Samsung Galaxy Tab 7 Plus
- aeon101
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Z Ultra, BB 9800
Po roce pouzivani prvniho klasickeho sedmickoveho Tabu a kratsim obdobi s Galaxy Note, jako cerstvy majitel nastupce sedmickove rady s Tab 7 Plus zakladam toto tema. V pripade zajmu se ptejte co vas zajima. Nepredpokladam, ze komunita bude velka, o to ale mozna kvalitnejsi..
-
RenoRaines
- nováček

- Zařízení: iphone2g 313alternate + BB 8220 + Nexus One=ted
MÁŠ tam rom s cyanogenmodem ? případně jinou ? jaké widgety tam máš, je tam Android 2.3 nebo 2.3 tak pokud někdo si koupí podobný tablet tak aby věděl co tam dát aby to připomínalo tabletový os, podle mě Android 3 rohodně neni ideální
tak kdyžtak jaký widgety jste našli aby to vypadalo lépe tabletově kdyby to někdo chtěl koupit tak aby věděl
(třeba i naše rodina uvažuje o koupi toho prvního Samsungu tabletu)
má to IPS nebo TN displej se kdyžtak zeptám ? micro HDMI tam jde připojit a TV 1920 x 1080p to umí zobrazit, resp ovládat a videa v 720p tam přehrávat ve full HD (1080p to asi nezváldne předpokládám) ?
co čtení knih, pdf, comicsů, hodí se na to / vůbec nehodí tento tablet ?
tak kdyžtak jaký widgety jste našli aby to vypadalo lépe tabletově kdyby to někdo chtěl koupit tak aby věděl
(třeba i naše rodina uvažuje o koupi toho prvního Samsungu tabletu)
má to IPS nebo TN displej se kdyžtak zeptám ? micro HDMI tam jde připojit a TV 1920 x 1080p to umí zobrazit, resp ovládat a videa v 720p tam přehrávat ve full HD (1080p to asi nezváldne předpokládám) ?
co čtení knih, pdf, comicsů, hodí se na to / vůbec nehodí tento tablet ?
- kome
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
Tohle se prodava snad s Honecombem, P1000 a P1010 byli s klasickym androidem 2.2 a 2.3.
Ja se jen zeptam ,proc ta zmena? Ja s Note taky trochu bojuji ,prijde mi ten displej nevyuzity ,kazdy tlacitko ma rozmer 2x vetsi nez na 3,2" displeji a aplikace od Samsungu se se zmenou LCD Density jen rozhodi ,ale nic se nezmensi. Takže pomalu uvazuju na necim tabletovejsi, jako byl streak, tam na to Dell myslel a displej byl spravne vyuzit.
Ja se jen zeptam ,proc ta zmena? Ja s Note taky trochu bojuji ,prijde mi ten displej nevyuzity ,kazdy tlacitko ma rozmer 2x vetsi nez na 3,2" displeji a aplikace od Samsungu se se zmenou LCD Density jen rozhodi ,ale nic se nezmensi. Takže pomalu uvazuju na necim tabletovejsi, jako byl streak, tam na to Dell myslel a displej byl spravne vyuzit.
- aeon101
- stálý přispěvatel

