[hra] Fragger: Angry Birds s teroristy (recenze)

Máte tip na zajímavou hru pro Windows Phone či Windows 10 Mobile? Podělte se o něj s ostatními!
Post Reply
Krusty
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 64GB

Post by Krusty »

Fragger
Image
Vydavatel: Miniclip ([url=http://%20http://www.miniclip.com/games/en/]web[/url])
Žánr: Akční / Adventura
Jiné platformy: PC, Mac, iSerie, Android, Symbian, Flash…
Xbox Live: Ano
Cena: 62,49 Kč/ 2,99$

Image

Fragger jsem si stáhnul hned po vydání a pustil se do jeho recenze. Hra je založená na stejném principu jako Angry birds, což znamená, že je vašim úkolem, zničit veškeré nepřátele v daném levelu. Místo vystřelování ptáků na zelená prasata, je však vašim údělem házení granátů na zlé a zákeřné teroristy. Hra je dostupná i pro mnoho platforem a můžete si ji dokonce zahrát i v prohlížeči jako flash hru (zde).

Hratelnost 5 /10
Jak už jsem psal, hra je zpracována v podobném duchu jako Angry Birds, ale hra zdaleka nemá stejnou hratelnost. V Angry Birds je alespoň nějaký příběh kdežto zde, autoři tento prvek naprosto vypustili. Dokonce není ani nějaké zasazení do hry například video, či krátký sketch, který by nám ujasnil, proč vůbec máme ty malé bezbranné teroristy zabíjet. Navíc se hratelnost v dalších levelech nějak neobohacuje o různé prvky jako tříštivé granáty, nebo cokoliv co by hru oživilo. Účelem hry je opravdu jen zabavit na pár minut denně, či zabavit při čekání. Hra má přes 300 levelů a hra (trial) který jsem si stáhnul, vypadá, že poskytuje ASI všechny, jelikož jsem někde u 40 levelu a trial stále běží… Jediné, co není dostupné, jsou achievementy, bez kterých se já obejdu. Nevím proč, ale hra se mi zdá prostě taková nanicovatá.
Image

Grafické zpracování 4/10
Inu, Fragger je přepracovaná flash hra, tudíž nemůžeme čekat žádný zázrak. Sice grafika působí příjemně, má vysoké rozlišení, ale animace stojí za prd. Jediná animace ve hře je výbuch… A promiňte mi tu drzost, ale opravdu bych si přál, aby můj granát, když už rozmetá beton, dřevo i teroristu tak by mohl rozmetat i dřevěnou krabici- v tomhle ohledu na mě působí hra hodně nelogicky… V některých levelech se dokonce dočkáte toho, že panáček může házet granáty i za sebe aniž by se otočil. Úvodní menu je však hezké takže nějaké ty body připočtu…
Image

Zvuky 2/10
Krom exploze a úvodní znělky se jiných zvuků téměř nedočkáte. Co více dodat.

Ovládání 5 /10
Člověk si řekne, co jde zkazit u ovládání u takové hry? Nic… Chyba! – Fragger je živoucím důkazem, jediné co hru zachraňuje je funkce multitouch- pokud už chcete namířit, kam granát hodit tak je ovládání hodně necitlivé, takže musíte střídat palce, abyste namířili například až dolů (jedním palcem dojedete na konec displeje a ukazatel je teprve v polovině, takže musíte dát druhý palec na vrch obrazovky a sjíždět opět dolů…) a když už se vám to podaří, tak je ovládání moc citlivé a nejde ukazatel posunovat jen o pár stupňů.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ckd3jWXbIXE[/youtube]

Závěrečné hodnocení 4 /10
Trial Fraggeru určitě DOPORUČUJI, ale zakoupení hry bych si nechal projít hlavou. Průměrná zábava a grafika, podprůměrné ovládání a zvuky. Hra zabaví pár desítek minut denně, ale určitě vás nedonutí projet všech 300+ levelů během jediného dne. Úžasný „time killer“, ale opravdu se nejedná o herní skvost…

+ Dlouhý trial
+ Hodně levelů
- Žádné zvuky
- Chybí příběh
- Nereálné prvky hry

P.S.: Jak se vám líbí nové grafické zpracování recenzí? Co by jste přidali/ubrali?
Robert Varga
smartguru
smartguru
Zařízení: HTC Titan

Post by Robert Varga »

Moc pěkná recenze, díky za tip!
Pacikx
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iP 6s+ 128GB

Post by Pacikx »

Krusty wrote: P.S.: Jak se vám líbí nové grafické zpracování recenzí? Co by jste přidali/ubrali?
Máš velice dobré recenze, jediné co bych přidal, jsou screenshoty (klidně vlastní), a někdy klidně i GamePlay video (na youtube je k sehnání ke každé populárnější hře, případně natočit vlastní). Jinak velice dobrá práce! :)
Krusty
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Krusty »

Rád bych přidal vlastní screenshoty, ale WP to neumožňuje a kdybych to měl fotit foťákem tak by to asi vypadalo otřesně :)
Sislik
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by Sislik »

s recenzi souhlasim, jen mi trial nabidnul jen 40 levelu :( ale to stacilo na rozhodnuti, ze si ji urcite nekoupim :) potesilo me, ze nekde to chtelo i trochu premejslet, ale presne jak pise autor - chybi nejaky lepsi granaty nebo tak neco a souhlasim s citlivym ovladanim (na ktery jsem si ale celkem zvyknul, ze se to dalo)...
Krusty
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Krusty »

Ano potvrzuji čtyřicátým levelem trial končí... ;-)
Post Reply

Return to “Hry”