[app] ČT24 - oficiální aplikace zpravodajského serveru
[app] ČT24
@katraris Přesně tak, samotná ČT se vyjádřila, že vypustila app pro všechny regiony. Nejspíš jde o chybu, neboť pro iOS a Android jsou plně k dispozici.
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
[app] ČT24
Tak jsem si s aplikací delší dobu hrál a musím říct... nějak to kulantně zaobalit... Kdo sakra je Petr Tomaník? Tohle byla jeho první aplikace pro WP7? Proč to MS a Nokia nenabídli třeba někomu z "místních" zkušených vývojářů? 
GUI aplikace mi na první pohled nevadilo, ale při praktickém používání je hrozně nepřehledné. Skroluji-li seznam zpráv, musím zpomalovat a soustředit se ne na čtení, ale na hledání špatně čitelných titulků v overlayi nad fotkami. Obecně je to hrozně nepřehledné a zbytečně to plýtvá místem. Proč aplikace neumí obsah rotovat podle orientace telefonu? Dost dobře nechápu, proč MS platil aplikaci, která poměrně významně vybočuje z designových doporučení Metro.
Proč jsou v menu kategorie Hlavní a Nepřehlédněte, opravdu nechápu. Jak se do nich zprávy vybírají, co si z toho mám jako uživatel vzít? Čistě významově mi názvy těchto dvou kategorií splývají. Proč zprávy v Hlavní a Všechny jsou (minimálně teď) přesně stejné, jen v jiném pořadí?
Proč ve zprávě není odkaz na reportáž tak, jako bývají v textových zprávách na webu ČT24? To osobně vnímám jako killer-fičuru. Zprávy si můžu přečíst kdekoliv jinde a obvykle s více podrobnostmi, když na webu ČT24 to bývají jen textové přepisy reportáží.
Proč je odkaz na živé vysílání nacpaný nad horním menu? Proč se nedá tapnout na nápis, ale jen na tlačítko v samotném rohu obrazovky, které navíc ve spoustě případů nedává zpětnou vazbu na dotyk? Proč se živé vysílání neintegruje do Music + Video hubu? Proč není stream fullscreen? Nejedná se o jednoduchý trik, jak trochu zamaskovat nízkou kvalitu streamu? Proč není kvalita streamu vyšší či volitelná? Proč přehrávání nezačne keyframem, ale musí se čekat na nejbližší (v noci na dnešek jsem čekal dobré dvě minuty).
Proč tlačítka v přehrávači nemají popisky? Šipka dokola, hádám, posune přehrávání dál do historie v bufferu (zvětší buffer), šipka na konec posune přehrávání bufferu do reálného času. To jsou skvělé fičury, ale nepletu se? A proč to nebylo popsané? Nevýhodou těchto fičur je, že posunutí zpět nefunguje, když už přehrávání buffer vyčerpá.
Proč aplikace není dostupná jinde než na českém Marketplace, přestože ČT tvrdí, že by měla být, že to tak je nastavené?
Jediná pozitiva této aplikace jsou v podstatě to, že jde o funkční aplikaci pro stream ČT24 a to, že je zdarma.
Dá se autor někde kontaktovat?
GUI aplikace mi na první pohled nevadilo, ale při praktickém používání je hrozně nepřehledné. Skroluji-li seznam zpráv, musím zpomalovat a soustředit se ne na čtení, ale na hledání špatně čitelných titulků v overlayi nad fotkami. Obecně je to hrozně nepřehledné a zbytečně to plýtvá místem. Proč aplikace neumí obsah rotovat podle orientace telefonu? Dost dobře nechápu, proč MS platil aplikaci, která poměrně významně vybočuje z designových doporučení Metro.
Proč jsou v menu kategorie Hlavní a Nepřehlédněte, opravdu nechápu. Jak se do nich zprávy vybírají, co si z toho mám jako uživatel vzít? Čistě významově mi názvy těchto dvou kategorií splývají. Proč zprávy v Hlavní a Všechny jsou (minimálně teď) přesně stejné, jen v jiném pořadí?
Proč ve zprávě není odkaz na reportáž tak, jako bývají v textových zprávách na webu ČT24? To osobně vnímám jako killer-fičuru. Zprávy si můžu přečíst kdekoliv jinde a obvykle s více podrobnostmi, když na webu ČT24 to bývají jen textové přepisy reportáží.
Proč je odkaz na živé vysílání nacpaný nad horním menu? Proč se nedá tapnout na nápis, ale jen na tlačítko v samotném rohu obrazovky, které navíc ve spoustě případů nedává zpětnou vazbu na dotyk? Proč se živé vysílání neintegruje do Music + Video hubu? Proč není stream fullscreen? Nejedná se o jednoduchý trik, jak trochu zamaskovat nízkou kvalitu streamu? Proč není kvalita streamu vyšší či volitelná? Proč přehrávání nezačne keyframem, ale musí se čekat na nejbližší (v noci na dnešek jsem čekal dobré dvě minuty).
Proč tlačítka v přehrávači nemají popisky? Šipka dokola, hádám, posune přehrávání dál do historie v bufferu (zvětší buffer), šipka na konec posune přehrávání bufferu do reálného času. To jsou skvělé fičury, ale nepletu se? A proč to nebylo popsané? Nevýhodou těchto fičur je, že posunutí zpět nefunguje, když už přehrávání buffer vyčerpá.
Proč aplikace není dostupná jinde než na českém Marketplace, přestože ČT tvrdí, že by měla být, že to tak je nastavené?
Jediná pozitiva této aplikace jsou v podstatě to, že jde o funkční aplikaci pro stream ČT24 a to, že je zdarma.
Dá se autor někde kontaktovat?
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
[app] ČT24
Souhlas ve vsem! Snad jen jeste pripomenout bug, ze kdyz z ziveho vysilani odskocim do hlavniho menu a vratim se zpet, tak vidim jen cernou obrazovku - restart streamu je preci vec na par radku.
-
Vlasta W.
- smartstar