Je tam samozrejme Android 3.2, uplne stejne jako vetsi Taby 8.9 a 10.1. Videa zvlada pres HDMI (30 pinova redukce jako prislusenstvi vcetne moznosti nabijeni) s Full HD rozlisenim (filmy nebo porizene videa 30 FPS).
Pracuje se na nem pohodlne, pri psani horizontalne oba palce obsahnou vse potrebne. Klasicky launcher od Samsungu jsem hned nahradil jiz na Note pouzivanym VTL launcherem, jinak jsou tam standardne widgety typu Social Hub, pocasi, hudba a podobne. Nic z toho ale nepouzivam, jdu jinou cestou.
Baterka od rozbaleni po prvni nabiti vydrzela 22 hodin, z toho 10 intenzivniho testovani vcetne zaple wifiny (mimo jine se slusnym dosahem).
Notas porad pokladam za kvely stroj, potreboval jsem ale vetsi displej a stereo reproduktory.
Jinak ma standardni mikrofon a sluchatko, takze oproti predchudci umi normalne telefonovat (pro mne minoritni, ale povinna funkce, na volani mam neco jineho, vyuzivam pouze soukromou kartu s datovym tarifem a par minutama volani ci prijmani hovoru)
Pracuje se na nem pohodlne, pri psani horizontalne oba palce obsahnou vse potrebne. Klasicky launcher od Samsungu jsem hned nahradil jiz na Note pouzivanym VTL launcherem, jinak jsou tam standardne widgety typu Social Hub, pocasi, hudba a podobne. Nic z toho ale nepouzivam, jdu jinou cestou.
Baterka od rozbaleni po prvni nabiti vydrzela 22 hodin, z toho 10 intenzivniho testovani vcetne zaple wifiny (mimo jine se slusnym dosahem).
Notas porad pokladam za kvely stroj, potreboval jsem ale vetsi displej a stereo reproduktory.
Jinak ma standardni mikrofon a sluchatko, takze oproti predchudci umi normalne telefonovat (pro mne minoritni, ale povinna funkce, na volani mam neco jineho, vyuzivam pouze soukromou kartu s datovym tarifem a par minutama volani ci prijmani hovoru)
ahoj taky se neco zeptam co me zajima
1 jak kvalitni je konstrukce , vrže nevrže atd
2 jakou mas tetka vydrz baterky , tak nejak v globalu , jsi nejsi spokojeny ?
3 mels nejaky problem s prehravanim videa nebo filmu ? ruzne formaty atd
4 jaka je vyladenost systemu , seka neseka atd
dekuji za info
1 jak kvalitni je konstrukce , vrže nevrže atd
2 jakou mas tetka vydrz baterky , tak nejak v globalu , jsi nejsi spokojeny ?
3 mels nejaky problem s prehravanim videa nebo filmu ? ruzne formaty atd
4 jaka je vyladenost systemu , seka neseka atd
dekuji za info
- aeon101
- stálý přispěvatel

