Nokia Lumia 800: Všeobecná diskuze
Tak už dorazila, v modré barvě...je něco, co bych v počátku neměl pokazit? Zatím čekám na microSIM, tak mám čas...předpokládám, že je dobré telefon plně nabít a stáhnout firmware:-)
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
Měl bys mít v PC nainstalovaný Zune a udělat v něm, co mu na očích uvidíš (s připojeným telefonem).
-
Martin Suchan
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 925
Ve Vodafone mi micro SIM vymenili na pockani do 5 minut, zdarmaDeco wrote:Tak už dorazila, v modré barvě...je něco, co bych v počátku neměl pokazit? Zatím čekám na microSIM, tak mám čas...předpokládám, že je dobré telefon plně nabít a stáhnout firmware:-)
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
O2 taky mění microSIM zdarma a na počkání. A předpokládám, že T-M se nebude odlišovat.
Ve specifikacích se všude uvádí, že Nokia Lumia umí zvukový AAC formát. Můžete to někdo potvrdit? Případně vyzkoušet na aplikaci iRadio? Pokud by to byla pravda, tak HTC se svými novými modely by mělo docela velké mínus.
-
vlasta
- přispěvatel

- Zařízení: HTC Advantage a Omnia 7.
Teď jsi asi nastartoval HTCJirku. Brzy se dozvíme, jak to ve skutečnosti je.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
iRadio není jediná aplikace, kde se dá přehrát český rozhlas.. co třeba české Rádio od Roberta Vargy, nebo vynikající TuneIn? nepodpora AAC zas tak velké mínus není, kór když jsou lepší alternativy..JiriE wrote:Ve specifikacích se všude uvádí, že Nokia Lumia umí zvukový AAC formát. Můžete to někdo potvrdit? Případně vyzkoušet na aplikaci iRadio? Pokud by to byla pravda, tak HTC se svými novými modely by mělo docela velké mínus.
Tak iRadio to má pěkně komplet, veškeré stanice Českého rozhlasu, včetně těch regionálních. Rádio od Roberta používám, ale tam právě hodně stanic Českého rozhlasu chybí, to samé TuneIn. A chybí tam právě ty stanice, které nevysílají také v MP3, ale jen v AAC.
Psal jsem do rozhlasu, o tomto problému ví, iRadio se řeší, možná se na jaro i dočkáme, ale dle vyjádření není v jejich možnostech vysílat všechny stanice i v MP3 formátu. V AAC mají všechny.
Ale to už jsem trošku odbočil od Lumie
.
Psal jsem do rozhlasu, o tomto problému ví, iRadio se řeší, možná se na jaro i dočkáme, ale dle vyjádření není v jejich možnostech vysílat všechny stanice i v MP3 formátu. V AAC mají všechny.
Ale to už jsem trošku odbočil od Lumie
Nechápu to. Ten Seznam jde/půjde nastavit jen v Lumiích oficiálně pro ČR? Bude to updatem přes Zune? Jak moc to bude 'napojené'? Jen text+obrázky+místa v okolí, případně i 'body zájmu' z jejich map v 'průvodci'? A Bing Vision teda potom nebude přístupné?
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Bohužel to vypadá tak, že se pouze zobrazí mobilní stránka seznamu. Takže žádný Vision.
-
Martin Suchan
- smartmaniak

Asi tak, jen tlacitko lupy hodi na mobilni stranku Seznamu :(
-
Radek Hulán
- smartstar

- Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800
Bing Vision ->SoundHound a QR Code Reader, oboje zdarma
-
janac_marek
- smartguru

- Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7
Mám doma dve Lumie. Jedna je moja, druhá rodinného príslušníka.
Otázka:
Jeden mám v angličtine a s vision na tlačidle na lupu nemám problém. Lenže na druhom je čeština a aj keď som nastavil jazyk prehliadača na US, tak síce zobrazí vision, ale chýbajú ikony pre vypočutú hudbu. Je tam button na zoskenovanie textu a preloženie a takisto QR kód čítanie, ale to tlačidlo na music a scout chýba. U mňa je všetko. Je to veľká škoda. Nedá sa to nastaviť?
Jasné, je SoundHound a Shazam, ale aj tak.... Ja by som tam prijal aj ďalšie logické tlačidlo pre navigáciu Nokia Drive (ktorá je oveľa oveľa lepšia ako som čakal).
Postrehy:
+ Som očarený clear black displejom
+ Som očarený spracovaním, proste skvelé.
+ Veľkosť je pre mňa geniálna, ja už žiadne hovädo so 4.3" nechcem (mám ešte HD7).
+ Krytka na USB sa mi zdá dobrá, lepšia ako som čakal (i keď radšej by som nemal žiadnu, tak ten mechanizmus sa mi zdá ok).
- Som však sklamaný z reproduktoru. Je síce lepši ako na HD7 ale na môj starý iPhone (ktorý som už predal a k iOS sa už asi nikdy nevrátim) sa kvalita reproduktoru nechytá.
- Kvalita foťáka sa mi zdala na iPhone takisto lepšia.
- A celkom dosť som sklamaný z pen tile displeja. Keby toto mám na väčšej uhlopriečke, nazvem to hnus. Takto to s hnusom ale celkom hraničí, hlavne pri bližšom pohlade proste moje oko vidí, že tá čiara je taká aká je. Pri bežnom používaní to ale tak nevadí.
Beriem to ale ako vstup Nokie späť medzi špičku a tento prístroj má po HW stránke jedného jediného konkurenta - iPhone.
OS má konkurentov dvoch, tu každému vyhovuje niečo iné. U mňa WP jasne vedie a nevidím dôvod sa vracať k iOS či Androidu.
Držím Nokii palce, pretože za viac ako rok nebol žiaden iný výrobca schopný poskytnúť toto.
Držím palce aj Microsoftu, ale musia zapracovať (čo sa im zatiaľ darí).
Mne chýba najviac časové a polohové switchovanie profilov a takisto dialer by mohli mať na úrovni aplikácie 7dialer aplikácie. Takisto microSD - stačí pod baterku.
Otázka:
Jeden mám v angličtine a s vision na tlačidle na lupu nemám problém. Lenže na druhom je čeština a aj keď som nastavil jazyk prehliadača na US, tak síce zobrazí vision, ale chýbajú ikony pre vypočutú hudbu. Je tam button na zoskenovanie textu a preloženie a takisto QR kód čítanie, ale to tlačidlo na music a scout chýba. U mňa je všetko. Je to veľká škoda. Nedá sa to nastaviť?
Jasné, je SoundHound a Shazam, ale aj tak.... Ja by som tam prijal aj ďalšie logické tlačidlo pre navigáciu Nokia Drive (ktorá je oveľa oveľa lepšia ako som čakal).
Postrehy:
+ Som očarený clear black displejom
+ Som očarený spracovaním, proste skvelé.
+ Veľkosť je pre mňa geniálna, ja už žiadne hovädo so 4.3" nechcem (mám ešte HD7).
+ Krytka na USB sa mi zdá dobrá, lepšia ako som čakal (i keď radšej by som nemal žiadnu, tak ten mechanizmus sa mi zdá ok).
- Som však sklamaný z reproduktoru. Je síce lepši ako na HD7 ale na môj starý iPhone (ktorý som už predal a k iOS sa už asi nikdy nevrátim) sa kvalita reproduktoru nechytá.
- Kvalita foťáka sa mi zdala na iPhone takisto lepšia.
- A celkom dosť som sklamaný z pen tile displeja. Keby toto mám na väčšej uhlopriečke, nazvem to hnus. Takto to s hnusom ale celkom hraničí, hlavne pri bližšom pohlade proste moje oko vidí, že tá čiara je taká aká je. Pri bežnom používaní to ale tak nevadí.
Beriem to ale ako vstup Nokie späť medzi špičku a tento prístroj má po HW stránke jedného jediného konkurenta - iPhone.
OS má konkurentov dvoch, tu každému vyhovuje niečo iné. U mňa WP jasne vedie a nevidím dôvod sa vracať k iOS či Androidu.
Držím Nokii palce, pretože za viac ako rok nebol žiaden iný výrobca schopný poskytnúť toto.
Držím palce aj Microsoftu, ale musia zapracovať (čo sa im zatiaľ darí).
Mne chýba najviac časové a polohové switchovanie profilov a takisto dialer by mohli mať na úrovni aplikácie 7dialer aplikácie. Takisto microSD - stačí pod baterku.
-
Martin Suchan
- smartmaniak

Pokud mas ceske LiveID, tak tam neubudes mit Voice ani Music Search - toto v Cesku zatim nefunguje.
Local Scout tam budes mit, pokud mas aktivni GPS, ale s ceskym LiveID to nic nenajde.
Local Scout tam budes mit, pokud mas aktivni GPS, ale s ceskym LiveID to nic nenajde.
-
janac_marek
- smartguru

Account je americky a aj marketplace je v $
Treba adresu nastavit este niekde inde?
Treba adresu nastavit este niekde inde?
-
spellshaper
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3
Mám taky českou Nokii a kromě search a browser jazyka jsem změnil i místní nastavení systému. V hledání mám music i local scout. 
Já ne. Teda resp. nemám tam music, jen nepoužitelnýho local scouta :D
-
janac_marek
- smartguru

Ako som spomínal, mám doma dve Lumie.
Jedna má button pre foťák a power normálny a pevný ako pre volume.
Druhá to má trocha jak keby vpustené viac nižšie a tak trošku labilnejšie - jemne sa to kýve.
Má to niekto podobne?
Kupoval som z Alzy a zvažujem reklamáciu, aj keď to funguje normálne, ale vadí mi to, pretože toto je štýl HTC.
Len neviem, či takéto niečo vyreklamujú.
Jedna má button pre foťák a power normálny a pevný ako pre volume.
Druhá to má trocha jak keby vpustené viac nižšie a tak trošku labilnejšie - jemne sa to kýve.
Má to niekto podobne?
Kupoval som z Alzy a zvažujem reklamáciu, aj keď to funguje normálne, ale vadí mi to, pretože toto je štýl HTC.
Len neviem, či takéto niečo vyreklamujú.
Shodou okolností volné tlačítko fotoaparátu považuji za nejméně zásadní.
Zásadnější je spíš fakt, že optika při natáčení viden na "autofocus" ráda ostří na makro. Řešením je vypnout AF při videu. Děje se to zejména v noci. Porovnáváno na třech modelech Lumia a jedná se údajně o SW bug, řešen bude stejně s updatem na baterii a český seznam.
-
janac_marek
- smartguru

SW bugy ma vobec netrapia, pokial sa budu odstranovat. Toto je vec ktoru ale ziaden update neopravi.
PS: Moja Nokia prehrala benchmark v zápise na pamäť oproti HD7 :O
PS: Moja Nokia prehrala benchmark v zápise na pamäť oproti HD7 :O