Necroman wrote:Tak uz prestante s tim flame ;)
Z jineho soudku, existuje pro Lumii nejaky stojanek/dock na sirku, kdybych chtel sledovat treba CT24 a nechce se mi ten telefon drzet v ruce? V tomto mel HTC HD7 urcite velke plus

Hej hej.
HD7 má toto parádne. Len škoda toho otrasného reproduktoru.
Ja som celkovo zvyknutý mávať telefón v docku a non stop nabitý a pripravený.
Toto je jeden obrovský ústupok, ktorým som Nokii spravil, pretože má konektor 'logicky' hore a navyše krytý.
Mimochodom a toto je presne účel diskusie, aby sa tu potenciálny záujemci dozvedeli výhody a nevýhody zariadenia.
Nesmierne ma mrzí, že do diskusií o WP musia stále chodiť honiť svoje ego ľudia ako Standa, Greenarrow a nedá mi nespomenúť aj htcjirka (i keď on má často triezvy pohľad, ale do WP si rád kopne).
Každopádne pre budúcich majiteľov skúsim zhrnúť hlavne nevýhody Nokie Lumie 800, pretože podľa mňa sa im málo venuje v recenziách a Radek Hulán ich tiež slušne odignoroval.
Nevýhody WP vynechám, tie platia obecne, takže k HW:
- Displej mohol byť doslova úžasný. Namiesto toho vo mne panuje také rozpoltenie. Na jednej strane je čierna krásna čierna, ale použitá technológia pen tile ten pôžitok z displeja kazí. A to ide o menší displej, kde by toto rozlíšenie mohlo byť celkom ok a raster nie moc viditeľný. Mám aj HD7 s 4.3" displejom, kde ten raster tak nevidiet a biela čiara na čiernej ploche je naozaj čiarou.
Pri bežnom používaní vonku v teréne sa rozdiel nepozná, ale doma v posteli, či na WC

, to človek zbadá.
- Ďalšie sklamanie, ktoré sa u mňa ešte trocha prehĺbilo je reproduktor. Nie len že je tichší, ale aj jeho kvalita sa iPhoneu nevyrovná (i keď HTCčko prekonáva). Tu nemám ale možnosť porovnávať a tak neviem povedať, aké je to oproti takému Samsung Omnia W, hoci by ma to nesmierne zaujímalo.
- Od Lumie 800 som očakával po HW stránke 'attack to iPhone'. Hoci žiadne iné zariadenie sa dodnes k tomuto pojmu nepriblížilo, tak si dovolím povedať, že Lumia 800 si tento pojem nezaslúži takisto.
Napriek tomu, že mám mobil v tom silikónovom, či gumennom púzdre, tak jemné škrabance na kovovej ploche pri foťáku aj tak sú. Druhá vec je, že mám dve Lumie. Jedna má tlačidla OK, ale druhá ich má na úrovni HTC HD7 - rozkývané, jemne zapustenejšie - proste nie je to ono.
- Fotoaparát je kapitola sama o sebe. Rok starý iPhone mi fotil ovela lepšie ako toto. Síce vraj N9 robí lepšie fotky a mohlo by to byť SW záližitosť, nadšený nie som.
- Ako som už spomínal: Nemožnosť použiť stojan - kolísku. Navigovanie v automobile na stojato tiež nebude sranda. Konektor pre adaptér je hore + je na ňom krytka, čo praktickosti nepridá - obzvlášť ak mobil treba nabíjať denne.
- Power tlačítko na boku je pre mňa zatiaľ nie zrovna šťastné riešenie - ale toto môže byť len zvykom. Často ťukám hlasitosť dole namiesto power buttonu a keďže WIN button je senzorový, tak po jeho stlačení sa displej nerozsvieti (čo je samozrejme pochopiteľné).
...
- Nedá mi nespomenúť prepálenosť červenej (aspoň pre moje oko) - čo je asi všeobecná vlastnosť Amoled.
PS:
Trocha mi chýbajú fičúrky od HTC Attentive Phone. Škoda, že toto nie je zapracované od MS na úrovni OS, pretože niektoré sú celkom užitočné.
V detajloch by som mohol pokračovať, ale to už by som bol moc veľký detailista

Aby som zas nikoho neodradil...
Po HW stránke podľa môjho osobného názoru u WP nič lepšie dnes nezoženiete.