Ahoj, takze opravdu objektivne:
- Konstrukce je na lepsi urovni nez puvodni tab. Vsechno pevne, nikde nic nevrze. Sice je zadni kryt z plastu, ale pusobi spis kovove. Spokojenost.
- Vydrz na stejne urovni jako predesly Tab. Prehravani filmu vydrzi cca 6 hodin vkuse pri zapnute synchronizaci a wifine. Jinak 1,5 dne vydrzi s pumernym pouzivanim a cely den pri velke zatezi. Pro me je dulezite, ze mi vydrzi od 5 rana do 23:00:bez nabijecky. To je jistota kterou potrebuji a jestli nabijim kazdy den tak to vubec neresim. Takze den a pul prumerne v pohode.
- Mam 32GB kartu a permanentne kolem 10-15 filmu ruznych formatu. Podobne jako na predeslem Note, tak i na Plusku prehraju vsechno bez problemu. Nestalo se mi jeste, ze by neco neslo (je to pro me jedna z peti hlavnich priorit kazdeho tabu, takze zde to garantuji dle mych zkusenosti)
- Asi 2 dny jsem testoval vubec poprve Honeycomb a musis rict, ze me mile prekvapil (na rozdil od Androidu 2.x). Zde i vestaveny TWiz neni spatny, naopak dost plynuly. Niz nezamrza ani se neseka (je pravda ale, ze pouzivam tak 2-3 widgety maximalne a 2-3 obrazovky. V plne palbe mozna nekdy neco seka, ja to ale nepozoroval). Nicmene po testovani VTL a Launcheru Pro mi prekvapive zacal nejvic vyhovovat ADW Pro. Tady nemam s chodem systemu ci sviznosti tez zadny problem.
Kdyz jsem ho poprve zapinal a spojil s wifinou, akurat mi vyskocil pres OTA novy upgrade systemu (psalo se tam prave neco o stabilite atd.). Aktualizace mela asi 5 MB a za chvili bylo hotovo. Rovnou me teda na zacatku potesilo, ze Samsung snad bude pilne pracovat i na tomto zarizeni...
- Konstrukce je na lepsi urovni nez puvodni tab. Vsechno pevne, nikde nic nevrze. Sice je zadni kryt z plastu, ale pusobi spis kovove. Spokojenost.
- Vydrz na stejne urovni jako predesly Tab. Prehravani filmu vydrzi cca 6 hodin vkuse pri zapnute synchronizaci a wifine. Jinak 1,5 dne vydrzi s pumernym pouzivanim a cely den pri velke zatezi. Pro me je dulezite, ze mi vydrzi od 5 rana do 23:00:bez nabijecky. To je jistota kterou potrebuji a jestli nabijim kazdy den tak to vubec neresim. Takze den a pul prumerne v pohode.
- Mam 32GB kartu a permanentne kolem 10-15 filmu ruznych formatu. Podobne jako na predeslem Note, tak i na Plusku prehraju vsechno bez problemu. Nestalo se mi jeste, ze by neco neslo (je to pro me jedna z peti hlavnich priorit kazdeho tabu, takze zde to garantuji dle mych zkusenosti)
- Asi 2 dny jsem testoval vubec poprve Honeycomb a musis rict, ze me mile prekvapil (na rozdil od Androidu 2.x). Zde i vestaveny TWiz neni spatny, naopak dost plynuly. Niz nezamrza ani se neseka (je pravda ale, ze pouzivam tak 2-3 widgety maximalne a 2-3 obrazovky. V plne palbe mozna nekdy neco seka, ja to ale nepozoroval). Nicmene po testovani VTL a Launcheru Pro mi prekvapive zacal nejvic vyhovovat ADW Pro. Tady nemam s chodem systemu ci sviznosti tez zadny problem.
Kdyz jsem ho poprve zapinal a spojil s wifinou, akurat mi vyskocil pres OTA novy upgrade systemu (psalo se tam prave neco o stabilite atd.). Aktualizace mela asi 5 MB a za chvili bylo hotovo. Rovnou me teda na zacatku potesilo, ze Samsung snad bude pilne pracovat i na tomto zarizeni...
dik chlape , moje sgs2 se uz mi zda moc mala a chci neco vetsiho , jdu do nej
- aeon101
- stálý přispěvatel

Tak preji stesti na dobry kus. Pujdes do Sunnysoftu? Planujes i nejake prislusenstvi?. Neco uz mam (HDMI redukci) a cekam jeste na origo obal, pripadne drzak do auta.
az koupim tak nejake prislusenstvi koupim taky a asi sunnysoft a stesti na dobry kus doufam u samsungu nebude treba , jsem s sgs2 max spokojen jen chci neco vetsiho a moznost normalniho telefonovani je uzasna
ps , je u tohohle kusu potvrzena aktualizace na ics ?
ps , je u tohohle kusu potvrzena aktualizace na ics ?
- aeon101
- stálý přispěvatel

Ano, ta telefonni fumkce je super, i kdyz pro me okrajova, ale nevyhnutna...Jinak se samsungem jako takovym a Sunnysoftem take nikdy zadny problem. Navic to osobne delam tak, ze rezervuji na prodejne k osobnimu odberu a tim padem se na to vztahuji 2 tydny v pripade nejakeho problemu.
Jeste musim zminit, ze baterce trvalo opravdu 3-4 cykly uplneho vybiti a nabiti nez si sedla. Prvni 2 nabiti jsem mel hruzu, protoze procenta klesali pred ocima, ale pak uz dle ocekavani.
Pokud vim, tak stejne jako cela rodina Tabu (krome staricke sedmicky) dostanou ICS v prvnim kvartalu tohoto roku, takze bez obav.
Jeste musim zminit, ze baterce trvalo opravdu 3-4 cykly uplneho vybiti a nabiti nez si sedla. Prvni 2 nabiti jsem mel hruzu, protoze procenta klesali pred ocima, ale pak uz dle ocekavani.
Pokud vim, tak stejne jako cela rodina Tabu (krome staricke sedmicky) dostanou ICS v prvnim kvartalu tohoto roku, takze bez obav.
- aeon101
- stálý přispěvatel

