zařízení, co jsem kdy držel v ruce, Android se může jít zahrabat. Nemá cenu se tu rozepisovat o všech plusech, ty jsou evidentní, obzvláště propojení fb/twitter/hotmail napříč celým systémem, to snad už ani lépe udělat nejde.
Ale je pár chyb, které mi vadí méně či více:

HW
Hladká záda - pokaždé mám strach, že mi vypadne telefon z ruky
Velikost - nejde ovládat jednou rukou (ale já ho prostě musel mít :) )
Paměťové karty - ať si kdo chce, co chce říká, prostě chybí
Plastové ohraničení napájecího konektoru - koupil jsem si delší microUSB kabel, který má ostřejší zacvakávací pacičky, které mi při vytahování kabelu vyrvaly ohraničení kabelu. Přibrousil jsem je, plastový kousek vrátil, ale obávám se, že při častém zasouvání a vysouvání ten kousek odejde

SW
Zune - nenávidím Zune! Synchronizace je řešena relativně v pohodě, ale jako přehrávač hudby je to šílenost, zůstávám u iTunes (přesto, že žádný zařízení s jablkem nemám). Kdyby alespoň šly zatrhnout skladby, které chci přehrávat a které nechci
Mass storage - jak jsem psal, synchronizace je relativně pohodová, ale já chci v telefonu přenášet i data, která telefon nepodporuje, mnohem lepší by byl přístup do paměti telefonu s možností vytvářet složky atd
File explorer - s výše napsaným také souvisí možnost prohlížet a organizovat soubory v telefonu (typicky si chci alespoň oddělit pracovní dokumenty, osobní dokumenty a dokumenty do školy
Tlačítko hledání a bing mapy - Dokud nebude bing v ČR pořádně zaveden, není důvod jásat, chtělo by to zásah evropské komise. Když už přinutila MS na PC dávat na výběr prohlížeč internetu, mělo by být taky umožněno vybrat si svůj vyhledávač
Internetový prohlížeč - IE je rychlý, svižný, ale trpí několika neduhy. Nelze se vrátit o stránku zpět, pokud se člověk přepne do IE z jiné aplikace. Vyhledávání na bingu, nemožnost CTRL+F (vyhledávání na stránce), pomalu dostupné přepínání tabů (dalo by se vyřešit multigesty). A vůbec nejlepší by byla Opera Mobile a její matice stránek na úvodní stránce
Nastavení synchronizace - byl jsem na Windows mobile zvyklí, že šlo nastavit, kdy se mají synchronizovat maily a kdy ne. Řeším to vypínáním datových přenosů na noc, nejradši bych na toto měl nějaký inteligentní profil
Live tile kalendář - na to, že zabírá dlaždice kalendáře tolik místa, tak by mohla zobrazit alespoň tři následující události a ne jen jednu
Profily - vypnutí a zapnutí zvuku v zásadě stačí, ale možnost ovlivňovat hlasitosti jednotlivých akcí zvlášť by potěšila
Zavření nabídek - telefon jako hudební přehrávač nepoužívám, ale když jsem jej zkusil, tak mi od té doby visí nabídka ovládání hudby kdykoliv měním hlasitost. Stejně tak mi vadí, že když si dám něco kopírovat, tak mi všude visí nabídka vložení a ubírá dosti prostoru na sw klávesnici
Menší výdrž - pravda, že nadšením z telefonu jej nedávám z ruky, ale očekával jsem vyšší výdrž. Prakticky jej stáhnu ráno v šest z nabíječky, od rána do tří jsem přihlášen na fb chat, cca dvě, tři hoďky brouzdání a hoďka jen tak hraní si s telefonem. Ve čtyři můžu znova nabíjet a to mám vypnuté hledaní polohy, odesílání informací MS, vypnutá wifi...
Placené aplikace - nevadí mi za dobrou aplikaci zaplatit, také se mi líbí možnost aplikaci vyzkoušet, než ji zakoupím. Ale nelíbí se mi placení aplikací, které jsou na konkurenčních platformách zdarma (Angry birds)
Office - rád bych ve wordu zmenšil dokument např na 50% jeho původni velikosti tak, abych jej mohl vidět tak jak vypadá. Nebo alespoň vypnout zalamování řádků, to word na Windows mobile uměl

Narozdíl od ostatních nemám problém s kvalitou příjmu wifi, přes víkend mám doma vypnuty datové tarify a telefon jenom na wifi a nevypadl ani jednou.

Doufám, že většinu výše zmíněných problému MS v budoucnu opraví v nějaké aktualizaci.
Pokud víte, jak některý z těchto problému vyřešit už dnes, budu jenom rád
adamis
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2 Leo

Post by adamis »

Hezký "článek" - jakube.karasku!!
Souhlas, že je to nejlepší stroj na světě. A souhlas i stěma Tvýma výhradama: já doufám, že se najde za čas nějaký mistr, který toto sqělé zařízení "zpřístupní". Snahy po tom už jsou vidět třeba zde: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1445304 - i já jsem přihodil 20,-€ :tlem: :tlem: :tlem:
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Hezky jsi to sepsal Jakube ;-)
Jakub Karásek
redaktor
redaktor

Post by Jakub Karásek »

Ono je těch problému samozřejmě víc většina jich ale již byla popsána zde ve fóru a doufám, že se do jejich řešení pustí samotný Microsoft. Přecijen na XDA povětšinou chodím, až mi vyprší záruka, což mi dá impuls k tomu abych začal blbnout :)

Ještě přidám jednu touhu: Správce šesti naposledy otevřených aplikací by také zasloužil několik změn. Například možnost odstranění aplikace z tohoto seznamu například jejím vysunutím nahoru, či dolu. Člověk by pak nemusel prázdný seznam vytvářet ustavičným mačkáním tlačítka zpět.

