[App] CloudMusic: Přehrávání a stahování hudby ze Skydrive

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Post Reply
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Po několika týdnech betatestu se konečně dostává do marketplace aplikace vývojářů CelltracSoftware - CloudMusic.
K dispozici je 14denní trial s omezenou funkčností, nebo placená verze za cca 27Kč
Aplikace je určená k přehrávání hudby přímo ze Skydrive, integruje se do aplikací Music HUBU a až na pár mušek vypadá docela použitelně. Umožňuje buď hudbu streamovat, nebo ji stáhnout do telefonu. Testoval jsem úspěšně stream 320kBs mp3 přes 3G a hudba hrála nepřerušovaně, ani mezi skladbami nebyly moc velké mezery.
Hlavní nevýhodou je zatím dost velká prodleva před započetím vlastního přerávání (bravděpodobně buffering, ale jak ukazuje oficiální skydrive aplikace, jde to i rychleji), pomalá aktualizace položek nahraných na skydrive (někdy se seznam interpretů / skladeb načte i několik minut po uploadu nové hudby na skydrive - i při manuální aktualizaci) a občasné chyby (zatím nemám otestováno kdy, ale občas mi to při načítání vyhazuje různé chybové hlášky a pak je lepší appku restartovat - nicméně jde o první vlaštovku a první veřejnou verzi původně homebrew aplikace, takže se dají některé chyby odpustit - osobně přeju aplikaci (nebo spíš nám, uživatelům) soustavný vývoj a časté aktualizace - vylepšovat je opravdu co.

Image Image

Důležitá věc!
Je potřeba řadit hudbu na skydrive v následující hierarchii:
Music / název interpreta / název alba / skladby.mp3 -jinak je aplikace nenajde / špatně interpretuje!
-toto trošku zdržuje, protože musíte na skydrive tyto složky a podsložky vytvářet, nicméně aspoň v tom bude člověk mít pořádek, že.. :-)

Image
Fixie
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Omnia W

Post by Fixie »

Ha, před chvíli jsem řešil jak funguje :D doufám že to spíš implementují přímo do systému a to jak přehrávání, tak upload hudby z mobilu (zune) na skydrive.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Post by Vlasta W. »

A opravdu to streamuje, nebo to stejně jako různé podobné aplikace skladbu nejdřív stáhne a přehrává lokálně?
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

v nastavení je možné toto zvolit. Jestli stream, nebo napřed stáhnutí. Dělal jsem takový testík, že jsem v průběhu přehrávání vypnul wifi a opravdu se to na chvilku zaseklo.. Nicméně jak tak zkouším dál, appka je hooodně zabugovaná a dost padá, teď mi třeba už nepřehraje vůbec nic a některá alba to ze skydrive prostě nenačte..
Prostě to bohužel (alespoň mě) spíš nefunguje než funguje.. Zkoušel jsem přepnout telefon do US english, zatím nepomohlo. Ještě zkusím prohlídnout skydrive, jestli tam nemám nějaké složky či fajly s diakritikou v názvu, to by taky mohlo tohle dělat.. Protože co jsem četl pár diskusí, lidem to ve světě docela šlape.¨
Poslal jsem autorům bug repport, tak snad na tom budou makat..
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

...a už tu máme vyjádření k bugreportu od Celltrac:

MS SkyDrive has change a MAJOR thing in the SkyDrive access and now broke many things in peoples apps which now images won’t show and causes the error you are seeing etc… I had to hide the app from marketplace because of this I should have an answer to correcting the problem soon maybe tomorrow and will update everyone as to when this will be corrected… Sorry for the inconvenience…
Celltrac Support

EDIT:

a další vyjádření přichází po pár hodinách.. (jsou fakt rychlí :-))
Hi
Problems with SkyDrive are now corrected and your app should now work.. please report if you are still experiencing any problems… please remember to refresh your collection.
Thank you
Post Reply

Return to “Aplikace a software”