A jeste jeden postreh. Pokud mas v planu kupovat 32GB kartu (nebo ji uz vlastnis), tak obecne s Class 4 jsem cetl (a sam zazil) hodne problemu. Class 10 co mam slape bez problemu.
ok zatim dik za info , kdyby neco rad se pak zas na neco zeptam a myslim ze nejenom ja
ahoj tak se zase neco zeptam
1 jaka je hlasitost reproduktoru u volani ?
2 hlasity odposlech u hovoru asi funguje ze ?
3 lze stejne jak u sgs2 nastavit rezim displeje ( standart dynamickyatd , asi vis co myslim )
4 jaka je viditelnost na slunci
opet zatim dekuji za info
1 jaka je hlasitost reproduktoru u volani ?
2 hlasity odposlech u hovoru asi funguje ze ?
3 lze stejne jak u sgs2 nastavit rezim displeje ( standart dynamickyatd , asi vis co myslim )
4 jaka je viditelnost na slunci
opet zatim dekuji za info
- aeon101
- stálý přispěvatel

Ahoj, takze:
1. Na proso srovnatelna s jinymi mobily (od Notase, co jsem mel predtim nepozoruji zadny rozdil- hlasitost, sluchatko i reproduktor jsou na vyborne urovni)
2. Samozrejme funguje + je tam jeste volba pro Bluetooth
3. Ano uplne stejne a navic to muzu nastavit i ve vestavenem videoprehravaci
4. Asi trochu horsi nez u SuperAmoled, ale jde to v pohode, zadny nepouzitelny extrem. Navic je v nastaveni take volba Viditelnost pri slunci, ktera displej upravi pro lepsi sledovani (treba filmu) na slunicku.
1. Na proso srovnatelna s jinymi mobily (od Notase, co jsem mel predtim nepozoruji zadny rozdil- hlasitost, sluchatko i reproduktor jsou na vyborne urovni)
2. Samozrejme funguje + je tam jeste volba pro Bluetooth
3. Ano uplne stejne a navic to muzu nastavit i ve vestavenem videoprehravaci
4. Asi trochu horsi nez u SuperAmoled, ale jde to v pohode, zadny nepouzitelny extrem. Navic je v nastaveni take volba Viditelnost pri slunci, ktera displej upravi pro lepsi sledovani (treba filmu) na slunicku.
Ahoj, zkoušel jsi prosím tě ROOT?
- aeon101
- stálý přispěvatel

Rootnutej zatim nejsem, nemel jsem jeste cas se tim zabyvat. Nicmene na XDA se to uz v pohode resi.
takže během dneška proveden ROOT a vše běží bez problémů. Nastaveno podtaktování při vypnutí displeje na 200MHz, tak snad něco našetřím u baterie 
- aeon101
- stálý přispěvatel

Tak vitej do klubu..
. Jak dlouho ti vydrzi baterie pri beznem pouzivani kdyz jsi musel podtaktovat?
To se nedá ještě říct, nemám ho zas tak dlouho. Včera jsem ho plně nabil a až se mi vybije, tak to sem napíšu. Jinak asi na baterku se nelze stěžovat, jen si prostě postupně začnu dávat do tabu věci, na který jsem zvyklý. Asi si změním i rozlišení na vyšší a dnes pořeším navigaci. Jakou kdo používáte? Já mám sygic aura, ale chci se poohlédnout i po jiných.
chlapi budu citovat z recenze a dost me to stve jestli je to pravda , muzete k tomu neco napsat jestli je to opravdu tak :
citece
Ale ani tento tablet není zcela bez chyby. Jako u všech tabletů Samsung musím vytknout sekání prostředí a vůbec celkově zařízení chybí lepší optimalizace systému. Prodlevy mezi úkony, čekání a sekání prostředí TouchWiz jsou u zařízení s takovým hardwarem rozhodně nepřípustné
citece
Ale ani tento tablet není zcela bez chyby. Jako u všech tabletů Samsung musím vytknout sekání prostředí a vůbec celkově zařízení chybí lepší optimalizace systému. Prodlevy mezi úkony, čekání a sekání prostředí TouchWiz jsou u zařízení s takovým hardwarem rozhodně nepřípustné