Také bych seznam naposledy spuštěných aplikací raději spouštěl dlouhým stiskem Windows butoonu a na dlouhé stisknutí tlačítka zpět bych nadefinoval úplné zavření všech aplikací. Tlačítko hledat by krátkým stiskem otevřelo hledání na míste/aplikaci, kde se zrovna nacházím, dlouhé by vyhledávalo na webu.
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by karelchadim »

no ukončování aplikací bych také uvítal, stačilo by udělat to samé co je v IE na záložky

home button je zabraný na hlasové ovládání, a když už dělat nějaké záměny tak bych to viděl asi takhle
BACK
- krátce - skok zpět
- dlouze - ukončení všech aplikací (proč ne)
HOME
- krátce - stránka start
- dlouze - multitasking
FIND
- krátce - hledat
- dlouze - hlasové ovládání
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

co všichni máte s tím ukončováním aplikací? proboha proč? když jsou uspané, systém nijak nezatěžují, když potřebujete, jsou rychle k dispozici, když potřebuje systém, sám si je pozavírá.. :-)
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by karelchadim »

nepotřebuju nutně ukončovat aplikace, překáží mi to jen u IE

zkrátka jsem si vypěstoval ještě před mangem takovej zvyk se vracet šipkou zpět, u manga už mi to zůstalo a nevím proč mám prostě tendenci mít telefon prázdný, žádné spuštěné aplikace nechci

u IE jde zavřít tab a vrátit se zpět, ale na to si nikdy nevzpomenu a mačkám na tl. zpět jako o život :-D
Jakub Karásek
redaktor
redaktor

Post by Jakub Karásek »

to mimonaut:
Pokud si otevru na vterinku nejakou aplikaci, ke ktere se jiz nebudu chtit vracet, tak bych ji rad odstranil ze seznamu spustenych aplikaci aby nezabirala misto dulezitejsim aplikacim, ktere byly otevreny pred ni.
Preci jen je to urcita forma multitaskingu, tak by ten spravce aplikaci mohl alespon neco umet a ne jen prepinat.

S tim hlasovym ovladanim jsem to nevedel, v zivote jsem tuto funkci nepouzil :)
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by karelchadim »

ona je taky prozatím pouze v ENG a při nastavení češtiny v telefonu je dokonce úplně vypnutá, podobně jako s Bing vyhledáváním, kde v české verzi otevírá web a při nastavení jazyku prohlížeče a vyhledávání na ENG se otevře okno v kterém můžu vyhledávat (možnost i hlasového zadávání opět nutno mít tel. v angličtině), ale je tu i tlačítko na skenování textu a jeho překlad, qr a čárových kódů, local scout pro POI v okolí, rozeznání skladeb poslechem...
Jakub Karásek
redaktor
redaktor

Post by Jakub Karásek »

Tak plastovej dilek okolo napajeciho konektkoru se dneska zlomil a upadl. Tohle chlapci od HTC nevyresili moc dobre, kdyz vi, ze microUSB ma pacicky, ktere o ten kousek drhnou :???:
adamis
nováček
nováček
Zařízení: HTC HD2 Leo

Post by adamis »

Já žádné pacičky, a tím pádem žádné problémy s USB nemám...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

jakub.karasek wrote:Tak plastovej dilek okolo napajeciho konektkoru se dneska zlomil a upadl. Tohle chlapci od HTC nevyresili moc dobre, kdyz vi, ze microUSB ma pacicky, ktere o ten kousek drhnou :???:
Chce to pouzivat originalni prislusenstvi a ne neoriginalni,od pacicek se navic upousti,kvuli riziku vytrhavani konektoru..
Originalni kabel pacicky nema,kdybyjsi pouzival jen original,nestane se ti to.
Jakub Karásek
redaktor
redaktor

Post by Jakub Karásek »

Klidne poslu fotku originalni nabijecky, moje pacicky ma. Sice ne tak vyrazny, jako ten micro usb kabel, co jsem si koupil, ale ma.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Ale tak male,ze to nemuze znicit ten plast,jsi prvni komu se to povedlo,ale jen diky neorigo prislusenstvi.Tim originalnim se to poskodit neda.
Robert Varga
smartguru
smartguru

Post by Robert Varga »

Pozor, u prvního Titana jsem měl stejný problém. Dokonce jsem o tom tady tenkrát psal - že se mi tělo prohýbá v "rakvi" zadního krytu. Měl jsem to tělo ve špatné výšce oproti zadnímu krytu, a proto při každém vyndání z nabíječky jsem drhnul o plastové orámování díry na usb.

Přesně ten problém o kterém píše.
Post Reply

Return to “HTC Titan”