Facebook - push notifikácie
-
romčo
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B
Chcem sa spýtať, ako vlastne fungujú push notifikácie pri Facebooku.
Na iPade 2, keď mi niekto niečo komentuje, prípadne pošle správu na FB, tak sa mi hneď zobrazí na ploche a pri ikone Facebooku je červená číslica ukazujúca počet kometárov.
Ako to funguje u Windows Phone.
Mám HTC Titan.
Ďakujem za rady.
Na iPade 2, keď mi niekto niečo komentuje, prípadne pošle správu na FB, tak sa mi hneď zobrazí na ploche a pri ikone Facebooku je červená číslica ukazujúca počet kometárov.
Ako to funguje u Windows Phone.
Mám HTC Titan.
Ďakujem za rady.
Objeví se Ti to jako klasická zpráva, jako SMS... Tzn.čísílko na Live Tile a upozornění na Lockscreenu.
-
romčo
- stálý přispěvatel

Práveže sa mi nič nezobrazuje...skúsim sa ešte pohrať v nastaveniach samotného Facebooku...
Myslel som si, že to bude fungovať tak ako na iPhone/iPade...
Ale zatiaľ ďakujem.
Myslel som si, že to bude fungovať tak ako na iPhone/iPade...
Ale zatiaľ ďakujem.
A máš appku na FB, nebo používáš pouze propojení systému a FB?
-
romčo
- stálý přispěvatel

Mam normalnu aplikaciu Facebook stiahnutu z Marketu.
RE: Facebook - push notifikácie
Potom Ti notifikace nepojedou,musíš si přidat FB účet do systému
Sent from my TITAN X310e using Board Express
Sent from my TITAN X310e using Board Express
-
romčo
- stálý přispěvatel

Ale ja mam fb pridany aj v systeme. Co myslis konkretne?
E-mail + účty v Nastavení, potom Ti chodí zprávy formou SMS a z People hubu můžeš normálně komunikovat s lidmi na FB Chatu...
-
romčo
- stálý přispěvatel

To mam. Tak mi to chodi, ale ja som si myslel ze to bude fungovat tak ako na iphone/ipade, ze sa jednoducho pri aplikacii FB zobrazia cisla upozorneni.
-
TomasSX1
- moderátor

- Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White
Aj to funguje, ale musis mat fcb app stale zapnutu (musi bezat v pozadi) vtedy ti budu chodit aj notifikacie a aj cisla budu naskakovat na ikonke. Ze preco to nefunguje ako na iOS to neviem :(
Mimochodom ja som este od systemoveho fcb ziadnu notifikaciu nikdy nedostal, okrem chatu, aj ked mi dakto daco likuje alebo komentuje sa mi to zobrazi len na Me Tile ale ziadna notifikacia o tom nepride a v nastaveniach nic ohladom toho som nenasiel.
Mimochodom ja som este od systemoveho fcb ziadnu notifikaciu nikdy nedostal, okrem chatu, aj ked mi dakto daco likuje alebo komentuje sa mi to zobrazi len na Me Tile ale ziadna notifikacia o tom nepride a v nastaveniach nic ohladom toho som nenasiel.
Samozřejmě niv jiného než chat nedorazí... Jsou to Windows, není to Android co umí plnohodnotný multitasking...
-
romčo
- stálý přispěvatel

Nevie, ale podľa mňa push notifikácie na FB nemajú nič spoločné s multitaskingom...
Jedná sa o to, že iOS má nejaké priame napojenie na server, odkiaľ tie prichádzajúce notifikácie prijíma a posiela ich hneď na zariadenie.
Jedná sa o to, že iOS má nejaké priame napojenie na server, odkiaľ tie prichádzajúce notifikácie prijíma a posiela ich hneď na zariadenie.
Vzdyt tady to funguje stejne, taky se ti objevi cisilko u ikonky aplikace, trosku jsem nepochopil, co tu teda resite. Integrovany facebook Vas na to upozorni jenom v "Me" tile.
-
romčo
- stálý přispěvatel

Ja som očakával, že číselko sa zobrazí pri ikone Facebooku ako na iPhone/iPade...a na HTC Titane mi príde notifikácia normálne do správ...
Prijde mi, ze tady jeden mluvi o koze a druhy o voze.
Facebook app z marketu umi push a live tile notifikace, o kterych romco puvodne mluvil - tedy komentare, zpravy, tagy, atd. Nemusi byt samozrejme spustena/pripojena jako messaging hub a zobrazuje na modre live tile cervene cislo s poctem notifikace. Je vsak pravdou, ze me casto nijak nenotifikovala, jindy zase zobrazila akci okamzite.
Facebook chat v messaging hubu je vec oddelena a funguje pouze, pokud jsi pripojen online - pak zobrazuje pocet chatovych zprav na tile tile zprav - nikoli na live tile facebooku.
Facebook app z marketu umi push a live tile notifikace, o kterych romco puvodne mluvil - tedy komentare, zpravy, tagy, atd. Nemusi byt samozrejme spustena/pripojena jako messaging hub a zobrazuje na modre live tile cervene cislo s poctem notifikace. Je vsak pravdou, ze me casto nijak nenotifikovala, jindy zase zobrazila akci okamzite.
Facebook chat v messaging hubu je vec oddelena a funguje pouze, pokud jsi pripojen online - pak zobrazuje pocet chatovych zprav na tile tile zprav - nikoli na live tile facebooku.
Do zpráv ti přijde jen zpráva, kterou ti někdo napíše přes Facebook chat a ještě musíš být online. Jinak normální zpráva se ti objeví jako čísílko u aplikace Facebook, pokud máš v aplikaci povolené Push notifikace.
-
romčo
- stálý přispěvatel

A tu je problém.
Áno, správa, ktorú mi niekto napíše cez fb chat, keď som online mi príde, ale keď niekto napríklad komentuje môj príspevok, tak žiadne číslo sa pri ikonke Facebooku nezobrazuje.
A to je ten problém, ktorý riešim.
Samozrejme, že mám povolené push notifikácie.
Áno, správa, ktorú mi niekto napíše cez fb chat, keď som online mi príde, ale keď niekto napríklad komentuje môj príspevok, tak žiadne číslo sa pri ikonke Facebooku nezobrazuje.
A to je ten problém, ktorý riešim.
Samozrejme, že mám povolené push notifikácie.
Pak mame asi stejny problem. Jak jsem rikal, notifikace chodi dost zvlastnim zpusobem, obcas mi treba prijde 5 notifikaci z offline chatu, ktery pred tim probehl na webovem facebooku, jindy mi notifikace dorazi s velkym zpozdenim a nekdy i vubec.
-
romčo
- stálý přispěvatel

Takto to funguje na iPade 2
- Attachments
-
- Push notifikácie iPad 2
- ipad.jpg (27.2 KiB) Viewed 3960 times
-
romčo