[app] ČT24
Ano. To se stane také když se vyčerpá buffer, aplikace začne bufferovat a nikdy nenaváže, vždycky přehrávání zastaví na černou obrazovku, přičemž tlačítko play v takovou chvíli neudělá nic.
- Robert Varga
- smartguru

- Zařízení: HTC Titan
[app] ČT24
Na aplikaci se bude i nadále pracovat a tohle jsou super vstupy. Autor aplikace je skvělý hacker a nejen proto jsem ho kontaktoval. Očividně to byl dobrý krok: Petr dokázal přemluvit telefon aby přehrál stream, což je to nejdůležitější. Zkusím si s ním promluvit, jestli bych mu nemohl pomoct s UX.
[app] ČT24
potom co čtu tu hrůzu sem zatím rád že není aplikace pro US market, nevíte jesti i ct4 aplikace a ivysilani by měla být pro US marketplace?
-
katraris
- přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Lumia 1020, Lumia 920
[app] ČT24
Zkuste s autorem, Roberte Vargo, promluvit také o publikování na US marketplace, prosím. Přes všechny uvedené problémy bych tu aplikaci rád měl. Zkusil jsem ji na Trophy s českým live ID a samotný stream má pro mě zásadní přínos. Jinak souhlasím s výše uvedenými připomínkami k designu i funkčnosti. Video reportáže určitě budou v dalších verzích.
[app] ČT24
Tak CT4 uz musi byt na 100% omezene jen na cr...Fixie wrote:potom co čtu tu hrůzu sem zatím rád že není aplikace pro US market, nevíte jesti i ct4 aplikace a ivysilani by měla být pro US marketplace?
-
katraris
- přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Lumia 1020, Lumia 920
[app] ČT24
Proč musí? A když musí, proč není tento princip i na jiných platformách? Kolegové v New Yorku na svých ipodech (identifikovaných pro rezidenty USA) běžně sledují ČT4.
[app] ČT24
Protoze maji na vetsinu prenosu/poradu jen prava pro CR. Pokud to jde na iPodech kolegu, nekde udelali soudruzi z CT chybu. Na druhou stranu by aplikace mohla byt v jinych marketech, jen stream omezeny na ceske IP adresy...
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
[app] ČT24
Proc to omezeni neprovest treba pomoci GPS lokace - omezeni na CZ marketplace je jednoznacne spatny tah
Jednoduse if (aplikace z ceskeho marketplace) OK
else (nutnost mit zapnutou GPS, jsem na uzem cr?) OK else nelze prehrat
Jednoduse if (aplikace z ceskeho marketplace) OK
else (nutnost mit zapnutou GPS, jsem na uzem cr?) OK else nelze prehrat
-
Vlasta W.
- smartstar

[app] ČT24
Kdybych měl nějak prioritizovat změny, tak bych je seřadil asi takto:
1) Publikace na US/UK/DE Marketech (momentálně to mám instalované ze XAPu) - platí i pro ivysilani / ČT4
2) Lepší ergonomie spouštění videa
3) Volitelná kvalita streamu (stream s více keyframy) + fullscreen (na 3G chci nízkou kvalitu kvůli FUP, na Wi-Fi si klidně pustím maximální)
4) Zlepšení UI/UX v hlavním menu
Mimochodem musí nutně existovat tři různé ČT aplikace? Nešlo by to všechno spojit do jedné? Třeba mít v iVysílání možnost spuštění i živého vysílání, ne jen procházení archívu? ... pokud to tedy nechápu špatně a nemá to tak být. Pak bych ale nerozuměl existenci samostatných ČT24 a ČT4 aplikací.
Pokud jde o práva na pořady vysílané do zahraničí, taky jsem pro co nejmenší omezování - aplikaci pro živé vysílání ČT mám hlavně na sledování MS v hokeji a OH, což jsou typicky ty právně problematické pořady. Kontrola podle GPS je fajn nápad, možná by ještě lepší bylo kontrolovat to podle SIM, pokud je to možné. Máš SIM českého operátora, jsi OK.
Abych pořád jen nekritizoval - Klobouk dolů, palec nahoru za to, že aplikace sama od sebe blokuje uspávání telefonu
Mimochodem mám to druhý den a už vzniká závislost. Od rána mám vedle monitoru počítače postavený telefon s puštěnou ČT24. Už jsem začal přemýšlet, že to je tak super, že si snad koupím nějaké malé LCD k počítači pro sledování TV na pozadí
1) Publikace na US/UK/DE Marketech (momentálně to mám instalované ze XAPu) - platí i pro ivysilani / ČT4
2) Lepší ergonomie spouštění videa
3) Volitelná kvalita streamu (stream s více keyframy) + fullscreen (na 3G chci nízkou kvalitu kvůli FUP, na Wi-Fi si klidně pustím maximální)
4) Zlepšení UI/UX v hlavním menu
Mimochodem musí nutně existovat tři různé ČT aplikace? Nešlo by to všechno spojit do jedné? Třeba mít v iVysílání možnost spuštění i živého vysílání, ne jen procházení archívu? ... pokud to tedy nechápu špatně a nemá to tak být. Pak bych ale nerozuměl existenci samostatných ČT24 a ČT4 aplikací.
Pokud jde o práva na pořady vysílané do zahraničí, taky jsem pro co nejmenší omezování - aplikaci pro živé vysílání ČT mám hlavně na sledování MS v hokeji a OH, což jsou typicky ty právně problematické pořady. Kontrola podle GPS je fajn nápad, možná by ještě lepší bylo kontrolovat to podle SIM, pokud je to možné. Máš SIM českého operátora, jsi OK.
Abych pořád jen nekritizoval - Klobouk dolů, palec nahoru za to, že aplikace sama od sebe blokuje uspávání telefonu
Mimochodem mám to druhý den a už vzniká závislost. Od rána mám vedle monitoru počítače postavený telefon s puštěnou ČT24. Už jsem začal přemýšlet, že to je tak super, že si snad koupím nějaké malé LCD k počítači pro sledování TV na pozadí
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
[app] ČT24
A proč si nepořídíš TV do počítače? Já mám pidi USB Elgato EyeTV a mám to vyřešené. Sice jsou trochu dražší (cca 2 500 Kč), ale jsem spokojen.
-
Vlasta W.
- smartstar

[app] ČT24
Mám. Klíčový je ten druhý monitor, kde to bude pořád vidět 
[app] ČT24
Vlasta W.: Můžu, když je to zdarma, poprosit o odkaz na XAP? Googlím, ale marně.
Mám UK market. Dík.
-
Vlasta W.
- smartstar

[app] ČT24
Nechtěl jsem to sem dávat veřejně. I když je to freeware, pořád je licencován jen na český Marketplace, takže tohle je imho warez. Byť způsobená škoda je nulová.
[app] ČT24
hmm....nějak mi nejde deploynout...vyhazuje to chybu s tím že aplikace má ochranu DRM...... mám UK live ale region mám nastavený na ČR...nějaká rada?....Děkuji
-
Vlasta W.
- smartstar

[app] ČT24
Musíš to deploynout nějakým jiným než oficiálním deployerem z SDK. Třeba WINCO wXAPAssistant nebo Multi XAP Deployer.
[app] ČT24
hlavně u multi xap deployeru zatrhni podepsání aplikace, což je ten problém. Nebo aspoň u mě byl
- Hejlic
- přispěvatel

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Kindle Fire (JB)
[app] ČT24
Nainstaloval jsem XAP. Appka je pěkná, zprávy jednoduché. Ale nejde živé vysílání. Chvíli se to načítá, pak aplikace spadne. Nemá někdo řešení?